Mardrömsdag men ändå lyckad...

Man skulle kunna tro att det var fredagen den trettonde igår för dagen var knas från början och nästan till slutet. På morgonen hade jag bestämt att Melker och Tyra skulle gå på dagis efter att ha varit hemma i två dagar. I hallen bestämde sig Melker för att det var bajsdags, trög i magen som attan, så det tog lite tid. Till slut efter mycket vill inte, ska inte, kan inte, så kom vi iväg. Hade då lite bråttom, ringde till jobbet och förberedde dem på att jag skulle bli sen. Jesper ringer, jag halvspringer och SNUBBLAR till lite grann i en grop i marken, stukar foten som faan, skriker i luren och slänger på och står och skriker aj och jävla helvete om vartannat. Melker undrar snällt om det gick bra :-) NEJ!!

Linda foten hårt och ha den i högläge - det är råden vid stukning men hur gör man det när man är på väg till dagis. Nej, halt halt, lämna barnen, halta vidare, ser bussen åka... Ringer jobbet och säger att jag blir ännu senare för jag har stukat foten, måste ta en sväng förbi skolsyster. Jag är hennes stamkund nu, förra hösten var det brännskada, sen luskoll, nu detta. FIck en stödbandage och sen var jag framme hos mina elever. Världens gulligaste som skulle krama mig och undra hur det var med foten. Gullungar!!

Jaha, sen var det dags för temaverkstad och min kompanjon var hemma med sjuka barn men det gick bra med hjälp av vår praktikant. Mitt i stöket med färger och gipsbindor och annat kom sex danskar på studiebesök och jag skulle prata om materialet i mitt klassrum, om temat, om tankar kring läs och skrivinlärning. Uää, stressigt krångligt. Sen pangbom var det dags att servera 18 barn äppelpaj, bort med all färg och kladd, duka och fika som avslutning på äppeltemat. Tjoho! Dagen var slut.

Jag bytte om till andra kläder och gick sen och hämtade mina stövlar hos skomakaren. Lånade toan på bibblan för att packa om mina grejer, försöka få på mig stövlarna med den stukade foten osv. Vandrade runt på Söder ett tag tills Jesper kom. Vi gick bort på Bondegatan till Fräcka halvpannan och åt en väldigt god middag med fantastiskt trevlig personal, rekommenderas. Precis när vi beställt efterrätt frågar Jesper - Du har väl biljetterna nu då? Pang krasch sa det i min hjärna! -ja dom ska ligga i min påse men på nåt sätt visste jag att dom inte gjorde det. PANIK var bara förnamnet, det var alltså biljetter till Chinateatern, Lena Ph och Orups show. Uääää!! Ringa bibblan, har de hittat något kuvert med biljetter?? Ringa China, svarar ej. Ringa skolans vaktmästare - kan vi komma in på kvällen?? Ringa pappa om bokningsnummer och platsnummer. Ring Christina på jobbet och fråga om hon sett något? Inget hjälpte, biljtterna var borta!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi åkte ner till China, sprang in i sista minuten och tro det eller ej, VI FICK KOMMA IN!!! Tack vare att vi hade bokningsnummer, sittplatserna osv så var det ok. Shown var kul och bra men lite dåligt ljud. En hysterisk eller påtänd person i närheten underhöll oss också med sin dans... Roligast var egentligen filmerna som visades då och då. Karaoken i pausen var knäpp. Bäst musik var det när Orup och Lena spelade själva, då hördes allt ordentligt.

Jaja, till slut kom vi hem. Jespers födelsedag var det förresten.

Den här dagen har varit lugnare, till en början i alla fall. Vi vaknade kl 11 av alarmet på mobilen. Duschade, tog hos till Långbro värdshus för att äta en fantastisk brunch! Wow, va gott, rekommenderas. Godast var nog tonfiskmackorna, eller snittar eller vad man ska kalla det. Massor av gott och apelsinjuicen... Sen var det gratis eftersom vi fick presentkort från JM när vi flyttade in, nice, nice!!!

Sen åkte vi och tittade på bilar. Jesper drömmer om en ny. Leasa via jobbet. Vi får se hur det blir. Jag fastnade för en FORD s-max eller vad den kan heta. Eller en ny mondeo som vi har. Eller egentligen vill jag ju ha en Chrysler kombi men pengar då??? vem ska betala??? Och så har jag ju inte körkort, men det är ju inte så viktigt :-))

Sen ner till Nynäshamn för att hämta våra darlings. Ebba hade kräkts när hon kom ner igår och sovit en massa. Tyra har mystiska prickar överallt, Melker är lite uppochner i humöret. Det blev katastrofläge direkt. ALLA skulle sitta bredvid pappa och äta. En sur Ebba låste in sig på toan. Till slut ordnade sig allt, vi åt, åkte hem, läste böcker, stökade och bökade, hade en hysterisk Tyra. Till slut sov de små. Ebba och jag spelade bondespelet. Sen somnade hon och jag fick blogga lite!!!

puhh!!

Måste visa tandborstarna som Melker radade upp så snyggt... Har inget alls att göra med vad jag skrivit med ändå!

image230








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo