Regn och rusk

I söndags skulle vi på Barnens allsång på Skansen och vädret var sådär ända tills vi var framme vid Solliden, då var vädret hemskt - spöregn - och det höll i sig under hela konserten. Men det var kul ändå med Pippi, Mora träsk, Jimmy Jansson, Ayla från Bolibompa osv.

image162

Hur som helst så gick vi snabbt därifrån efter pga vädret, inget tittande på djur med andra ord. Däremot befann sig Ebba och Jesper på Grönan så vi knatade dit och sen blev det åka åka åka tills klockan var 20.30 och vi fick lura hem barnen. Nyckelpigan och tivolitrucken var otroligt populära och även personalen som jobbade där. Tyra nekade mig att hjälpa henne ur bilen för det skulle "han" (=personen som jobbade där). Nyckelpigechauffören ville till slut vara med på vårt familjekort, kolla här:

image151

Tyra förstod snabbt att man skulle skrika och ta upp händerna när man åker bergochdalbana så det gjorde hon konstant hela varvet runt. Många varv blev det eftersom Grönan för en gångs skull var ganska tomt.



På måndagen var vädret fortfarande sådär men ändå uppehåll. Jesper var ute och kollade möbler och annat medan Ebba var på ridläger så vi andra begav hos till Luma i Hammarby Sjöstad för att besöka lekparken som ligger där. Trots uppehållet så lyckades Melker och Tyra blöta ner sig totalt. Det finns både ett litet vattenfall med tillhörande bäck och en vattenkran.

image158

image159

På tisdagen började det bli bättre väder men vi var segproppar och var inne mest. På eftermiddagen blev det dock en tur till Tingeling med Ebba. En massa plask och bad i plaskdammen. Sen var den nya rutschkanan på plats och runt den var det bara jord som var kul att klättra i...

Idag onsdag har vi besökt två lekparker och dessutom tvingat med Jesper som inte är lekparksfreak. Först var vi i Rålambhovsparken och sen Kronobergsparken. Kul tyckte barnen och det gjorde nog Jesper också men han vågar inte erkänna det.



Därefter en tur till Hammarby gård för att plocka upp Ebba. Vi klappade de två dagar gamla kattungarna, otroligt söta. Vi såg när Ebbas ridlägergrupp tränade hästarna i frihoppning, såg när en häst fick nya skor, klappade Boss osv. Alltid mysigt att vara där tycker jag. Tyra var så otroligt sugen på att rida häst så hon tog på sig en hjälm och upprepade frasen "osså rija hästen" tusen gånger. Gråtandes fick vi tvinga av hjälmen och hoppa i bilen, tårarna sprutade och hon var riktigt, riktigt ledsen länge. Vi har nog en till ryttare i familjen inom några år...




Vaddå??? Kan man ge Vidar Fänkålste på sked? Är inte det typ lika livsfarligt som att åka nerför Skansens rulltrappa med barnvagn???? Vågar inte...
Tycker de unga flickorna (inte för att du är gammal...) i er familj gör helt rätt i att bli ryttare! Även fast hästar också är ganska farliga dårå?.hehe.

2007-07-15 - 23:16:10

Men Jennie, det är ju bvc och mvc som rekommenderat fänkålste, fråga bvc nästa gång!! Vidar kommer överleva det! Och rulltrappor :-)

2007-07-16 - 00:45:08








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo