Lägenheten!!

Idag har vi fått titta in en andra gång i vår lägenhet, här är några bilder - klicka på dom så förstoras dom!

Köket, det saknas fogmassa, fläktkåpa (rostfri), inbyggd micro och rostfri kyl, frys, spis och diskmaskin. Man ser inte heller att bänskivan är av ek eftersom den är inplastad. Kaklet är mörkgrå glasmosaik.


Stora badrummet, saknas badkar, tvättmaskin och torktumlare och sen fotade jag inte så bra heller... Missade en del liksom! Kaklet är ljusblå glasmosaik.


Lilla toaletten, spegel saknas och draperistång.


I Melker och Tyras rum hade vi valt en röd fondvägg som vi inte gillade när vi såg den uppsatt. Nu hade den gått sönder lite när de fixat rören och vi har sån tur att de tapetserar över hela vägen med den vitbeiga tapeten som vi har i resten av rummet. Han som gick runt med oss tyckte det var bättre att vi blev nöjda! Snällt!!! Här är bilden från förra visningen på deras rum.


Ebba är nöjd med sina ljusblå fondvägg med silverstjärnor på. Nu får hon två garderober också för att förvara både kläder och saker i.


Vårt rum och vardagsrummet är bara vitt...


Nä det var slut med titten för nu! En annan glad överraskning var att vi får två timmar snickarhjälp när vi flyttar in för att sätta upp saker i badrummet, tv på väggen osv. Nu är det bara att vänta 83 dagar... Innergården var väldigt fin, muren runt uteplatsen också och allt annat med! Och JMs personal är otroligt trevliga och hjälpsamma!

Grönan vs Spårvagnen

Melker och Jesper har spenderat dagen på olika typer av tåg:

T-banan från Skärmarbrink - Slussen
Saltsjöbanan från Slussen - Solsidan
Saltsjöbanan från Solsidan - Slussen
Djurgårdsfärjan från Slussen - Allmänna gränd
Spårvagnen från Skansen - Normmalmstorg
Spårvagnen från Norrmalmstorg - Waldemarsudde
Spårvagnen från Waldemarsudde - Norrmalmstorg
Tunnelbana från Östermalmstorg - Ropsten
Lidingöbanan från Ropsten - Larsberg
Lidingöbanan från Larsberg - Ropsten
Tunnelbanan från Ropsten - Östermalmstorg
Spårvagnen från Norrmalmstorg - Waldemarsudde
Spårvagnen från Waldemarsudde - Skansen
Djurgårdsfärjan från Allmänna gränd - Slussen
Tunnelbanan från Slussen - Hammarbyhöjden

Vid Allmänna gränd (=Gröna Lund) tyckte Jesper att det kunde ju vara kul att gå på Gröna Lund en stund eftersom han ändå har guldkort. Men det blev ett bestämt NEJ för Melker ville hellre åka Spårvagn (=Djugårdslinjen). Vår lilla skrutt är helt tågfixerad och har längtat efter att få åka de gamla spårvagnarna på Djurgården. I vanliga fall har vi ju tvillingvagn och då kan man inte göra det men så idag var det äntligen dags, tom Grönan blev ratat, trodde jag aldrig!

image131image132

Vi andra har skrotat omkring på Söder, Drakenbergsparken bla. Vi har inte hunnit med så mycket eftersom Tyra numera aldrig sitter i vagnen utan ska gå själv. Hon går och går och går. Kl 19.30 kommer Melker in till mig i köket och säger att han har klappat Tyra. Är hon ledsen?? Nej hon sover i soffan! Utmattad liten fröken! Ebba har enormt tålamod med henne och väntar snällt när hon ska klättra och fixa med allt på vägen. Världens bästa storasyster.

Midsommar mm

Idag är det midsommar och lov från inskolningen på dagis vilket känns skönt. Det tär på mig att skola in för jag känner hur avigt det är för barnen att överge ett så otroligt älskat dagis för att åka till ett annat långt bort där man inte känner någon osv. Jag biter min tunga hårt för att inte fråga för mycket på nya dagiset. Rutiner saknas och man verkligen känner hur situationer löses ytterst spontant när de uppstår. Bra att vara spontan och flexibel men när planen är att några barn ska vara inne och leka med Melker och Tyra samtidigt som en annan personal hittar på att ALLA barn ska gå och plocka blommor till midsommarfirandet så blir det snurrigt. När jag frågar om de brukar ha samling så har de inte hunnit börja ha det än. För mig skulle nog det vara den första rutinen jag skaffade mig - då kan man lära sig vem som heter vad, lära sig gemensamma sånger, jobba ihop gruppen mm. Jaja, personalen är gullig och jag tror att de har slitit häcken av sig sen starten i april, inskolningar ända sen dess, måste vara urk! Lokalerna är nya, barngruppen förändras vecka för vecka, all personal är inte på plats än mm mm. Jag veta tt det kommer bli bra men just nu känns det hårt!

I onsdags var vi i alla fall i Aspuddsparken med dagis. Det var en mysig utflykt och Melker och Tyra tog faktiskt på sig de gula västarna som de andra barnen hade, trodde jag aldrig att Melker skulle göra! Efter besöket i parken åkte vi vidare på egen hand. Tunnelbana till Liljeholmen, tvärbanan till Gullmarsplan, 4:an till Södra station. Sen gick vi över Årstabron och tittade på pendeltåg och en massa andra tåg. Till slut kom vi fram i Årsta dal där vi tog tvärbanan till Liljeholmen. Där hämtade Jesper oss och vi åkte till Europamöbler och IKEA med våra vilda barn. Mycket att fundera på till nya lägenheten!!!

image126


På torsdagen var det äntligen dags för "riktig" inskolning närjag skulle sitta och vara tråkig på en och samma plats hela tiden medan personalen"servade" barnen med cyklar, bollar, tågbana osv. Det gick över förväntan bra och Melker spelade boll en lång stund med Carina som är Tyras fröken. Sen var vi inne på Tyras avdelning en stund och sen på Melkers. Där blev Melker uppslukad av tågbanan tillsammans med en annan kille som han verkar passa väldigt bra ihop med. Sen blev vi bjudna på god midsommarlunch. Efter lunchen började färden mot Nynäshamn.

Vi tog bussen till Älvsjö. Pga en trasig hiss missade vi pendeltåget med en minut. Vi tog då nästa pendeltåg till Årsta berg bara för att få se Årsta berg :-). Därifrån åkte vi till Västehaninge, bytte till nytt tåg och kom ända till Ösmo. Sen var det ersättningsbuss - en buss hade de lyckats få fram till ett pendeltåg fullt med Gotlandsresenärer som jag faktiskt tror missade båten pga detta! Jag gick till Ösmo centrum och tog en annan buss ner till Nynsähamns centrum. Där skulle jag vara smart och bara hoppa på lokalbussen hem till mamma och pappa men den var full av barnvagnar så jag gav upp och bestämde mig för att gå. Det gjorde Tyra också... Vi tog en tur in på Åsas leksaksförmedling och handlade lite väldigt nödvändiga saker. Världens bästa affär helt enkelt!

Sen gick vi till mina föräldrar, det tog över två timmar för Tyra gick själv hela vägen. Till slut var vi framme och det blev pannkakskalas med alla kusinerna, Moa, Max, Morris, Wilma, Ebba, Melker och Tyra. Sen var det fullt ös medvetslös ute i spöregnet.

image125

Midsommarafton
På morgonen var det dags för den årliga midsommarfotograferingen. Vi fixade kransar snabbt av paradisbusken! Praktiskt. Sen gällde det att fota medan alla barn gick med på att ha kransarna på sig... Fina var dom i alla fall!

image127Faster Jennie med familj kom ner på förmiddagen och Jesper en stund senare. Vi degade och fikade, spelade fotboll mm tills det var dags för middag. Det var sill och grillat i mängder och vi var rätt proppmätta hela bunten efteråt. Det blev mer fotboll och lek i det dassiga vädret. Jag träffade Vidar för första gången, han är redan fyra veckor!! Söt! Det blev jordgubbar och glass och lite annat. Barnen var snälla och lekte en hel del. Vid 21.30 åkte Jennie med familj hem och vi andra spelade spel eller sov!

Nästa dag

Jaha, det var dag två på inskolningen och jag blev till slut så förvirrad och fick lite fnatt och till slut så var jag tvungen att be dem förklara vad dom tänkt egentligen. Det kändes mest som att jag var i en lekpark med mina barn tillsammans med ett dagis. Jag kände inte att de försökte knyta an eller så? Tydligen var det så att dom tänkt att de två första dagarna var "hälsa på"-dagar. Dessvärre har de inte förklarat det för mig. Jaja, det släppte väl lite för Melker idag och han lekte en del. Jag trodde ju såklart att de skulle haka på ahnd visade intresse för tågbanan men näää, inte förrän han flippade ur och började slå mig och jag bad om att få gå in till tågbanan så gjorde vi det och genast så lekte han... Tyra bus var tom själv på sin avdelning en stund men kom på att jag inte var där och då blev hon ledsen, men ändå, det är bara dag 2.

Vi åkte dit med buss från Blåsut och det gick ju otroligt smidigt men hem fick det bli tunnelbana och tvärbana. Tyra gick själv ända från dagis till Fruängen, det tog tid men hon är ju otroligt duktig på att gå (och på att plocka blommor, klättra på stenar, klättra på staket, ta av sig skorna?? och mycket annat!!).

Vi gick hem för att vänta på personen som skulle byta elmätaren. Han tittade in i hallen och sa -Jag fotar den för den går inte att byta, jag har varit i alla de här husen och det måste ändras om helt och hållet bla bla bla. Jag har alltså varit hemma och passat en tid bara för att han ska fota vår elmätare, bläää!

Vid 17 var det Cirkusteater i Indianparken och vi gick resp cyklade dit. Det visade sig vara Gunlög i min mammagrupp som var clown. Teaten var kul tyckte både Melker och Tyra. Sen blev det babbel, babbel med Gunlög, gunga med Wilmer från dagis, myggbett, hemgång, babbel med Lisa som köpt sommarstuga på Torö, fuskköpa pizza, hem o käka, somna i soffan och nästan somna framför datorn.

image133


Jesper är på derby, Djurgården-Hammarby! Ebba i Nynäshamn och ordnar midsommar!

Inskolningen har börjat

Det blev en stressig evighetslång resväg till nya dagis, får tänka om färdvägen tills imorgon. När vi kom fram ville inte barnen gå ur vagnen. För Tyras del gick det snabbt över och så var hon igång och lekte ute. Melker var vaksam och ville att jag skulle bära. Det fanns några coola cyklar, en som man nästan låg i, en med sidovagn osv men rädslan tog överhanden så det blev mest kläng runt mig men några korta cykelturer blev det till slut.

Vi gick in och tittade och började på Melkers avdelning. Där blev vi fast för det visade sig att de precis hade fått en ny tågbana. En låda full med en massa häftiga specialdelar, poliståg mm. Melker släppte taget om mig lite grann och byggde med fröken Lotta. Tyra skuttade omkring som vanligt. Dessvärre visade det sig att det jag trott om Tyras avdelning var sant, ett gäng bebisar... Så himla segt! Personalen sa själva att det kändes fel att hon inte skulle gå med Melker och förstod NU vad vi menat när vi villa ha in henne på samma avdelning istället för småbarnsavdelningen. Dessvärre finns det verkligen ingen plats! Blä! Men jag antar att det ordnar sig som allt annat.

Efter dagis var det dags att stressa hem, lämna över barnen till mormor och kasta sig iväg till tandläkaren. Massor av bedvning och sen lite knak och brak så var visdomstanden ute. Inget krångel denna gång med bihålor o annat.

Sen hem, packa Ebbas kläder och vinka hejdå till Ebba som följde med mormor hem till Nynäshamn där hon stannar tills vi kommer ner på midsommar eller så. (Ja hur ska vi göra Jennie??)

Nu har jag försökt sitta still så att det ska sluta blöda i munnen och jag tror att det är ok nu. Dags att bygga tågbana!

Regn!

Egentligen var det ju ganska trevligt att det regnade idag men det regnade så mycket hela förmiddagen! Till slut var det ett litet uppehåll och då klädde jag på alla huliganerna i regnkläder och cykelhjälmar och så tog vi oss sakta men säkert till skolgården, bara ett par tokanfall på vägen från Melkers sida men jaja, vi kom fram till slut.

Ebba hade tydligen övat i smyg på att cykla för äntligen så fungerade det ordentligt för henne! Plötsligt kunde hon bara trampa iväg utan att krångla med trampor hit och dit. Hon körde ner och uppför backarna med gropar av jord och gräs, hon cyklade i alla uppförsbackar utan att stanna osv. WOW! Min mamma kom på att även virkning fungerade förra veckan för Ebba när vi var där så hjärnan har väl tagit ett skutt framåt i utvecklingen eller nåt, hmmm???

Melker cyklade på som en blådåre han också, Tyra var lite deppig över att inte hon hade någon cykel men roade sig ändå. Hon fick ju såklart låna Melkers cykel och gåcyklade lite. Här kommer några plaskiga bilder!På kvällen var det röj och gnäll eftersom ingen sovit middag. Tvättstugan, handling, vi lyckades få in Melker i duschen, sen räkor i soffan med bara Ebba uppe. Jag blev tvingad att spela Malin Baryard-spelet som är sådär... Men Ebba blev så glad!

I morgon är det dags för nya dagis. Melker tycker det ska bli kul för han får åka tvärbana och tunnelbanan men idag sa han -Nää, vill gå på andra dagis (menade gamla dagiset)! Vi får se hur det går. Jag ska även dra ut en visdomstand vilket jag fasar för för på andra sidan blev det kontakt mellan munhålan och bihålan och det blev antibiotika i flera veckor och trassel och risken finns att det är lika på denna sida eftersom man ofta har lika på båda sidor. Det knepiga förra gången var att det var en vecka innan Tyra var beräknad och pga det gick det inte att sy ihop som man brukar för det hade spruckit upp om jag krystat... Jaja, jag får hoppas att det inte ser likadant ut på denna sida!

En av alla trevliga helgpromenader!

Småkottarna och jag började turen med att gå till Gullmarsplan. Tunnelbana till T-centralen. Mitt mål var Nybroplan och dit kom vi så småningom. Mycket folk i stan så varför vill man till Nybroplan av alla ställen?? Jo, där finns en fantastisk fotoutställning av fotografen Steve Bloom. Den heter Spirit of the wild och det är helt otroliga bilder på djur. Bästa tycker jag om elefanterna som simmar. Jag fotade av några av fotona... Utställningen håller på till slutet av september och är alltså gratis mitt på Raoul Wallenbergs torg. Gå dit!!

image117

image118

Sen gick vi vidare och det känns så skönt att det inte händer värre saker än det här i världen... Allvarligt talat - fanns det inget viktigare att sätta på löpsedeln???

image119

Jaja, sen gick vi vidare. Melker och Tyra sprang själva och hoppade och skuttade. Färden gick till Humlegårdens parklek och där härjade vi en bra stund. På vägen därifrån gick Tyra och skrota för sig själv en bit bakom mig och Melker som självklart åkte vagn. När jag vänder mig om ser jag hur Tyra flyttar hästbajshögar med händerna från gångbanan till gräsmattan, hon kanske gödslade och det är ju bra men kanske inte med händerna!!!

image120


Till slut var kom vi fram till McDonalds på Kungsgatan för att mätta hungriga magar. Sen en promenad till Hemköp/Åhlens för lite handling och till sist tunnelbanan hem! Nu sitter jag här medan Melker snart somnar framför Saltkråkan och Tyra håller på att prova kläder.

Vad Ebba och Jesper gör?? Ebba har fått sitt Grönankort idag så dom är och tittar på Sommarkrysset. Jag fick veta via telefon att Ebba nu åkt Jet Line = stora bergochdalbanan, men den var för hög tyckte hon. Kvasten däremot var kul!

En sorglig dag

I dag var det verkligen sista dagen på världens bästa dagis. Jag får väl hoppas att någon av fröknarna hittar hit och kan läsa hur bra jag tycker att de är för om jag skulle försöka säga det till dem så skulle jag bara gråta! Jag hade avslutningssamtal med Viveca och hon visade och berättade om foton och saker som Melker och Tyra gjort. Jag klarade nästan av det utan att gråta. Vi fick med oss varsin mapp med utvalda foton och texter och konstverk. Ett bra minne för Melker och Tyra. Jag pussade och kramade dom en stund och gick sen till jobbet.

Där har jag hållt på med en beställning i två dagar och var nu inne på tredje dagen. Stadsdelen har ju slagits ihop med en annan och vi får bara handla via vissa företag för miljöns skull (leverenserna ska minskas) och hej och hå. Jag gjorde klart en jättebeställning från Skrivab i onsdags. Får sen veta att vi ej får handla av dem. Jag sätter mig och gör om hela beställningen. När jag kommer upp till personen som ska ta hand om den säger hon att jag kan beställa från vilket företag som helst och jag får göra det själv för hon hinner inte. OKEJ!!! vad bra att hon sa det från början. Jag plockade upp den sönderrivna beställningen från papperskorgen och ringde Skrivab. Efter tre dagar har jag nu lyckats beställa... Suck!!!

Sista dagen på jobbet. Pia var förbi men jag var i stora skolan när hon gick så jag hann inte säga hejdå ordentligt men förhoppningsvis kommer hon och hälsar på här hemma nästa vecka! Olle ska också sluta men eftersom han bor här i knutarna så kommer vi antagligen ses.

Efter jobbet hämtade jag Ebba, gick till dagis och fick med mig två stora säckar med saker hem. Det blev återigen sorgligt och lite gråtigt med kramar och Tyra som ropade till en kompis -Hejdå, annat dagis nu!! Melker kramade sina favoritfröknar och sen gick vi hem och usch vad konstigt det känns!

Hemma bev det glass i stora lass. Senare på kvällen var det tacos och sen mys. Tyra drack sin yoghurt och kräktes i vanlig ordning. Duscha, skura, skölja lakan, tvätta badrumsgolvet osv. Den lilla damen måste ha nåt fel i magen! Stackarn!!

Nu har vi funderat ver morgondagen och Ebba och Jesper ska äntligen komma väg till Grönan. Jag får köpa mitt kort senare. Längtar efter att få gå dit med alla barnen som längtar!

Idag, igår och lite hit och dit

Veckan som varit har handlat om att städa ihop, flytta, beställa, planera. Jag är så glad att jag jobbar i det arbetslag jag gör, där alla inte är lika slarviga och stökiga som jag hehehe! Årets höjdpunkt jobbmässigt är nog arbetslaget och barnen helt enkelt! Det är väldigt trevligt på skolan överhuvudtaget just nu. Alla är glada över alla nya möbler som bara rasar in. Stadsdelskontoret har ju stängts sedan Katarina/Sofia gick ihop med Sofia/Gamla Stan och nu får vi mängder av fiffiga möbler därifrån. Till vårt blivande arbetsrum har vi nu stolar med Marimekko tyg, en viktig detalj enligt några i arbetslaget :-). Att det sedan är ett vit/svartrandigt tyg, inga coola blommor eller så, det är en annan femma. (Att vi sen suttit och planerat gardintyger på IKEAs hemsida tillsammans är ju helt enormt kul, vi är många som älskar IKEA!) Jag tror hur som helst att vi får det finemang nästa år i dom inte så bra lokalerna. Stora runda mattor är beställda till klassrummen och vi ska möblera "hästsko" - allt för att underlätta för vår hörselskadade elev. Blir spännande!

Mentalt så är det ett bottennapp just nu för jag kan när som helst bara börja storgråta över att det är sista dagen på dagis i morgon, kan inte ens skriva det här utan att börja gråta. Hur ska det gå i morgon. Det är ju inte ens jag som ska sluta på dagis!! Om vi ändå hade haft ett dåligt dagis!!! Men nu har vi världens bästa! Det nya verkar ju också bra men ändå!! Bläää! Kommer sitta och gråta hysteriskt på avslutningssamtalet i morgon bitti!

Annat tråkigt är att Pia och Olle i arbetslaget försvinner, det blir en totaldeppig dag imorgon! Pia som nu lärt sig svära och allt (omedvetet av mig!).

Idag har i alla fall jag och barnen haft picnic i Tingelingparken. Dom var modiga och hoppade i plaskdammen alla tre trots storm och brist på sol. Blev inget långvarigt bad men lite smuts kanske hann lossna! Vi har för tillfället tre barn som helst INTE duschar/badar. Många rara bilder blev det, gulligast var nog att Melker kramade Ebba så hårt när dom väntade på mig i trappen. Ebba blir så otroligt glad när hon får kram av Melker och Tyra.

image108

image109

Vilka gullungar vi har. Senare på kvällen fick jag flipflop och tyckte barnen var ogulliga och att dom bara kunde sitta stilla och vara tysta, fina barn som inte kastade popcorn på golvet och slogs om dom uppblåsbara megabatterierna som Ebba fått på DIF-matchen häromdagen. Vilka som vann??? Dum fråga! Förresten, stod det inte nåt om att Hammarby åkt ur Svenska Cupen???

Tyra bus

Igår var det verkligen Tyras dag! Hon hade bitits på dagis igen, jäkla unge!! Sen hemma på kvällen igår hällde hon vatten på bordet vilket hade varit ok om inte fjärrkontrollen till tv:n råkat simma omkring i pölen. Den blev knäpp! Det jobbigaste var att Ebba såg på Animal planet när det inträffade och där är volymen så dålig så hon hade på volym 45!!! Tilläggas bör att volymknappen på själva tv:n också är kaputt... Till slut torkade fjärren upp lite grann och Ebba listade ut att om man trycker på den röda knappen så kan man minska ljudet. oc på kanal 6 om man vill höja. Hela fjärrkontrollen är helt ologisk numera men man kan i alla fall byta kanal och höja/sänka ljudet...

Sen när jag pratade i telefon så gick jag samtidigt och sopade upp matresterna så att dom hamnade på sopskyffeln. Där lämnade jag dem för att trösta Melker som grät. När jag kommer ut i köket igen är matresterna borta från sopskyffeln. Jag frågade Tyra vad hon hade gjort med maten -Ätit upp!

Lite senare kommer hon gående med ett glas som hon drack ur. När jag kollar i glaset så inser jag att det är Ebbas gamla oboy från morgonen hon druckit upp...

Tyra har extremt lätt för att kräkas, brukar bara behövas lite för mycket yoghurt på kvällen eller så men den här gången klarade hon sig trots allt skräp hon fått i sig! Tur!

Du som läser detta...

kan du inte lämna en kommentar för jag undrar vilka det är som hamnar här!! Nyfiken i en strut! Är det någon jag känner som tittar in eller är det någon annan???

Dagen har varit fylld av studentfirande. Två av mina syskonbarn tog studenten, fick springa ut med fina mössan, åka flak och allt annat som hör dagen till. Vi hade turen att få både grillat och smörgåstårta och tårta mm.

Vi besökte först Calle och sen Gustav som bor närmast mormor och morfar, där blev vi kvar och Melker och Tyra bodde på den stora studsmattan, nöjda och glada när så många härjade med dem! Jag har fotat en massa men har ej kabeln med mig ju så bilder får det återigen bli en annan dag!

Det är vaaaaaaaaaarrrrrrrrmmmmmmmmmmmtttt! Hysteriskt varmt och jag längtar efter molnen! Nu sova!!

Veckan som gått

Nationaldagen
Vi hittade inte någon aktivitet som verkade så kul så vi åkte till Stadshuset för att vänta in båtturen somjag hadr fixat biljetter till. Vi letade efter flaggor men det var svårt tills vi såg att det stod ju lådvis ner mot vattnet. Sen var det full fart med flaggorna! Båtturen var väl trevlig men det var en dam som skulel berätta sagor för barnen under tiden och hon var lite småjobbig. Jag har hört henne förut på Kulturhuset och då var hon bra men nu blev det lite konstigt och vi blev liksom tvingade att lyssna genom order istället för att hon fångade intresset hos båtåkarna genom en spännande saga. Jaja! Efter denna båttur orkade vi inte med solen längr eutan begav hos hem och in!

image110 image111

Torsdagen
Vi beökte Ebbas nya skola och det var jättepositivt och det kändes som om dom jobbade på ett sätt som tilltalade mig. Ett tema per termin (om jag förstod rätt) med en utställning, musikal eller liknande som mål. Klassen verkade gullig och besöket var väl förberett och efterlängtat. Ebba fick ett brev av varje barn med ett foto och lite text om dom själva. Flera hade skrivit sina telefonnummer och ville träffas under sommaren. Kul! Ebba fick spela spel med några tjejer och försvann sen med dem och jag såg inte skymten av henne mer. Hon ville inte gå hem!! Nu känns det lugnt att flytta, jag har oroat mig mest för Ebba och kompisar och så men det verkar som om det ska fungera bra. All fritidspersonal var måna om att säga hej och presentera sig och hela arbetslaget verkade bra.

Skolavslutning
Jag missade Ebbas avslutning pga min egen men sånt är livet. Vårt arbetslag fick världens trevligaste present - pengar att äta middag för - världens brakmiddag för vi fick 3000!!! kr (av 54 familjer) och vi är sju personer. Vi har otroligt gulliga elever och en föräldragrupp som är toppen! Så himla mysigt med alla fina barn ch vår högtidliga avslutning. Alla samlas på skolgården. Först i ledet går två åk 5:or och bär två svenska flaggor, sen en grupp spelande spelmän, sen 6-åringar, 1:or, 2:or osv till åk 5. Vi går på ett långt led upp till fina Katarina kyrka där alla föräldrar står och fotar hysteriskt. Sen fylls kyrkan av barn och föräldrar. Prästen säger i stort sett hej och välkomna, sen är det sång av alla årskurser, våra barn var superduktiga och så himla gulliga! Sen den stora prisutdelningen till laget som vann olympiaden, ett ögonblick som många väntat på sen den 24 maj då olympiaden hölls. Spänningen är enorm innan vinnarna ropas ut!
Sen är det kramar och glad sommar. Nu har jag en veckas jobb kvar och sen lov!

Dagis var stängt idag så mamma och pappa hämtade barnen till Nynäshamn. Jag åkte ner efter jobbet. Lilla poolen är framtagen och det har badats flitigt. Tyra har provat sin nya fina baddräkt. Nu är klockan sentsent och jag måste sova så byebajs som tyra säger! Bilder kommer en annan dag!

image112

Sommartecken!!!

Det här är väl ändå ett säkert sommartecken! Fotat med telefonen från vardagsrumsfönstret! Massor av ballonger seglade förbi igår, lika trevligt varje gång, snart måste vi på ballongjakt (åka efter dem och försöka hitta var de landar... ett märkligt nöje vi har i familjen).

image107


Ebba 9 år!

Ebba är nu 9 år och jag är bara jättetrött. Hon har haft kalas med tacos, glass, lekar och godispåse (den växer man tydligen inte i från). Har nog ingen bild att lägga in eftersom jag inte vet vad de andra föräldrarna tycker om det. Jesper och småbarnen fick hålla till hos farmor och farfar under tiden.

Nä jag är helt enkelt så trött att jag inte orkar skriva mer!!!

Gonatt

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.