Nedräkning!

image212











Ny bokstav idag igen

Veckans bokstav är S och det finns ju oändligt många saker som börjar på s MEN jag valde att krångla till det lite. Fick för mig att jag ville plantera solrosor i stövlar. Solrosfrön visade sig vara extremt svårt att få tag på just nu och det enda alternativet jag kom på var sötpotatis. Sötpotatis är ju dock inte lika smidigt som små frön så resultatet blev ganska, eller väldigt galet, men roligt. En elev var tvärsäker på att den breda delen skulle vara neråt i jorden men jag har för mig att den ska vara uppåt, vi får se, vi testade åt båda hållen! Så här fint är det nu i ett av fönstrena i mitt klassrum. Tänk om man hade såna fönster hemma... Bortsett från stövlarna då kanske...

image210

image211

I övrigt är jag sååå irriterad för mina jobbnycklar är spårlöst försvunna. I morgon ska jag lova barnen kladdkaka om de hittar mina nycklar, har letat som en galning!! I morgon är det första arbetslagsplaneringen och vi ska försöka starta vårt tema som ska sträcka sig under hela året, avslöjar dock inte vad det blir för tänk om någon skulle råka hamna här och får veta innan den stora "upplevelsen"!!!

Dagens utstyrsel och lite hästar

Igår var det paljettkjol och idag var det denna enormt snygga fotbollskeps... Pinsamt att gå ut med Tyra snart!

image204image205




















Vi följde med till stallet efter en tur till Bergsgruvan. Ebba fick hästen Viktor och red jättebra på lektionen. Hon satt bättre än någonsin förr enligt Tina (ridlärare). Kolla vilken gosig häst!! Och en bild på världens mysigaste hund också, Boss.



Nu är det natti natti för i morgon är det slutinspektion av nya lägenheten, jiiihuuuu!!


Ingen loftsäng mer!!

Tyra har den senaste tiden sovit hela nätter i sin säng och jag har faktiskt vaknat i loftsängen några morgnar. MEN idag rev vi ner loftsängen och gav den till bättre behövande! En arbetskompis dotter ska precis flytta och ville ha en loftsäng och vi gav gärna bort vår. Lite vemodigt eftersom det är mysigt att sitta under den på kvällarna för det är ju där datorerna står och det har minsann varit lite cozy men men... Livet kanske går vidare ändå??

Måste visa vilken otroligt skillnad det blev i rummet när sängen försvann. Det är lätt kaotiskt hemma hos oss för packningen är i full igång.

image200


image201


Idag hade vi barnvakt för att just plocka ner loftsängen. Sen skulle vi åka till Bauhaus för att kolla på handdukstork. Vi hamnade på ASKO i Länna och där stod ett utebord som bara måste bli vårt! Stort, fint och snyggt och allt OCH 70% rabatt. Tjoho så var vi ägare till detta bord.

Sen in på Hemtex för att köpa handdukar. Och DÄR hängde en jäkla massa coola eller fina gardiner. Dyra var dom men det fiffiga var att man fick 40% rabatt på just gardiner om man gick med i HemtexClub. Jesper är nu stolt medlem där eftersom jag inte hade leg med mig hahaha! Så 2000 kr gardiner blev "bara" 1200 kr. Sen fick man 10% rabatt på hela köpet. För vi skulle ju självklart hitta nya lakan och överkast också men inga handdukar.

Nu sitter man här i mörkret eftersom all belysning försvann med sängen. Melker somnade tidigt och Tyra strax efter. Jesper åkte och handlade på Ica Maxi, hittade en fin cykel till Ebba, nedsatt 50%. Nu har han varit hemma och hämtat Ebba så att hon kan få kolla på cykeln.

Värsta fyndardagen idag!!


Måste visa hur fin Tyra var idag! Den fantastiska kjolen har hon haft på sig hela dagen i parken...

image202

Veckans bokstav!

Idag fick barnen stå utanför klassrumsdörren och lyssna noga - vad kunde man höra? Jo, en man som tog i från tårna när han sjöng! Det var OPERA på högsta volym. När vi gick in låg ett stort ORANGET (stavas) tyg på golvet. På tyget fanns en skål med OLIVER, en skål med OSTBÅGAR, en ORANGUTANG iklädd ORANGE OVERALL, en ORANGE blomma och en ORM. Det gick ganska snabbt för barnen att lista ut att det handlade om bokstaven O!! Efter glatt mumsande så var det dags att jobba lite också. Mcyket prat om att skriva bokstäver rätt, uppifrån och ner osv.

image198

image199

Sen kom det stora problemet, ett jättefint läromedel som heter Veckans bokstav. Där barnen själva ska riva ut ett blad med veckans bokstav, som ett block i A3-format. Det var knepigt. Sen skulle man vika bladet exakt på mitten och sen dessutom klippa i vikningen. Sen lägga de två delarna på varandra, vika på mitten igen och sen häfta ihop till en bok med 8 olika sidor. Jag säger bara WOW!! Hur tänkte förlaget??? Nästa gång tar jag och river ut i förvg, anväder skärmaskinen och kanske att de får göra sista momentet själva, men bara kanske! My God!!!

Skolstart mm

Skolan är igång med buller och bång. Jag är helt slut och vill bara sova på kvällarna vilket inte är likt mig!!! I skolan är det turbo hela tiden och resandet till och från Fruängen är otroligt knäckande.

Idag har min mamma hämtat barnen och det var så skönt att bara få åka hem efter jobbet. Jag gick i och för sig förbi Skånegatan för att kolla på ett bord från Blocket. Det var fint så vi köpte det.

Nu  måste jag sooooova!

Helgen

Lördag morgon hämtade vi barnen i Nynäshamn. Sen blev det en tur till Eriksdalsbadet. Som vanligt skulle Melker stöka lite eller nja en jäkla massa! Inte åka bil för det var fel på bältet tyckte han. Inte gå in, vi skulle vara ute, inte byta om för det var läskigt. Sen när vi väl kom fram till bassängen var han som förbytt och blev en liten delfin. Både Melker och Tyra har kommit på att de faktiskt kan ta sg fram själva i vattnet när det har puffarna på. Skönt att kunna släppa någon minut då och då. Badet var proppfullt men det var ändå kul och mycket efterlängtat av Ebba. På vägen hem var det såklart tvunget att bli lite strul... Urk för allt strul!

På söndagen var det bokbord längs hela Drottninggatan som jag tvingade mina stackars barn att besöka. Jesper fixade med packningen i stället. När vi plågat Melker och Tyra en lång stund i böckernas värld så somnade dom! Typiskt, precis när vi var klara. Då tog vi chansen och gick till Stadsbiblioteket. Vi lånade en massa böcker och satte oss i varsin soffa. Jag somnade och Ebba läste. Jesper plockade upp Ebba för att åka till ridningen. Jag och kottarna åkte till Bergsgruvan. Melker och jag hade en megabrontfight om blöjbyte men till slut var det fixat.

Måste orka skriva lite!

Torsdag och fredag har spenderats på Skevik med jobbet. Det man kommer minnas från dessa två dagar är som vanligt maten men också föreläsningen imorse som var en blandning av stand up och föreläsning. Otroligt kul och jag hade gärna lyssnat i några timmar till. Vem föreläsaren var?? Pär Johansson från Glada Hudikteatern. Han som ligger bakom Elvisföreställningen jag såg med jobbet innan sommarlovet. Helt otroligt bra faktiskt!

Efter lunch åkte vi tillbaka till skolan för att kolla läget inför skolstarten på måndag. Jag släpade mest flyttkartonger hit och dit medan de andra gjorde fint överallt. Trevligt med ett så pyssligt arbetslag! Jag är nu tillbaks i samma lokaler som jag var sist jag jobbade i "stora skolan" men jag har det andra klassrummet vilket gör mig lite förvirrad.

Efter jobbet hämtade Jesper mig och vi avverkade EM, Stalands, ASKO och IKEA. Handlade några saker till lägenheten. Käkade taimat på en taimatkorvkiosk. Taimat stavs antagligen inte så men men...

Hem. Rensa klädkammare och garderober tills klockan var 1.15 och nu sitter vi här och degar  en stund.

Barnen?? Hos mormor och stackars mormor har 5!!!!!!!!!!!! barnbarn som övernattar. Emma och jag hade dubbelbokat. Hoppas allt går bra under natten. Nej nu Blocketrundan! Sen sova, gonatt!

En hammarbyare på väg hem från dagens derby...


Öl och börjat jobba

Dagens stora händelse var nog på väg hem från dagis. Snälla mamman hade gått med på världens längsta omväg som inkluderade en pendeltågsresa mellan Älvsjö och Södra station. Vi väntade lugnt och fint på perrongen i Älvsjö när tåget kom. Ut for fyra stora, vuxna bebisar som slogs och hade öppnade ölflaskor i händerna. Tack och lov så hamnade inte någon spark på barnen men däremot en massa öl. Detta resulterade i att vi missade tåget plus att jag fick två väldigt upprörda barn i vagnen. Tyra blev verkligen blöt i håret, hela tröjan och shortsen. Hon var jätteledsen och kunde inte ens berätta för pappa om vad som hänt utan att storgråta. Stackars liten! Men men det var ett annorlunda sätt att få Melker att faktiskt vilja byyta tröja när vi kom hem.

I övrigt har jag börjat jobba och det var kul att träffa  de barn som var där och alla vuxna. Dagen ägnades åt att städa, plocka upp flyttkartonger och försöka möblera i klassrummet. Det blev riktigt trevligt med en sk hästsko. Vi har ett barn med en hörselskada och därmed är hästskoformen bäst, enklast att läsa på allas munnar då... Inuti hästskon står en soffa och sen får vi stora runda mattor att lägga i mitten för att ha samling och annat på. Självklart finns redan en ljusslinga uppsatt, hahaha, det var det första jag packade upp och kunde inte låta bli att hänga upp den!

På kvällen var Ebba och Jesper på fotboll, Djurgårn vann såklart över Hammarby. Hahahahaha! Ebba har varit nervös under dagen för i morgon är det dags att börja nya skolan!! Kul men väldigt pirrigt!

Nu göra annat!!!

Att åka från Fruängen till Gullmarsplan på längsta tiden!!

På Melkers begäran skulle vi åka tvåvagnarsbuss (en sån med svängmojäng i mitten) efter dagis idag. För att göra den lilla fanatikern nöjd bestämde Ebba och jag att vi skulle ta följande tur hem:

Från dagis vid Johan Skyttes skola tog vi buss 163 till Fruängen
Från Fruängen tog vi tunnelbana till Liljeholmen
Från Liljeholmen tog vi tvärbanan till Årsta berg
Från Årsta berg tog vi pendeltåget till Stockholm Södra
Från Stockholm Södra tog vi buss 4 till Gullmarsplan (obs tvåvagnarsbuss)

Från Gullmarsplan gick vi hem. Tror ni Melker var nöjd? No-no!!! Vill inte gå hem, vill åka buuuusssss!

Hur lång tid detta tog?? Bara två timmar. Jag kan ju ansöka om avdrag för bilen i nästa deklaration, jag skulle ju tjäna hur många timmar som helst på att åka bil!

Dessutom gjorde vi denna resa i rusningstrafiken med tvillingvagn. Jag måste bara skriva en sak och det är hur snälla och hänsymsfulla alla är när man kommer med barnvagn. Har läst insändare från mammor som tycker att alla är så hemska men jag måste säga motsatsen. Kan det bero på att många tror att Melker och Tyra är tvillingar och tvllingar brukar alltid dra till sig uppmärksamhet har jag märkt??!! Eller är det kanske för att jag är så hypersnäll och trevlig, hehehe! Sen måste jag skriva att om vi inte hade haft vår Urban Jungle så hade jag inte orkat hålla på heller, den är suverän och nu är den ändå fyra år gammal. Svänger så fint in i alla små parkeringsutrymmen på bussar och tåg. Ibland när jag får för mig att ta sulkyn med ståbräda känner jag mig helt ledbruten efter, skitjobbigt att svänga, litet styre, man får gå långt ifrån pga ståbrädan osv osv. Detta med vagnar är en historia för sig!

Pratade med våra nya (blivande) grannar. De har ju sitt barn på Tyras avdelning. Det visar sig att vi får en bebbe next door i januari. Yes, kanske inte bara våra barn som kommer låta!!! Deras nya uteplats är cool! 54kvm trall. Faktiskt ganska grymt stort, större än vår nuvarande lägenhet.

Apropå den så skulle den besiktigas i morse men besiktningsmannen vände i dörren när han såg mängden möbler... Han återkommer efter att vi flyttat!

På dagis idag gick det jättebra fast ingen av de två filurerna ville sova. Tyra ramlade från rutschkanan och Melker tippade omkull med stolen men i övrigt bara glada miner. Ebba har varit hos ny tandis i Fruängen. Jesper var hos samma igår och hon verkade jättegullig så jag bokar nog henne när det är dags, just nu är alla tänder hela för ovanlighetens skull! Ebba skulle vicka på sina mjölktänder för två av dem hade karies men var lösa.

Nä nu borde jag göra vettiga saker. Läsa boken jag har i läxa från jobbet. Fick ett trevligt kort från ledningen att jag (vi) var varmt välkomna på måndag tillbaks efter sommarlovet. Klädsel - städrock, måndagen ska ägnas åt att rensa och göra fint till skolstarten den 20e. Brukar vara en härlig stämning när man kommer tillbaks efter sommaren, det är ett kul gäng som jobbar på min skola (för att inte tala om mitt arbetslag!!!)!

Morgondagens planer gick helt i stöpet i och med ett sms från faster Jennie. Anton vill ha med sig kusinerna på Grönan i morgon. Svårövertalade som vi är smsade vi tillbaka och sa okej då, vi får väl offra oss. Nja kanske inte riktigt. Vi skiter i dagis imorgon. Skyller på Melkers fläskläpp som han fick när han dunkade huvudet i badkaret. Just det - måste nämnas i bloggen - Melker har badat, fick gnugga smutskorvar runt halsen på honom, någon mer ovillig att bada får man leta efter (om det inte gäller utomhus då...)

Nej, måste sluta. Jesper hämtar sina päron på Arlanda och jag borde göra nytta!

Dagis

I måndags var vi och hälsade på på dagis igen. Melker och Tyra hade jättekul! På tisdagen var det dags för lämning och det var INTE lika kul. Mycket gråt och skrik och lite för lång väntan innan personalen tog över. Jag och Ebba halvsprang iväg och ringde efter 20 minuter och då var det lugnt. Dagen gick bra, Melker tom sov.

Idag onsdag började Melker prata redan här hemma om att jag INTE fick lämna dagis. När vi kom in på gården var det vilda protester men ett snabbare avsked idag gjorde att det blev mycket mindre tid av gråt. Sen hade gullungarna levt loppan hela dagen, alla andra barn hade deppat någon gång under dagen men inte Melker och Tyra, superungar!!  Glada och nöjda med tillvaron var dom när Ebba och jag kom tillbaka och stod och tittade på dem i smyg en stund innan vi sa hej! Vi fick veta att båda sovit.

Ebba och jag spenderar dagarna i Skärholmens centrum och shoppar som aldrig förr, kläder och badlakan.

Imorgon blir det besiktning av lägenheten, blä! Torkade av golvet under Tyras stol i alla fall, annars hade han riskerat att fastna med strumporna... Två hack i väggen målades snabbt över också.

Nä fasen vad tiden går fort, måste sova!

Nya snygga dance-moves

Vår uteplats på plats!!

Idag gick vi förbi lägenheten, igen, och nu var trallen på plats. Nu saknas bara buskarna i de enorma jordmassorna runt vår uteplats, undrar hur de tänkt plantera?? Hoppas de lämnar plats för lite egen plantering närmast uteplatsen liksom. Vi hade sån tur dessutom att vi fick gå in i lägenheten jag och Ebba. Som av en slump kom snälla Bengt, tror jag han heter, som ser till att allt blir fixat och så, förbi när vi stod och tittade in i fönstret. Han hade precis fått vårt mail om att inte sätta upp spegeln i lilla badrummet. Vi fick komma in och kolla men det var för sent, spegeln var på plats, jaja! Här är i alla fall uteplatsen! Som man skymtar längre bort så får vi även plantering bredvid uteplatsen vilket gör att insynen till barnens rum blir mindre, bra!

image190

Alla är snygga i glasögon...

Låter bilderna tala för sig själva, tyvärr suddigt!

image188


image189

Smaken är som baken...

Kolla in detta kap som just nu finns på Blocket. Observera priset! Kära nån är det enda jag kan säga...

Blandat

Har ju inte skrivit på flera dagar, var börja?? Ähh sammanfattar med att vi varit i Mariefred och åkt tåg, kollat på Tall Ships race flera gånger, åkt tunnelbana och buss, haft besök av kusinerna Moa och Max. Då åkte vi guidad tur runt Gamla Stan med häst och vagn, trevligt. En kul dag med fem busiga barn som sprang som vildar i Gamla stans gränder... Moa sov över och dagen efter tog jag och alla fyra barnen tunnelbana, pendel och buss ner till Nynäshamn där vi befinner oss nu. Dagen har gått åt till att äta glass i hamnen, shoppat på Åsas leksaksförmedling (min favvoaffär), hälsat på syster Anna som jobbade på konstutställningen där hon ställer ut sina fina tavlor, klart finast av de som ställdes ut! Sen bad på Nicksta, hem och käka middag tillagad av min pappa, ovanligt! Några bilder från dessa dagar kommer här, observera alla sjömän som står uppställda på rader på masterna som inte heter det, jag vet!



Tyra är biten av något giftigt (måste det vara) för hon är svullen på ena kinden (se bilden) och foten. Ebba läser och läser i nyinköpta böcker, omöjlig att få kontakt med. Nu ska jag dock göra ett försök - jag ska stoppa henne i säng!

image191


Melkers bästa kommentar idag var när vi såg traktorn med vattentank på släp. Jag förklarade att mannen som körde traktorn skulle åka runt och vattna blommorna. NEJ, det är mjölk i tanken så att man kan vattna kossorna. Någon har missuppfattat något...

T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.