Temastart

Den tidigare omnämnda metodikläraren skulle ha blivit glad om hon besökt mig på jobbet igår, fredag. Våra fyra små rum hade förvandlats till de olika årstiderna. Otroligt fint gjort av de som stökade med det medan jag var i lekparken med barnen.

Först kom barnen in i vårrummet. Där fanns det blåsippor, fågelkvitter, en liten majbrasa, påskägg (med godis i), påskris, tulpaner, videkvistar, hopprep, kulor mm mm. Fröken blåsippa berättade om våren.

Sen tågade barnen vidare ut i hallen. Där fick man ta av sig strumporna och ta på sig solglasögon. När dörren öppnades till sommarrummet hörde man vågskvalp, det fanns fiskeredskap, solar, kräftlyktor, en badstol med en solande kollega i klädd i baddräkt, solhatt, solkräm mm. En midsommarstång hängde från taket, en balja med vatten och stenar att gå i, alla fick smaka en sked glass mm.

I höstrummet var det löv över hela golvet, en korg med nyskördade grönsaker, uppstoppade djur, en kollega iförd regnställ, en fläkt i fönstret, gamla kvistar, kratta, lövkorg, en stubbe, paraplyer, alla f ick smaka på äpple mm jättehäftigt!!

I vinterrummet satt en något märklig lucia och bjöd på pepparkakor, det var en balja med is att kliva i, vitt överallt och ljusslingor i mörker.

Efter denna upplevelse var det brainstorming och barnen fick säga vad de ville veta mer om eller vad de ville jobba med för material i temat om årstiderna. De hade massor av frågor men det var svårt att få dem att tänka i skapa-banor. Vi vuxna fick också räcka upp handen för att tipsa lite liksom. En himla lyckad upplevelse blev det och äntligen har temat kommit igång!

Bilder kommer!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo