Måndag!

Jesper och Ebba var hemma medan jag, Melker och Tyra fick gå till jobb resp dagis. Det är verkligen lyx att ha ett jobb man verkligen vill gå till! Melker och Tyra verkade helt klart nöjda med dagis också. De sprang in, kastade sig på golvet och tjöt av skratt, tog varsin traktor och racade runt. Jag försökte få kontakt men utan större framgång. Till slut kom dom på att dom kanske skulle säga hejdå och då fick jag två jättespussar och sen stack dom igen. Stackars Felix som var där såg chockad ut!

Det var Astrid Lindgren-introduktion på samlingen. Kan någon ana hur svårt det är att berätta någonting för en grupp 6-åringar??? Det började med att någon läste på min lapp "Astrid Lindgren 100 år". Svisch så var det 10 händer i luften, min mormor är 98, min pappa är 44, min mamma är 50, min mormor är död osv osv och DET GÅR INTE att få stopp. Sen började jag säga att Astrid föddes i Småland. 
-Vem är Astrid? frågade någon. 
-Lindgren skrek dom andra (så slapp jag göra det...)
Sen var det sju händer i luften. Min mormor bor i Småland. Jag har varit i Småland tre gånger. Jag har aldrig varit i Småland osv osv.

Jajaja, det mesta hann vi prata om och barnen är ju otroligt intresserade! Sen på lektionen skulle vi skriva en gemensam saga med olika Astrid-figurer ihopblandade. Den ena gruppen skrev om en pojke som hette Emil och bodde på Bråkmakargatan.  Hans storebror kallades för Karlsson osv. Grupp två skrev om en flicka som hette Pippi och var gift med en man i sina bästa år som hette Karlsson. Blev faktiskt över förväntan bra sagor. Man får styra barnen lite för annars bllir det lätt "sen träffade dom honom och sen åt dom och sen sov dom och sen vaknade dom och sen åt dom frukost och sen träffade dom henne och så åt dom och sov osv". En del barn skriver såna "dagbokssagor" år efter år utan en enda egentlig händelse, svårt att få dom att förstå skillnaden också. Därför är jag lite envis på den punkten och har skrivit sagor förut med dem och tvingat fram lite händelser, nyttig träning (kanske).

Vid 15 kom Ebba och Jesper och hämtade mig och hemmaracet började. Hämta, laga mat, diska, sätta på olika dvdfilmer till en velig Melker. Idag fastnade han för Mora Träsk på cirkus. han ville se den andra delen för där är storasyster med i bild flera gånger och det är väldigt roligt. Annars ser han mest på Amigo just nu, näst sista avsnittet för där är det en kille som heter Melker med. Sen har han hittat på att en av tjejerna heter Tyra (för att göra lillasyster glad tror jag).

Tyra skulle skiiva (skriva) och fick en tuschpenna och papper. Jag går ut ur rummet en minut, kommer tillbaka och hon är svart på hela magen, byxor, armar osv. Makalösa unge!

Ebba är piggare och åt lite makaroner. Sen hux flux så var chips väldigt bra att äta så här efter tre dagar utan mat! Hoppas hon blir riktigt frisk nu och kan gå i skolan i morgon! Nu är jag otroligt trött och skulle behöva jobba en aning, så bye bye!!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo