Adventsfika

Jaha, nu var årets stora fika över. Vi blev 22 personer, mina systrar med lite olika mängd familj, mina föräldrar, två kusiner med lite familj och moster o morbror. Massor av fikabröd, både jag och mamma hade bakat. Julskinka och pepparkakor med ost, glögg såklart och julmust med mera.

Mina otroligt snälla föräldrar kom med en kasse fylld med 23 paket - en paketkalender till mig!!!! Jag blev så glad!!! Helt galna är dom, det blir ju nästan 100 paket till mig och mina tre systrar! Det sista paketet får vi på julafton. Första paketet innehöll en fin påse fylld med hembakade saffransskorpor. Dagens paket var ett änglaspel fast med hjärtan från Pluto. Jag hade redan ett med döskallar men vill gärna ha alla - de är så fina! Tack, snälla mamma och pappa!

image256

Mina små pluttar har ju också paketkalendrar och Ebba fick idag en bingolott eftersom hon länge sagt att hon ville spela. Hon vann 100kr! Alltid något! Melker och Tyra skulle ha fått varsin vattensprayflaska (att leka med i badet) men inte helt otippat så skulle Tyra såklart öppna ett helt annat paket - det med kattungar på pappret. Så hon fick en bok och var sedan avundsjuk på Melker som badade med sin sprayflaska. På kvällen när de ska sova säger Melker, Mr Ordentlig, imorgon ska nallen och jag öppna paketet med trean på, jag ska öppna rätt paket, inte som Tyra. Jag försöker säga till Tyra att hon får ta tvåan i morgon - nähä då, hon har helt andra planer - lilla loppan. Hon är en riktig liten dockmamma och ordnar och fixar för sina dockor hela tiden, byter blöja, hämtar salva, plåster, kläder, bäddar och fixar. Hon är ju helt uppväxt med bara bilar och tåg men ändå så har hon nu letat sig fram till Ebbas gamla docksaker och är helt uppslukad av att ta hand om dem. På bilden ser man Ebba som kollar in sin paketkalender som hänger under loftsängen.

image257



Några julbilder var det här! Fick en mistel av Lotta, vår adventsljusstake, en ängel fick jag av Lisa, mina hyacintkrukor i brist på annat, hjärttavlan av Anna som hon målat själv, tomteluveutställning på Melker och Tyras dörr. Det var rena rama julafton för mig för jag fick ännu mera saker - tack alla!!!

Igår var vi på Stockholm horse show. Lika kul som vanligt och extra roligt att hästar från Hammarby gård var med, dvs stallet där Ebba rider. Ebba var stolt! Otroligt häftigt med de vita islandshästarna, riddarna som red en slags kadrilj i full galopp i säkert en kvart med varsin flagga i handen - så skickliga. TYramyra somande mitt i alltihop.

Nej nu ska jag vila en liten stund eller kanske gå och sova så att jag kan få öppna ett paket imorgon - barnslig? Jag? Nääää!!!

Va skojigt att hästarna var med, hade vart kul att vara där och se!!

Har två frågor till er:

1. Ett par polarn randiga tunna byxor som vi lånat av någon har hål på knät. Jättenötta runt om så tveksamt om det går att laga...vad göra???

2. Kalas på lördag för vår stooooora kille! Välkomna om ni vill och kan.

Ha det gott!!

2007-12-03 - 19:53:06

Polarnbyxorna: Släng i första bästa soptunna.

Kalas: Vilken tid? Lär väl krocka med någon av alla andra tusen saker som finns på programmet men på ett eller annat sätt så dyker vi nog upp.

2007-12-03 - 22:47:07








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo