Jävla bil!

Vi har haft en jättemysig dag med en massa möbelaffärbesök osv MEN sen ville inte vår bil vara med längre! Nu har vi en bil som inte går att låsa och hur bra är det på en skala?? Ingen tillgång till garage... Vet inte riktigt hur vi ska göra och vår vecka är förstörd för vi kan ju inte parkera utanför IKEA (tex) utan att låsa. Jävla bil!!! Orkar inte skriva mer!

Gnetter men ingen lus???

Äntligen skulle jag klippa mig, det var väl ett halvår sedan sist. Jag förvarnade frisören om att jag hade kli i huvudet och självklart hittade hon en massa gnetter. Andra gången min frisör gör det på mig! MEN det konstiga är att jag hade en massa gnetter men ingen lus och då kollade hon noga!

Nu sitter jag här med lusmedel i och 12 timmar framåt, jag tog dubbel dos pga min hårmängd. Sen är det stora kollen av alla barnen. Jag har kollat dom hela veckan eftersom även dagis har haft påhälsning av dessa kryp.

Jesper och jag har softat omkring och tittat på möbler resten av dagen. Jag har letat efter en soptunna med sånt där snurrlock, det ska bli en ordglufsare på jobbet.

Nu kallar barnen och jag måste gå för pappan är ju inte hemma, han säger att Djurgården beordrat honom att befinna sig i klacken i Globen, han verkar väldigt ledsen över det - not!! Men hoppas dom vinner för då blir det slutspel (om oinsatta jag har förstått rätt...)

Inget speciellt

Rubriken sammanfattar denna dag väldigt bra för vi har spenderat dagen precis som innekatter - inne! Ebba har suttit klistrad framför datorn med Sims och sina favvosidor. Melker och Tyra har gjort allt och lite till i väldigt korta tidsintervall.

Till slut tvingade jag ut hela gänget för att köpa mat och lördagsgodis på konsum. På konsum höll vi oss undan ryska tanten. Jobbar hon jämt? Hon sitter i alla fall alltid i kassan och stoppar upp kön! Tänk om hon bara kunde skicka på varor hela tiden utan att fundera så jäkla mycket mellan varje??? Jag skulle inte kunna vara så långsam som hon för då skulle jag nog somna!

Långt senare var det återigen dags för mello och kaoset infann sig. Till slut luugnade sig allt, småbarnen somnade, Ebba räknade matte i en mattebok hon fått av farmor, jag såg reprisen på Så ska det låta, Jesper surfade och det var lagom ljudnivå. A halleluja moment!

Jag har förresten sportlov!!! Det blir ett konstigt sportlov med Ebba på ridläger, Jesper semester, småbarnen på dagis och hos mormor. Jesper och jag ska försöka hinna kolla runt på lite möbler och annat, besöka en heminredare på IKEA, klippa oss båda två osv. Jag misstänker löss i mitt hår men hittar inget, får väl se vad frisören säger... Nä nu ska jag jobba en stund!!

Bra ursäkt att få surfa...

Jag har lovat några föräldrar vars barn behöver få en skjuts med bokstäver och siffror att leta upp några roliga spel på nätet. I kväll kan jag med andra ord surfa med gott samvete (som om jag inte hade det annars, ehh??)

På jobbet råkade jag springa på en hemsida som jag sparat under mina länkar men glömt bort. Det fanns ungefär två makriljarder bra idéer att göra, i och för sig på engelska but what the heck (så svor man i min religiösa familj som jag bodde hos i USA...) jag får väl translejta lite. Jobbigt för nu fick jag ännu mer saker jag ville göra. Idag har i alla fall några barn blivit klara med sina sagofigurs-dikter/ramsor. De blev coola faktiskt.  Efter sportlovet ska de illustrera dem på bildlektionen.

Nähä, diska, vädra bort pannkaksstanken, byta läskiga blöjor, tvinga barn att sova, skriva veckobrev, planera, fixa, trixa står på programmet så nu måste jag gå!

Ebba och Jesper är på hockey. Hoppas rätt lag vinner!!!

Semmeldagen

Jag känner mig så splittrad vad gäller mitt jobb. Jag hade velat beta av alla bokstäver under detta år, sen kom Bornholmskravet och nu temat om sagor. Jag har för många grupper och för lite tid för att hinna med allt. Tror jag får lägga krutet på sagorna nu och fram till sommaren. Samtidigt som jag MÅSTE fortsätta med Bornholm för de barn som verkligen behöver öva på grunderna. Hmmm, vill göra allt men hinner som sagt inte eftersom varje sak ska genomföras med alla sex grupperna. Blä!

Jesper och alla barnen hämtade mig efter jobbet och Melker hade redan bestämt igår att vi skulle åka bilen till Mc Donalds och mamma och pappa var väl inte speciellt svårövertalade. Yes, en dag utan matlagning! Sen när Jesper åkte och handlade deklarerade Melker att "jag behöver tårta!" nä, ändrar sig och säger "slemla vill jag ha" (slemla inte felstavat). Han ringer upp pappa och talar om att han ska köpa en slemla och självklart fick han det på självaste semmeldagen, att dom redan mofflat i sig varsin på dagis var ju en annan femma.

Ebbas ben verkar bättre, tyvärr verkar de inte ha trott på henne i skolan när hon sagt att hon inte skulle vara med på cirkusen på Kulturskolan men men...

Kaos

På jobbet var vi kort om folk idag men det gick som vanligt att lösa. På förmiddagen var vi på en teater "Räven som slukade böcker" på Orionteatern. Jag vet egentligen inte vad jag ska tycka om pjäsen, lite märklig, lite rolig, bra musik men jag vet inte om jag skulle rekommendera den, eller??

Dagen segade sig fram för att sedan ta fart med dagishämtning, matlagning, kladdkaksbak, dammsugning, diskning mm.

Baka kladdkaka med Tyra är både roligt och hemskt på samma gång. Hon får alltid en egen bunke att gegga med och rätt vad är så ligger bunken på golvet upp och ner med äggsmet som rinner runt. Sen när det är dags att äta smet som liksom hör till så vill hon absolut äta med handen. Idag slutade det med ett bad och stor tvätt av både hår och ansikte. Sen drog hon själv ner sina kläder i badvattnet och tvättade dem vilket behövdes...

Sen när jag ville dammsuga så var det kö till dammsugaren, hur många har det så hemma??? Vi var tre personer som slogs om att få dammsuga och jag vann INTE kampen utan fick snällt  vänta ut de små trollen som ska dammsuga allt, även sina egna näsor?!? Till slut var det min tur och jag var väldigt koncentrerad. När jag kommer ut i köket inser jag att klockan är 20.40 och barnen är i full gång  och jag stör grannarna. Dags att sluta. Natta och sen en liten stunds slappa!!

211 dagar kvar...

Nu kan nedräkningen börja, vi har fått inflyttningsdatum (18 september)! Tjoho!

Tut-tut-bilen

För första gången har något av barnen gjort sig illa och behövt åka in på sjukhus. Ebba var i slalombacken och åkte så bra när hon plötsligt ramlade och gjorde illa knät. Först fick hon åka skoter ner och sen ambulans till Astrid Lindgrens sjukhus. Efter lång väntan stod det klart att det inte var nåt fel på knät. Hon missade ridningen men kan i alla fall (antagligen) vara med på ridlägret på sportlovet, tur!!

I övrigt har det varit en seg dag och vi har varit hemma. Lotta var här och hämtade min och Tyras gamla säng, skönt att få bort den. Småbarnens rum blev riktigt bra nu, ska bara rensas från skit också! Nej nu ska jag väl göra som alla andra här hemma - sova!!

Hur får maskar mera tår??

Vi ha spenderat dagen i Bandängens parklek och haft det otroligt bra. Pulkaåkning, gunga, släde, djur, grillning, klättra, fika osv - väldigt mysigt och idel glada barn. När vi väl kom hem blev det lite kaotiskt för vi skulle ha upp Melker och Tyras nya säng, en sån där halvhög säng. Eftersom vi bor som vi gör så blir det extremt trångt att montera sängar plus att våra två ihärdiga hjälpredor gör allt annat än hjälper, även om de menar väl. Well well till slut stod sängen där och Tyra skulle nattas på madrassen under sängen - INTE!!! Hon blev jätteledsen och arg och skrek och pekade på den gamla sängen som står på högkant i rummet. Lilla pluttis! Melker ligger ännu och skruvar på sig så vi får väl se hur det går med nya sängen...

Svar på frågan i rubriken! Det är bara Melkers version av sången "Huvud axlar knä och tå"...

Gårdagens goaste macka!

Melker beställde limpa med bredbar leverpastej och kaviar. Och ja, han åt upp den! Mums!

Dagens skratt!

Ebba satt i soffan och såg på basket när hon plötsligt frågar vad nazist är. Konstig fråga tänkte jag och suckade lite och började sen pedagogiskt prata om andra världskriget och att nazister inte gillade vissa folkslag osv. Ebba är tyst en stund och sen säger hon -Men vad betyder assist i basket då...

Ett annat dagens skratt eller borde man ha gråtit kanske. Läste Metro på väg till kursen idag där det stod om en rolig reflexion som någon hade gjort. Reflexion som härstammar från ordet reflex då eller???

Samtal, kurs, samtal

Dagen började med att jag hade samtal på dagis angående vår lillfis Tyra. Helt fantastiskt att få sitta i 30 minuter och höra någon berömma ditt barn :-) Hon älskar att sjunga och ramsa, hon är duktig på att rita och har riktig pennfattning trots sin ringa ålder 1,5 år, alla vill leka med henne, hon är glad glad glad, äter allt och somnar snabbt. Just nu sitter hon och småsjunger för sig själv i badkaret, mysigt att lyssna på! MEN även solen har fläckar - skruttungen bits! Men det hade blivit mycket bättre och jag undrar lite fint om det är för att storebror numera ger tillbaka på samma sätt???

Sen var det inte dags att åka till jobbet utan på kurs om Bornholmsmodellen. FIck flashbacks när jag gick omkring på lärarhögskolans område - känns som en evighet sen och det var det nästan (10 år sedan). Kursen var sådär, när hon äntligen blev konkret och pratade om just Bornholmsmodellen istället för om forskningen bakom så var det dags att sluta. Men ändå ok, just nu känns all input angående läsinlärning som nyttig kunskap.

Vårt sagotema tuffar på på jobbet och det blir nog så att barnen på mina svensktimmar ska skriva egna sagor och sen göra popupböcker, kul!! Måste komma på bästa sättet att göra dem bara...

På eftermiddagen var det dags för mig att ha två utvecklingssamtal, jag har nu haft tre vilket är en tredjedel. Otroligt skönt att alla i arbetslaget har samtal och inte bara vi lärare. Skulle inte fixa 27 samtal!! Nej, nu kallar mackfreaket Melker på mig, han vill ha ouusshhtttt på mackan, NU!!

Sjuk - inte sjuk - sjuk - inte sjuk...

Hur ska man egentligen kunna veta om barn är sjuka innan kl 8 på morgonen. Klockan 8 ska man redan ha ringt dagis och mitt jobb om man tänker vara hemma. Hos oss är alla lite sjuka innan kl 8, varje dag, sjukt trötta!! Idag iallafall velade vi fram och tillbaka om att vara hemma med Melker som hostade hysteriskt. Jesper blev hemma och botade nog mest sin egen sjuka  (=sov i soffan medan Melker såg på film eller lekte), Melker verkar inte vara så sjuk. De kom och hämtade mig vid 12 och vi åt lunch tillsammans. Konstaterade också att det nog avr första gången som Melker fick egen tid med båda sina föräldrar samtidigt! Tänk vad olika våra barn har haft det!!

Ebba - själv med två vuxna tills hon var sex år. Sen två syskon på två år. Snacka om radikal förändring. Förut var det spela spel hela kvällarna och en oändlig massa vuxentid, nu? Ja inte undra på att humöret är uppochner ibland!! Och egentligen är det konstigt att hon alltid är så snäll mot sina småsyskon!

Melker - efterlängtad lillebror som blev storebror när han var 13 månader. Självständig och omtänksam men med humör...

Tyra - en lillasyster som tar för sig och tror att hon är minst lika stor som Melker och kan precis allt han gör. En ettrigt litet charmtroll!!

Nu är det dags att hämta de två systrarna på skola och dagis!!

sett melodifestivalen - inte hört

Kunde inte slita mig från jobbet utan gick dit idag också MEN för att träffa två kompisar (föredetta arbetskamrater) och deras barn. Det var ûbertrevligt och vi ses alldeles för sällan! Vi sa alla i kör att nu SKA vi försöka fixa träffar oftare och mitt jobb var ju också det ultimata stället för att träffas - stora ytor och massor av leksaker!

Eftersom vi åt kött och pommes till middag så måste det vara lördag. Och är det lördag i februari så måste det vara melodifestival. Och om jag inte såg helt fel så var det just mello jag skymtade bakom de två huliganerna med gula ballonger som for runt framför tvn. Dom lät värre än en hel Globenpublik så jag har ingen åsikt om huruvida låtarna var bra eller dåliga. Sen när det var dags för röstningen och se (inte höra) vem som vann, ja då var det dags att natta och då somnade jag själv fortare än Tyra och vaknade av att Ebba kom och väckte mig för att påminna om att hon nog borde gå och sova eftersom det är slalomskola i morgon bitti. Så nu sitter jag här och vet fortfarande inte vem som gick vidare.

Nu ska jag jobba - är ju "ensam" hemma (Jesper på bio för att undvika melodifestivalkaoset) och kan vara osocial! Vi har börjat med tema Sagor och nu gäller det att komma på fiffiga, roliga saker som man kan jobba med kring det. Under veckan som gått har vi i personalen klätt ut oss till olika sagofigurer och sprungit omkring i lokalerna lite mystiskt. I torsdags var vi alla utklädda när barnen kom till skolan, vi samlade dem utanför en sagodörr (=fint tyg med en tunnel utklippt i) och så fick de krypa in och sätta sig på de flygande  mattorna. Där inne läste vi en vers av Lennart Hellsing och förflyttade oss till Sagans skog. Då dök Tant Klavér upp och frågade om barnen var intresserade av att se på en teater och vi fick se Snövit och de sju dvärgarna. Hon var otroligt duktig på att snappa upp alla barnens tankar och kommentarer och tog med det i föreställningen, helt fantastiskt bra blev det. Det var vår temastart och nu gäller det att fortsätta lika bra...

Nytt försök...

Gårdagens rubrik var ju trevlig dag och sen försvann innehållet men rubriken fanns kvar. Jag tänker om och skriver om hela helgen på en gång som faktiskt varit riktigt trevlig! Jag har spenderat en massa tid med småbarnen medan Ebba och Jesper varit på andra äventyr (Solvalla, slalomskola, innebandy, ridning). Vi har iallafall matat fåglar vid Strömmen, lekt i Humlegården, promenerat runt i stan, åkt tåg och tunnelbana, varit i Långbro och försökt få en skymt av vår lägenhet som ju faktiskt finns där bakom byggställningarna. Känns kostigt att vi faktiskt ska bo där sen! Vet inte hur många gånger vi åkt förbi för att få se en skymt. 5 på 50 kvm börjar bli väldigt trångt, tänk att man längta efter att få en hall... Dessutom med klinkergolv! Tänk att få en uteplats!

Ebba skulle upp supertidigt imorse för att vara på Slalomskolan redan vid 9. Självklart vaknade de andra två också, lite för trötta och gnälliga men det mystiska är att så fort näsorna är utanför dörren så är de glada och sova finns inte  på världskartan. Melker har hållt sig vaken hela dagen men kämpar nu febrilt här bredvid mig, han ligger på knä med huvudet på gossen och så ålar han runt runt. Får se om han klarar sig fram till kvällen, jag känner att jag själv kommer somna gott i soffan när barnen till slut sover i kväll!!

Melker har idag kallat mig för två annorlunda saker.
När jag sa att jag måste ta av mig pyjamasen så sa han att jag var en "baban i jamas".
När jag kramade honom under protest så var jag en "terrorist", var har han lärt sig det ordet :-)

Trevlig dag!

F----n! Hela inlägget upp i rök när jag råka komma åt fel tangent, det är verkligen svårt att blogga! Nån vill inte att jag bloggar för nu skriker dessutom barnen. Prutt också

Krångligt att blogga...

Hmmm gör ett försök att blogga här istället då... Min andra blogg bara strulade och gick inte att kommentera och jag fattade inte ens hur jag skulle logga in... Hjärnsläpp från min sida antagligen men det här verkar enklare!!!

Jag har haft en bra dag för gårdagens underliga magsjuka var försvunnen när jag vaknade och jag kunde åka till jobbet. Glömde dock bort rektorernas order om att alla MÅSTE vara på plats 8.00 på fredagar. Hasade lugnt in 8.45... Hoppsan, får förklara mig på nåt sätt nästa gång jag ser en av dem.

Förmiddagen spenderade jag med en tredjedel av barnaskaran (jobbets barnaskara...) i en parklek i Kärrtorp. Jag fotade dem när de for upp och ner i pulkabacken och jag lyckades fånga allihopa på bild och nu hänger det extremt fina portträtt i A4-format i mitt klassrum, trevligt!

Fick skjuts hem av magsjuk Jesper. Hämtade alla snälla barn som var lättövertalade att komma med från dagis eftersom glassbilen snart skulle komma. Sprang hem i regnet för att hinna.

Tacos, Så ska det låta - intressantare än så blir det inte en fredagkväll.

I min andra blogg hade jag börjat skriva upp säkra tecken på att man lever i en småbarnsfamilj och idag kom jag på ett väldigt bra sånt tecken:
-man serverar (på barnets begäran) mackor med messmör och skivad leverpastej eller bredbar leverpastej med ost OCH dom äts upp!!!

Nä nu är det egentligen dags att jobba en stund. Nästa vecka blir det svenskläxa för första gången för mina 6-åringar (ja nu är ju några redan 7 då) och det är mycket som ska förberedas... Måndag morgon blir dessutom tuff - jag ska vara Pomperipossa det första som händer och smyga omkring lite mystiskt i våra lokaler. Under vecka kommer en massa sagofigurer komma och gå, björnspår kommer dyka upp, prinsessan på ärtens säng flyttar in mm. På torsdag blir det big happening med en teater  som kommer till oss - allt detta för att väcka nyfikenhet för vårt kommande tema om Sagor. Ska bli såååå kul!!

Blidder bladder!!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.