Ditten och datten

Idag är en hemsk dag. Det är Halloween men det är inte därför. En dag när jag var hemma och vabade så ringde en tjej och frågade om jag och några till ville komma på en görommig-grej. Så idag är det dags, jag och mina tre systrar ska bli piffade och se till det hemska - fotade... My god! Låter ju lite skumt kan man tycka, tyckte jag men domär seriösa och det här är reklam för dom, vi får allt gratis och så förvntas vi tycka att det är skitkul och snacka om det. Vi får väl se. Just nu har jag svår ångest bara över detta.

Sen firar jag och Jesper 17 år idag! Kära nån, det var ett tag sen man var på Mysingen i Nynäshamn om man säger så, hihihihi!

Sedan jag skrev sist har jag varit på en hel del fortbildning som faktiskt varit riktigt bra och gett nya tankar. Fredrik Härén kan man se på youtube men det var bättre att höra en hel föreläsning.

Jörgen Oom var på Skolforum och pratade för alla lärare i Stockholm Stad. Jäkligt bra oh roligt! PeakMotivaation heter hans företag oh hemsida.

Sen var det Erica som har bloggen Klurigt, lurigt och roligt i skolan. Nu vill jag jobba som hon gör med datorerna. Så om någon har ett gäng datorer över så ge dom till mig!!!

Nä  nu måste jag börja stryka. Några bilder bara!


Melker oh Tyra



Vår gulliga granne Itzi


Halloween på Tyras sätt, pimpad Eldfluga...

Nu till det där läskiga!!!

Berga

Jag har varit på Berga Naturbruksgymnasium idag med mina skolbarn. Vi såg en massa griskultingar som var födda igår natt, dom ar alltså bara några timmar gamla! Otroligt söta!! Hmmm undrar om det är där Ebba kommer hamna - på hästlinjen... Tänk vad mysigt att vara bland alla djuren hela dagarna!

Mamma och pappa var här och barnvaktade och mamma hade lagat god mat, kyckling med mango chutney. Pappa satte upp våra hyllor ovanför min dator - jättetack!! Det går framåt här hemma efter ett år av stiltje. Vad ska det stå på hyllorna då?? Kanske ljuslyktan från IKEA som jag såg på någon blogg igår, den var fin!! Och jäklar vad många fina bloggar det finns... Man blir sjuk närmna börjar kolla.

Nu väntar min favoritsyssla - iup...

kjam kjam

Gravad lax

Gravad lax är så otroligt gott och på nåt märkligt sätt så har vi fått Ebba att gilla det!! Därför kunde jag med gott samvete be Jesper att handla just på City Gross idag eftersom dom hade lax på extrapris. Nu äter vi rostmacka med gravad lax och det är megagott!!!

Gravad lax gravad lax gravad lax gravad lax gravad lax!!!!

Snart byter jag den trevliga hejaramsan mot IUP IUP IUP  IUP IUP IUP IUP! Ska skriva omdömen i svenska på en massa elever och det är tuuuungt att ha framför sig!

I morrn ska jag på bondgårdsbesök, Berga lantbruksskola, ska titta på grisbebisar, jiiihaaa!

Igår när jag gick och la mig så kände jag hur jäkla tråkiga föräldrar vi varit de senaste helgerna. Nä vi hinner inte vi måste städa klart, vi måste plocka in utemöbler, vi måste rensa klädkammaren, vi måste köra skräp, vi måste städa, vi måste dammsuga. När ska vi åka och bada med barnen, eller åka till en rolig lekpark? Hmmm tiden räcke rinte riktigt till men vi har rensat en hel del i alla fall!!! Nu iup!

Nästa onsdag

EN gång i veckan är vad jag orkar blogga! Guuu va trist! Hela tiden är det fullt upp. På jobbet är det IUP som sätter käppar i hjulet. Man ska hinna med att sitta och prata enskilt med alla 54 elever - det tar sån tid!!! Sen vet jag ändå inte om det blir så himla bra det jag skriver, men men...

Hemma är det alltid fullt upp, vad annars?!?! Idag var jag och köpte nio par fingervantar och en mössa. Skulle väl ha köpt 109 par för att täcka upp hela vintersäsongen... Sen blev jag sen till dagis. Sen gick vi sölkorv hem och pladdrade om det mesta och hoppade från stenar. Sen var alla barn tokhungriga och ville absolut ha korvstrogen som jag själv tycker är disgusting. Jag gjorde någon slags kyckling. ALLA barn åt dubbla portioner vilket är något slags rekord. Igår på en föreläsning ombads vi hitta på något som var omöjligt - jag viskade till grannen "att få alla barn att äta samma maträtt till middag och tycka det är gott". Det var alltså möjligt... Korv stroganoff - urk! Sen fick Jesper röja köket och jag började i småbarnens rum. Plockade över kläder från gamla garderoben till nya. Tog ut alla böcker i bokhyllan och flyttade den. In med en till bokhylla, upp med alla böcker. Natta barn.

Japp vi läste i godan ro, jag somnade ett par gånger i tågboken men till slut var vi klara. Tar på Melker en blöja OCH DÅ!!!!!!!!!!!!! bryter helvetet ut hemma hos oss. Tyra skulle ha blöjan först och kräver att jag ska ta av Melker blöjan och sätta på henne den. Det blev verkligen världskrig, till slut tog jag henne under armen och sa att slutar du inte skrika så ställer jag ut dej på uteplatsen. Bryr hon sig??? NEJ! Jag går och öppnar dörren och då säger hon att hon ska ha blöjan. VI går till sängen men hon ska fortfarande ha Melkers blöja. UUuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jäkla unge. Efter 1000 år av skrik och bråk somnar hon till slut med en blöja, inte Melkers, på sig. Varför är det så viktigt! Jag vet ju att det blir samma bråk i morgon bitti. Vem ska få skjuts först till soffan... Men som tur är så är det Tyras tur. Kan ju tillägga att vi har redan ett lässchema på väggen i deras rum . Vem som ska få sin saga läst först vilken dag... Bäst är när dom vill höra samma saga och inte fattar att den ena kan välja en till så får som höra två. Näää då bråkar man om vem som har valt sagan....

Jajaja slutgnällt för idag!

Onsdag

Ahhhh sängarna är sålda och vi är 1400 kr rikare eller mindre fattigare! Gick superlätt att sälja dem för det visade sig att korkade IKEA slutat sälja Vikare i vitt! Melker och Tyra är lyckliga över sin Tromsö våningssäng. Nu återstår bara att köpa garderoer, bokhyllor, bokhyllor till hallen, bokhyllor till Ebba, konsoller, belysning, nytt överkast, kuddar till soffan osv! Gardiner till vardagsrummet har vi kämpat med sen vi flyttade in. Nu har vi bett mammas granne att dela på gardinlängder som vi köpt på ikea. Blev väl mycket tyg med två längder 145 breda i ett fönster som är 120 eller vad det kan vara. Vi är inte säkra på att det är dessa gardiner vi vill ha men men det får vara dom ett tag!

På jobbet är det kul men jag tycker inte jag hinner med nånting och jag har ett berg med saker jag borde göra i ordning men som bara hopar sig medan jag bloggar. Jag har skapat en bokblogg för min egen skull också. Jag förösker ju läsa mängder med barnböcker och dt kan vara svårt att hålla isär vilke som var vad. Så småningom ska jag nog delge föräldrarna, så länge kan ju ni som läser här titta in. Inte så jättespännande kanske... www.bokerian.blogspot.com

Nu ska jag återgå till mitt arbete med IUP, roliga historier, läsläxor och annat!

Myspys

Idag tvingade jag hem Ebba på mellis och bakade scones. Sen hade vi myspys! Trevligt!



Melker och jag var hemma idag igen men idag är han piggare så imorgon får jag äntligen jobba! Jag har monterat ihop barnens våningssäng som vi fyndade på Blocket igår. Alla skruvar fanns med och det blev jättebra. DOm andra sängarna ligger nu på Blocket och jag hoppas någon ringer imorgon - dom är lite i vägen...

Vi har roat oss med kastanjplockning idag, jag och Melker, vi måste ju få lite luft! Kommer så väl ihåg förra året att vi aldrig hittade några kastanjer i parken. Det är jättekonstigt med tanke på att det finns en allé mellan Stora Kvinns och Stora Mans som är just kastanj... fattar inte hur vi letade förra året!

Nä nu var klockan redan 24.00 som det står på vår micro. Måste duscha och sova, adjö!

Tyra Myra...

Tyra har sin egen stil, helst inga kläder alls men måste hon så blir det helst en fotbollströja eller så. Hon vill vara tooool, inte fin, tooool är ju då coool men bokstaven k saknas i hennes alfabet. Häromdagen när vi hämtade Ebba på skolan så gick hon bakom oss och plötsligt var hon klädd så här... lägg märke till vinterkängorna som hon bara måste ha på sig!! Kan tillägga att tanten på bilden vände sig om säkert 10 gånger och kontrollerade att jag verkligen tog på barnet kläder istället för att fota, hon snörpte rejält med munnen när hon gick förbi, kära nån...



Sen i nästa sekund är hon så här snygg...



Men allra bäst trivs hon såhär!


Stackars lilla bloggen

Bloggen är helt bortglömd, jag hinner inte, orkar inte men vill egentligen. Dagarna går så jäkla fort och det är kalas varenda helg och innebandy och innebandy och ridning och djurklubbar och så lite fler kalas. jag har hakat upp mig på kalas. det är så dubbelt. Det är otroligt kul att mina barn blir bjudna på kalas och det är jag glad för men ska varje helg under hösten hackas upp ännu mer pga alla kalas???

I helgen var vi barnlediga. Egentligen skulle det ha varit kalas för Ebbas del på fredagen men det flyttades en vecka. Tre helger innan har vi varit på kalas. Denna helg ska alla barnen på kalas och nästa helg ska Melker och Tyra och jag råkar veta att det blir fler... Jag som ville ha halloweenfika för de närmsta grannbarnen men det känns väldigt mycket overkill... vi får väl se...

På jobbet är det kulkul hela tiden men idag fick jag inte gå dit. Melkerskrutt är just skruttig. Såriga läppar, hostig och hängig. Tyramyra är vild om vanligt. Ebba är duktig och sköter sina läxor mellan alla träningar osv. Vilmakaninen är inne i en stökperiod där man kastar ut matskålar och slänger omkring toaletten. Pinkar direkt i buren istället vilket gör att vi måste byta allt spån varje helg istället för att bara byta toan och lite runtomkring. Hon gör så här i perioder. Korkat.

Nu hade jag inte tid att skriva mer faktiskt. har ett veckobrev att författa... Och kanske en ny blogg att starta, bokblogg...

Kjam dåda


T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.