Veckan som gått

Nationaldagen
Vi hittade inte någon aktivitet som verkade så kul så vi åkte till Stadshuset för att vänta in båtturen somjag hadr fixat biljetter till. Vi letade efter flaggor men det var svårt tills vi såg att det stod ju lådvis ner mot vattnet. Sen var det full fart med flaggorna! Båtturen var väl trevlig men det var en dam som skulel berätta sagor för barnen under tiden och hon var lite småjobbig. Jag har hört henne förut på Kulturhuset och då var hon bra men nu blev det lite konstigt och vi blev liksom tvingade att lyssna genom order istället för att hon fångade intresset hos båtåkarna genom en spännande saga. Jaja! Efter denna båttur orkade vi inte med solen längr eutan begav hos hem och in!

image110 image111

Torsdagen
Vi beökte Ebbas nya skola och det var jättepositivt och det kändes som om dom jobbade på ett sätt som tilltalade mig. Ett tema per termin (om jag förstod rätt) med en utställning, musikal eller liknande som mål. Klassen verkade gullig och besöket var väl förberett och efterlängtat. Ebba fick ett brev av varje barn med ett foto och lite text om dom själva. Flera hade skrivit sina telefonnummer och ville träffas under sommaren. Kul! Ebba fick spela spel med några tjejer och försvann sen med dem och jag såg inte skymten av henne mer. Hon ville inte gå hem!! Nu känns det lugnt att flytta, jag har oroat mig mest för Ebba och kompisar och så men det verkar som om det ska fungera bra. All fritidspersonal var måna om att säga hej och presentera sig och hela arbetslaget verkade bra.

Skolavslutning
Jag missade Ebbas avslutning pga min egen men sånt är livet. Vårt arbetslag fick världens trevligaste present - pengar att äta middag för - världens brakmiddag för vi fick 3000!!! kr (av 54 familjer) och vi är sju personer. Vi har otroligt gulliga elever och en föräldragrupp som är toppen! Så himla mysigt med alla fina barn ch vår högtidliga avslutning. Alla samlas på skolgården. Först i ledet går två åk 5:or och bär två svenska flaggor, sen en grupp spelande spelmän, sen 6-åringar, 1:or, 2:or osv till åk 5. Vi går på ett långt led upp till fina Katarina kyrka där alla föräldrar står och fotar hysteriskt. Sen fylls kyrkan av barn och föräldrar. Prästen säger i stort sett hej och välkomna, sen är det sång av alla årskurser, våra barn var superduktiga och så himla gulliga! Sen den stora prisutdelningen till laget som vann olympiaden, ett ögonblick som många väntat på sen den 24 maj då olympiaden hölls. Spänningen är enorm innan vinnarna ropas ut!
Sen är det kramar och glad sommar. Nu har jag en veckas jobb kvar och sen lov!

Dagis var stängt idag så mamma och pappa hämtade barnen till Nynäshamn. Jag åkte ner efter jobbet. Lilla poolen är framtagen och det har badats flitigt. Tyra har provat sin nya fina baddräkt. Nu är klockan sentsent och jag måste sova så byebajs som tyra säger! Bilder kommer en annan dag!

image112

Och faster då, som oroar sej för allt och lite till, har tyckt det varit så läskigt för Ebba att byta skola och kompisar sådär....sånt är ju skitjobbit ju!!! Men det lät ju bra så nu ska jag sluta oroa mej för det iaf, nu har jag bara 999 saker till att ha ågren för :-)
Lät som en helt okej vecka! Själv hinner jag aldrig blogga längre, ingen ro och tid liksom. Trist.
Ha det så bra!

2007-06-09 - 19:24:42
May

Otroligt, vilket välkomnande för Ebba! Någon har uppenbarligen tänkt till,(och det säger förhoppningsvis något om hur de jobbar) det är ju otroligt viktigt hur det första besöket känns, både för barnet och föräldern. då kan ni ha en lugn sommar!

2007-06-14 - 22:33:32

Men Jennie - vad gulligt att du oroar dig för Ebba! Hon verkligen längtar dit nu och har skrivit brev till en av tjejerna som hon spelade spel med. Glömska mamman ska bara posta brevet!!
May - ja, någon hade tänkt och det var så lugnt och trevligt och alla barn var positiva till att en ny elev skulle börja. Himla glad är jag efter det besöket!!!

2007-06-16 - 00:44:46








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo