Midsommar mm

Idag är det midsommar och lov från inskolningen på dagis vilket känns skönt. Det tär på mig att skola in för jag känner hur avigt det är för barnen att överge ett så otroligt älskat dagis för att åka till ett annat långt bort där man inte känner någon osv. Jag biter min tunga hårt för att inte fråga för mycket på nya dagiset. Rutiner saknas och man verkligen känner hur situationer löses ytterst spontant när de uppstår. Bra att vara spontan och flexibel men när planen är att några barn ska vara inne och leka med Melker och Tyra samtidigt som en annan personal hittar på att ALLA barn ska gå och plocka blommor till midsommarfirandet så blir det snurrigt. När jag frågar om de brukar ha samling så har de inte hunnit börja ha det än. För mig skulle nog det vara den första rutinen jag skaffade mig - då kan man lära sig vem som heter vad, lära sig gemensamma sånger, jobba ihop gruppen mm. Jaja, personalen är gullig och jag tror att de har slitit häcken av sig sen starten i april, inskolningar ända sen dess, måste vara urk! Lokalerna är nya, barngruppen förändras vecka för vecka, all personal är inte på plats än mm mm. Jag veta tt det kommer bli bra men just nu känns det hårt!

I onsdags var vi i alla fall i Aspuddsparken med dagis. Det var en mysig utflykt och Melker och Tyra tog faktiskt på sig de gula västarna som de andra barnen hade, trodde jag aldrig att Melker skulle göra! Efter besöket i parken åkte vi vidare på egen hand. Tunnelbana till Liljeholmen, tvärbanan till Gullmarsplan, 4:an till Södra station. Sen gick vi över Årstabron och tittade på pendeltåg och en massa andra tåg. Till slut kom vi fram i Årsta dal där vi tog tvärbanan till Liljeholmen. Där hämtade Jesper oss och vi åkte till Europamöbler och IKEA med våra vilda barn. Mycket att fundera på till nya lägenheten!!!

image126


På torsdagen var det äntligen dags för "riktig" inskolning närjag skulle sitta och vara tråkig på en och samma plats hela tiden medan personalen"servade" barnen med cyklar, bollar, tågbana osv. Det gick över förväntan bra och Melker spelade boll en lång stund med Carina som är Tyras fröken. Sen var vi inne på Tyras avdelning en stund och sen på Melkers. Där blev Melker uppslukad av tågbanan tillsammans med en annan kille som han verkar passa väldigt bra ihop med. Sen blev vi bjudna på god midsommarlunch. Efter lunchen började färden mot Nynäshamn.

Vi tog bussen till Älvsjö. Pga en trasig hiss missade vi pendeltåget med en minut. Vi tog då nästa pendeltåg till Årsta berg bara för att få se Årsta berg :-). Därifrån åkte vi till Västehaninge, bytte till nytt tåg och kom ända till Ösmo. Sen var det ersättningsbuss - en buss hade de lyckats få fram till ett pendeltåg fullt med Gotlandsresenärer som jag faktiskt tror missade båten pga detta! Jag gick till Ösmo centrum och tog en annan buss ner till Nynsähamns centrum. Där skulle jag vara smart och bara hoppa på lokalbussen hem till mamma och pappa men den var full av barnvagnar så jag gav upp och bestämde mig för att gå. Det gjorde Tyra också... Vi tog en tur in på Åsas leksaksförmedling och handlade lite väldigt nödvändiga saker. Världens bästa affär helt enkelt!

Sen gick vi till mina föräldrar, det tog över två timmar för Tyra gick själv hela vägen. Till slut var vi framme och det blev pannkakskalas med alla kusinerna, Moa, Max, Morris, Wilma, Ebba, Melker och Tyra. Sen var det fullt ös medvetslös ute i spöregnet.

image125

Midsommarafton
På morgonen var det dags för den årliga midsommarfotograferingen. Vi fixade kransar snabbt av paradisbusken! Praktiskt. Sen gällde det att fota medan alla barn gick med på att ha kransarna på sig... Fina var dom i alla fall!

image127



Faster Jennie med familj kom ner på förmiddagen och Jesper en stund senare. Vi degade och fikade, spelade fotboll mm tills det var dags för middag. Det var sill och grillat i mängder och vi var rätt proppmätta hela bunten efteråt. Det blev mer fotboll och lek i det dassiga vädret. Jag träffade Vidar för första gången, han är redan fyra veckor!! Söt! Det blev jordgubbar och glass och lite annat. Barnen var snälla och lekte en hel del. Vid 21.30 åkte Jennie med familj hem och vi andra spelade spel eller sov!
May

Vilka fina bilder!!! Något positivt med att det inte är strålande sol på midsommarafton är ju att det blir bättre ljus på fotografierna... Låter som ni hade en lika slapp midsommarafton som vi. Skönt!

2007-06-25 - 08:41:54








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo