Skärtorsdag

Så här i äggtider så hamnade jag på Kronäggs hemsida och fick lära mig följande:
Äggskalet består i huvudsak av kalk. Det behövs lika mycket kalk till ett stort äggskal som till ett litet. Därför är stora ägg skörare i skalet. Dessutom är innehållet tyngre. Äggvitan innehåller 90 % vatten och 10 % ren protein. Vitan är olika tjock i olika delar av ägget. Tjockast är den i äggsnoddarna som hjälper till att hålla gulan på plats. Gulan är det egentliga ägget.Den innehåller allt en befruktad cell skulle behöva för att bli en färdig kyckling.

image352

Så där ja, dagens allmänbildning!

Jag har varit ledig idag men är helt sänkt just nu, har somnat på soffan, halvsover nu framför datorn. har brus i öronen hela dagarna, så illa att jag hör dåligt (sämre än vanligt). Barnen lekte och lekte på förmiddagen så jag kunde sitta och ringa såna där tråksamtal - boka tider, ändra kontonummer, säga upp saker. I två timmar ringde jag hit och dit. Til sut kunde jag få med mig småkottarna till Fruängens shoppingmecka för att köpa godis på Konsum hahaha.

Vi gick sen hem igen för att Ebba skulle kunna komma hem från skolan. Jesper kom hem efter att ha storhandlat, snabbt fixa maten och äta. Sen kom tre kompisar till Ebba vid 18.30 och gav sig ut på sina kvastar...

image353

Vid 21-tiden var alla påskkärringar utflugna förutom vår egen. Småkottarna sov och vi satt en stund hos Simon och Sara - kaninerna vi har på tillfälligt besök medans deras matte är i Västindien.I morgon kommer Vilma hem till oss, spännande. Hoppas hon är en goskanin.

Just det, vi har haft en annan buspåskkärring här hemma idag också...

image356image357


Nu sitter jag här och dricker te och myser med mina påskkycklingar, ägg och påskliljor.

image358

Jag skulle snabbt kunna somna om jag la huvudet mot bordskanten men det ska jag låta bli för jag anar att jag kommer vakna med en ond skalle då! Roligast idag är att Ebbas kompisar tyckte att dom skulle leka på lovet. Äntligen blir det lite fart på Ebbas kompisliv... Heja kompisarna som var påstridiga och ville boka lekning redan imorgon!!! En av tjejerna ska ju faktiskt INTE sluta i klassen och henne kan Ebba gärna passa på att leka lite extra med!!










T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo