Ge mig mera tid!!!

Det är gigantiskt mycket jag behöver göra just nu! En massa jobb, en massa packa upp, en massa gardiner som vill bli öljettade, strukna och upphängda, en massa barn som vill leka, spela spel, bada, slåss, gå ut, sitta på toa, potta, toa, potta, saker som vill bli inköpta, mat som ska lagas, tvätt som ska tvättas, barn som kissar genom blöjan i sängen, ja vad är det som jag inte behöver göra egentligen?? Blogga kanske, hmmm, okej då, jag stoppar här. Denna stökiga dag har innefattat snabb-shopping, springa till kalas, skvallra lite med en mamma i Ebbas förra klass och jag kände bara att JÄKLAR VAD RÄTT VI GJORT SOM FLYTTAT!!! Både själva den pedagogiska biten, tjejerna i förra klassen mm.

Nej just det, inte blogga - öljetta istället!

Det börjar bli mycket nu...

Ebba började ju på innebandy igår och det innebär 16 matcher plus träning fram till april. Jesper har match och träning. Ridningen... Sen är det fixardagar, dropinfika, fotografering (på helgen) på dagis, kalas, sista fixet i gamla lägenhet och en väldans massa fix i den nya. Just det, jobba också!

Nu kommer i alla fall vår tv, kanske redan på fredag.  På måndag får vi våra fina fondtapeter uppsatta! Sen ska vi boka hantverksjälpen för att borra i tak, badrum och för tv. Ska bli så nice att få allt på plats.

Ebba gick hem själv med en kompis idag. Jag gick gladeligen och hämtade henne och tog chansen att titta in i en av de gamla lägenheterna. Coolt med loft och så. Byggnaden i sig är väldigt lik min skola. I morgon ska de gå hem själva till vår lägenhet. Kul att det fungerar så bra.

Melker the man har suttit på toa idag för det är plötsligt superkul. Megatsolt när det blev ett miniplums i toan! Tyra satte sig på pottan, reste sig upp och kissade ner mattan... Jaja, ett försök i alla fall!!

nu sova

Bloggar i soffan

Observera att jag numera kan sitta i soffan eller var som helst och blogga eller surfa. Men klockan är 0.06 så jag skriver inte så mycket!

Gonatt!!!

Du kan inte ta mig!!

Tyra-myra är helt enkelt galen! På väg hem från dagis klättrade hon upp på en litet berg eller mer som en ensam klippa med stup på ena sidan alldeles vid trottoarskanten. Högst upp, längst ut ställde hon sig och började skrika "du kan inte ta mig, du kan inte ta mig". Från Pippifilmerna har hon lärt sig att man ska sätta tummarna i öronen och vifta med händerna också. Detta var väl okej eftersom jag stod nedanför och kunde fånga om hon ramlade. Senare på kvällen stod jag i köket när jag får höra "du kan inte ta mig, du kan inte ta mig!" och därefter Melker som ropar "tyra är på teven". Tyvärr var hon inte på bild på tv utan hon var verkligen uppe på teven, satt på knä, högst upp och vevade med tummarna i öronen.

(Detta gör att jag blir extra glad över att vi nu fått tag i den tv vi ville ha just idag. Typ det enda exemplaret i Sverige som ska skickas från Carlshamn - detta är en historia för sig, sammanfattar med att Sony är ett strulföretag... Hur som helst så kanske Tyra inte klättrar upp på en väggtv, men å andra sidan så kommer hon ju ännu högre upp då...)

Nu piper tvättmaskinen att den är klar och alla andra normala suckar kanske då att de måste ta hand om tvätten men jag blir fasiken glad, tvättstugan är numera på lagom avstånd  (andra sidan hallen) och jag kan själv bestämma när jag vill tvätta! Elräkningen kommer stiga 1000% eller så, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin används väldigt flitigt.

Annars kände jag mig rätt lyrisk igår när jag och småbarnen gick ut och är direkt framme i den fantastiska parken. Hur många nybyggda hus ligger mitt i en gammal uppväxt vacker park med en liten damm i, väldigt lagom pulkabackar på vintern och extremt fina höstträd just nu! Ryktena säger att även våren är fantastisk...

I lägenheten är det kaos, snygga glödlampor pryder vårt tak. Vi ska få två timmars snickarhjälp som ingår vid inflytten och den stackars snickaren ska få äran att borra i våra tak för det vill vi inte ge oss på. (Alltdå vi har köpt lampor som ska skruvas fast i taket.) Vi måste bara invänta teven innan vi bokar snickarhjälpen. Han ska ju få äran att fästa en 46 tums tv i en gipsväg... MEN väggen är förstärkt, bara för tevens skull haha!

 Ebbas rum börjar ordna till sig. Melker och Tyras gardiner väntar på mig på köksbordet och vill bli sydda. Jag kom av mig när mönsterpassningen inte fungerade, då vill jag inte sy. När jag väl får för mig att sy så blir jag så jäkla noga.

Vårt sovrum saknar den fina fondtapeten, vi behöver en målare!! Gardiner?? Sängen har vi byggt på skåp och när det var klart var det nästan en loftsäng. Liiiite högt! Häromnatten var jag tvungen att låna Melker och Tyras toapallar för att komma upp igen när jag varit och gett Melker nappen, var för trött för att hoppa :-)

Vardagsrum=flyttkartongsförvaring, ouppackade... Köket är fint!!! Himla fint!

Melker och Tyra har börjat be om att få gå och sova vid 19-tiden och vi lever i chock här hemma över detta. Vad har hänt!!! Dessutom sover även Tyra hela nätter utan att ropa, makalöst skönt!

Jesper och Ebba är på derby AIK-Djurgårn. Jag är liksom solo här hemma och ska jobba men måste ju såklart blogga ikapp lite.

Jag vill tacka-avdelningen!
Måste ju faktiskt nämna min fantastisk snälla mamma som flyttstädar vår gamla lägenhet. Dessutom undrar hon om hon ska hämta barnen i morgon. Pappa har hjälpt oss med flytt och montering av diverse saker, megatack!!! Sen ett stort tack till alla som hämtat möbler!!! Tack alla arbetskamrater för tålamod med frånvaro. Lite frånvarande även när jag är närvarande, mycket flytt i hjärnan!! Och så farmor och farfar för en hel del barnvaktande!

Hej svejs då!!

Ny adress

Nu har vi alltså flyttat och tänk vilken röra det kan bli. Var tog all tid vägen? Var finns alla gardiner, hyllplan till garderoberna (varför finns det inte från början???), varför skruvas inte IKEA-möblerna ihop av sig själva, var ska vi ställa alla saker som är i kartongerna??

MEN lägenheten är så otroligt fin och Melker och Tyra blev glada när de kom hem igår och fick gå in för första gången. Internet och datorerna har vi inte fått ordning på än så jag minibloggar från jobbet men nu ska jag hämta alla små gullungar. Och tänk!!! Vi kan GÅ hem! Slipper bussar, tåg, tunnelbanor, tvärbanor mm. YYYEEEEEESSSS!!

Dags att flytta!!!!!!!!!!

I morgon är det äntligen dags för flytt! Inte skriva mer nu - packa!!!!!!!!!! Vi hörs!!!

Skansen och Grönan

Mitt mission idag var att hålla mig och barnen borta från hemmet medan Jesper packade. Vi hade faktiskt blivit erbjudna barnvakt men tackat nej eftersom barnen varit bortlämnade varenda helg och ska vara även på måndag-onsdag.

Vi åkte till Skansen. Det var jättemysigt och vi såg sälarna bli matade, såg älgkalvarna, Ebba och Tyra red, vi åkte tåg, käka lite korv, tittade på lite djur mm.

På väg hem gick vi in på Grönan. Det var full rulle på alla barnen. Ebba bad så rart om att få spela på chokladhjulet och jag sa: ok ta våra sista ören. VI VANN!!!!! Sen åkte  barnen lite till och sen hem. Packa lite, natta lite, diska lite och nu blogga lite. Sen packa lite mer!

En lång dag, kort beskrivet.

Ps. När vi gick ut från Skansen gick en väldigt känd person förbi oss, en kändis man inte brukar se ute på stan och knalla så ofta, det var självaste Victoria med pojkvän, livvakter mfl. Bapapapapadaaaaaam Världsnyhet, eller hur! Not!

Temastart

Den tidigare omnämnda metodikläraren skulle ha blivit glad om hon besökt mig på jobbet igår, fredag. Våra fyra små rum hade förvandlats till de olika årstiderna. Otroligt fint gjort av de som stökade med det medan jag var i lekparken med barnen.

Först kom barnen in i vårrummet. Där fanns det blåsippor, fågelkvitter, en liten majbrasa, påskägg (med godis i), påskris, tulpaner, videkvistar, hopprep, kulor mm mm. Fröken blåsippa berättade om våren.

Sen tågade barnen vidare ut i hallen. Där fick man ta av sig strumporna och ta på sig solglasögon. När dörren öppnades till sommarrummet hörde man vågskvalp, det fanns fiskeredskap, solar, kräftlyktor, en badstol med en solande kollega i klädd i baddräkt, solhatt, solkräm mm. En midsommarstång hängde från taket, en balja med vatten och stenar att gå i, alla fick smaka en sked glass mm.

I höstrummet var det löv över hela golvet, en korg med nyskördade grönsaker, uppstoppade djur, en kollega iförd regnställ, en fläkt i fönstret, gamla kvistar, kratta, lövkorg, en stubbe, paraplyer, alla f ick smaka på äpple mm jättehäftigt!!

I vinterrummet satt en något märklig lucia och bjöd på pepparkakor, det var en balja med is att kliva i, vitt överallt och ljusslingor i mörker.

Efter denna upplevelse var det brainstorming och barnen fick säga vad de ville veta mer om eller vad de ville jobba med för material i temat om årstiderna. De hade massor av frågor men det var svårt att få dem att tänka i skapa-banor. Vi vuxna fick också räcka upp handen för att tipsa lite liksom. En himla lyckad upplevelse blev det och äntligen har temat kommit igång!

Bilder kommer!

Är det inte märkligt???

Häromdagen såg jag min metodiklärare från Lärarhögskolan på tunnelbanan. Jag kunde inte komma på vad hon hette och smsade en kompis och frågade men hon svarade aldrig. Jag funderade och funderade och så!!! kom jag på det, Anita Welin Clarhäll. Idag är det en helsida om henne i SvD. Handlar det om skola eller metodik, böcker eller läsning?? Nej, om hennes trädgård. Va konstigt!

Till Marika

Min Di Leva-kompis Marika har aldrig hört "Ingen kan köpa livet" och det är skandal! Här kommer den bara för din skull (och för min för jag gillar den)!! Och näää Marika än är jag inte såld på Facebook. Konstaterade idag varför jag får en massa mysko förfrågningar om jag ska bli kompis med både den ena och den andra på facebook. Det är inte mig de söker, det är den kända versionen av Petra Östergren. Jag har fått förfrågningar om allt möjligt i hennes namn - föreläsa om sexologi för blivande barnmorskor på SöS, gå på fester, delta i porrpanelen, uttala mig om lesbiska porrfilmer osv osv. (Inser att besökaranatalet på min blogg ökar nu efter att dessa ord nämnts...)

Förresten så har vi betalat vår lägenhet idag. Kan inte påstå att vi äger den för det gör nog banken men ändå!!! Haja att på tisdag flyttar vi!

Många loppor blev det

Onsdag betyder ny bokstav. Jag bestämde mig för att vika loppor med alla 55 barn. Kände i morse att det skulle bli en tung dag och en mamma i klassen som fick veta hemligheten undrade vad jag hade gjort för ont som skulle vika loppor med 55 barn. Men tro det eller ej, det gick väldigt smidigt!! Några barn kunde redan och hjälpte till. En tjej tyckte att det var den bästa svenskalektionen vi haft. Riktigt bra blev det faktiskt!

En annan sak som inte gick lika smidigt var klassfotograferingen. Någon smart person beräknade 1,5 timmar till 3 gruppfoton och 55 porträtt. Inte ens åk 7 klarade att hålla sina 1,5 timmar. Vår fotografering tog till slut 3,5 timmar och åk 5 hann inte alls. Hmmm, struligt var bara förnamnet.

Kvällen spenderades mitt i stan. Vi har handlat paket till Ebbas kompis och till Melker och Tyras dagiskompis. Det är full fart denna helg också med andra ord!

Nu har mina ögonlock fått full fart nedåt och jag ska gå och soooooova!

Gonatt

Tisdag - en vecka kvar

Hmm, för vem skriver man blogg egentligen. Eller man är ju ett dumt uttryck, för vem skriver jag blogg egentligen? För mig själv eller för de som läser? Jag tror jag skriver (efter noggrann analys kom jag fram till detta) för att ha som ett minne. Det är faktiskt ganska kul att titta bakåt i tiden även om jag bara bloggat i några månader men det händer en hel del i livet. Som idag hehehe:

Upp lite för sent, 6.20.
Väcka tre barn som bara vill SOVA!!! I
nte hinna äta frukost.
Bilen till nya dagis och skola.
Tunnelbanan till Slussen.
Promenad till jobbet.
Panikplanera dagens aktivitet eftersom jag hade hjärnsläpp igår.
Lektioner som gick väldigt bra faktiskt
Lunch
Lektion
Planering
Personalfotografering, fy fan
Pedagogisk grupp dvs träffa de andra svensklärarna ? lärorikt och BRA
Hem kl 17 med tunnelbanan
Laga mat
Äta mat
Diska
Plocka upp tvätt
Natta sambo som somnade i soffan (hahaha)
Natta Tyra och Melker vid 20, extremt tidigt för att vara dom, jiiihaaaa!
Göra läxor med Ebba ca en timma, mycket läxor på nya skolan
Natta Ebba
Tillverka läxa till mina elever
Surfa runt på bla lektion.se
Undra varför inte Internet vill fungera
Sitter här och lyssnar på snarket i soffan och borde göra likadant för nu är det avårt att hålla ögonen öppna!

Har funderat på detta med läxor idag. Varför har man läxor? För att ha läxor eller för att förstärka det man gör i skolan? Jag röstar nog på det senare. Ebba har en blandning. För mig blir det konstigt att skicka hem en läxa som handlar om något helt annat än det man jobbar med, då ska man ju gå igenom det också tex som idag när Ebba skulle göra experiment med ballong mot ylle. Är det sen någon som förklarar varför ballongen beter sig på olika sätt hit och dit?? Nu börjar Tyra hosta så där kruppigt så jag avslutar!

Tjoho!!

Blandat!

Först och främst - om en vecka sitter vi här i lägenheten för sista gången. Jäkligt sentimentalt men samtidigt så jäkla kul att flytta. Blev nästan snyftig igår när vi var på dagisgården (gamla dagis) och lekte en stund. Tittade in och SAKNADE den fantastiska pedagogiken och verksamheten, personalen och lokalerna och ALLT.  Sista gången vi är här och leker tänkte jag och nästan, bara nästan, grät en skvätt. Men i ärlighetens namn så känns nya dagis bättre och bättre och jag fattar ju att de haft det tufft med månader av bara inskolning så jag ger dem en chans. Barnen trivs ju som fiskar i vatten...

Helgen gick åt till shopping i lördags, handdukstork, mystisk kökslampa, en massa annat hit och dit. Farmor och farfar barnvaktade. Söndagen var trevlig och det blev cykling, lek, städning, prova nya dammsugaren, ridning för Ebba, Melker och Tyra lekte så bra ihop och hade jättekul osv.

Sen Facebook. Jag är medlem men fattar nada. Folk skickar i alla fall meddelanden till mig och då kan jag ju svara. Men allt detta med att leta upp gamla kompisar osv det har jag inte orkat sätta mig in i men det är kul att titta på kompisars bilder osv. Får engagera mig i detta när vi flyttat tror jag. Just nu finns inte tiden. Den lilla tid som är får gå till denna blogg.

Jahaja, nu var det disken, plocka upp tvätten, käka mittinattenmiddag (som vanligt) (eller vi ska ta en toast när Ebbas bedövning släppt, ungen har varit hos tandis kl 17.45!! och bedövningen sitter fortfarande), kanske packa nåt, "natta" =tvinga i säng Ebba osv osv osv. Alla dessa spännande aktiviteter som sker så här på kvällskvisten.

Tjoho!

Fredag

Helg igen och egentligen skulle jag vilja skita i allt och spendera helgen i lugn och ro med barnen. Melker stackarn blir snart galen av allt detta barnvaktande på helgen men vi måste ju packa och fixa. Det är ju mycket roligare att vara i parken med farmor och farfar än att vara hemma med packföräldrar. Men det är tuffa veckor med långa dagar på dagis och sen när helgen äntligen kommer så har vi inte tid då heller. Nää, det här blev nästan sorgligt men jag längtar tills vi bara kan ta en boll och gå ut i parken (Långbro park då såklart) och leka och inte tänka tvätt-tider, flytt, packning osv.

Fick höra väldigt mycket positivt om vår lilla vilda Tyra när jag hämtade på dagis. Christina tyckte hon var världens snällaste, gosigaste, duktigaste tjej som tog hand om de andra, kramade och tröstade. Hon klär på sig själv, sjunger och fixar. Dagis har hittills varit väldigt hemliga med information utan mest halvsuckat fram att "Tyra somnade inte idag heller på vilan" när jag kommer. Men i tisdags när mormor hämtade och idag fick barnen väldigt mycket beröm och det är ju alltid kul att höra!! Ebba får också beröm för att hon är så framåt och fixar och trixar. Hon fick guldstjärna på mattediagnosen igår för hon hade alla rätt, ganska stolt var hon!! Himla bra att allt kring dagis och skola fungerar nu! Ebba är på kalas idag, förlåt disco och ska på ett till nästa fredag. Melker och Tyra är bjudna på 3-årskalas hos en ny dagiskompis med syster, Nästa söndag, ska bli jättekul, kanske ger lite tid att prata med några andra dagisföräldrar! Denna nya kompis har en lilla syster som är föd 15 månader efter honom. Det är väldigt likt Melker och Tyra. Deras mamma blev förvånad att det gick att ha tätare mellan barnen än så, hahaha! Det är märkligt när man tänker på det!

I övrigt så skulle vi äntligen köpa en ny dammsugare idag och Jesper åkte iväg. Jag skulle bara föra över pengar till rätt konto här hemma men Handelsbanken har ju klantat sig totalt idag genom att dra pengar från en massa människors konton så internetbanken var död = ingen dammsugare!

Vår coola tv som vi beställt har slutat tillverkas och vi vet inte hur det blir nu. Den var för billig eller nåt??? Tycker inte vi, hehe! Men vi hoppas det löser sig för vi VILL ha den tvn. Hur stavas tvn egentligen teven tv:n, förslag någon??

Så ingen dammsugare och kanske ingen tv och inga pengar under helgen om inte bankskrället fixar till detta. Va roligt vi ska ha det! Jag som nästan såg fram emot att få dammsuga.

Måste ju gratulera en av de som är här inne och läser då och då till en liten bebbe som var snäll och tittade ut idag! Grattis Paula!!

1000 pärlor

Ebba har 1000-läxa! Hon ska ta med något som det finns 1000 av hemma. Det blev pärlor. Klcokan 21 kom vi på att det bar var 500 pärlor uppträdda. Ebba skulle ju gå och sova så vem har trätt 500 pärlor??? Blääää!!

image218

Nedräkning

Hmm vad hände med min nedräkning??? Tidsbrist!

Om två veckor sitter vi inte här, då är vi i den nya lägenheten och jobbar som tokar antagligen!

14 dagar kvar!!!

Tjoho!!

Helgen

Lite sent att skriva om helgen men men...
Lördagen spenderade Ebba och Jesper på inspelningen av Deal or  Nodeal. Hur det gick är hemligt och inte ens jag har fått veta! Under tiden roade vi andra oss med att åka den hypermoderna spårvagn som lånats in från Spanien till Djurgårdslinjen. Efter en halvtimmes väntan dök först Melkers favoritfröken Malin upp och sen även spårvagnen. Den var ju spacead och cool på alla sätt men roligast är ju ändå entusiasterna som jobbar på Djurgårdslinjen. Dom verkligen njöt av att alla frågade 1000 frågor om hur den transporterats hit och var den skulle sen osv osv. Så nu vet jag att den åkt båt från fabriken i Frankrike till Göteborg. Sen har en lastbil med 41 m släp fraktat den till Stockholm. I lördags natt fraktades den vidare till Lidingöbanan där den kommer åka en månad framåt. Melker var i alla fall väldigt nöjd och vi åkte två hela varv, ca en timme. Sen tuppade båda barnen av och jag glodde i affärer mitt i stan och det var hur mycket folk som helst.

image213

På söndagen var det ridning. Ebba hade Bronik och de fick rida ut i skogen. Tyra och jag klappade alla fem fölen. Myspluttar. Här är några bilder från Hammarbygård. Den första bilde är på Ariel med fölet Ivan. Han står i box för att tillfriskna från en skada. I vanliga fall går alla hästarna ute året om, dygent runt.Tyra vill så gärna rida och hoppas in i det sista varje gång vi är i stallet att hon ska få göra det. Nu är jag stor, upprepar hon om och om igen. Lillfisen, vi måste fixa det någon dag! Ebba var ju tre när hon började...

Förkyld

Jag börjar bli väldigt förkyld, trist! Har även varit hos skolsyster för att kolla löss idag så nu är terminen igång på riktigt! Näää hon hittade inga löss men det gjorde hon inte förra gången heller men frisören däremot... (För andra gången hos den frisören!!)

Världens snabbaste inlägg för nu ska vi käka, mittinattenmiddag - utan barn!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.