Nu är det verkligen dags att skriva nåt

Den här dagen har varit sååå trevlig! Nu är jag så glad att vi flyttat hit! vad har hänt undrar ni??? Inget speciellt egentligen men vi har haft det väldigt trevligt med en massa grannar/dagiskompisar idag. Vi var faktiskt fem familjer som tillsammans gick till parkleken Vippan. Tre engångsgrillar, en massa korv med tillbehör, busiga barn, bra väder - supermysigt. När vi kom hem ville barnen fortsätta leka och vi hamnade hos oss. Vi blev tre mammor som satt och gagga medan barnen lekte, sen fortsatte leken in till vår granne och det var ju bara att ta med temuggen in och fortsätta gagga där.

På kvällen tog jag och Tyra en promenad till Konsum för att inhandla lördagsgodis som vi glömt i allt ståhej under dagen. På väg hem intog hon den välbekanta "jagtänkersovapostionen" och mycket riktigt, en halv minut senare hördes snarkningarna. Melker hann äta ett par godisar innan han ville sova. Detta gjorde att jag faktiskt kunde se nästan hela Körslaget utan avbrott tillsammans med Ebba. Programmet var rätt kul men slutet blev lite märkligt denna gång men men det blir väl kanske annorlunda nästa gång när en kör ska åka ut, nu blev det bara skumt. Tyckte Brolles kör var bra. Lottas var nog bäst körmässigt sätt. Sjunga i kör , det SKA jag göra senare i livet, det saknar jag faktiskt.

Nu borde jag göra ett par uppgifter som jag inte gjort men som jag måste för mitt arbete, skäms lite grann måste jag säga... Hmmm!!

Dagens sämsta är paret som bor ovanför oss eller rättare sasgt deras två hundar som tillåts skälla natt som dag. Idag gick jag, Melker och Tyra ut en stund på uteplatsen för att städa bort lite skräp. Hundarna är ute på balkongen (som sitter runt hörnet på huset från vår uteplats sett) och dom börjar skälla hysteriskt, ingen säger något så till slut säger jag med hög röst TYST och muttrar sen att man måste väl kunna få gå ut på sin uteplats utan att dom ska skälla hysteriskt. Då hör jag ett litet pip däruppe -Tyst nu, inte skälla. Efter ett par sekunder skäller dom på oss igen och åter igen är det jag som skriker tyst. Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag var ägare till dessa två hundar som skäller så fort en annan hund passerar på gatan eller vad som helst. Dom får ju dessutom inte veta att det är fel på något sätt... OCH vissa nätter skäller som i timmar! Varför?????

Hemliga rum i Stockholm

Den 24 maj öppnas några av Stockholms stängda byggnader för allmänheten, läs mer här.

Jag skulle vilja besöka flera av dem men då får vi nog adoptera bort barnen, verkar inte vara gjort för småbarn och en tvillingvagn :-))

Boknörd eller ej??

Ett helt påsklov

Ett helt påsklov har nästan gått och jag har knappt skrivit någonting i bloggen. Jag är bara trött, trött, trött på kvällarna. Jag har brus i öronen hela tiden vilket är jäkligt störande. Småbarnen åkte till mormor igår och kommer hem i morgon. Ebba och jag har shoppat kläder och skor till henne, kompostgaller till kaninen (nu har vi en liten hage till henne), jag har klippt av mig en massa hår och har nu plötsligt lugg!!

Vi har besökt en och annan zooaffär och haft det väldigt mysigt. Händer inte så ofta att det bara är Ebba och jag som hänger ihop...

Det här blir verkligen ett urkigt inlägg men jag är så trött, ska duscha och sova nu!!

Nattinatti!

Hatar el

Näää jag är INTE elallergiker, jag är elslukare. Inte eldslukare, det vore en aning coolare, vi är bara elslukare vilket resulterat i en elräkning på ca 1600-1700 kr denna månad och så kommer det vara några månader framöver för att komma ikapp elmätaren. Blä blä blä blä blä!

Slut på detta el-ändiga inlägg hahahaha

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Jennielo, här kommer mitt liv i korthet

För fem år sedan - hade vi bara ett barn. Kan fortfarande komma ihåg att vi beklagade oss över att det var jobbigt att ha barn ibland - vi visste ingenting då :-)) Jag jobbade på samma skola som nu men i ett helt annat arbetslag, ett ostabilt arbetslag där det började nya medarbetare varje termin. Men va kul vi hade - sen blev två av oss gamlingar i gänget gravida och det var supermysigt att vara det parallellt med någon annan!

För 10 år sedan
- var jag gravid för första gången. Vi var säkra på att det var en Melker i magen men det var det ju inte! Mådde jättebra! Jobbade på Ösbyskolan i Djursholm - superkul och enormt roliga arbetskamrater. Var väl ungefär då som vi flyttade till Hammarbyhöjden från Dalen - jiiihaaa! Vad gjorde vi med all ledig tid - fattar inte!?!?!?!

För 15 år sedan - fyllde jag 20. Vad gjorde jag då? Måste ha gått ut gymnasiet, jag vet att jag fick besöka systemet innan jag tog studenten. Gick i en märklig klass på gymnasiet, många religiösa kändes det som. Jag tränade och hade mig. Höjde mitt betyg i idrott från att alltid ha haft en trea till att få fyra i slutbetyg - jag tränade mycket! Svårt att förstå idag hehe. Jesper och jag hade varit ihop i ett år ungefär och for mellan Nynäshamn och Sorunda. På hösten började jag på Lärarhögskolan, hann med en dag på komvux innan de ringde och sa att jag kommit in på LHS.

För 20 år sedan - gick jag på högstadiet och hade så otroligt kul. En rikitg nördklass där alla var seriösa. Mycket kladdkaka och te, mycket Top Gun och Det stora blå. Min kompis Lina var kär i en Jesper, många år senare fattade jag att det var ju liksom JesperJesper hon hade varit kär i då. Virrigt. Själv var jag antagliigen kär i Erik vid den här tiden... Suck... Någon gång hr i krokarn fick jag "Min" katt Rambo - världens bästa katt!!!

För 25 år sedan - då var jag tio år, gick på Svandammsskolan. Flera av mina klasskompisar var dagbarn hemma hos oss. Vi hade kul mest hela tiden vad jag kan komma ihåg. Sonja var min fröken, hon hade brun gymnastikdräkt med skärp i midjan. Världens bästa fröken!!

För 30 år sedan - var jag fem år och gick på lekis. Mamma var dagmamma. På vägen hem från lekis kunde jag inte gå bredvid dom andra för då skrattade jag så jag kissade på mig. Vi bodde på Ugglestigen som resten av alla kompisar. Hängde med May, kusinen Per, Åsa, dagbarnen och alla de andra kidsen på gatan!

För 35 år sedan - föddes jag!

Nu utmanar jag
Cecilia
Storasyster Anna
Junitjej

Skärtorsdag

Så här i äggtider så hamnade jag på Kronäggs hemsida och fick lära mig följande:
Äggskalet består i huvudsak av kalk. Det behövs lika mycket kalk till ett stort äggskal som till ett litet. Därför är stora ägg skörare i skalet. Dessutom är innehållet tyngre. Äggvitan innehåller 90 % vatten och 10 % ren protein. Vitan är olika tjock i olika delar av ägget. Tjockast är den i äggsnoddarna som hjälper till att hålla gulan på plats. Gulan är det egentliga ägget.Den innehåller allt en befruktad cell skulle behöva för att bli en färdig kyckling.

image352

Så där ja, dagens allmänbildning!

Jag har varit ledig idag men är helt sänkt just nu, har somnat på soffan, halvsover nu framför datorn. har brus i öronen hela dagarna, så illa att jag hör dåligt (sämre än vanligt). Barnen lekte och lekte på förmiddagen så jag kunde sitta och ringa såna där tråksamtal - boka tider, ändra kontonummer, säga upp saker. I två timmar ringde jag hit och dit. Til sut kunde jag få med mig småkottarna till Fruängens shoppingmecka för att köpa godis på Konsum hahaha.

Vi gick sen hem igen för att Ebba skulle kunna komma hem från skolan. Jesper kom hem efter att ha storhandlat, snabbt fixa maten och äta. Sen kom tre kompisar till Ebba vid 18.30 och gav sig ut på sina kvastar...

image353

Vid 21-tiden var alla påskkärringar utflugna förutom vår egen. Småkottarna sov och vi satt en stund hos Simon och Sara - kaninerna vi har på tillfälligt besök medans deras matte är i Västindien.I morgon kommer Vilma hem till oss, spännande. Hoppas hon är en goskanin.

Just det, vi har haft en annan buspåskkärring här hemma idag också...

image356image357


Nu sitter jag här och dricker te och myser med mina påskkycklingar, ägg och påskliljor.

image358

Jag skulle snabbt kunna somna om jag la huvudet mot bordskanten men det ska jag låta bli för jag anar att jag kommer vakna med en ond skalle då! Roligast idag är att Ebbas kompisar tyckte att dom skulle leka på lovet. Äntligen blir det lite fart på Ebbas kompisliv... Heja kompisarna som var påstridiga och ville boka lekning redan imorgon!!! En av tjejerna ska ju faktiskt INTE sluta i klassen och henne kan Ebba gärna passa på att leka lite extra med!!


PÅSKLOV!!

Nu har jag påsklov och det var skönt. trots att det bara var 2,5 veckor sedan sportlovet så behövdes detta lov! Jag kommer dock att jobba frivilligt två dagar under lovet eftersom jag gått tidigt flera dagar, varit hemma med sjuka barn osv, har mängder av otrevliga högar i klassrummet.

Just nu väntar jag på att Jesper ska komma hem från innebandyn så att vi kan slänga oss i sofforna och se på Roomservice. Lagom jobbigt. Jag har verkligen ingen ork alls att blogga. Blev mest förvånad att jag lyckades komma ända hit. Blogg.se strular rätt mycket för tillfället eller i alla fall för mig...

GLAD PÅSK

återkommer en dag när jag orkar vara kreativ!

Har fått Upplevelseboken i brevlådan idag - tack snälla - ska sätta mig och titta i den snart!

En parentes följer här. På biologiska museet här i Stockholm finns en sk Skvader - en myt om en tjäderhare gjorde att en konservator stoppade upp en hare och gav den tjädervingar. Vi blev inspirerade av detta och nu är hela min whiteboard full av foton av mixade djur hittade på nätet. Tyvärr hittar jag inte den sidan att länka till men bjuder er på en kycklinghare (eller kanin) så här till påsk, lite sjukt och inte sant!

image351

KronobergsparkenFrån gårdagens besök i Kronobergsparken...

image349

image350

Sen skulle vi åka tunnelbana... Myspys!

Min dagliga bloggingrunda (som borde vara en joggingrunda)

Här är bloggarna jag besöker vareviga dag:

Kitchenbloom
Ellas inspiration
Junitjej
Husmusen
En mammas dag
Jennielo


Sen blir det ett oändligt antal till men det är en annan femma...

Kär i bokstäver

Japp, jag var in på Åhlens idag och detta bokstavstema som dom har på tyg, muggar, påslakan, torkhanddukar, plasttabletter, ljus, kuddfodral - ja jag vill ha alla sakerna! Sen var jag i Västermalmsgallerian och där hade dom målat Panduros stora fina bokstäver i glada påskfärger och hängt upp i taket med bokstäverna GLAD PÅSK. Och vet ni, det ligger ju faktiskt ett nästan komplett alfabet i ett skåp här hemma, ja just ett sånt från Panduro! Dom ser ju inte så fina ut när man besöker Panduros hemsida men dom är fantastiska! Hmmm Melker och Tyra ni ligger illa till för att snart ha ett rum förvandlat till ett bokstavsrum!

Nu åter till mello...

Uppdaterar min elektroniska dagbok

Karl-Petter (stavas??) sa att han lärt sig att en blogg var en elektronisk dagbok, men med en väldigt fånig dialekt. Nu ska jag uppdatera min.

Tyra är dålig igen! Hon hostar ju och snorar men just nu är inte det bekymret utan hon har nackspärr och arhahft huvudet vridet till höger hela dagen, vaknade igår natt och skrek och hade ont, somnade om och var stel i morse och är det än. Men hon far runt ändå. Jesper var hemma med henne och sen kom dom in till mitt jobb vid 14 så fick Jesper jobba några timmar. Tyra och jag fixade presenter till Ebbas kalas hon ska på i helgen. Mysigt att ha Tyris för sig själv, händer inte så ofta!!

Nu visade Jesper mig något extremt roligt, måste genast hämta på youtube och tjoffa in här!! Titta och LYSSNA och SKRATTA!!!!! Du måste ha ljudet på annars blir det inge kul!Ja klockan är 00.41 och både Melker och Tyra håller på att hosta som tokar, inser att natten blir lång fast kort, typ! Det blev ett kort inlägg idag! Gonatt!

Ehhhh fattar nada!

Okej, bästa sättet att få fler läsare är att inte skriva nåt verkar det som?!?!? Har haft upp emot 50 läsare per dag den senaste tiden mot ca 30 som jag brukar. Hmmm varför då??? Och jag har inte skrivit på fyra dagar eller nåt.

Veckan har varit megajobbig mentalt utan att gå in närmare på det. Tungt var förnamnet. På jobbet har det också känts rörigt eller nåt, mycket att göra klart och sortera. Jag har bestämt mig för att jobba ett par dagar på påsklovet för att sortera och fixa olika saker. Jag har ju gått tidigt var och varannan dag senaste tiden - dags att jobba igen lite tid!

Nattade precis Ebba och jag tror oturen med kompisar förföljer henne lite! Hon berättade att dom två tjejer hon leker mest med ska sluta i klassen, en flyttar och en ska börja på Adolf Fredrik. Så himla tråkigt! Bästa kompisen finns ju kvar men dom går inte i samma klass, alltid kul med klasskompisar också!

Melker och Tyras dagiskompis Hulda med mamma var här en sväng efter dagis. Trevligt! Tyra och Hulda visade sig vara riktiga dockmammor båda två så det blev många varv med dockvagnarna. Melker övergav tjejerna och hoppade i badet.

Just det!! I slutet va veckan ska vi få se bilderna från fotograferingen - spännande!!! Undrar om jag får lägga ut dem här då! Eller om jag vill :-))

Tänk att fyra dagar gick att sammanfatt så snabbt. Lite gnällkärring måste jag vara också! Min käkvärk som jag hade för ett tag sen försvann till sist, på sportlovet hade jag skitont i typ revbenen när jag böjde mig framåt eller andades in, nu har jag två knölar i nacken som bara strålar ut ONT!!!! För tillfället kan det vara allt från finnar i pingisbollstorlek till hjärntumörer enligt egen diagnos men faan vad ont det gör!

Nu ska jag svara på den trevliga kommentaren från Kinga om upplevelser, hon säger att hon ska skicka mig en bok då - är inte det helt fantastiskt? Bara det i sig är en upplevelse! Jag fick faktiskt en bok häromdagen av min supersnälla klassrumsgrannekollega, en signerad bok dessutom, signerad av min idol Martin Widmark! Nu har mannen skrivit ett nytt läromedel i svenska, läseböcker med arbetsböcker. Jag är nog beredd att beställa klassuppsättning av materialet utan att ens titta i böckerna först. Fast jag har ju redan tittat!!

image348


Vi har upptäckt en ny serie böcker, jag och Ebba, tack vare en av mina elever. Gissa vem som skrivit den?? Näää inte Widmark men Petter Lidbeck, hahahaha! Men sen läste jag en intervju med Widmark och enligt honom är det bra att läsa mycket av samma författare för då är man inne i den författarens språk direkt när man öppnar boken - så jag följer hans råd men läser två författare samtidigt och dom skriver ju tillsammans också så det kanske går bra. Boken heter Den döda hunden och är en deckare i serien somjag tror heter Tre tjejer.

image344


Jag har också läst barnboken Tanarog. Författare: Niklas Krog Illustratör: Nils-Petter Ekwall. Den svenska fantasyns mästare, Niklas Krog, har skapat en ny värld och nya karaktärer för att locka även de yngre läsarna in i böckernas magiska värld. Följ med huvudpersonen Tanarog ner i de djupa grotthålorna och ut i den vida världen där han får möta både snälla och farliga drakar, Besten vid bergets rötter och den talande eken Bladlus! Texten hämtad från Rabén & Sjögren. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den men den var okej i alla fall. Tror att barnen kan tycka om den, nämen den var nog bra faktiskt.

image346

Nu kan man undra om det inte var veckobrev jag skulle skriva denna afton?? Jodå, anytime!

Helgen

Vi har haft flera besökare här hemma denna helg!

Första gästen var Leo, vår lilla granne som ville leka. Han och Tyra har väldigt kul ihop men Melker verkar känna sig lite utanför.

Andra gästen var min pluggkompis från Lärarhöskolan Anna-Karin. Väldigt kul att träffas, blir alltför sällan!! Vi får skärpa till oss! Vi käkade mat och fikade, vi hade bakat här hemma och Anna-Karin tog med sig flyttgröt = glass, maränger och chokladsås. (Jesper vet alltås inte om att det finns en massa glass i frysen förrän han läser detta hihihihi). Svulleri och sen lite mello. Trevligt trevligt!!

Idag söndag var det urkpåburk-väder och vi blev inne. Jag städade och städade och städade hehehe och Melker och Tyra härjade och härjade och härjade. Ebba och Jesper var på Ebbas innebandy och Ebba gjorde sitt första måååååål! Bravo! tyvärr ingen seger dock men väldigt stolt unge om hem! Sen var det stallet på eftermiddagen och då fick hon rida största hästen Agafrik, galopperade över hinder - heja Ebba!

Här hemma hade vi besök från min maillista. Märkligt att träffas, man vet en massa om varandra trots att man inte pratat någon gång, bara väldigt mycket via mail, eller bara och bara! Himla kul var det och jag fick min bokstavsmugg från Åhlens!! Tusen tack! har använt den igen! Och om vi svullade igår så var vi nog snäppet värre idag!

Sen kl 20 sov de små, jag fick vara bonde i två år (Bondespelet) innan det var dags för Ebba att knoppa. Nu sitter vi vid varsin dator och degar, det är så tyst och skönt!

Nu är det dusch och sova som gäller!

Ännu en bokupptäckt - vad mystiskt det kan vara ibland!!

Hmmm vad konstigt det är! Jag surfar omkring på Adlibris i jakt på nya böcker till Ebba. Pang så inser jag att jag plågat mina elever med två olika bokserier detta år. Vinni-böckerna av Petter Lidbeck och Nelly Rapp av Martin Widmark. Plågat är ju helt fel ord eftersom dom gärna skulle vilja höra mer och mer och mer av dessa böcker MEN det märkliga är ju att jag plötsligt ser att den nya serien av Martin Widmark som Ebba läser är ju faktiskt skriven av Martin Widmark OCH Petter Lidbeck. Va´ skumt!!! Böckerna heter Tvättade pengar och Lyckans hjul. Den nyaste boken heter Bröllop och barn. Ja jag förstår att ni anmäler detta inlägg till klubben för oväsentligt vetande men det var helt enkelt lite skumt. Nu åter till Adlibris. Ska jag beställa Fotbollsmysteriet eller inte?? Förresten kommer det en LasseMaja-film till jul.

Och ja, jag ska snart avsluta denna mysteriegenre och läsa något annat för barnen, typ Spiderwick hehehe samma lika, typ!

Kaotisk lektion

Tack och lov så hade inspektörerna vett i huvudet och avstod från att klampa in imitt klassrum idag för Oh my God vad jag hade fått psykbryt då. Eller var det det jag redan hade kanske. Korkad uppgift gav nippriga barn och smått uppjagad lärare. Det började så fint när det bara var tre barn klara med leruppgiften. Tre barn som dessutom skulle skriva en faktatext om samma djur. Jag satt i lugn och ro och fnulade med dom på hur man skulle göra. Sen var det lunch och min kollega skulle hälsa på någon på sjukhus. Jag blev själv. Efter lunch var ALLA klara och ALLA skulle börja skriva om OLIKA djur. Vi hade en extremt supernogrann genomgång på tavlan. Jag ser hela tiden att dom som absolut MÅSTE lyssna - dom lyssnar INTE. Genomgången är slut och 15 barn börjar gå som en orm bakom mej -Petra, Petra, Petra, Petra... UUUUAAAAHHHHHHH!!!

Till slut la sig lugnet och DÅ tittar min snälla kollega in och säger att barnen måste ha rast för om en kvart börjar fredagsshowen. Hysterisk städning av lergrejer, pappersklipp, klister och annat och sen UUUUTTTT med er och hämta luft! Shit pommesfrites, blä blä blä blä! Så återigen megatack till inspektörerna som lät bli oss idag!!

image343


Gick hem tidigt eftersom Ebba skulle på pyjamasparty och skulle ha hunnit äta innan osv. På vägen hem köpte jag superfina tulpaner som jag får tacka mamma för - hittade nämligen presentkorten från Interflora som jag fick i min adventskalender i december, tusen tack!


På lördag kommer en gammal lärarhögskolekompis hit och på söndag kommer två tjejer från en maillista hit. Ska bli så kul med lite besök!! Och så får jag en anledning att baka, hahahaha!

Värt att nämnas är att Melker och Tyra frågade om dom inte kunde få gå och sova när klockan var 18.50 idag. Det var faktiskt lite lustigt. Melker sa -Ska vi aldrig gå och lägga oss idag? kan vi göra det nu?

Ebba är alltså på pyjamasparty och vi sitter här och håller tummarna att hon fixar det, vore så kul för henne. har fått några gulliga sms, lite orolig men det verkar gå bra! Heja Ebba! Hon har bloggat idag också!

Nu har vi snart en kanin

Av en märklig slump så "snubblade" jag över en kanin häromdagen och nu ska den blir vår, eller Ebbas. En tjej på mitt jobb som jag inte brukar prata speciellt mycket med, vi hamnade i ett klassrum och började prata om ditten och datten och plötsligt beklagar hon sig över att dom köpte en kanin för ett år sedan. Jag säger då att vi ska köpa kanin i vår. Men kan ni inte ta vår kanin, vi har bur och hela alltihopa, ni får den. Så på långfredagen så blir vi med kanin och jag vet var vi kommer spendera lovet - på uteplatsen med kaninen. Sen köper vi en bebiskanin lite längre fram i vår.

Tadaaaaa får jag presentera kaninen Vilma!!!

image340

Som Ebba sa, då fick jag en kanin på påsklovet i alla fall. Japp! Ebba har namnsdag idag och vi firade med lite fika när småfisarna somnat. Melkermannen är såååå söt när han ska somna. Tyra somnar otroligt fort just nu och Melker brukar säga - Vi kollar om Tyra somnar fort så kan vi mysa sen. Mysa är att jag ska sitta bredvid honom, och så vill han ha många kramar och pussar. Sötast var dom i morse, dom klättrade över till varandra och sa godmorgon och kramades en stund innan de gick till teven. Myspysungar!

Nej nu somnar jag. Tänk vad snabbt en vecka går. Om två veckor är det lov - igen!! Förresten vi har ju självklart varit och spanat på grävskopan idag igen men den var stilla, trist. Barnen lekte med dagiskompisen HUlda och ahde kul ändå, jag och Huldas mamma babblade och hade trevligt också...

Försvunnen hund

Nu håller Blogg.se på med mystiska grejer som vanligt, fattar nada! hur som helst så fick jag en väldigt rolig bild från Cathrin på min mail. Min humor är på topp just nu så jag MÅSTE dela med mig! Hoppas ingen i den stora vida cybervärlden blir arg för att jag lägger ut den på min blogg!!

image339

Bra på engelska - roligt!!

Tack Anna för dessa!

Än sen då?:
Then then, then?

Behåll växeln, det är jämt:
Keep the gear, it s always

Har ni revbensspjäll?:
Do you have fox bone ventilation?

Han är bortrövad:
He is away-assed

Är det överhuvudtaget möjligt?:
Is it overheadtaken possible?

En snuskhummer:
A filthy lobster

Sköt om dig:
Shot around you

Slå dig ner och ta för dig av kakorna:
Hit you down and take for you of the cookies

Vad är du för en, jag känner inte igen dig:
What are you for one, I don t feel again you

Du är avskedad:
You are offspooned

Nä, du! Den gubben gick inte:
No, you! That old man didn t walk

Skicka mot postförskott:
Send against mailbeforeshot

Hör du du du: Hear you you you

Skärp dig: Belt yourself

Vi har en fartkontroll här.
We have a fart control here.

Åter igen humor på hög nivå från min sida!

BRIS-boken

I mitt klassrum ligger 54 BRIS-böcker och väntar på sina nya ägare - eleverna. Det avr riktigt roligt att se så många barn sukta efter en bok! Är inte det fantastiskt. Ännu roligare blir dte imorgon när dom inser att som ska få varsin. Jag vet faktiskt inte varför vi har fått dessa böcker som är gigantiska. Jag missade den informationen men kul! Jag har gjort en läxa som är kopplad till denna bok så att föräldrarna verkligen läser för sina barn ur denna sagobok.

image334

Vi har även jobbat med Nelly Rapp-historierna idag och igår. Det har varit intensivt, ibland tjafsigt men mest bara väldigt kul. Det kan vara svårt för 12 barn att samsas och skriva en gemensam berättelse. Dom blir väldigt bra!!!!

På min planering sprang jag till närmsta bokhandels och fyndade lite böcker på bokrean. Dom är till klassrummet, serien Lätt att läsa som är sådär lagom för många just nu. Trevligt med lite nytt.

Hämtade barnen på dagis, Tyra var ute och härjade, Melker spelade memory inne. Ebba gick hem själv idag, långt innan vi gick hem, hade nyckel och allt. På fredag smäller det - pyjamasparty med övernattning - ska hon våga eller ej????? Hon höll på att testa i helgen men det slutade med att Nicole sov här. Synd, det hade varit bra om hon provat. Håll tummarna på fredag kväll!!! Men vad det hänt mycket sen vi flyttade hit. För Ebbas del så saknar jag inte Hammarbyhöjden alls. För Melkers del är det lite värre, han hade ju sina superkompisar på dagis och här finns det inte så många "stora" barn på dagis.  Tyra är väl glad för vad som helst, skrotunge. Idag har jag insett varför vi aldrig har torkhanddukar rena. Plöstligt hade Tyra sex stycken i soffan för att bädda med.

Sen var det ju grävskopespaning men det är ju redan bloggat om...

Ett par bilder från helgens tur till Bergsgruvan, tycker min telefon är duktig på att fota, bilden på Tyra blev faktiskt väldigt bra! Tänk vad jag skulle kunna fota fantastiskt med en systemkamera...  Dream on! Hmmm alla dom där barnboks-idéerna i min skalle kanske skulle kunna betala en sådan hehe, eller? Kanske inte!

image335

image336
Nya våruniformen - sen började det snöa!

Stooor grävskopa

Så barnslig är jag att jag måste visa den enorma grävskopa som river ett hus precis bakom vårt. Huset är väl 3-4 våningar högt (för att ni ska förstå vad stor den är!). Jag tror att jag tyckte det var roligare än vad barnen tyckte. Vilket jobb - bara krascha och panga som obidobidobidobidolyckan!!image332

Jag och en annan dagismamma sa just att fasen va bra det är att bo mitt i en byggarbetsplats - det finns alltid nåt för barnen att titta på! Lyftkranar, grävskopor, asfaltsmaskiner, cementbilar, containerbilar mm mm mm.

image333

Det är 60-talshuset i bakgrunden till vänster som rivs...

Tillbaks på jobbet

Idag fick jag äntligen jobba igen, en veckas vård av sjuka barn och en veckas sportlov blev långt att vara hemma. Melker undrade i helgen om han aldrig skull få gå på dagis... Det var kul att komma tillbaka men måndagar är en intensiv dag. Dessutom var det inspektörer på skolan och jag bara väntade på ett knack på dörren men det kom inte, kanske imorgon?

Vi jobbade med Nelly Rapp-berättelser och det gick både bra och dåligt. En del barn har väldigt svårt att förstå varför man ska skriva om en sak i taget och gärna i ordning och med rätt personer inblandade... Men det kommer bli roliga sagor till slut!!

På kvällen har vi sett tredje avsnittet av Kungamordet och tack och lov så stack ju Linda från Gert, tyvärr var han ju lika vidrig igen... Tur att det är film.

Googlade på fotografen som var här och fotade och det visar sig ju att han brukar fota åt Elle interiör bla. Kändes liet pinsamt nu i efterhand att han varit här och fotat... hehehe! Undrar när vi får se bilderna. FIck lite intervjufrågor från JM som ska bli texten till bilderna.

Nej jag ska väl sova nu... Booooring!

Om en pojke

Teven står på här hemma trots att ingen tittar, jag väntar på förljande avsnitt i filmen "Om en pojke". Kom på att det finns ju såklart på nätet... Här är det!
Visst är det bra??

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.