Årets första picnic!!

En riktig sommardag i slutet på mars! Jag ilade hem supertidigt, slängde in sakerna hemma och gjorde en pastasallad. Sprang ner till Ebbas skola för utvecklingssamtal. Inga större problem med Ebba :-) Ganska duktig kan man väl säga!!! Hon har tydligen höga krav på sig själv i skolan och fröken påpekade lite fint att "ni kanske också ställer höga krav på Ebba". Och då var jag tvungen att tänka efter, gör vi det??? Svar nej!!! Det gör vi verkligen inte! Men hon är en kunskapstörstande unge som bara vill läsa mer och mer och framförallt räkna en jäkla massa, eller klura. Det vi gör är väl i så fall är v'l att förse henne med utmaningarpå olika sätt. SPel på nätet, böcker, skrivstilsbok mm. Fröken berättade att när Ebba tar upp sin bok så kan vad som helst hända runt omkring utan att on reagerar. Däremot tycker jag själv att Ebbas sociala liv kunde utvecklas och leka med en och annan kompis hemma är inte skadligt på något sätt...

Kan någon sen förklara för mig hur det kommer sig att den skola jag jobbar på kan ha bra ekonomi och arbetslagen har så mycket pengar så vi känner att vi kan gå på teater osv medan Ebbas skola ej har råd att köpa in skrivstilsböcker??? Och då snackar vi typ 5-10 böcker till de elever som är redo för det. Ebbas lärare hade nu fått godkänt av rektorn att köpa in några böcker i alla fall. Annars erbjöd jag mig att köpa en om det hänger på det! Men varför är det så olika mellan två skolor???? Kommer aldrig att fatta detta!

Ebba och jag gick sen hem och hämtade hennes cykel, matsäck och sandsakerna. Sen hämtade vi illbattingarna som var lite snoriga och kletiga i ögonen osv. Jaja, färden gick till Tingelingparken och Ebba cyklade utan psykbryt. Jiiiihaaa! På vägen köpte vi glass som jag hade bestämt att vi inte skulle. det var dessutom ballongutdelning utanför konsum och när Melker och Tyra fick ballonger så ville de inte ha glassarna...

Sen gick vi till Tingelingparken och det är så otroligt häftigt att se hur jäka nöjda barnen blir när de får vara i lekparken. 2000 varv i rutschkanan, gungorna, sandlådan osv. Sen var det pastasallad och mer lek. Solen gassade och man kunde gå i bara vanlig tröja fram till 18 när vi gick hem.

Väl hemma bröt kaoset ut, alla ska ha samma dator (vi har ju bara tre att välja mellan), ingen ville tvätta sina kolsvarta händer (jo, okej Ebba bråkade inte om det), Tyra var hungrig, Melker var hungrig osv men till slut lägger si ju lugnet. En väldigt trevlig eftermiddag var det i alla fall!

För övrigt kan man bara bli förbannad på de som beslutat att killen som hade ihjäl 8-åriga Tobias bara ska få vård. Någonstans stod det att han kommer ha ett team på 8 personer runt  sig. Vad kostar det? Vad får Tobias familj? När får han permission och sticker och hugger ner någon annan? Om ett år?? Blä!

Igår var jag på hörselkursen igen. Otroligt bra och väldigt intressant när en tjej kom dit och berättade om sin uppväxt och skoltid som hörselskadad. Mycket som man inte kan ana som ställer till besvär för en hörselskadad. Vi ska få hörslinga i klassrummet nästa år och jag kommer vara den som går på toa med mikrofonen på mig, jag lovar! Den som har hörapparat kan höra upp till 200 m bort vad den som har mikrofonen säger och gör!!

Nä, gonatt!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo