Kladdiga ögon...

I morse när jag lämnade Melker och Tyra och bara skulle böja mig ner och krama om Melker såg jag att han var ju grön runt hel ögonen i stort sett. PINSAMT! Men jag hade ärligt talat inte sett det hemma. Jaja, lämna och inte låtsas om något. Men efter vilan hade han vaknat och inte fått upp ena ögat och då ringde dagis.

När jag kom ut från jobbet sprang jag på en arbetskamrat som är sjukskriven. Hon har för andra gången drabbats av bröstcancer. Det var så himla skönt att se henne komma knallande på gatan och se så pigg ut. Vi tänker på henne hela tiden och saknar och undrar varför just hon ska drabbas igen... Det känns så orättvist alltihop. När jag gick på föräldraledighet kom hon tillbaks från sin förra omgång och tog över min klass. När jag nu kom tillbaka så blev hon sjuk igen.

Jag hämtade Ebba först och sen Melker och Tyra. Melker hade torkats av och var fullständigt normal - ville inte gå hem, ville cykla meeeera - men efter ett tag kom vi hem och fikade en sväng. Sen har jag varit duktig och rensat bort vinterkläder och skor, dammsugit, diskat o hea racet.

Ebba och Jesper var på orientering och Ebba sprang flera banor själv! Heja heja!

Blir väl hemma i morrn trots att ungarna verkar friska! Gonatt!

Årets första picnic!!

En riktig sommardag i slutet på mars! Jag ilade hem supertidigt, slängde in sakerna hemma och gjorde en pastasallad. Sprang ner till Ebbas skola för utvecklingssamtal. Inga större problem med Ebba :-) Ganska duktig kan man väl säga!!! Hon har tydligen höga krav på sig själv i skolan och fröken påpekade lite fint att "ni kanske också ställer höga krav på Ebba". Och då var jag tvungen att tänka efter, gör vi det??? Svar nej!!! Det gör vi verkligen inte! Men hon är en kunskapstörstande unge som bara vill läsa mer och mer och framförallt räkna en jäkla massa, eller klura. Det vi gör är väl i så fall är v'l att förse henne med utmaningarpå olika sätt. SPel på nätet, böcker, skrivstilsbok mm. Fröken berättade att när Ebba tar upp sin bok så kan vad som helst hända runt omkring utan att on reagerar. Däremot tycker jag själv att Ebbas sociala liv kunde utvecklas och leka med en och annan kompis hemma är inte skadligt på något sätt...

Kan någon sen förklara för mig hur det kommer sig att den skola jag jobbar på kan ha bra ekonomi och arbetslagen har så mycket pengar så vi känner att vi kan gå på teater osv medan Ebbas skola ej har råd att köpa in skrivstilsböcker??? Och då snackar vi typ 5-10 böcker till de elever som är redo för det. Ebbas lärare hade nu fått godkänt av rektorn att köpa in några böcker i alla fall. Annars erbjöd jag mig att köpa en om det hänger på det! Men varför är det så olika mellan två skolor???? Kommer aldrig att fatta detta!

Ebba och jag gick sen hem och hämtade hennes cykel, matsäck och sandsakerna. Sen hämtade vi illbattingarna som var lite snoriga och kletiga i ögonen osv. Jaja, färden gick till Tingelingparken och Ebba cyklade utan psykbryt. Jiiiihaaa! På vägen köpte vi glass som jag hade bestämt att vi inte skulle. det var dessutom ballongutdelning utanför konsum och när Melker och Tyra fick ballonger så ville de inte ha glassarna...

Sen gick vi till Tingelingparken och det är så otroligt häftigt att se hur jäka nöjda barnen blir när de får vara i lekparken. 2000 varv i rutschkanan, gungorna, sandlådan osv. Sen var det pastasallad och mer lek. Solen gassade och man kunde gå i bara vanlig tröja fram till 18 när vi gick hem.

Väl hemma bröt kaoset ut, alla ska ha samma dator (vi har ju bara tre att välja mellan), ingen ville tvätta sina kolsvarta händer (jo, okej Ebba bråkade inte om det), Tyra var hungrig, Melker var hungrig osv men till slut lägger si ju lugnet. En väldigt trevlig eftermiddag var det i alla fall!

För övrigt kan man bara bli förbannad på de som beslutat att killen som hade ihjäl 8-åriga Tobias bara ska få vård. Någonstans stod det att han kommer ha ett team på 8 personer runt  sig. Vad kostar det? Vad får Tobias familj? När får han permission och sticker och hugger ner någon annan? Om ett år?? Blä!

Igår var jag på hörselkursen igen. Otroligt bra och väldigt intressant när en tjej kom dit och berättade om sin uppväxt och skoltid som hörselskadad. Mycket som man inte kan ana som ställer till besvär för en hörselskadad. Vi ska få hörslinga i klassrummet nästa år och jag kommer vara den som går på toa med mikrofonen på mig, jag lovar! Den som har hörapparat kan höra upp till 200 m bort vad den som har mikrofonen säger och gör!!

Nä, gonatt!

Dagens förgrymmade unge!

Tyra stod och diskade som hon ofta gör och jag var i lekrummet och hjälpte Melker med något. Tv och datorer var på så jag hör inget från Tyra. När jag kommer ut från lekrummet däremot hör jag stora splash ute i köket och kastar mig dit. Där står hon och häller glas efter glas med vatten på golvet = parkett. Då tog jag till det värsta hotet man kan till Tyra "du får gå och sova om du fortsätter hälla vatten". Det slår aldrig fel - hon blir superledsen och gråter hysteriskt och upprepar "Tyra inte sova". Sen var det torka torka torka...

Kalas, kalabalik, kulbana mm

Idag har det varit kalas hos Jennie, Jespers syster som fyllt 30 för ett tag sen. Väldigt goda tårtor var det... Efter kalaset som var ovanligt lugnt med tanke på hur våra barn har härjat där förut, så åkte Ebba och Jesper till stallet och vi andra gjorde sällskap med farmor och farfar på bussen till Gullmarsplan.

Vi handlade lite och köpte varsin glass. jag inser att vi INTE kommer/borde köpa glass varje dag på sommaren för 3 tre sketna tophat gick på 39kr. 39x30=1170kr!!! Och då snackar vi Top Hat och till tre personer. Säg 5 personer. 65x30=1950kr!!! Säg fem personer och en Daimstrut för 18kr (kostar de det??) varje dag, det blir 2700kr... WOW!!!!!!!

Sen var det hem och laga mat. Ebba kom hem från stallet och var lyrisk. Allt hade varit superkul, Alchek är världens bästa häst och galoppera var nemas problemas - bara roligt! Så himla härligt att höra!!!

Efter maten var det kulbana beställt och vi byggde såklart ihop en. Melker körde kulor för fulla muggar och ljudnivån var hög. Kulor som skramlar mot hård plast och sen ramlar ner i en metallburk om och om igen. Då säger Melker -Vilken härlig musik mamma!! Hur som helst -  jag rekommenderar alla föräldrar att köpa en kulbana. Det roar barn i alla åldrar hur länge som helst. Vi har haft den här sen Ebba var liten. I samma låda ligger den som min mamma köpte när jag var liten. De bitarna är av annan storlek så det funkar inte att kombinera men jag kan inte slänga den helt enkelt.

image7

Kalabaliken uppstod sen när jag städade barnrummet och slängde ner tågbanebitarna i rätt låda. Melker insåg att jag var elakaste  mamman på jorden som tog bort tågbanan och blev så där tokhysteriskt arg. Slog mig och skrek åt mig. Att tågbanan låg i bitar hade ingen betydelse, den skulle vara kvar tills i morgon. Till slut lugnade han ner sig och gick och la sig utmattad och somnade fort!

Nu är det städa och jobba kvar denna helg. Har lektioner att förbereda. Snart är sommarlovet här så det gäller att planera noggrant varje lektion nu!

Mera kul nyheter på jobbet

Var på vårt bubbel (som fredagsmötet heter på vår skola) i morse och fick fler roliga nyheter. Först var det 2000 kr var till friskvård. Nu ska vi få gå på Elvisföreställningen på Cirkus den 24 maj. Läs texten nedan , tagen från Cirkus hemsida.

"Musikalen Elvis är tillbaka med 9 extraförställningar! Det var succé med 11 utsålda shower i januari och februari och nu kommer glada hudik teatern åter till Cirkus. Det är en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda arbetar tillsammans. I Elvis får vi möta outsidern som utmanade en hel värld med sin stil. Musikalen Elvis är en hyllningsföreställning till Elvis Presley och innehåller många av hans underbara låtar. Allt är fritt återgivet med mycket humor, musik och dans."

Läs mer här!!!

Några på skolan har redan sett den tillsammans med elever. Vi arbetar med att få till likabehandlingsplanen denna termin och denna föreställning passar bra in i det arbetet. Vi ska dessutom få en föreläsning av de ansvariga. Ska bli väldigt roligt!

Sen fick vi veta att vi sannolikt får åka till Skevik som uppstart efter sommaren! Skevik, Skevik, Skevik!! Så himla trevligt ställe och maten!!!!!!!! Say no more!

En annan rolig nyhet är att en lärare, en elev och en förälder ur min förra årskurs ska få åka till Nairobi och besöka (bla) våra vänskolor och vår kollega som jobbar där tillfälligt. Kul när en skola kan fixa sånt. Är grymt nyfiken på vilken elev och förälder det blir, måste luska!

Bara roligt med andra ord. Mindre roligt att höra om barnens kusin som går på dagis i Haninge kommun där allt bara handlar om besparingar och nedskärningar. Tråkigt, tråkigt!!! Eller snarare sorgligt!

Jag har spenderat dagen i Björkhagen, ute i skogen, och frusit om händerna. Som tur är vill alltid barnen hålla i handen när man går till tunnelbanan och då får man välja någon med varma händer :-). Innan jag gick hem från jobbet skulle jag tömma ordglufsaren som blivit matad med Astrid Lindgren-ord. En pojke tyckte att det var bland det roligaste han hade gjort och hade skrivit 58 olika ord! Det tog ett tag att sätta upp allt . Men det var det värt för vips så stod det barn och försökte läsa/läste orden på väggen.

Kvällen hemma var hysterisk som vanligt. Fredag kväll är inte som andra kvällar. Melker och Tyra är förvildade och far runt utan dess like. Till slut blir det ett tvärt slut och ner i sängen när man helt enkelt inte står ut längre. På samma gång är de otroligt roliga med sina jaga och danslekar. Ebba är inte sämre utan deltar gärna och vips är situationen ännu värre...

Nu när stormen lagt sig är det otroligt lugnt. Ebba löser korsord som jag tog hem från jobbet och vi sitter och segar vid datorerna, pust!

Omtänksam lillebror

När Jesper och Ebba var på väg ut för att åka till orienteringen så undrade Melker vad de skulle göra. Jag sa att Ebba ska ut och springa i skogen.
-Är du rädd då? frågade Melker. Gulligt!

Trött idag

Jobbet var kul idag med men efter sista lektionen kom jag på mig själv att sitta och prata högt för mig själv om att jag nu inte hade ork till nåt mer än att gå hem. Som vanligt dök det upp några saker att göra och jag blev inte så tidig hem som jag trodde.

Vi hade fått filmen "Bilar" gratis hem i brevlådan för att jag svarade på en enkät på nätet om barns tv-tittande. Det var inte dumt och nu sitter Melker och tittar, får se om det är nåt han gillar.

Ebba hade en matteläxa som gick ut på att skriva så många tal som möjligt som blev 15. Hennes kinkiga föräldrar tyckte att läxan var korkad eftersom det finns oändligt många tal som blir 15, tex 1000000-999985 och sen bara fortsätta till 15-0 och då var det bara ett räknesätt... Snabbt skrev Jesper ett litet program som spottade ut tal som blev 15 och  vi skrev ut 11 A4-sidor med totalt 4000 tal på. Undrar om hennes lärare blir galen nu??? Vi kunde inte låta bli!! Vad var syftet med läxan?? Att knäcka eleverna? När man var klar med 15 så skulle man gå vidare till 16. Låter verkligen som en hyperrolig läxa. Not!

Orienteringen börjar idag i det iskalla vädret. Ebba och Jesper är där nu och fryser.

Kom på idag att jag ska på ett 30, ett 40 och ett 50-årskalas inom kort. Märkligt!

Detta inlägg blev allt annat än sammanhängande... Hejdå!

Kommer ej på någon rubrik

Alla lektioner är väldigt roliga just nu och barnen är überflitiga och vill inte sluta. Tänk att sagor kan vara så fascinerande och deras bilder blir så fina. I övrigt så går vi en person kort hela tiden för den överarbetande fritidspersonalen försöker ta ut sin övertid och semester vilket de verkligen förtjänar! Men nu har vi faktiskt haft vikarie och vi har planerat duktigt så allt flyter så bra ändå.

Den andra läraren i aretslaget flyttar hem till Göteborg till sommaren vilket känns tråkigt eftersom det är kul att jobba ihop. Hon som kommer i stället är superbra men vi är båda svensklärare så vi får väl se vad jag har för ämne i höst??

Efter jobbet hämtade jag Ebba, snabbhandla, småspringa till dagis, hämta två yrväder, hem, laga mat, diska, titta på Tyras show (tänk om man kunde lägga upp den filmen här...) på vardagsrumsgolvet, natta, jobba, och nu snart gå och sova.

Tyras show var sanslöst galen. Hon sprang från ytterdörren till datorerna på 1000 olika sätt, hoppsasteg, armarna i kors, kröp osv. Fram och tillbaka och inte tio gånger utan säkert femtio. Vi andra satt och tjöt av skratt i soffan och det gjorde ju saken ännu bättre.

Nä nu sovadags!

En vanlig måndag och tisdag

Okej, försök nummer två att skriva inlägg idag.

Mina lektioner i morse gick jättebra och barnen började illustrera sina Astrid Lindgren-sagor. Jag kopierade upp hus och figurer ur Astrids böcker som barnen sen fick klippa och klistra ihop och färglägga. Det blev jättefint och alla tyckte det var roligt. Tanken var att de som verkligen inte gillar att rita skulle kunna få en chans att göra en fin bok. Risken är ju annars att det slabbas för att det ska gå fort.

På eftermiddagen fortsatte Astrid Lindgren-temat. Vi gick bort till biblioteket på Medborgarplatsen. Där finns ett Astrid Lindgren-rum och bibliotikarien skulle prata om Astrid och hennes böcker. Jag hade infromerat om att barnen redan var insatta i Astrid Lindgrens liv osv och att vi istället gärna tittade på tex Pippiböcker från andra länder. Trots detta börjar hon berätta om Astrids liv från att hon föddes tills dess att hon dog. Bäst var att våra barn rättade henne när hon sa att förlaget tyckte att Pippi var en bra bok för det var faktiskt det ANDRA förlaget som ville trycka den... En något förvånad bibliotikarie fick förklara att hon förenklat lite.

Tisdag
En bra dag på jobbet med planering först och sen lektion. På eftermiddagen hade vi pedagogisk grupp vilket betyder att alla svensklärare träffas vilket är himla kul och nyttigt att få diskutera. Vi hamnade i diskussion om vad som egentligen är rimligt att kräva vad gäller läsning i åk 1. Vi tittade i de böcker som jag ahde på lågstadiet och där var kraven betydligt högre än vad de är i dagens böcker för åk 1. Konstigt! Målen i åk 5 är nämligen högre nu än vad de var då. Går inte riktigt ihop!

Jag lånade två böcker till Ebba av en annan lärare. Ebba blev överlycklig och läste ut dem på en gång, totalt 190 sidor. Allt om djur slukas på nolltid!

Kvällen slutade med Tyra som hostade så att hon till slut kräktes. Stackars liten skrutta. Nu sover hon skönt i soffan i alla fall!

Lägenheten

Nu har vi fått titta in i vår lägenhet!!! Och typ alla andra lägenheter. Det var så spännande och nu längtar man ännu mer, eller jag längtar till nästa titt då kök och kakel finns på plats, och dörrar kanske :-) Det var jättefint, tapeter och golv var på plats och det enda jag är tveksam till är den röda fondväggen i Melker och Tyras rum. undrar i efterhand varför vi valde rött??? Måla över?!?! Sen ska vi ha fondväggar på ett par andra ställen som vi får sätta upp själva eller kanske min pappa snarare... Kanske skulle slänga in några bilder här??

image2

Här är vår matplats, bakom den lilla vägen är köket. Till vänster om fönstrena kommer sen dessa fönster:

image3

Detta är vårt vardagsrum. Till vänster om det vänstra fönstret kommer dörren till uteplatsen:

image4

Det ligger papper på golvet, egentligen är det ekparkett...

image5

Ebba valde blå fondvägg med silverstjärnor på.

image6

Melker och Tyras röda fondvägg som jag inte riktigt vet om jag gillar.

Resten av bilderna blev så obegripliga om man inte vet hur ritningen ser ut. Alla rör överallt var inte så kul, nu är de ju extra fula eftersom de är omålade och. Fönsterbrädor saknas, lister mm. Men ett litet hum får man! Vi fick även gå in i huset bredvid där de kommit längre och då kunde man se hur det skulle bli. Vårt klinkergolv i hallen blir så fint och badrummen också!!!

Nä nu räcker det!

Men ååhhhh!

Tittade ut nu och det snöar - bläääääää! Blåigt, kallt och snö, kan det bli värre???

MEN bara ett par timmar tills vi ska kika in i lägenheten!

Rutschkanerace

Ebba och Jesper åkte till Bosön där Ebba har haft upptaktsdag inför orienteringsstarten. Jag och mina två små följeslagare tog bussen till Södra station och gick till Brandbilsparken som egentligen heter Bergsgruvan (Ebba döpte om den när  hon var liten). Där finns det många rutschkanor och Melker och Tyra virvlade runt som vanligt. Efter ett bra tag i parken blev det lunch på Mc Donalds på Hornsgatan. I lekhörnan fanns en rutschkana som Melker och Tyra ansåg sig äga. Tror vi spenderade närmare två timmar på Mc Donalds. Jag läste DN och dom åkte oavbrutet i kanan.

Efter detta var de så trötta så att BÅDA somnade samtidigt. Jag kutade runt lite i affärer i RIngen och på Åhlens. Köpte kläder till Melker och Tyra. Kunde ha handlat 1000 saker men hejdade mig.

Söder är väl ändå himla bra??
Mitt jobb finns där.
Väldigt bra lekparker (Bergsgruvan, Skånegläntan, Bleckan, Björnsan, Draken m fl)
Gångavstånd hemifrån
Trevligt
Bra bad
Bra bibbla
Osv

På kvällen var det race igen fram till 21. Då såg vi på Sing a long utan större störningar. Otroligt!

I morgon ska vi få gå in i vår lägenhet för första gången, ska bli sanslöst spännande!

Kulturell fredag...

Ebba fick skolka från sin skola (som väldigt sällan åker iväg på saker med eleverna) och följa med till mitt jobb. Vi skulle på Astrid Lindgren-konsert på konserthuset. Jag tyckte konserten var bra men mina kollegor som varit där förr tyckte att den var sämre i år än andra år. (Det är alltså en konsert som förskoleklasserna får gå på.) Jaja, det var mysigt att höra alla sångerna och hon som var berättare var väldigt duktig! Rekommenderas, för den går ju att se som privatperson också!

När vi kom tillbaks till skolan var det lunch och sen skulle vi få vara publik på skolans talangjakt. Första numret dundrade igång och jag hade väldigt svårt för att inte skratta så att jag grät. En tjej som spelade ukulele och två killar som sjöng vrålhögt i varsin mick och i varsin tonart. (vilken sång det var?? I natt jag drömde!) Men man kan ju inte skratta!

Sen visade det sig att min efterlängtade lamineringsplast hade kommit och jag kunde få göra klart mina bokstavshjul. Ebba var snäll och skrev rent en saga på datorn åt mig, himla bra med lite större barn ibland. På vägen hem var vi in på bibblan och lyckades hitta ett par olästa hästböcker. Jag ordnade lärarkort (dom får man inte böter på, så jäkla fiffigt, fy på mej!!!) och kunde låna min favoritbok som jag beställt "Riddaren och den gamla häxan". Det är så otroligt häftiga bilder i den! Kolla här (nej Jesper det är inte ett porträtt av mig, hahahaha!)

image1

Sagan går ut på att kungens riddare räddar räddar kungen ur en knipa genom att gifta sig med häxan. Kungen kan inte svaret på vad som är viktigast för en kvinna. Hur sagan slutar och vad som faktiskt är viktigast för en kvinna (enligt sagan...) får ni försöka lista ut!!

Fredag kväll var hysterisk som vanligt. Vi åt tacos i omgångar, en hjälpte gnälliga barn och den andra åt osv. Sen var det Let´s dance men dansgolvet var tydligen hemma hos oss framför teven...

Sen när alla kottar sov skulle vi se på Borat och nja... Eller var jag för trött???

Torsdag

Jag har haft en väldans bra dag på jobbet och barnen har skrivit de mest fantastiska sagorna. Blev så otroligt bra att jag faktiskt längtar till nästa vecka när de ska börja göra böcker av alltihopa. Vad larvigt nöjd jag är!

På eftermiddagen hämtade mamma alla små trollen som var jätterara enligt henne. Skönt! Ingen galen Melker denna gång...

Jag och Pia skulle ta en skön promenad från jobbet till Karlavägen. Fastnade lite på vägen ut och blev en aning senare än vi trodde. Det slutade med att vi fick springa till Natur och Kulturs hus på Karlavägen. All denna stress för att hinna fram till en värdelös presentation av ett läromedel. Läromedlet verkade jättebra men tjejen som pratade kändes oförberedd, osäker och hypernervös. Det tog en kvart...

Nu har jag skrivit veckobrev och väntar hem en stupfull sambo. Jag som har bråttom i morgon bitt och tänkte att han skulle ta Melker och Tyra då. Ehhh, tror inte det, vi får nog vara nöjda om han kommer upp över huvud taget!

Är överhuvudtaget ett ord eller två överhuvud taget över huvudtaget eller tre över huvud taget?

I morgon ska Ebba få skolka från sin skola och följa med mig till jobbet. Först ska vi på konsert på konserthuset (Astrid Lindgren-musik) och sen har vi talangjakt för åk 1-5 så det blir en rolig dag!

Vår!

Idag har det varit vår ute! I övrigt har inget stort hänt. Våra arbetslagsplaneringar är hur trevliga som helst och om inte plikten kallade vid 11.30 så skulle vi väl sitta där än, fika, snacka och bubbla över av roliga idéer som vi inte hinner genomföra OCH självklart en hel massa bullshit och ventilering...

I morgon börjar operation viktminskning, en livsnödvändig åtgärd... Ingen mer marabou-frossa, jävla Ica som säljer 2 x 200 gram för 20 kr. FÖR billigt för att avstå. Inte heller några chips och annat crap som slukas glatt mest hela tiden ska stoppas i magen mer. Sen är planen att jag ska lämna kottarna så tidigt att jag kan gå till jobbet (och sen hem). Ehhh?? hur ska detta gå till?? Ska ju dessutom äta frukost!

Min skola gick plus med en massa pengar helt oväntat och därför får all personal 2000 kr att lägga på friskvård. Nu är frågan vad jag ska göra...

Funderar på om jag ska vara modig och skicka in ett material som jag tillverkat till ett förlag. Mina kollegor säger det jämt och ständigt så man kanske ska ändå?? Pinsamt om dom sågar en totalt!

Jajajaja! Fick plötsligt stora planer på en ny hemsida men Jesper är nog inte jättepigg på att bygga den åt mig, hmmm!!

Natti natti

Måndag!

Jesper och Ebba var hemma medan jag, Melker och Tyra fick gå till jobb resp dagis. Det är verkligen lyx att ha ett jobb man verkligen vill gå till! Melker och Tyra verkade helt klart nöjda med dagis också. De sprang in, kastade sig på golvet och tjöt av skratt, tog varsin traktor och racade runt. Jag försökte få kontakt men utan större framgång. Till slut kom dom på att dom kanske skulle säga hejdå och då fick jag två jättespussar och sen stack dom igen. Stackars Felix som var där såg chockad ut!

Det var Astrid Lindgren-introduktion på samlingen. Kan någon ana hur svårt det är att berätta någonting för en grupp 6-åringar??? Det började med att någon läste på min lapp "Astrid Lindgren 100 år". Svisch så var det 10 händer i luften, min mormor är 98, min pappa är 44, min mamma är 50, min mormor är död osv osv och DET GÅR INTE att få stopp. Sen började jag säga att Astrid föddes i Småland. 
-Vem är Astrid? frågade någon. 
-Lindgren skrek dom andra (så slapp jag göra det...)
Sen var det sju händer i luften. Min mormor bor i Småland. Jag har varit i Småland tre gånger. Jag har aldrig varit i Småland osv osv.

Jajaja, det mesta hann vi prata om och barnen är ju otroligt intresserade! Sen på lektionen skulle vi skriva en gemensam saga med olika Astrid-figurer ihopblandade. Den ena gruppen skrev om en pojke som hette Emil och bodde på Bråkmakargatan.  Hans storebror kallades för Karlsson osv. Grupp två skrev om en flicka som hette Pippi och var gift med en man i sina bästa år som hette Karlsson. Blev faktiskt över förväntan bra sagor. Man får styra barnen lite för annars bllir det lätt "sen träffade dom honom och sen åt dom och sen sov dom och sen vaknade dom och sen åt dom frukost och sen träffade dom henne och så åt dom och sov osv". En del barn skriver såna "dagbokssagor" år efter år utan en enda egentlig händelse, svårt att få dom att förstå skillnaden också. Därför är jag lite envis på den punkten och har skrivit sagor förut med dem och tvingat fram lite händelser, nyttig träning (kanske).

Vid 15 kom Ebba och Jesper och hämtade mig och hemmaracet började. Hämta, laga mat, diska, sätta på olika dvdfilmer till en velig Melker. Idag fastnade han för Mora Träsk på cirkus. han ville se den andra delen för där är storasyster med i bild flera gånger och det är väldigt roligt. Annars ser han mest på Amigo just nu, näst sista avsnittet för där är det en kille som heter Melker med. Sen har han hittat på att en av tjejerna heter Tyra (för att göra lillasyster glad tror jag).

Tyra skulle skiiva (skriva) och fick en tuschpenna och papper. Jag går ut ur rummet en minut, kommer tillbaka och hon är svart på hela magen, byxor, armar osv. Makalösa unge!

Ebba är piggare och åt lite makaroner. Sen hux flux så var chips väldigt bra att äta så här efter tre dagar utan mat! Hoppas hon blir riktigt frisk nu och kan gå i skolan i morgon! Nu är jag otroligt trött och skulle behöva jobba en aning, så bye bye!!

Det bara fortsätter...

Gårdagen började ju med att Tyra var dålig. När Ebba kom upp så hade hon hög feber. Hon la sig i soffan och på exakt samma ställe låg hon sen kvar (ligger kvar nu med) och hade feber och kräktes om vartannat. Tyra också dålig än. Jag och Jesper mår halvilla hela tiden. Melker klagar inte över nåt så han kanske är bra nu. Detta är fööör segt för nu måste vi ju antagligen vara hemma i morgon med...

Jag var i alla fall en sväng ner till Sickla igår med de små. Båda somnade inne på den stora tygaffären och jag blev lyrisk och tänkte att jag kunde kolla på en massa tyg men det var så där, tyckte jag. Gick in på Ica och handlade mat och sen tog vi oss hem.

På kvällen var det melodifestivalfinal och The Ark vann. Har lite dåligt samvete att vi intev ar och tittade på genreper i år som vi varit de senaste åren. Men å andra sidan hade vi inte kunnat gå eftersom Ebba ändå var sjuk.

I morse när jag ick ut i köket stod det 10.10 på klockan och jag tänkte att jäklar vilken sovmorgon vi fick idag då. Nu långt senare inser jag att klockan i köket gick helt fel och vi var uppe redan vi 7. Plötsligt var jag inte lika pigg mer :-)

Vad ska vi göra idag då?? Ett gäng sjuklingar. Tar nog med barnen till jobbet en sväng!'

Om en vecka ska vi kika in i nya lägenheten!!! Jiiihaaa!

Seg magsjuka eller vad det nu kan vara...

I en vecka har vi nu ägnat oss åt kräk, bajs, svullna händer, svullna fötter, nässelutslag, ont i halsen, blåsor i munnen med mera. Just nr vi trodde det var över, lämnade småbarnen på dagis igår där de hade lekt och haft kul utan problem, så slår det till igen. Tyra har varit uppe sen 5 och bajsat i omgångar, nu tre timmar senare sover hon skönt i soffan. Ebba vaknade med panik i rösten och höll på att kräkas och kunde knappt prata pga ont i halsen. Det enda som saknas nu är snor och hosta, peppar peppar!!

Jag var i alla fall på kurs i onsdags "Att jobba med hörselskadade barn". När de slängde på programmet på overheaden suckade jag och arbetskompis Cathrin djupt, verkade otroligt trist MEN!!! så fel vi hade. Intressant och lärorikt. Både medicinskt om hur örat fungerar med och utan olika hörselskador. Skrämmande att få höra hur dåligt man hör som hörselskadad, vi fick sen en video som gjorts med datorernas hjälp där man plockat bort alla ljud som de flesta hörselskadade inte hör. Sen var det praktiska tips hur man kan göra klassrummet bättre, hörslingor, arbetsmaterial osv. Ser framemot dag två i slutet på mars. Anordnare var Specialpedagogiska Institutet, ska hålla koll på deras kurser i framtiden för de håller hög kvalitet!

Igår var jag på jobbet och det var väldigt trevligt att vara tillbaka. Har massor att göra inför nästa vecka då det är Astrid Lindgren som gäller. Har inte riktigt bestämt vad jag vill göra än men har många idéer. Får se vad det blir! Nu i helgen ska jag klippa till mina bokstavshjul så att det bara är att laminera på måndag. Jag ska också göra i ordning min ordglufsare. Men å andra sidan vet man ju inte om man kan jobba eftersom denna sjuka aldrig verkar gå över.

Nu har den som verkar piggast idag, Melker, beordrat mer macka så det är väl bäst att jag ilar och gör det!

Katarina kyrka

Jag köpte en barnbok om Katarina kyrka till skolan eftersom den ligger granne med oss. När de byggde upp den igen efter branden 1990 var det en man som tillverkade 52 000 spikar plus att han rätade ut alla gamla spikar som hittades efter branden. Vilket jobb!!!

Astrid-vecka

Nästa vecka är det Astrid Lindgren-vecka på mitt jobb. Vi har ju tema sagor och ska dessutom på en Astrid Lindgren-konsert på Konserthuset på fredagen. Jag förväntas då berätta om Astrid och jag ska dessutom hitta på en uppgift omkring henne eller hennes böcker till mina 6-åringar. På bilden ska barnen få göra portträtt av valfri sagofigur ur hennes böcker. Inte vanliga portträtt utan använda garn, tyg, papper mm.

Jag funderar nu på att göra gåtor med barnen för att ytterligare öva på beskrivningar. Typ så här:

Jag är busig.
Jag är blond.
Min pappa brukar jaga mig.
Vem är jag?
 
Jag är ordentlig.
Min kompis har en apa.
Min bror heter Tommy.
Vem är jag?

Hmm, var det verkligen kul??? Nja!! Får se!

Själv skulle jag vilja hylla Astrid Lindgren här och nu. Jag hade antagligen inte överlevt det senaste året utan Pippi Långstrump och Saltkråkan. TV är ingen bra barnvakt men jäkligt skönt att få ungar att sitta still framför ibland. Tack och lov så har alla våra barn snöat in på just Astrid Lindgren-filmerna, mest Pippi men mer och mer Saltkråkan. (Inte del två för tjuvarna är läskiga...) Emil går nog också bra men vi har ingen sån film. Är så glad att det inte är Pokemon eller liknande vi behöver höra om och om igen. Tack snälla Astrid. Nu ska jag genast läsa in mig lite på dig. På Medisbibblan finns förresten ett helt rum med bara Astrids böcker. Dit ska vi också gå såklart eftersom det är granne med skolan.

Dagis

Eftersom vi var så missnöjda med det dagis vi står i kö för så ringde jag runt till några andra igår. Jag fick tag på en rektor som det visst heter om man är ansvarig för en förskola. Hon höll på att starta upp flera förskolor precis nu och på en som ska heta Balthasar (efter professor Balthasar) så fanns det platser och hon såg gärna att Melker och Tyra blev inskolade direkt när mitt sommarlov börjar! Skulle passa oss otroligt bra! Dom samarbetade med Tom Tit och var inlästa på Regio Emilia-pedagogik. 42 barn på 9 vuxna delade i tre grupper i helt nya lokaler. De kommer arbeta naturvetenskapligt och forskande men även med miljötänk, återvinning och så.

Låter otroligt bra men man kan inget veta eftersom förskolan inte existerar än!! MEN det kan inte vara sämre än det vi sett!

Problemet för oss är nog att vi har ett suveränt dagis med fantastiska pedagoger som jobbar otroligt kreativt. Det skulle vara en dröm att få jobba där bara för att få se. Just nu är det Pippi-tema (valt utifrån barnens intresse, hehe!!) och dom har gjort Pippis flätor i lera, de har scannat av ett foto på Pippi och plockat bort ansiktet och sedan låtit de små rita dit öga näsa mun, de har ett Pippihus, de har en Lilla Gubben, de sjunger, barnen får berätta mm mm. Går liskom inte att beskriva. Och att Tyra kan härja fritt i deras verkstad är en gåta för mig eftersom barnens alster står i golvhöjd men det går tydligen!!

Det här gör det otroligt svårt och sorgligt att behöva leta efter ett nytt dagis men det är ett ont måste! Bara hoppas det kommer kännas någorlunda sen!

vab

Melker fortsätter vara krasslig i magen så jag stannade hemma idag med så att jag kan komma iväg på min kurs imorgon. Eftersom jag ändå var hemma så kunde jag i alla fall se Ebbas klass uppspel på Kulturskolan i Bagarmossen och det var kul för det var över förväntan bra. Dans, sång och lite akrobatik.

Tyra var lite förvånad över att bli lämnad själv på dagis men nu orkade vi inte ha henne hemma med Melker en dag till, hon är allt annat än lugn. Känns som om vi bställde en unge med extra allt - extra busig, extra aktiv, extra glad, extra humör, extra söt, extra vild, extra smärttålig (lär sig INTE genom att slå sig!!!), ja, hon är extra go hela hon men inte kul att hänga hemma i flera dagar med hennes behov att röra sig 100% av tiden.

Efter kulturskolan ville Melker som vanligt åka tunnelbana. Jag klev av i Hammarbyhöjden och tänkte gå hem när Melker protesterade högljutt, vi skulle åka till pappa. Jag undrade vad vi skulle göra där.  Jobba! var svaret. Jag frågade om vi inte skulle käka lunch och efter ett tag sa Melker att vi skulle "säka". Och det gjorde vi, pastasallad på Östermalms pizzeria & café, gott!!

Ebba gick hem själv, kors i taket. Sen när det var dags att hämta Tyra så lyckades jag övertala Ebba att stanna hemma med Melker. Det var ok om Melker var hemma men inte att vara själv... Hon är lite knasig!!

Kvällen var det vanliga racet med mat, disk, dammsuga, spela spel, natta osv. Ebba bokslukaren fick tvingas i säng efter att ha läst ut den ena boken hon fick idag på sin namnsdag plus nästan en till bok. Men jag klagar inte - en bokslukare ska man vara glad över!

Äckelpäckel

Melkermannen är sjuk! Det började igår eftermiddag med konstigt bajs, inatt kräktes han svart och sjukvårdsrådgivningen skrämde upp oss att vi måste åka in för det kan vara behov av operation. Fick tag på en syster på Astrid Lindgren som lugnade oss och sa att vi skulle låta honom sova hemma eftersom allmäntillståndet verkade någorlunda. Idag fortsatte det med bajs och nu på kvällen kräks. Stackars Melker! Så himla eländigt och märklig magsjuka. Det kan tydligen vara förstoppning också... Får se om det bllir doktorn imorgon. Fattar inte riktigt vad en doktor ska göra för Melker kommer ju inte sitta still och låta henne/honom klämma på magen, han kommer gallskrika och föröska bända sig loss, well well!

Vi var i Nynäshamn från fredagen till lördagen vilket var mysigt eftersom jag inte varit där sedan i julas. Melker och Tyra har ju varit där sedan i onsdags så dom blev glada att träffa mig och Ebba men självklart kom mammahumöret fram som man inte visat mormor och morfar men nu i eftehand kan man ju förstå att det kanske berodde på kommande magsjuka.

Idag har Ebba haft sista gången på sin slalomskola och hon tycker det är superkul. Vi ska försöka se till att hon får åka fler gånger om snön ligger kvar. Det var även ridning och där har hon verkligen växt. Inget gråtande mer utan kämpa, kämpa och inte ge upp. Ridlägret har varit otroligt bra och Hammarby gård är nog det bästa stall man kan rida på!

Melker har börjat kolla på bokstäver upptäckte jag idag. På våra tuschpennor står det broad men han höll en upp och ner och sa - det är samma som Pippi där och där (pekade på b och d). Roligt, kanske ska ta det där dagiset med ordlapparna ändå - not!!! Måste komma ihåg att ringa och ändra vår kö-önskan i morgon!!!

Melker pratade också om färger idag och sa
-Det här är en rosa penna.
-Ja, sa jag.
-Det här är chokladpenna, sa han och höll upp en ny.
-Du menar brun.
-Nä, det är choklad.
-Ok...

Har vi ätit för mycket choklad eller?? Apropå det så har Jesper slutat med cola idag (tror dock att han fuskade till maten) och jag vill bara notera det här :-)

Nu när jag ska trycka på publicera så skulle jag bli otroligt förvånad om det faktiskt fungerade, händer inte så speciellt ofta faktiskt men jag försöker!

Ojojoj vad fel jag hade - det fungerade på nolltid! Magiskt!

Rörigt

Dagen började med att vi skjutsade Ebba till ridlägret. Nästan framme inser vi att ridstövlarna står hemma... Det ordnade sig och vi åkte vidare för att titta på ett dagis som vi står i kö till. Tyvärr kändes dagiset så tokfel och personalen med. Fult, tråkigt och otroligt fokuserat på läsinlärning enligt Ragnhild Söderbergs metod. Men jag vill inte att Tyras dagar ska gå ut på att läsa lappar med ord. Någon annan pedagogisk verksamhet kunde hon inte riktigt redogöra för, bläää! Måste snabbt leta vidare!!! Kommentaren "vi var på en Reggio Emilia-föreläsning och sen gick vi hem och sågade av bokhyllorna" var nog droppen. Jag överdriver inte när jag säger att jag kommer gråta floder sista dagen på vårt nuvarande dagis, dom är bara så jäkla bäst!!!

Sen skulle vi till IKEA igen och då hade jag glömt mappen med alla papper som vi skulle ha med till heminredaren. Jesper fick och hämta och blev inte glad på mig... Efter lite tjafs var det dags att träffa heminredaren och hon fick ett svårt uppdrag eftersom vi var så veliga hit och dit. Hennes förslag och idéer var roliga och bra och konstiga så nu vet vi inte, vi kommer inte göra som hon sa i alla fall...

Sen hämtade vi Ebba som var nöjd och glad med dagen. Hon och några kompisar hade döpt kalvar och fixat och ridit såklart. Vi tog en McDonkan på väg till mitt jobb där jag avlämnades för lite planering med mitt arbetslag. På kvällen var det tvätt, räkor, koll av andra dagis osv

Snällare bil...

Bilen skärpte till sig och valde att fungera idag, hurra, hurra, hurra!!!

Vi lämnade Ebba hos hennes darlings (hästarna) och åkte sen vidare för att tippa av småtrollen till mormor. Melker hade beställt pendeltågsresa och det fick han.

Vi åkte runt och tittade på möbler och sen ännu mera möbler på IKEA där 1000 idéer och frågor dök upp. Imorgon ska vi dit och träffa en heminredare och få förslag till nya vardagsrummet, roligt även om vi inte väljer att göra så kanske.

Vi hämtade Ebba som hade haft en toppendag och varit utomhus och ridit bland annat. Åkte hem, tvättade bort hästlukten, åkte till Ica Maxi och spenderade snabbt 2000 kr och lite till. Hem och jäsa i soffan, kolla mer möbler på nätet och nästan somna framför datorn.

Har fått hem två böcker som jag beställt från Bokus. Tror det är första gången sen lärarhögskolan som jag är sugen på att läsa en vuxenbok. Barnböcker läser jag jämt men nu ska jag banne mig läsa dessa också. En om Jehovas och en om autism, fast skönlitteratur då, eller nja, personer som berättar om sitt liv som Jehovasmedlem respektive autist. Inte för att det kan jämföras men ni fattar. Nog tjafsat om det och varför stavas tjafsat bara med ett f, det stör mig!!! Och varför har några tangenter på mitt tangentbord trögat ner sig? Tyra???? Melker??? VEM är skyldig!!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.