En vanlig måndag och tisdag

Okej, försök nummer två att skriva inlägg idag.

Mina lektioner i morse gick jättebra och barnen började illustrera sina Astrid Lindgren-sagor. Jag kopierade upp hus och figurer ur Astrids böcker som barnen sen fick klippa och klistra ihop och färglägga. Det blev jättefint och alla tyckte det var roligt. Tanken var att de som verkligen inte gillar att rita skulle kunna få en chans att göra en fin bok. Risken är ju annars att det slabbas för att det ska gå fort.

På eftermiddagen fortsatte Astrid Lindgren-temat. Vi gick bort till biblioteket på Medborgarplatsen. Där finns ett Astrid Lindgren-rum och bibliotikarien skulle prata om Astrid och hennes böcker. Jag hade infromerat om att barnen redan var insatta i Astrid Lindgrens liv osv och att vi istället gärna tittade på tex Pippiböcker från andra länder. Trots detta börjar hon berätta om Astrids liv från att hon föddes tills dess att hon dog. Bäst var att våra barn rättade henne när hon sa att förlaget tyckte att Pippi var en bra bok för det var faktiskt det ANDRA förlaget som ville trycka den... En något förvånad bibliotikarie fick förklara att hon förenklat lite.

Tisdag
En bra dag på jobbet med planering först och sen lektion. På eftermiddagen hade vi pedagogisk grupp vilket betyder att alla svensklärare träffas vilket är himla kul och nyttigt att få diskutera. Vi hamnade i diskussion om vad som egentligen är rimligt att kräva vad gäller läsning i åk 1. Vi tittade i de böcker som jag ahde på lågstadiet och där var kraven betydligt högre än vad de är i dagens böcker för åk 1. Konstigt! Målen i åk 5 är nämligen högre nu än vad de var då. Går inte riktigt ihop!

Jag lånade två böcker till Ebba av en annan lärare. Ebba blev överlycklig och läste ut dem på en gång, totalt 190 sidor. Allt om djur slukas på nolltid!

Kvällen slutade med Tyra som hostade så att hon till slut kräktes. Stackars liten skrutta. Nu sover hon skönt i soffan i alla fall!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo