Små barn - många små bekymmer

Usch vad rörigt det kändes med Tyra idag när hon skulle sova. För ett par veckor sedan poppade det upp FEM!!! vårtor på hennes händer. Dom håller vi på att behandla. Hennes ena stortånagel är av till hälften men man får inte röra. Hon är jättesnorig och hostig. Jag skulle klippa hennes hår och det blir ju som det blir, ojämnt och så. Smutsig var hon också. My God finns det nån slags totalrenovering man kan skicka henne på så kommer hon ut hel och ren igen? Dessutom var hon rasande arg på mig för att jag rörde täcket som hon hade lagt i ordning. Jag var INTE hennes bästaste gulligaste mamma längre!!!

Något spännande hände idag! Jag skulle grilla och går glatt ut till grillen, drar av överdraget, kollar noga efter eventuella tvestjärtar eller kackerlackor. Öppnar sen locket på grillen och DÄR!!!! satt en livs levande mus. Ooooaaa vad äckligt!!! Stängde snabbt locket och sprang in. Ebba fick gå ut och kolla och då sprang musen ut och iväg land våra buskar. Sen skurade jag grillgaller och grillade. Usch usch usch!!

Nu till vettigare saker! Jobb...

Små barn - små bekymmer...

stora barn - stora bekymmer

orkar inte
vill inte
har inte lust
kan inte somna
har inga kläder
maten  är äcklig
tråkigt
trist
men åååhh
lägg av


för att i nästa sekund vara liten igen

Stockholm i mitt hjärta

Har spenderat dagen med arbetslaget och planerat vårt tema. Det slutade med att jag ska vara Anders Lundin och leda allsång på Skansen och gästerna kommer vara mina kollegor utklädda till diverse olika Stockholmskändisar. Sen får dom önska en allsång och så spelar vi den och går runt med micken så att barnen kan sjunga med. Skitkul men lite nervöst... Fånigt va!!

Vi har klarat av dagens taco och nu är det Guitar Hero. Såldes för 199 kr.

Nu ska jag göra play doh för att roa några av barnen!

Onsdag

Har varit på jobbet idag och spenderat tiden på en klappstol i aulan. Inte snällt att förlägga sex timmars arbetstid i aulan... Föreläning om passionpedagogik av två personer från Fryshusets gymnasium. Verkar vara en bra skola! Arbetssättet tycker vi nog att vi har en hel del av redan.

Schema är klart tack vare att jag satt med i schemagruppen och fick lite tanketid då, skönt! I morgon får jag tid för egen planering/förberedelse och på fredag får äntligen arbetslaget tid!! Hurra!

Har surfat runt på lekton.se under kvällen och det gäller mest att begränsa sig känner jag, finns många goda idéer. Är i valet och kvalet kring mitt Sverigetema. VIlken bok ska jag använda, Pojken och Tigern som är lite äldre men som jag köpt som interaktivt läromedel eller Kompassresan som är en otroligt bra bok, mer modern, lite mystisk och så. Eller kan man använda sig av båda. Till saken hör att författaren till Pojken och Tigern är farfar i klassen och det kan ju vara kul att ta till vara.

Barnen har haft som läxa att skicka vykort från en plats i Sverige och än så länge har jag fått ca 30-35 stycken, superkul och verkligen från hela lander!

Nu ska jag susselura!

Melker och Tyra har upptäckt rimmets värld och följande ramsa skapades vid sänggång...
ja jag vet
det var en get
som sket
och spelade trumpet
när han åkte rymdraket
till en annan planet

plus ett antal andra versioner, såklart...

Hmm tänkte lägga in en bild här lite snabbt men jag använder ju fel dator...

Aaahhh en äcklig grej har vi i en plastburk här hemma, vi har fått för oss att det är en kackerlacka men vi vet inte. Den kröp in genom altandörren, stenhård, svart ca 2 cm, 6 ben, iiiiiisssssccchhhhhh, egentligen är det nog bara en skalbagge men det är svårt att släppa tanken på kackerlacka.

I väntan på bussen...

En pappa försöker prata på för att roa sin lilla dotter när dom väntar vid bussen:

-Tror du det är en kille eller tjej som kör bussen?
-Jaa det tror jag.

Åter till vardagen

Kanske skulle blogga en gång i alla fall!! Idag har jag varit på jobbet och lämnat barnen på dagis. Skönt att få göra nåt annat nu faktiskt! Längtar alltid till vardagen sista veckan på sommarlovet. Barnen längtade också!

På jobbet var det dock bara schemaläggning som gällde vilket var skittråkigt men nödvändigt. hann göra en plan på ett schema till vår årskurs också, skulle ju vara fantastiskt om det fungerade bara sådär utan en massa trassel!!

Nu står röja på schemat och snart stoppa dagisbarnen i säng. Lov är härligt men vardag är vardag! Skulle ju egentligen leta upp någon av alla fina foton som vi tagit med kameran och stoppa in här...

På mig kanske, händer inte så ofta...Tjohej!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.