Italien dag 6

Eftersom skulle blir trist även idag så bestämde vi oss för att besöka Etna på Sicililen. Vi gick upp tidigt och kom iväg strax innan 8. Många väggbyggen, mycket dåligt väder och många snirkliga vägar senare så kom vi fram till San Giovani och tog färjan över till Messina. Där, som en skänk från ovan, fanns ett Mc Donalds där en snabb lunch intogs. Vi började sedan färden upp på Etna. Vid 1900 meters höjd finns en station där man parkerar bilen och sen tar sig vidare med buss eller linbana. Pga det dåliga vädret gick inte bussarna. Efter stor övertalning så kunde även Ebba tänka sig att åka med. 1000kr gick linbanefärden på!!!! 600 meter upp, ut och titta ett par sekunder, vi var lite felklädda om man säger så... Sen linbanan ner. Häftig natur med den svarta jorden och blommor i tuvor här och där i fina färger.









Efter nedfärden var det glasspaus. Sen åkte vi en minibit och gick ut och kollade på kratern från utbrottet 1983. Det blåste så kraftigt att det knappt gick att gå runt kratern.

När vi var nöjda med Etnabesöket började en snirklig färd tillbaka till Messina. Vi tog färjan över och klockan började bli sent och vi tnkte snabbt hitta en pizzeria i närmsta grannby. I Scilla åkte vi tydligen helt fel och missade själva stadskärnan. Vidare till nästa by men inget napp där heller. Till slut tsannade vi på en sk Esso Bar. Det blev lite mackor, chips och vatten. Melker köpte en buss och Tyra en tusenfoting och alla var glada och nöjda.

Äventyret fortsatte länge till, inte förrän efter kl 1 var vi tillbaka i Diamante.









T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo