Snart nytt år

Bara ett dygn kvar på 2008! Ska man skriva årskrönika nu eller? Nä det går inte, har inte en bild på min nya dator. Och något minne har jag inte i huvudet, vad har egentligen hänt under året???? Nada?!?

Januari - jag var i London med skolan, otroligt kul men vad hände sen, vad var tanken med resan???
Februari -
Mars -
April -
Maj - jag var i Vimmerby med jobbet - såååå mysigt
Juni - sommarlov
Juli - vi hälsade på Pia i Göteborg, fiskade krabbor
Augusti - hälsade på våra grannar i Skara
September -
Oktober -
November -
December - trevlig jul firade vi hemma hos oss

Med andra ord så har det inte hänt så mycket... Ändå har man fullt upp heeeela tiden, märkligt!!

Julafton över

Igår var det julafton och vi var faktiskt hemma hos oss med Jespers familj. Det var jättemysigt, massor av mat och julklappar. Jag är ju ingen julmatsfantast utan åt mest gravlax och potatis. Blev inte så där äckelmätt som någon annan här hemma. Sen hade vi supermycket fika/julgodis/frukt osv. Gott!! Vi sjöng singstar, kul, Melker och Anton sjöng en hel del också. Barnen lekte och hade kul men det blev inte så där toklivat som det lätt blir. Vidar var hur go som helst och var bara glad ända till hemgång vid 22.30. Jag fick min fina väska och den sköna munkjackan av Jesper så nu får jag skämmas en evighet för att jag inte hunnit fixa paket till honom - usch på mig!

Ebba var uppe till 2 så nu kl 11.51 sover hon än - och Jesper. Själv blev jag väckt av Tyra som ville spela spel! Kan ni tänka er nåt väre än att gå upp och spela Lotto eller så. Avstyrde det men då ropade Melker och ville bygga tågbana istället så det fick jag glatt göra.

Nä nu väcka resten av familjen, duscha, laga lunch och sen ner till Nynäs. God fisksoppa får vi där!

God Jul lite för sent då...

Söndag - ny dator

Måste ju prova att blogga på min nya dator. Inte nog med att datorn är ny, det är Vista på den och allt är lite hokuspokus innan man vant sig. Har dessutom fått ett tangentbord med siffror och så, bra. Eller alltså, det finns ju siffor på den gamla också men ni fattar va´?

Vi har haft en segdag inne. Julgranen är nu på plats, ett par genar längst ner är hårddekorerade med upptill 8 kulor på samma kvist. Tyra... När barnen får bestämma så blinkar den tokhysteriskt, inte vacker men sällsynt. Vad har vi gjort mer?? Ingenting tror jag. Jo Melker och Tyra följde med Jesper på innebandyn, jag gick bort till  värdshuset där det igår var godisshop utanför. Skulle köpa mintkyssar men nu var det ingen försäljning, får se imorgon om vi går förbi. TråkEbba dissade mitt förslag om badhus imorgon. Näää inte Högdalsbadet, Eriksdal!! Näää kan vi inte åka på kvällen med pappa istället. Tråkfia! Jag drar till Högdalen med småttingarna. Man kan ju inte bara vara hemma och göra godis och smällkarameller...

Nu ska jag duscha och sova!

Julbord, pepparkaksstall mm

Idag har vi ätit julbord på Långbro värdshus. Det kallskurna var supergott, det varma sådär, efterrätterna medel, osten bra, saffransteet gott. Enligt Jesper så slog Långbrosillen Gondolsillen, laxen var extremt god, kalkon, hjort, älgsalamt, gris och en massa gott, röror mm. Varma delem var lite urkig prinskorv, trista köttbullar ( mammas 1000 ggr godare!!), goda revbensspjäll och sen en massa kål, omeletter, brysselkål i olika varianter, efterrätterna - fruktsalladen godast. Kort resumé.

När vi kom hem hade farmor lyckats övertyga Melker och Tyra att dom skulle sova, pust vad skönt! Ebba ville baka pepparkaksstall and so we (I) did...

Starttid - helt vansinnigt!


Rörigt!


Sluttid! Enda klockan som visar 24.00...


En timmes jobb och ett fantastiskt resultat hehehehehe!!!






Sen fixade jag nya blommor i mina femkronorskrukor!

Sångstund

räven rövar raskar risen
räven överraskar grisen
överraskar över grisen

går varm här hemma just nu

Efter dagis åkte vi in till Stockholm City och käka på donken,  kollade julskyltningen OCH hade världens tur och såg ett jättefyrverkeri??? har ingen aning varför men vi stod i Kungsan och det smällde och msällde i säkert 8-10 minuter

Nu vill Melker ha kalsonger för syrrorna skrattar åt honom när han dansar naken, elaka va!

Kan någon komma hit och natta odjuren?!?!?! Hoppas Jesper njuter av tystheten i garaget när han tvättar bilen, imorrn ska den värderas. vad får man för en relativt ny bil som uppför sig som en skrothög?? Nada?!?! Den nya fina står hos Ford och väntar, 2 januari är den vår, vart ska vi åka då?? Bara jag och Jesper, ett lass med pengar och en tur till GeKås. What a dream! Dream on Petra.

Nyaste versionen:
räven raskar överraskar över bajset - helt klart sovdags nu! Sen tror Ebba att vi ska baka pepparkaksstall... My god!


Just det - JAG HAR JULLOV! Har haft en jättemysig avslutningsdag, fint julspel, mysig fika med barn och föräldrar osv.

Varför alltid så mycket

Varför är det aldrig så att man kan komma hem och typ göra smällkarameller med barnen? varför ska man laga mat, äta, städa köket, röja efter morgonens kaos, tvätta extremt skitiga overaller (som först måste blötläggas i badkaret för att kunna böjas så att dom går in i tvättmaskinen - återigen undrar man - hur gör Tyra??), dammsuga, ta loss däcken på barnvagnen, pumpa dem, smörja dem, dammsuga en gång till, upptäcka att våra gästkaniner rivit upp halva Ebbas matta, dammsuga igen, få iväg unge på innebandy, få in henne i duschen, få henne i säng, läsa för de små, baka 100!!! chokladbollar med Melker och Tyra till Ebbas skola, diska, dammsuga igen. Upptäcka att dammsugaren som vanligt är full av hö, inga nya påsar. Just det, byta Tyras lakan eftersom hon hade kissat genom i natt. SEN ÄNTLIGEN vid 23 får man jobba - skriva rimveckobrev, kul och snabbt avklarat. Kommer på att dagispersonalen inte fått något alls - göra fina påsar i Wordle, göra några till världens bästa arbetslag när jag ändå är i farten.

Kolla vad fint det blir! Ja, jag är kär i en sida på nätet - heja wordle!!

Med risk för att någon ser i förväg...








Well well, nu vika påsar med dessa texter på framsidan för att i morgon fylla dem med något gott...

//Petra

Vad är det med Tyra egentligen???

Jag fattar inte hur ungen alltid får till det? Hur lyckas hon se så tokgalen ut????



Egentligen är hon ju en sötnos men lyckas alltid spöka ut sig med hjälp av ingenting! Galenpanna. Hon har haft stor show och sjungit "När man är en glad pensionär"...

Jag har varit hos tandis med min tandvärk och en tand är död och måste rotfyllas. Hon öppnade upp tanden, lättade på trycket och satte i provisorisk fyllning och jag tror att jag slipper tandvärken nu. Jiiihaa! Ska dit efter jul och rensa för att sedan rotfylla, urk!!! Dyrt OCH jobbigt!

Vi har fått vår nya skrivare , den andra gick sönder. Så fiffigt att det följde med färgpatroner till den nya så nu kan man skriva ut! Wow! Har skrivit ut God Jul i några stilar inför julpysslet på skolan i morgon. jag ska lära en massa barn att vika påsar. Nåt man måste kunna helt enkelt! Nää men enkelt och går att göra fint. Även våran nya bil är på väg, hämtas 2a januari. Någon här hemma läääängtar. Jag läääängtar tills vi blir av med den andra, hela den är ett stort orosmoment. Vad brakar här näst?? Kära bil, det skulle vara bra om du höll ihop i ett par veckor till. Man kan tro att det är ne gammal harv vi har men det är det inte, bara en problembil.

Hemma är det myspys med julsaker, inte så mycket men många tända ljus, amaryllisar och hyacinter och hysteriskt med godis.







Äppelljusstakar i brist på annat. Är det förresten förbjudet att plocka mossa?? På riktigt eller är det bara ett rykte? Om det är förbjudet så har jag varit dum i år och får inga julklappar. Lite mossa här och där gör allt så mycket finare...



Dålig bild på det fina adventsfikabordet...



Nähä ni, kanske skulle ägna några minuter åt julkortsmakeriet?!?!? Jodå, man kan skicka med vanligt porto!!

Lucia på dagis

Ett knubbigt luciatåg har jag sett idag. Gullisar! Både Melker och Tyra stod kvar i tåget, var glada och SJÖNG till och med!!! Bilderna  har en granne tagit, tror dom blev sämre när jag klippte ut Melker och Tyra men ändå...







Äsch, får fixa om bilderna en annan gång! Blev ju helknasiga!

Ånglok till Nynäshamn

Dagens stora happening var ångloksfärd till Nynäshamn. Kul men verkligen packat med folk. Entusastiska förstagångsföräldrar som tar med sig sina bebisar för att åka ånglok som om dom skulle uppskatta det - nej, dom skrek av missnöje! Melker och Tyra kändes väldigt sansade jämfört med andra. Ovanlig känsla när det gäller Tyra :-)) Sen sprang vi genom julmarknaden i hamnen eftersom det regnade och var kallt. Åkte bussen hem till mamma och pappa och fick god lunch - laxpudding!

Anna och barnen kom över och bara Max visar sig så skrattar Melker hejdlöst. Dom härjade en stund. Sen har vi slappat framför teven, Amigo, Stjärnor på is osv och nu har jag hamnat här.

I fredags kom våra trevliga grannar över och bjöd på nybakt saffransbulle, käka lite av våra nybakta peppisar och barnen busade. Mysigt! Imorgon ska vi på adventsfika hem till dom. Itzan har fått fem valpar förresten. Vår grannhund som är Ebbas bästis. Gissar att Ebba vill åka och kolla på valparna imorgon om hon kunde, dom är på Itzans kennel.

Ojojoj vad jag gäspar, sovdags kanske? Surfar nog en stund först. Gonatt!

Datorer

Igår tog jag in datorerna i mitt klassrum igen och allting fungerade utan strul - det var nästan märkligt! Nu ska dessutom alla arbetslag få varsin projektor plus att vi vill köpa en i arbetslaget - förstå att jag kan visa grejer från nätet sådär utan att möblera om i halva rummet, jag kan ha datorundervisning och visa via projektorn - hallåååå!!!??!?!?! Är det sant??? Vi får väl se - tror på det när projektorn är på plats!! Ehhh förresten, datorundervisning??? Jag kan liksom visa hur man sparar, loggar in, använder funktioner i program, är det datorundervisning? Ja kanske. En början i alla fall.

När jag kom till dagis idag så kom jag på att det var ju utställning och fika. Tack gode gud att jag gick lite tidigare än vanligt! hade ju helt glömt bort. Jag fick knappt titta på utställningen om luft för fikat var ju viktigast tyckte Melker och Tyra. Trist nog så blev fikat lite förstört tycker jag i och med att en av fröknarna ville ta upp en sak med mig om Melkermannen. Hans otroliga utbrott som han får när man säger åt honom lite hårt - han fullkomligt bryter ihop, blir generad och GALLSKRIKER, LÄNGE!!! Jag känner att bitchen i mig är på väg att få en attck igen - jag var ju på utvecklingssamtal för tre veckor sedan och då var det nemas problemas - hade inte det varit ett bättre tillfälle att prata om detta. Nu förstod Melker mycket väl att fröken pratade med mig om vad som hade hänt, eller har hänt flera gånger. Trist. Men jag höll i mig hårt. Utställningen var fin och jag ska kolla mer en annan dag. Häftiga experiment.

Mitt i fikat så ringer även Ebbas mattelärare (jag hade bett henne) och vi har en låååång diskussion om integrering av matematik med andra ämnen. Varför ger man läxor i matte kombinerat med läsförståelse osv. jag fattar varför - man ska kunna läsa ut matteuppgifterna i en text men om man nu vill integrera ämnen så kan man ju utgå från vad barnen jobbar med i de andra ämnena (hon har bara matten med Ebbas klass). Tex föreslog jag ellära som dom hade som tema i NO - hade inte det varit perfekt att integrera med? Näää usch jag kände mig hemsk efter detta samtal även om det slutade på ett bra sätt. Men sen när jag kom hem slog det mig att läxorna jag kritiserat är ju självklart ett av de läromedel som hon skrivit och efter lite efterforskning på nätet så vet jag med säkerhet att det är så. Jag visar Ebba att hon skrivit ett annat om hästar också. Ebba säger glatt - Det ska vi få efter jul. -Hmmm säger jag, det kanske ni inte får nu bara för att jag ringde. -Va!!! Dumma dej! Bra mamma jag är va?? Men jag förstår ändå inte varför man ställer frågor om vad idiom är i en matteläxa och sen inte ens pratar om det i skolan. Eller ger i läxa att skriva saga ihop med en kompis? Eller rituppgifter? Rituppgifter i matte är väl okej om det handlar om skalor, kartor och sånt med att måla Hugin och Munin? Näää. Jo om dom hade läst om det samtidigt i So. Integrera är skitbra men kanske ännu bättre om man integerar matten med det som barnen gör i de andra ämnena, eller? Jaja, Ebba får hoppa frame n årskurs i matte nästa termin - jiiihaaaa!!!

Märker ni att jag har dåligt samvete? Känns som om jag är skogstokig på allt och alla just nu men riktigt så är det inte. Eller kanske...

Nää igår var jag snäll. Ringde en förälder för att berätta två otroligt roliga grejer som hänt på lektionerna under dagen - det är skitkul att få ringa om sånt! idag har alla barn bara fått skriva saga och det är fruktansvärt kul att säga -Nu måste vi plocka ihop! och alla skriker -NEJ!! -Jo ni måste! Tänk att dom blir så uppe i sina historier att dom inte vill sluta.

En annan rolig sak är jag snart får en ny bärbar dator. En dator som inte har smulor under tangentbordet. Då behöver man inte slå ner å-tangenten längre! Jag skulle ju sova 23 idag, nu är den 23.56 och jag har totalt misslyckats!

kjam kjam då!

Hello!

Mina elever körar på denna låt med Therese Granqvist (Drömhus). Låten är skriven till en hjälporganisation "A giving world". Lyssna här!

Jag har haft tokanfall på Tyra idag pga hennes idéer om kläder. Igår hade jag tokanfall på dagis  och idag med för all del. Vi kom till dagis kl 8. Iskallt regn piskade ner men självklart skulle barnen vara ute. VARFÖR??????????? Halva avdelningen är sjuk så det är ju inte så att det är för många barn för att vara inne. Well well! Igår var vi oense om regler kring magsjuka. Enligt dagis skulle småbarnen vara hemma på måndagen för att storsyster kräktes på söndagen. NNNÄÄÄJJJJ! Och jag fick rätt, pust! Usch har varit bitch i flera dagar känns det som så nu ska jag tagga ner. Det är personalfest på fredag men jag har inte anmält mig, eller jag har det en gång och sen ångrat mig. Nu kanske jag har ångrat mig igen men för sent. Men jag har bara huvudvärk hela tiden och utklädningsmomentet gör att jag inte orkar ta tag i det. Livet är så jobbigt, eller hur, fan vad patetiskt att oja sig över en fest. Det finns ju dom som har det värre....

Jaja.

Kolla in min kompis i mitt klassrum! Så söt, eller hur!

1:a advent och magsjuka

I fredags ringde dagis och sa att Melker hade ont i magen. jag fick ila hem och hämta. Båda han och Tyra var dåliga i magen men åt rätt håll liksom. Idag skulle Ebba upp tidigt på innebandy, hade klagat på magont på lördag kväll. På vägen hem efter bandyn så blev hon dålig och sen dess har hon slumrat i soffan varvat med hinkbesök. Nu på kvällen var det Jespers tur (otur) och nu slumrar han i soffan. Själv tog jag mig en gravlaxmacka haha. Jag har slagit in paket till förbannelse men gav faktiskt upp fr huvudet vill inte mer. Bloggar superkort för att nu sova. LÄmnade ett brev från tomten - han kommer tillbaka imorgon med resten av paketen!

Melker och Tyra har varit med mig på shopping i Kungens kurva idag. otroigt duktiga och inte gnällt en enda gång - tänk vad lite korv på IKEA kan göra susen. Tnk att vi inte kan åka till Kungens Kurva utan att äta korv på IKEA. Det är en happening för dom, som ett restaurangbesök.

Tar den andra soffan nu tror jag, Ebba har min säng, vi vill inte ha kräkungar uppe i loftsängar...

Natti natti!

Har en väldigt fin adventsljusstake, fina stjärnor i fönstrena, fina hyacinter och en gigantisk amaryllis! Men några peppisar, lussebullar och glögg blev det inte idag. Ingen annan har varit så pigg på det. nte för att jag vill ha glögg men det är trevligt när andra dricker det. Kan inte ens tänka mig julmust egentligen.

T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.