Vardagspedagogik...

Jag funderar ofta på varför vissa barn bara lär sig allt med en rasande fart medan andra får kämpa och kämpa och kämpa. På jobbet kommer vi väl fram till att det är en blandning av orsaker, arv, inlärningssvårigheter, synfel, hörselfel, handikapp, brist på stimulans i en salig röra kanske om man har otur.

För någon vecka sedan kom jag på mig själv att vara lite äckelpedagogisk på väg till dagis och insåg att mina barn kanske blir överstimulerade. På den superkorta vägen till dagis passerar vi ohyggligt spännande saker, vi bor ju i en byggarbetsplats och bla går vi förbi fem hus som JM bygger här i parken (projekt Blodlönnen om någon vill flytta hit). Hur som helst hör jag mig säga -Hur många hus bygger dom nu? hur många våningar har dom byggt på det huset nu? Vilket är högst? har ni sett vilken jättestor grävskopa, jättehög lyftkran, hur många gubbar jobbar på taket idag osv osv osv. Men herre gud!!! Sen går vi vidare och ska gå övergatan där det inte finns övergångsställe (här är jag väldigt opedagogisk istället - lär barnen att gena över gatan...) och vips så står jag och säger -Hur många bilar åker förbi innan vi kan gå över? 1.2.3.4.5. Fem bilar, då får vi räkna imorgon och se om det går snabbare...

Sen idag ska Tyra baka lera hemma. Och utan att ungen ber om det så säger jag, vill du ha en kniv? Kanske en sax, kan man klippa i lera tror du? Och alla pennorna som du hade häromdagen och stack i leran. Ärligt talat Petra, räckte det inte med de sjuttioelva kakformarna, pressarna, kavlarna osv... Och så här håller jag antagligen på hela tiden utan att tänka på det.

För att fortsätta detta tema så måste jag visa två bokstavsplancher som jag MÅSTE ha!!! Från Isa Form
Skoj ABC
Djungelns ABC

Nej nu skulle jag ju jobba en liten stund...

Dagens bästa

Junitjej hade ett fotouppdrag på sin blogg idag, att fota "dagens bästa". Observera att det inte är kvalitén på fotot som ska vara det bästa utan motivet... Det bästa med detta är att mina småfisar somnade på vägen hem från dagis (vilket i vanliga fall är skräcken eftersom det innebär seeeen kväll) men just idag är dom krassliga och Tyra hostar så hon nästan kräks och Melker har sovit dåligt ett par nätter, nu somnade dom in så där skönt som man kan göra i bilen eller i soffan. Jag sitter hemma ensam och njuter av tystnaden, hör bara maten puttra på spisen, jag har inte ens behövt laga den själv för det gjorde min kära mor igår, tusen tack. Jag sitter och är så lyxig att jag tog ett glas cola, ajabaja!

image277

Galonisar och barfota är helt normal klädsel för Tyra, fast hon hade skor på sig när vi var ute...

Kan man sakna en dammsugare???

Ja faktiskt! Jag riktigt längtar efter den nu, den har varit på reparation sen den 5 januari. Hur kul är det att vara trebarnsfamilj utan dammsugare. Tänk dig playdohlera, matrester, pappersbitar, damm... Vi har dock lånat dammsugare ett par gånger och använder vår antika värdelösa (utan munstycke...) men nu vill jag ha vår dammsugare tillbaka!!!!!

Poliser måste också kissa...

Det fick Tyra lära sig på Mc Donalds idag. Två poliser gick med snabba steg mot toadörren och slet upp varsin dörr, Tyra följde dom med blicken vilket den ena polisen såg. Men det var inte så spännande för dom gick in på varsin toa och låste dörren. När dom kom ut igen passerade dom Tyra och då sa han som hade haft ögonkontakt med Tyra -Poliser måste också kissa! och gick vidare.

Sen har jag haft ett tjugotal duster med samma lilla fröken om att springa på perrongen i tunnelbanan. När vi kom hem frågar Jesper
-Tyra, får man springa vid tågen?
-Nej!
-Vad kan hända då?
-Jag blir mos!
Och så skuttar man glatt vidare på perrongen nästa gång vi åker...

Ebba var på kalas i fredags och ska på ett till på tisdag. Vi var därför tvugna att ta oss ut och shoppa paket idag igen...

Melker är skum, inte helt frisk, tror att han har feber, äter inget, hade ont i magen natten till idag. Lillskrutt! Får se om jag kommer till jobbet i morrn, måste ju det för jag ska göra ugglor!

Ha det bäst, ingen protäst! (Jo Jesper jag vet att jag stavat fel hehehe!)

En okej pool...

Skulle vara helt okej att befinna sig vid denna pool...

Lördagen är snart slut. Barnen allmänt krassliga. Jag har haft två av mina systrar med barn på  besök, det skulle ha varit kusinträff men efter lite missar hit och dit så blev det inte av. Nästa gång!! Nu blev det kusinträff för våra barn istället. Lite smårörigt men trevligt. Jesper tvättade bilen för att få lugn och ro :-)) För att göra det extra rörigt så åt vi tacos! Men det är verkligen fantastiskt att kunna ha 10 personer sittandes vid bordet ochändå ha en iläggsskiva kvar!!!

Ebba och jag har tittat lite på kaniner. Vi har skjutit fram kaninköpet till sommarlovet eftersom vi ska ha utekaniner. Jag känner så väl igen längtan efter husdjur... Som tur var råkade ju en viss gosekatt vid Nils-Rambo plötsligt hamna hemma hos oss när jag gick på högstadiet, han var världens bästa katt, tänk om jag hade en bild att lägga in här...

Nej slutbloggat för idag!

Fredag

Idag har jag läst från morgon till kväll. Det händer ju inte så ofta att jag försjunker i en bok men idag har jag gjort det. På jobbet läste jag upp barnens egna berättelser (några läste dock själva). Nästa grupp ville höra slutet av Nelly Rapp-boken. Efter ca 30 minuters högläsning orkade inte mina ögon mer och som en räddande ängel råkade Anders komma in i klassrummet precis då och kunde ta över läsningen, tusen tack. Sen var det lunch och efter det ville tredje gruppen höra slutet på Nelly Rapp och jag fick snällt läsa i ca 50 minuter. På vägen hem från jobbet började jag läsa Rapsbaggarna som jag lånat av Cathrin. När jag kom hem och stormen  lagt sig och barnen var uppslukade av diverse datorspel eller annat så började jag läsa "Den trettonde gästen", en ungdomsbok av Martin Widmark. Den har jag läst ut nu och den var bra, spännande och lite fantasy. Jesper tycker att jag är helt offside idag men jag bara försvunnit i böckernas värld. Jo förresten, en Nicke Nyfiken och Min jättestora pappa hann jag läsa för småfisarna också.

Ebba är riktigt sjuklig med en väldans massa snor. Hon orkade knappt med kalaset, men pallrade sig iväg och kom hem och såg febrig ut. Tyra och Melker snorar och hostar så det blir väl en lugn helg hemma.

Nä nu är det time för duschen. Får se vilket barn som ska sova hos oss i natt. För en gångs skull så sov Tyra utan att hojta igår natt. istället skrek Ebba att hon hade mardrömmar och bara MÅSTE sova hos oss, stora ungen! Jag la mig på soffan.

Gäsp gäsp!

Ett roligt oväntat mail damp ner i inboxen idag, tack! Det ska fikas snart... Och igår fick jag två oväntade samtal, kul!

Trodde jag aldrig skulle hända!!!

Ebba har idag gått hem själv och varit hemma själv i ett par timmar. Låter ju inte så märkvärdigt för en 9-åring men för vår 9-åring är det lika avancerat som att åka till rymden, nästan. Hon har haft riktig skräck för att vara ensam hemma och har som mest stått ut i kanske 5 minuter. Hur kom det sig då att hon gjorde det?? Jo det var handboll på tv??? Ebba gillar verkligen att kolla på sport på tv. Det har i stort sett ingen betydelse vilken sport det är, sport som sport.

I övrigt var det vinterupplevelse i morse på jobbet. Vi var klädda i tjocka vinterkläder med skridskor, snögubbe-dräkt osv. Fönstrena på vid gavel, isvindar på cdspelaren. Vi sjöng "Jag ser det snöar" och läste en vinterberättelse. Sen hade vi brainstorm och nu ska vi vuxna utifrån deras frågor och idéer planera temat. Därför ska jag sluta blogga nu och börja sammanställa allt som barnen sagt idag. Tjingtjong!

Tack snälla mamma!!!

Inte nog med att min kära mor har hämtat barnen på dagis och skola idag!! Hon har dammsugit hela vårt hem (dessutom med dammsugare hemifrån sig eftersom vår är på reparation), hon har lagat god mat, hon har tvättat, torktumlat och vikt vår tvätt, städat i köket, badrummen, torkat av fönsterbrädor och hej och hå!! Blir man glad eller jätteglad!! Tusen miljoner tack!!!

Kändisspaning och mobiltillbehör

Det är ju inte helt ovanligt att jag ser kändisar eftersom jag jobbar på Södermalm men idag var det faktiskt lite roligt dessutom. Bert Karlsson iförd stor gräddig chokladmustasch pratade hysteriskt i mobiltelefonen, som vanligt, inne på Chokladfabriken. Han verkade såld på Chokladfabriken och diskuterade med personalen som skulle maila bilder och grejer till någon som han pratade med i telefonen. Hans röst påminner mig bara om Blixtens manager i filmen Bilar och det gör mig lite full i skratt. Är det han som gör rösten på riktigt eller är det någon som imiterar??

Vad gjorde jag på Chokladfabriken?? Jo vi fikade, några kollegor och diskuterade vilt om skolans bra och dåliga sidor... (Sååå trevligt och förlåt till den läsare som inte fick vara med... Nästa vecka så...)

Sen var det dags för veckans fasa som visade sig bli kul - marknadsundersökning om mobiltelefontillbehör. Jag och en tjej började babbla redan i kapprummet och kom fram till att vi inte fattade vad vi gjorde där eftersom ingen var så speciellt intresserade av mobiltillbehör, båda ansåg att scrapbooken var otroligt svår att göra. Sen insåg vi att alla tyckte det var svårt att göra den och att de inte var så innehållsrika, puhh!! Sen fick vi titta på nya tillbehör från en tillverkare och säga bu eller bä. Har väl blivit övertygad att jag borde ha ett bluetooth headset... Belöningen var 950kr, himla nice! En tjej som kom sist blev övertalig - fick 950 kr i handen och fick åka hem - orättvist :-))

Blev hämtade i Liljeholmen av Jesper, Ebba och två sovande små grisar. Får se hur länge dom sover....

Nu  lite jobb!

Just det - viktminskningen går sådär! +0,2 kg, totalt 1,1 minus. Nya tag denna vecka!

Mobiltelefontillbehör - hjäääälpppp mig!!

Jag ska vara med i en marknadsundersökning på tisdag och har fått en extremt knepig uppgift att göra hemma innan. När dom intervjuade mig på telefon om vilka mobiltelefontillbehör jag äger så säger jag laddare och handsfree. Detta tyder ju på att jag inte tycker att mobiltelefontillbehör är så extremt intressant. Det slutade med att jag passade otroligt bra in i den grupp dom sökte till undersökningen??? Lägger till att det enda tillbehör jag kände att jag saknade var eventuellt ett bättre minneskort - very interesting!!!

Ok, ett häfte dimper ner i postlådan. Jag ska göra en scrapbook om mobiltelefonbehören jag bara önskade att jag hade, jag ska gå en shoppingtur på stan och spana in mobiltelefontillbehör - hjälp mig??? Vem bryr sig??? Jag ska dessutom hitta några som designmässigt tilltalar mig... VAD är det jag saknar som jag inte ens fattar??? En jävligt snygg handsfree? En cool kabel med häftig funktion?? Ett blinkade minneskort kanske???? Nääää! Om det inte var för de 950 kronorna jag får för besväret så skulle jag gladeligen slänga skiten i pappersinsamlingen men det är bara att bita ihop.

Fråga 1- beskriv din vardag, klipp gärna bilder ur magasin och liknande. Vilka magasin förväntar dom sig då?? Vi föräldrar? Barnvagnskatalogen? Pedagogiskt magasin? På jobbet är det barn, hemma är det barn och sen då??

Sista frågan - föreställ dig den prefekta mobiltelefontillbehörsvärlden (pris för längsta ord). Vilka produkter skulle du vilja ha?

Kan inte låta bli att tänka på den I-phone en väldigt stolt person visade upp på Londonresan. Det bästa med den var ju att man kunde ta tag i bilderna med två fingrar och vrida runt dem... Nä den var cool men vissa funktioner är kanske inte helt livsviktiga, fast nu var det ju inte det funktioner det handlade om utan tillbehör.

Okej det finns en grej jag verkligen vill ha till min telefon. En stor vanlig gammal hederlig lur som du kan stoppa i istället för handsfreen. Fatta va kul att plocka upp den på t-banan och sitta och snacka i, den ska jag banne mig ta med, måste leta var jag hittade den!!

image276

Har ni inte varit inne på denna site så ta en sväng nu, Cool Stuff!


Nej! Nu är det time att ägna lite tid åt min älskade scrapbook, suck! Sen skulle jag ju fixa en del till jobbet, undrar vilket jag kommer göra först...

REA - otroligt kul och jag jävligt pinsam!!

Vi har varit på REA på Hamburger Börs och det var otroligt bra, skulle gärna gå och se föreställningen imorgon igen, väldigt, väldigt kul. Alla som bor i Stockholms närhet borde boka biljetter fortast möjligt!!!

Vi fick biljetterna i present för ett tag sen. Det var matplatsbiljetter. Vi ville inte lägga en makriljard på middag på Hamburger Börs så vi bokade om till barbiljetter och käkade på ett billigare ställe. Förra gången vi var på REA så fick man ändå sitta under själva föreställningen.

När vi kom till Hamburger Börs blev vi hänvisade till baren uppe eller nere. Vi hängde där ett tag och gick sen och frågade en värd när man fick gå fram och sätta sig. Har ni ätit middag på våning 2? frågar han. Nää svarar jag. Det är bara dom som får sitta på bänkarna som är tomma, ni andra får stå. SUUUCKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fasen att jag frågade kom vi på eftersom det faktiskt stod matplats på våra biljetter, vi kunde ju ha fuskat. Folket på ovanvåningen började drälla nerför trappan och tog platserna längst fram. Jag tar mod till mig och spelar totalknäpp och visar värden våra biljetter. Han säger -Ähh men har du käkat där uppe? Jag svarar -Ja, jag fattade inte vad du menade förut. -Ja men då borde du ha fått en sittplatsbiljett av din kypare, du får springa upp och hämta den. Ok, jag springer upp och träffar en kypare i trappen. Hon frågar om jag verkligen ätit? Jodå, ljuger jag. Var satt ni då? Ehhh, där borta! var då? Ehhh vid det där bordet. Hon ser väldigt tveksam ut med all rätt och sen säger hon snällt, ähh, du kan få två biljetter. Fyyyyyyyy va pinsamt!!!!!!!!!!!!!!!!! Usch jag blir generad bara jag tänker på det!!!

Föreställningen var bättre än vad aftonbladet och Expressen skrev (fyra plus och tre getingar)! Se den!!!

Nu är klockan 2 på natten och jag ska gå och somna i soffan!!! Hoppas gullungarna sover gott hos farmor och farfar!!!

Let´s dance

Vill bara tacka alla som inte valde att göra en Peppe Eng eller Lasse Brandeby av Ulf Larsson. Det är så svårt att titta på hans grimaser och märkliga gester mitt i dansandet utan att bli fruktansvärt irriterad eller besvärad. Så tack för att ni inte plojröstade i år!!

Hur orkar jag bry mig??? Allvarligt!! Pinsam så det räcker i år framöver.

Åter till alla måsten, men i kväll blir det REA!

Ännu en dag

Inget speciellt har hänt denna dag. Vi hade arbetslagsmöte på jobbet, med inbakat APT. Besök av "fel" rektor men det var trevligt. Hennes höjdpunkt var att vi var så nöjda och glada med vår arbetssituation osv och det var kul för oss att höra.

Sen tre korta intensiva lektioner och mentortimme som idag kändes meningsfull och inte bara tjafsig - någon högre makt kände att jag behövde det för att inte ge upp... Stort tack till den högre makten!!

Ebba hem med Nicole. Melker och Tyra glada när jag hämtade, trötta hemma men sova skulle dom inte! Nu ska jag skriva veckobrev och tristare inlägg på bloggen har jag nog inte skrivit MEN jag vet hur jag ska pigga upp det! Ni ska få se en av mina otroligt snygga kollegor, Cathrin, jag lämnar ut hennes mobilnummer också så att alla beundrare kan börja ringa!! (Nej, det är inte hennes naturliga hår bara en extremt fin peruk som vi har roat oss med idag på mötet, humor??? Ja, massor!!! och så lite warp på det)

image275

Jamen just det. Tro det eller ej men Mc Donalds delar nu ut spel med Happy Meal. Ett av spelen "Vem där?" har stått på Ebbas önskelista i fyra jular. NUUU kan det bli verklighet!! Vi måste vara Mc Freaks de närmsta veckorna!!

Trött

Usch, idag är jag trött, riktigt trött, sådär så att jag somnar hela tiden mitt i vilken aktivitet som helst. Kunde ha somnat mitt bland skolbarnen, sov garanterat på bussen till dagis (tack Christina som ringde och väckte mig precis där jag skulle av), somnade sittandes på pallen när jag nattade Tyra och Melker, nickar till nu när jag surfar. Som tur var har jag haft fullt upp och har inte suttit ner förrän nu kl 21. Jo jag käkade middag i ca tio minuter. Och jo jag satt ju på pallen och nattade.

Blev så glad på dagis idag för det börjar likna Reggio Emilia mer o mer. En nyanställd pedagog är föredetta ateljerista, eller på svenska kallades det nåt tråkigare men hon har då haft ansvar för en atelje dit barn har kommit för att skapa med olika material. Nu har dom bestämt tema för terminen och det blev fjärilar. Uppstarten blir ett besök på Fjärilshuset!!! Såååå kul!! Och vilken tur att Tyra fick byta avdelning, här händer det saker.

Sen har jag suttit och surfat runt på mina favvobloggar och bara häpnar över att folk har tid. Ändra layout, piffa bilder i photoshop, fixa och trixa, leta vidoes på youtube osv.

Sen har jag stora planer (aj, slå mig inte nu Chatarina) att fixa en blogg till jobbet som dokumentation. Fiffigt att slänga ut bilderna på en blogg så att föräldrar lätt kan se och ärligt talat, hur svårt är det? Och ja, jag tar det på mitt ansvar. Veckobrev, tankar, kommentarer och så bilder, länkar - det blir ju strålande bra eller kul eller så,, jodå jag lovar! (Detta stycke är för att motivera mig att övertala mitt arbetslag i morgon bitti.) Ska hitta någon bloggvariant somär lite låst förövriga världen, ehhh??? Help me bitte!

Okidoki, Jesper is back from innebandy så jag ska vara trevlig en stund. Har dessutom pratat med Madde på Gotland - very nice. Galna människan undervisar åk 8 i spanska och engelska - ALDRIG att jag skulle det!!!

So long!

London - BETT, ICT, I osv

En intensiv Londonresa är över, snyft! Vi har haft väldigt kul!! Vi var fyra lärare från olika arbetslag på skolan och en av våra skolledare.

Resan fick en rivstart. Telefonen var ställd på 3.30. Jag vaknade dock 4.03 och for upp och stängde av telefonalarmet, trodde jag. Världens snabbaste ihoprafsande av de sista prylarna, spola av mig, på med kläderna. 4.15 ringer mobilen. -Jag har försovit mig hojtar jag. -Vi är här för tidigt hojtar dom, vi försökte ringa dig från stan men du svarade inte. Det var ju alltså dom som hade ringt mig vid 4.03 - tack och lov. Hur som helst så var jag i tid eftersom vi från början bestämt 4.30. Jaja mycket prat om ingenting.

Resan till Nyköping gick bra, fika på flygplatsen, flygresan gick bra, tågresan in till staden gick bra. Lämna bagaget, M och jag hamnade högst upp. Vi tetstade hissen men klev ur när den studsade till rejält. Kånka släpa. Rummet såg väldigt typiskt ut för ett billigt Londonhotel, duschen hade garderobsdörr typ. Resten av gänget fick rum i källaren. Vad var det för fel på våning 1-3??? Knappast fullbokade i alla fall!!

Sen hade vi tänkt oss lite promenerande på staden men det blev lunch på momangen på en trevlig pub, därefter språngmarch till Apple. Kom lite sent, blev infösta på en buss och i sista stund utfösta ur bussen - det var fel buss. In i nästa och iväg till ett slags learning center där de undervisade barn och vuxna i datorhantering, eller mest Mac-hantering... Fick prova på programmen Comic Life och Garage band, kul!! Vi hade förväntat oss ett skolbesök men men.

Tillbaks till stan, käka middag på en restaurant. Vi var fruktansvärt flamsiga. Kyparen sa -Here is som butter for your rice. Jag hör -Here is som butter for your eyes. Efter det var vi fåniga hela tiden, lite trötta om man säger så. Inte blev det bättre när någon frågar vad ICT står för (information communication technology) och en annan av oss svarar iste. Humor på så otroligt låg nivå men väldigt kul precis då!!!

På natten sov vi otroligt bra!

Nästa morgon var det som tur var lite sovmorgon. Trots detta så var det vsårt att hinna i tid, vi skulle gå en visning av mässan kl 10 men det var hysteriskt långa köer så vi missade den. I efterhand kan man konstatera att det var lika bra. Vi spenderade hela dagen på mässan med paus i mitten för en väldigt god lunch på en pub i närheten. På mässan fanns det miljoner saker att titta på och den stora erfarenheten är att vi är så enormt efter i Sverige. verkligen en sporre att sätta igång! Vi köpte ett väldigt bra program för språkinlärning som gick att använda på alla språk eftersom man själv skirver in instruktioner osv, enkelt förklarat :-) Mycket tankar fick vi med oss därifrån.

En smula shopping på vägen till middagen med lite andra svenskar. Varsin bok till Ebba och Melker. Middag på en annan trevlig pub.

Sov jättedåligt!

Sista dagen var det upp supertidigt. Låsa in bagaget på stationen. Äta frukost ocg sen verkligen springa till en buss för att åka på skolbesök. Skolan låg låååångt borta. Vi blev guidade av elever och det var kul att få se deras miljö med danssal, dramasal, datasalar, musiksalar, bildsalar osv osv. Vi som skulle med flyg hem fick ta tåget tillbaka till London. Lunch på en pub. Tåg till Stanstead. Byngla lite med packningen för att bli godkända genom säkerhetskontrollen. Sen hade vi fem minuter på oss att shoppa taxfree. Fick tag på en bok till Tyris också, puuhhh!! Flyget hem gick bra, buss från Skavsta, t-bana till Liljeholmen och sen taxi!

Viktrapport 2

I måndags skulle jag ju väga mig men glömde. Kom ihåg på tisdagen istället och då visade det sig att jag vägde 1,3 kg mindre än förra veckan. X - 1,3 kg med andra ord.

Nu har det ju hänt en hel del sedan dess och resan till London var ganska matglad om jag får uttrycka mig milt... Mer om den i nästa inlägg!

Hur morgonen gick och lite till!

Så fel jag faktiskt hade!!

Ebba studsade upp av att hennes mobilalarm gick vid 6. Hon hade ställt det fel och skulle bevisa för mig att hon visst kunde gå upp själv på morgonen. Hon kom och la sig hos oss en stund. Vi masade oss upp i tid, trötta som aldrig förr. Väckte Tyra som nästan alltid har ett smile på läpparna och så även denna morgon. Melker vaknade till slut och var också på bra humör!

Till sist kom tröttheten över Ebba och det var obegripligt varför hon inte kunde sitta mitt framför Tyraoch borsta håret. Att Tyra inte såg teven var en oviktig sak i Ebba ögon. Vi var så jäkla dumma så hon måste störta in på sitt rum och gapa och skrika en stund.

Vi kom iväg till slut och jag var faktiskt i min vanliga tid på jobbet, dock 25 minuter för sent eftersom vi skulle ses en halvtimme innan vanlig tid. Det första som mötte mig var extremt sorgliga nyheter. En kollega och vän miste sin man ett par dagar innan julafton. Hjärtat. Obeskrivligt sorgligt och jag önskar jag kunde göra någonting för L. Ska fundera på det...

Sen hamnade jag i en mycket trevlig tvärgrupp för att diskutera ett och annat, givande att få träffa lärare inom andra ämnen och årskurser. Vi gick till Söderhallarna för att köpa lunch. Åt det i personalrummet och fick återigen chans att prata lite med andra på skolan. Efter lunch fick vi i arbetslaget äntligen träffas och lajja. Kära nån, hur många vuxna kan egentligen prata samtidigt??? Men kul har vi! Vad kom vi egentligen fram till - ingen som vet antagligen!!!

På väg hem kom vi på att vi måste på banken. Vi tog bussen till Älvsjö för att möta Ebba och Jesper (Ebba var på Jespers jobb idag). Fixade pengar, käkade korv i bröd och så hem. Trötta små gullungar kom i säng i ok tid men inte riktigt bra. Imorgon kommer mormor och hämtar på dagis och sen åker dom till Nynäshamn till jag kommer hem från London. Gullsnuttarna, vad jag kommer längta hem!! Ebbson får vara hemma med pappa och mysa.

Jag sitter i vanlig ordning här och jobbar hehehe! Men nu ska det bli av!

Kjam kjam!!

Vad jag tror om imorgon...

Ingen går upp i tid, de vuxna här hemma masar sig upp. Försöker febrilt väcka tre barn som garanterat protesterar med skrik och bråk. Ingen vill ha frukost. Ingen vill ha overallen till dagis. Ebba ligger och klär på sig i slowmotion under täcker i soffan. Har vi tur kanske hon stampar och skriker lite över orättvisorna här i livet.

Jag kommer garanterat för sent till jobbet. Kommer att ringa dagis för att höra hur det gick med de gråtande barnen. Jag kommer oförberedd till jobbet eftersom det vi skulle ha läst blev kvar i skolan, jag visste inte ens om att jag hade fått en uppgift över lovet.

Jag blir tvungen att gå för tidigt från jobbet eftersom vi plötsligt hade förlängd arbetstid.

Sen så hoppas jag att kvällen avslutas med att jag bloggar och skriver att inget av det jag skrivit har inträffat.

Tjoho!!

//Petra med lite reseångest tror jag. Ebba undrade lite snyggt om jag skulle flyga. Ja, sa jag. Usch det är läskigt säger hon. Nu tycker ju inte jag att själva flygandet är läskigt men det var ju inte kul att hon ska oroa sig över det. Och jag ska vara borta tre dagar, inte tre veckor!

Klockan är 21.44

Ja, klockan är 21.44 och det är knäpptyst i vår lägenhet! Bara det eviga suset från fläkten som hörs (Varför låter det så mycket från vår fläkt??? Kan någon svara på det?!?!). Ebba vänder blad i sin bok då och då, Jesper har lurarna på sig så vi slipper höra hans krigsspel och jag ska jobba, snart, ska bara först. Blev inspirerad av gonattsagan - Alfons. Gonattsagan som nu utökats till tre-fyra. Jag kan knappast säga att jag aldrig läser böcker men nivån på böckerna är kanske lite låg. Ska sträcka mig lite högre och läsa några Nelly Rapp (Martin Widmark - hur hinner den mannen???) som är så otroligt poppis bland barnen - måste ha koll på jobbet!

I övermorgon brakar allt igång igen. Jag ska ju ha gjort ett par saker tills dess, sen sitter jag här och planerar för mina lektioner nästa vecka när jag inser att jag faktiskt befinner mig på annan ort onsdag till fredag, ska ju till London. Innebär ännu mer noggrann planering för det är ju någon annan som ska göra mitt jobb... Skulle ju därmed vilja introdusera nästa bokstav redan på måndag men jag måste ha tag på kaleidoskop tills dess. Bokstaven K. Det är nämligen så att Ebba fick en otroligt häftig målarbok i julklapp "Mandala". Vi glömde den hos mormor och jag sökte då på nätet för att se om vi kunde hitta något liknande. Det visar sig att Mandala liksom är ett namn på en typ av mönster eller så, som i kaleidoskop. Blev lite såld på detta så nu ska skolbarnen plågas. Hmm måste surfa och se om jag kan lägga in en bild här för att förklara. Älskade själv att sitta och göra mönster när jag var liten (och kanske fortfarande) och det är ju precis det det här handlar om. (Jo jag vet att jag redan tjatat om denna målarbok!)

image273

Alltså målarbilderna är ju inte alls lika avancerade såklart! Kollar om jag hittar ett exempel!

image274

Det finns mängder av såna här, från simpla till väldigt komplicerade - gratis att skriva ut från nätet. Så ut och köp nya tuschpennor så är det bara att sätta igång. Köp en ny ä-tangent till mig på samma gång eftersom den jag har är NEJ bra!

Vi har haft en trevlig dag idag. Jag och Tyris var dom enda som tog oss ut i pulkabacken. Vi föräldrar hade planer på att gå ut i natt och spola backen med vatten så att barnen kunde få bättre fart i morgon hehehe, nää nu var vi dumma. Otroligt roligt när man kommer ut i backen med vår antika snowracer, en sån där blå som alla hade i slutet av 70-talet och på 80-talet, och inser att två av Tyras dagiskompisar har exakt likadana, med föräldrarnas namn skrivet med spritpenna under sitsen och halvtrasig broms. Kul tyckte vi vuxna, barnen kanske tycker det är pinsamt när dom jämför med plastvrålåken i backen. Jaja.

Ebba har i vanlig ordning lajjat med Nicole. Vi andra tog en tur till Media markt och lämnade in dammsugaren eftersom sladden inte går att vira in längre, väldigt irriterande. Vi blev erbjudna lånedammsugare men tackade nej eftersom vår gamla står i källaren. Det gjorde den också men utan förlängningsrör och munstycke så nu får vi dammsuga fem kvadratcentimetrar i taget krypandes på knä tills dammsugaren är tillbaka eller utbytt, åhh va synd att jag är bortrest några av dom dagarna.

I sann avsockringsanda så firar vi lördagkvällen med morot och dip. Eller jag har enbart en kopp te och morot. Smarrigt värre men helt ok för det var trots allt goda morötter i denna påse!

Hmmm vad var det jag skulle göra vid datorn egentligen??? Jobba!! Solong! Jo förresten, vi hyrde barnfilmen Happy feet igår och den var faktiskt lite kul. Jag är den enda här hemma som sett hela familjen :-)) eller jag menar filmen såklart :-)))

Viktrapport 1

Hehehehe så roligt ska vi inte ha det så att min startvikt med helfigursfoto bredvid fanns med på bloggen men jag säger att jag började på X i tisdags den 1 januari. Sen skriver  jag plus eller minus på måndag...

Vi har ju levt några dagar med morötter och äpplen nu (inte bara alltså)och det går bra men efter julens socker och fett-intag så har man chockat kroppen. Även Ebba freakade ur igår och kom hem och var såååå grinig = hungrig, hon förbrukar äpplen och bananer som aldrig förr!! Bra!

Som sagt, fortsättning följer...

Gott Nytt År

Gott Nytt År  får man väl säga helt enkelt. Klockan är snart 2. Ebba har inte somnat, Melker somnade för 30 minuter sedan och Tyra vid 1. Blir intressant att se när som vaknar i morgon, sen återstår det tunga jobbet - att vända tillbaka dygnet. Inget jag ser fram emot. Dagen har väl varit lika kaosartad som vanligt, jag o barnen tog oss in till stan för en liten promenad men vädret var hiskeligt så den blev kort.

Nyårslöften har vi här hemma. Ebba ska sluta med godis säger hon mot att vi betalar 1000 kr om ett år, blir en spännande följetong! Jesper och jag ska sumpa en hel massa kilon - såklart - ett klassiskt löfte... Fortsättning följer!!!

Nu är det dags för dusch och sen löjromsmacka - jiiihaaa!!! Eller vänta nu??? Är det onyttigt???

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.