Tomtebajs...

Okej  den som är känslig får sluta här men denna lilla händelse var så komisk så jag måste berätta. Som småbarnsmamma går jag sällan på toa själv. Vissa veckor är detta mindre kul än andra veckor men just idag fick jag mig ett rejält skratt. Tyra såg att det var rött när jag torkade mig och säger:
Har du blodit?
Nej det är ingen fara, svarar jag.
Har du tomtebajs mamma?

Vad svarar man då?

Roligare namn för denna vecka får man leta efter!!

Jaaa, det fungerar!!

Tänk att jag faktiskt kunde logga in och skriva! Hurra! Inte om nåt speciellt men ändå. Idag har Mari, en gammal arbetskompis, med dotter hälsat på, otroligt kul! Och otroligt länge sedan! Annat var det under vår mammaledighet, då var det fika på Kulturhuset, ofta, eller ofta och ofta, men väldigt mycket oftare än nu...

Efter besöket borde vi ha tagit oss ut men vi har blivit riktiga innekatter på lovet. I morgon måste det ändras på men vädret är så urkigt. Men det finns ju inget dåligt väder sägs det!

Dagarna består till stor del av Buzz på playststion. Just nu är jag sååå trött på det efter två varav med 20 spel i varje. Usch! Vill ju bara sjunga singstar, hehe!

Melker och Tyra har badat lääänge idag och sjöng så fint att de ville att jag skulle filma, här är resultatet:Vi har haft kusinerna Moa och Max på besök och övernattning, kul! Lite svårt att somna var det för alla fem men till slut vid 00-tiden var det tyst (äntligen hihi). Dåg vi på en Beck-film som inte var så bra, kommer inte ihåg namnet - två tjejer som blir överkörda av tåget. Slutet var bara blaha. Natten efter, när Tyra somnat vid 00.30 så såg vi den sista Beck-filmen och den var bättre men slutet trist där också.

Häromdagen när vi handlade så tog jag ett fantastiskt porträtt av vår barnaskara... vad är det för fel med att bara ha en vagn när man handlar, och en sån där vanlig som går att styra?? Och varför fanns det ingen bil med dubbelsäte och två rattar, dåligt!

image272

Melkermannen är inne i en inte så trevlig period som går ut på att man skriker hysteriskt när något inte blir som man vill eller vad som helst. Skriket går inte att stoppa på nåt sätt, man kan skoja, busa, klappa, krama, bli skitarg, skrika tillbaks, you name it, han bara skriker och verkligen totalhysteriskt. Så fantatsiskt otroligt jäkla jobbigt! Jag hoppas den perioden snart är över. Nu fick jag sånt fasligt kli i huvudet och efter att ha sett Ebba klia sig i huvudet 1000 ggr så tror jag nu att jag går och kollar efter såna där små gosiga saker som kallas löss. Fasen, det är ju jullov så det gäller att passa på!

Julen

På julaftons morgon sov barnen faktiskt längre än väntat. Tyra var först upp vid 7.30. Hon och jag degade i soffan i en timme utan att hon märkte berget av julklappar under granen. Sen kom dom andra två upp och DÅ!!! blev det paketöppning direkt på morgonen, härligt!! Så här i efterhand kan man ju konstatera att vi kunde ha nöjt oss med ett par enstaka saker. Tyra har hittills lekt med ett paket blöjor för nyfödda bebisar som vi gav henne att ha till dockorna, ett paket plåster (också till dockorna), en kassaapparat för 59kr och så dockvagnen. De fina kläderna jag köpt ratade hon helt, vägrar verkligen ta på sig den fina tunikan, buuuu!!! Just det en himla fin liten häst har hon fått av mormor som hon rider på också.

Melker fick duplo som han leker med. Flexitracksbanan var så enormt stor så den blockerar hela rummet - inte så bra, måste tas bort. Och vad går det ut på egentligen, bara titta på några bilar kör omkring? Han är nog för liten egentligen.

Ebba fick en stor sticklisa, man kan göra sin egen mössa. Den har hon använt flitigt, en otroligt häftig målarbok fick hon av mormor och jag kände själv att nya tuschpennor och en sån målarbok vill jag ha, superbarnsligt men det var bara olika häftiga mönster. Hmm måste köpa!! Sen är det ju Playstation 2 med singstar, buzz, hästspel och Bilarspel.

Julaftons morgon blev lite stressig med en arg Melker som inte skulle till mormor osv men allt ordnade sig och vi kom iväg bara en aning för sent. Hos mormor dök tomten upp väldigt snabbt och mera paket att öppna. Mamma och pappa gav oss pengar trots att jag redan fått 23 paket... Tack galenpannor.

Min syster hade köpt så otroligt häftiga figurer till mina föräldrar, två tanter med rullatorer och två gubbar med käpp och dramaten som man kan skruva upp så släpar dom sig fram. Extra kul eftersom min mamma alltid gillat såna där figurer som man vrider upp.

Tyra gjorde sin årliga julvurpa hos mormor. När hon var liten bebis för två år sedan ramlade hon från soffan rätt ner i golvet på julafton. I år var det värre, hon voltade från våningssängen där de leker Villa Villekulla. Hon stod och hoppade, ramlade, gjorde en volt och ramlade på ryggen i golvet... Man skulle kunna tro att man inte längre vill stå och hoppa i våningssängen efter detta men Tyra är ju inte som alla andra för nästa morgon avr det det första hon gjorde, klättrade snabbt upp i sängen och började härja...

Efter löjromsfrukost (tack snälla) åkte vi hem med stopp på Ica Maxi på vägen. Fyndade vuxenlucialinnen för 10kr styck. Kanske användbart i vår vinterupplevelse på jobbet snart... Fyndade en hel del annat onödigt förlåt onyttigt också. Sista onyttiga veckan nu...

Idag kommer kusinerna Moa och Max hit och ska sova över, mysigt!! Melker är väldigt förväntansfull så jag hoppas inte Max har ändrat sig. Nu ska jag ta undan vår sena frukost.

Julafton nu!

Jaha, julafton är här. Vi sitter uppe mitt i natten när vi borde sova. Barnen ska få öppna paketen direkt imorgon bitti, härligt! Annars hinner de inte leka. Till mina föräldrar vid 15, sen kommer tomten vid 16. Inte en massa tråkigt väntande.

Rörigt och mysigt kommer det vara!

Orkar inte mer nu, klockan är 1.40 och jag gissar att barnen vaknar tidigt i morgon...

God Jul då!!

Idag kom tomten - barnen skräckslagna!!

Hohoho! Idag såg vi en tomte smyga omkring utanför vårt fönster. Den gick rakt fram till vår port! Det knackade på dörren. Rädda barn sprang och gömde sig, Melker grät och skrek och höll i Ebba hårt inne i vardasgrummet. Tyra flög upp i min famn när vi öppnade dörren. En tomte kom flera dagar för tidigt, jag tror det handlar om en koll så att barnen sköter sig! När det sen gick upp för barnen att tomten faktiskt hade paket i säcken så var det lite mer okej men väldigt läskigt. I paketen låg varsin fin kudde, kaninkudde, vilket passade bra eftersom Melker och Tyra har varit på teater idag "Lillasyster Kanin". Tack snälla ???tomten??? eller vem ska vi tacka... Kuvertet utanpå Ebbas paket höll vi på att missa och slänga i soporna men i sista sekund fick vi syn på det!

Ja dagen har varit intensiv med elevgenomgång tillsammans med skolledare, skolsköterska och specialpedagog. Sen lektion med alldeles för många åt gången pga sjukdom osv så det blev minst sagt rörigt eftersom det var mycket fixa och göra klart. På vägen hem skulle jag köpa biljett till tunnelbanan via sms. Telefonen hade nej batteri. Inga kontanter. Bara vända och gå till Medborgarplatsen. Fick låna telefon på Pressbyrån för att ringa fritids och säga att Ebba skulle hem med kompis. Tack snälla pressbyrån på Telefonplan!

Hämta glada barn på dagis, Tyra hade sovit middag - yes!!! Vilken skillnad, hon ville gå själv hem! Jesper har varit på julklappsjakt och är nstan död efter det. Ganska enkelt till de små men stora damen somm läser denna blogg i bland, henne är dte värre med. Kan ju inte nämna någonting om vad som köpts ller inte köpts, men svårt är det. Nu tar batteriet slut, ett etcken till mig att jag ska börja slå in paket istället.

Tisdag

Massor av barn och vuxna borta på skolan - streptokocker är boven i dramat, blä! Dagen flöt på som vanligt ändå och jag har hunnit sitta och lyssna på alla barn när de läser, bra!!! Ett helt gäng fick ha en extra jobbaklart lektion efter lunch och mycket blev gjort, skönt inför lovet!

Vi svensklärare hade tänkt avsluta teminen med gemensamt fika på mysigt fik men det blev omysig verksamhetsplan på agendan istället, besvikna? Vi? Nänä!!!

Vi hade dessutom Londonmöte idag, vi fem som har turen att få åka dit i januari för skolans räkning. Vet inte om jag törs skriva här att den rektor som ska följa med hade köpt fem megamuffins till mötet för att komma i stämning liksom och sen snackade vi lite om vad vi ska göra där och varför. Det blir nog himla kul men intensivt. Syftet är väl att vi ska inspirera andra på skolan genom att förmedla vad vi lärt oss osv. Nu har vi tydligen en bärbar datorsal på min skola så vem vet, man kanske skulle kunna göra något vettigt faktiskt.

(Är det någon mer som sett mannen som spelar gitarr med elvisp på America´s got talent?)

Jag hade ett utvecklingssamtal till idag, mina släpar efter kopiöst mycket. Kommer inte hinna ha dem innan jullovet antagligen!! Blä! När jag var på väg hem ringde mamma och sa att Melker varit så arg att han precis somnat. DVD-spelaren var inte helt funkis och det gick inte att starta Blixten (Bilar) och då var Melker ARG. Lite senare vaknade han och var lika ARG och då snackar vi ARG. Blixten startade till slut och livet kunde lugna ner sig.

Imorgon ska jag ha sista bokstaven för terminen. J som i jul. En julgran, en julklapp (nytt lego till fritids), julmusik med lite dans runt granen.

Nä måste väl visa Melker i pepparkakskostymen. Mina arga lilla plutt idag, fast sen var jag hans mysmamma så han är väl förlåten...

image270
image271

Hårskillnad

Idag orkade jag fixa över bilderna till datorn och får så syn på bilder på Melker före och efter hårklippningen... Wow, vilken tur att han gav med sig till slut!!!

image267

image268

Hmmm

Bloggen känns lite seg just nu, jag orkar inte hämta kabeln till mobilen och fixa några bilder, hur seg är man då?? Kanske skulle göra det ändå? Skulle definitivt pigga upp denna trötta blogg. har surfat runt en stund på bloggar och HUR HINNER FOLK??????? Svaret är enkelt, de flesta har inte barn. Eller riktigt så var det inte heller men kanske lite så?

Jaja, ähh jag kollade just på bilderna i mobilen och det var ju några söta luciabarn där men va fanken, det får va. Sen var det 40 bilder på skolbarn som brottades, rätt kul i och för sig men inget för denna blogg. Dom brottades på riktigt alltså, hos en brottarklubb på Söder.

Sen har jag varit inne på lektion.se, en väldigt bra sajt där lärare bara vräker ut sina bra idéer, tack! Hamnade i ett forum där man diskuterade samarbete fritids-lärare. En diskussion som går het jämt med all rätt. Fritids ställer upp, ställer upp och ställer upp. Hela tiden, året runt. Önskar jag bara kunde säga - jag stannar sent idag när det är kort med folk men det går ju inte, bläää. Ärligt, faktiskt så är det blää, skulle vilja kunna erbjuda det tillbaka någon gång men dagishämtningar går ju inte bara att skjuta upp eller ställa in... Jag får hoppas att jag får jobba med samma världsbästa arbetslag i måååånga år framöver så kan jag så småningom börja "betala tillbaka". När småfisarna är 9-10 nånting och kan gå hem själva (fast tillsammans).

Har sett på Let´s dance bjuder upp idag. Helt solo i tystnad såg jag programmet. Magiskt. Ska bli kul att se när det börjar. Eller jag vet inte, eller jo, jag gillar faktiskt det programmet. Idol vill jag bara se de första programmen när folk gör bort sig. Hemska jag! Nu är det ett program om någon sekt på tv, verkar intressant så den stackars bloggen får vila igen.

Roligt idag
Melker går och nynnar på För det var Olle å Ulla, Nippe å Agneta, Kalle å Marianne, de stämde träff klockan nio en söndagsmorgon... osv osv  Vad är nu detta tänker ni men som en sann Djurens brevlåda-freak så förstår jag ju direkt att de lyssnar på just Djurens brevlåda på dagis. För i nästa ögonblick är det Åh vad jag älskar majs han nynnar på

Klockan är 22.41 och Jesper deklarerar att han ska gå och sova nu, ska vi slå vad???? Jag sätter emot!

Söndag=utvilad?

Nää, jag känner mig jättetrött, speciellt i ögonen som bara svider. Har tagit mig hem från Nynäshamn idag. Resan gick bra. Sen har vi segat här hemma medan Ebba och Jesper var i stallet. Sen tacos. Sen duplo, kulbana, läsa och så vidare.

Såg på Roomservice när barnen somnat. Avsnittet som gick i veckan. Köket blev väl inte så himla märkvärdigt. Vita skåpluckor med ekskivor. Snyggt, visst , men ändå?!?

Nu duscha

Guuu va intressant detta blev.

Barnrapportering:
Tyra har kissat i toan igen
Ebba hade Mindalka på ridningen och galopperade massor
Melker är en mysgubbe som bara ska kramas och mysa


jaja hejdå

Nynäshamn

Idag vaknade jag 9.30 vilket inte händer ofta! Så skönt! Fixade lite hemma och sen stack vi ner till Nynäshamn, jag och Ebba. En tur på stan, Åsas leksaksförmedling såklart. Ebba hittade sju böcker för totalt 70kr. Världens bästa affär! Sen lämnade vi av Ebba hos kusinerna. Sen mötte jag småkottarna med mormor på stan, inhandlade lördagsgodis och tog sen bussen "hem".

Länge sedan jag och barnen var i Nynäshamn känns det som. Lotta kom över och fikade. Ebba och Moa kom hit. Vi käkade god middag - lax. Tyra och Melker badade med Moa.

Tyra höll låda för oss alla fram till 22 tror jag. Julpotpurier, kortspel och en massa hyss tills hon somnade utmattad i soffan. Ebba har lagt sig nu. Hon blir hämtad av Jesper på förmiddagen i morgon för att gå på bowlingkalas och sen ridning.

Nu ska jag göra en kopp te och se om jag hittar någon bra tidning att läsa, lagom jobbigt!

Jag somnade på golvet

Jo, jag somnade på golvet och vaknade iskall bredvid det gigantiska paketet jag hade slagit in. Satt på golvet och såg Hipp Hipps julgrunka, slog in Tyras dockvagn under tiden men somnade uppenbarligen precis som Jesper. Han var dock lite bekvämare av sig och la sig i en soffa. Hua nu är jag verkligen iskall! Denna vecka har jag sovit väldigt mycket för lite, klockan har hunnit bli över 1 alla dagar... Eller snarare nätter.

Småkottarna är hos mormor och morfar. Min mamma är en ängel som ställer upp i vått och torrt. Hon släpade två barnbarn hit för att hämta Melker och Tyra och sen direkt hem och har nu fyra övernattande barnbarn. Tack snälla! Själv gick jag tidigt från jobbet för att åka till Ebbas luciafirande. Vi klassföräldrar dukade och fixade fram fika. Sen var det luciatåg, fint och mysigt med några annorlunda men fina sånger. Personalen skulle kanske ha dirigerat men så blev det inte. Synd för barnen hamnade i otakt med varandra hela tiden. Men det hör å andra sidan till lite grann!

När barnoch vuxna kommit in i kalssrummet och satt sig så var det några pappor som lussade för oss andra. Jesper var fin stjärngosse, lucian var över två meter lång - plus kronan, en tärna var tjusig blondin med rejäl byst , totalt var dom fem och barnen skrattade!!!! Kul var det och kul att se några andra föräldrar!

Efter detta åkte vi alltså till Kungens kurva för att beta av några julklappar men en väldigt trött familj med trött dotter fick ge upp. Köpte en godis, satte oss i bilen, åkte till ljushuset på Vinstavägen och glodde - såååå häftigt! Sen hem och segproppa och somna...

Nu är jag så trött att jag tror jag storknar - gonatt!!!!

Sakta Lucia

Näää jag har inte stavat fel men man undrar om inte dagen kunde byta namn och att allt saktades ner fram till jul, att alla kunde få mer tid, av Tomten i förväg typ. Idag har det varit Lucia två gånger för min del men ändå har jag missat ett som jag borde ha varit på - mina elevers! Hade varit mysigt men det krockade med Melker och Tyras. Tyra såg mig genom glasdörren på dagis och började storgråta innan tåget ens börjat. Sen gick hon i alla fall och satte sig hos en fröken i tåget och var med . Melker grät efter pga att hans pepparkakskompanjon släppte hans hand och gick iväg. Småfisar, så söta med korviga dräkter eftersom overallerna var under... Mormor och morfar lurades dit för att kolla eftersom dom ändå var i faggorna. Sen fick dom agera taxi hit och dit men det är en anan historia!

Jag hann med ett lucia med min skolas kör plus några stortjejer. Jättefint och kul att musiklärarna valde att sjunga bara dom en vers på "War is over". Kul att många av våra elever var med i kören och coolt med småtomtar längst fram som står och jazzar precis som dom känner - publik??? Hade vi det???

Nu på kvällen har Ebbson bebbson haft utbrott utan dess like över??? jag vet inte riktigt, tror ingen vet det!  Nu kom två trötta småpluttar så jag ska gå...

Höjden av orättvisa

Höjden av orättvisa upplever jag nog precis nu! Jesper sitter på Gondolen och käkar julbord och jag har avslutat den fantastiska måltiden grillkorv med pommes frites... Jag var ju så näära Gondolen men ändå så oändligt långt därifrån när jag passerade under på väg hem från jobbet. Nu tänkte jag sätta mig här en stund och dega medan barnen lekte så bra och gissa vad som händer - Mamma jag har bajsat... Men ååååhhhhh! Sen det påföljande bråket om att Tyra inte får följa med in på toa när Melker byter. HOn vill kolla??? Och Melker vill vara i fred...

Ebba galopperar

Ebba på Bronik idag, den nionde december.

Ditte å datten

Tänk om mina elever såg detta. Skriva å när det heter och - det är ju förbjudet! På jobbet har jag haft en himla bra dag även om jag fick tokanfall på en liten skrutt som inte ville någonting - vad göra? Pisk på fingrarna som förr i tiden? Nää tror inte det va??? Sen hade jag fyr av mina nio utvecklingssamtal, skönt att komma igång med dem. Tur att jag bara ska ha nio, avundas inte de lärare som sitter med 25...

Kom hem till en glad familj som skulle köpa glass i glassbilen trots att det antagligen ligger ett 30-tal pinnar i frysen från förra omgången, men jaja!

Jag hade samtal om Tyra på dagis igår. Så olikt samtalen på förra dagis. Vet inte vad jag ska säga riktigt men skrotfia är en riktig dockmamma, envis som attan, har av och påklädning som hobby, trotsåldern here we come - men allt det där visste jag ju redan :-) Om man absolut MÅSTE sova med en ballongpump, då är man envis!

image266

Sen bara måste jag visa alla mina fina paket, jag erkänner glatt att jag är tokbarnslig och har julafton varje morgon här hemma, öppnar mitt paket innan stöket med väckning börjar. Jag tror att alla vi paket-kalendertillverkare vill tacka IKEA för deras fina påsar 9st för 15 kr är ju helt magiskt när man har makriljarder av paket att slå in!

image265

Äsch nu fastnade jag i något döäckligt program på tv om någon seriemördare, måste se hur det går...
ching chong

Mer Hipp Hipp

Jag bara måste!!!Hipp hipp - hejarklacken

Finns det något roligare???Jo kanske Tyra, hon hittade denna leksak idag och fick en flashback och började dansa, visar denna favorit i repris!

Adventsfika

Jaha, nu var årets stora fika över. Vi blev 22 personer, mina systrar med lite olika mängd familj, mina föräldrar, två kusiner med lite familj och moster o morbror. Massor av fikabröd, både jag och mamma hade bakat. Julskinka och pepparkakor med ost, glögg såklart och julmust med mera.

Mina otroligt snälla föräldrar kom med en kasse fylld med 23 paket - en paketkalender till mig!!!! Jag blev så glad!!! Helt galna är dom, det blir ju nästan 100 paket till mig och mina tre systrar! Det sista paketet får vi på julafton. Första paketet innehöll en fin påse fylld med hembakade saffransskorpor. Dagens paket var ett änglaspel fast med hjärtan från Pluto. Jag hade redan ett med döskallar men vill gärna ha alla - de är så fina! Tack, snälla mamma och pappa!

image256

Mina små pluttar har ju också paketkalendrar och Ebba fick idag en bingolott eftersom hon länge sagt att hon ville spela. Hon vann 100kr! Alltid något! Melker och Tyra skulle ha fått varsin vattensprayflaska (att leka med i badet) men inte helt otippat så skulle Tyra såklart öppna ett helt annat paket - det med kattungar på pappret. Så hon fick en bok och var sedan avundsjuk på Melker som badade med sin sprayflaska. På kvällen när de ska sova säger Melker, Mr Ordentlig, imorgon ska nallen och jag öppna paketet med trean på, jag ska öppna rätt paket, inte som Tyra. Jag försöker säga till Tyra att hon får ta tvåan i morgon - nähä då, hon har helt andra planer - lilla loppan. Hon är en riktig liten dockmamma och ordnar och fixar för sina dockor hela tiden, byter blöja, hämtar salva, plåster, kläder, bäddar och fixar. Hon är ju helt uppväxt med bara bilar och tåg men ändå så har hon nu letat sig fram till Ebbas gamla docksaker och är helt uppslukad av att ta hand om dem. På bilden ser man Ebba som kollar in sin paketkalender som hänger under loftsängen.

image257Några julbilder var det här! Fick en mistel av Lotta, vår adventsljusstake, en ängel fick jag av Lisa, mina hyacintkrukor i brist på annat, hjärttavlan av Anna som hon målat själv, tomteluveutställning på Melker och Tyras dörr. Det var rena rama julafton för mig för jag fick ännu mera saker - tack alla!!!

Igår var vi på Stockholm horse show. Lika kul som vanligt och extra roligt att hästar från Hammarby gård var med, dvs stallet där Ebba rider. Ebba var stolt! Otroligt häftigt med de vita islandshästarna, riddarna som red en slags kadrilj i full galopp i säkert en kvart med varsin flagga i handen - så skickliga. TYramyra somande mitt i alltihop.

Nej nu ska jag vila en liten stund eller kanske gå och sova så att jag kan få öppna ett paket imorgon - barnslig? Jag? Nääää!!!


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.