Fortbildning i Vimmerby

I onsdags åkte vi iväg till Vimmerby så snart lektionerna var över för dagen. Jag och tre trevliga kollegor har haft turen att få vara på Astrid Lindgren konferensen. På onsdagkvällen kom vi fram till Catarinas fina sommarhus i Sillsta en bit utanför Vimmerby. Vi bäddade och fixade, käkade både kantarell och laxmackor, drack lite vin gjorde somliga oc hade det sååå nice.

På torsdagen var det dags för föreläsningar och det var riktigt deppigt och segt. Flera unga kvinnliga författare som skrev om väldigt destruktiva tjejer, tjejer med ätstörningar mm och en sa "varför skulle jag skriva om nåt annat, det är så här tjejers vardags er ut idag". Hmmm, blev irriterad för jag tror inte att det är helt sant, jag tror faktiskt att det finns helt vanliga tjejer som tycker om livet och jag tror tack och lov att det är vanligare!

Torsdagen artade sig dock med bättre ochh bättre föreläsare. Luften i salen tog tvärslut och jag somnae en stund som så många andra - bensträckare hade varit bra...

Men kära nån, jag kan inte redogöra för allt i detalj för jag hinner inte. Jag sammanfattar. En jättebra kurs, besök i Atrids Lindgrens barndomshem, vandring i AStrids fotspår i Vimmerby. Vid graven träffade vi Madickens dotter. Vi har sett AStrids dotter och brorssöner. Vi har sett Europas största ek. Vi har shoppat massor, bla en kaninbur!! Vi har ätit fantastisk mat, badat (inte jag), pratat skit, skrattat, haft det så otroligt himla mysigt!! Här kommer en massa bilder, klicka på dem för att se större!!!

Just det Bullerbyn och Katthult såg vi också!!


Astrids barndomshem


Sonya, vinnaren av Astridpriset, en fantastisk talare!!!


Sockerdricksträdet


Förebilden till Kajsa Kavats hus


Inspirationen till bröderna Lejonhjärta


Astrids grav


Bullerbyn


Katthult


Snickeboa


1000 år gammal ek


Tuppen som blev så bra på bild!

Så där ja, en bråkdel av vad vi gjorde och av alla foton!!

Vad roligt att få se gamla klassiker.;)

2008-06-02 - 23:33:04

Vaddå? Så jag är inte en helt vanlig tjej då ;-)

Vad roligt att få se allt som hör till Astrid!!!! Lät som en rätt skön resa!

2008-06-03 - 15:54:29

Till Astrid Lindgrens värld vill jag åka någon gång.

2008-06-04 - 14:33:16

Till Jennie... Tror du håller med mig om att tack och lov så har de flesta en lite enklare vardag än dom med ätstörningar. Och tack och lov så slipper dom flesta uppleva allt jobbigt som ätstörningar innebär!



Du snart är det lov, får vi komma och sneaka på er lilla vik då?? Kram!

2008-06-05 - 00:07:20








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo