Författarbesök

Idag har vi haft författarbesök på skolan av Mats Wänblad. Han gav väldigt bra skrivtips till eleverna och många blev inspirerade och ville börja skriva - NU! Vi fick höra lite mer om bakgrunden till de spännande böckerna om Krabbsjögrund.

Sen har jag varit hos tandläkaren och fått min avbitna tand fixad och därmed är rotfyllningen jag hållt på med i över ett år färdig, jiiihuuu!

Nu sitter jag och scannar 54 bilder, blivande julkort på jobbet... Bilderna blir så häftiga när man får upp dem på skärmen!!

Bakat

Vi har idag bakat lussebullar, kanelbullar och skorpor. Allt blev bra men nu är jag sååå less på det som man i vanliga fall uppfattar som en doft, nu är det mer en stank av kanel här hemma. Fast jag känner att Melker försöker göra något åt det genom att släppa ut lite Mamma Scans köttbullelukt då och då...

Nu ska jag fortsätta att föröska få upp den hinna av mjöl, socker och kanel som hamnar på golvet när man bakar med barnen. Tråååkigt!

Ebba har nåt slags privat djurläger denna helg. Igår var det hundkursen i nästan 2,5 timmar. Idag har hon jobbat på Aspuddsparken med ponnyridningen (plus att man sköter om 42 djur som hon så ordentligt påpekade för mig) och nu är hon i stallet. Som tur var köpte vi nya dojjor till henne att ha på just dessa ställen, tur med tanke på det trevliga vädret som råder.

Nu städa!!

Prutt och fis?

Är prutt och fis samma sak undrade just Melker. Själv tycker han inte det, fis är bajs och prutt är prutt. Okej, jag fattar - inte!

tisdag

Bokprat bokprat bokprat på förmiddagen. Vår bibliotikarie hälsade på och presenterade böcker och flera barn tog med sig böckerna ut på rasten för att få läsa vidare, kul!

Några svenskalärare hamnade i diksussioner om LUS, det är knepigt att göra rätt och göra lika! Hmmm...

När jag kom hem hade mamma fixat mat, städat osv. Barnen och jag hade en lugn kväll. När dom små somnat bakade jag till fikat imorgon och Ebba gjorde milkshake.

That´s it. Nu är det utvecklingssamtalsunderlag som hägrar! Åhhh va kul!

Barbiemamma och barbapappa

Tyra har nog aldrig fått höra någon saga om barbapappa för enligt henne är det här barbiemamma och barbapappa...

Fototriss - porträtt

Förut, för 100 år sedan var jag med i Fototriss. Idag bestämde jag mig för att prova igen.

I juli köpte vi vår Canon EOS 500D och vi tog med den till lekparken. Tyra kan man fota hur många gånger som helst, hon har så mycket hyss för sig hela tiden så variationen blir stor.


Ditten och datten

Tömde kameran idag och hittade bilden på denna stackars dinosaurie som kämpar för att hålla sig över ytan. Isen hade dessutom lagt sig över natten, stackars, stackars!!

Tyra på väg till dagis (förlåt förskolans) halloweenfirande, ser väldigt läskig ut!!!

Ebba och hennes kompis ville ha fest, det blev höstfest eftersom det inte skulle vara halloween.

Lite jul har börjat smyga sig in hos oss, haha!!

Visst är det fint med lång hals, kolla in barbie på bilden...Önskar att jag hade haft bilder från vårt utställning på skolans öppet hus-dag i lördags. Det var otroligt fint! Får fixa på tisdag, imorgon har vi kompensationsledigt - jag ska dock jobba med utvecklingssamtalsunderlag.

Sen måste man ju bara få säga jiiiiiiihuuuuuu, 3-0 mot Assyriska och Djurgården får stanna i allsvenskan! Melker är helt säker på att det är HAN som gör att dom vinnner. Varje gång han följer med på match så vinner de nämligen. Tänk om det verkligen är så, då kunde han kanske få lön eller så, motsvarande spelarnas... En tanke bara...

Pälslös björn

Ser inte detta helt galet ut????

Björnen finns på Leipzigs Zoo.

ABC

Men jag tror jag blir galen. Jag MÅSTE ha den här!  Bara för att ha den liksom!Jag tror inte ni förstår hur fin den är om ni inte tittar in hon Petrified in Pink. Det fanns siffror också...

vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha

I övrigt har inte mycket hänt höll jag på att säga. Jag har varit på rim och ramskurs med Johanna Hellsing - göörkul! Instrumentbygge next year!!

Ebba, Tyra och jag gick till dammen i mörkret och matade fåglar. Tyra sprang förstås på trädäcket och halkade, ena benet hamnade utanför innan hon fick grepp och klarade sig från att halka i det iskalla vattnet. Min puls gick upp till 190 på en sekund. Melker är dålig i feber, de ringde från dagis idag. Självklart måsta man mala svininfluensan i hjärnan ett par varv. Jag tar nog vaccinet när det kommer till skolan. Måste bara gå med Melker och Tyra också. Ebba får ju i skolan precis som jag.

middagsdate

Det var jag och sex barn, korv, köttbullar och makaroner osså ketchup såklart! Väldigt trevligt och ovanligt konfliktfritt - varsin kompis=rättvisa!

Sen närjag skulle jobba vet jag inte vad som hände, en inredningsblogg ledde till nästa och nästa och återigen fanns det 1000 nya idéer i huvudet. Jag som lovade mig själv idag att tänka mindre på nya idéer.

November är hektiskt och december verkar börja bra...
9 dec Ebba julfest på Aspudden
10 dec nobelfest på jobbet
11 dec personalfest på jobbet, dagislucia
14 dec luciatåg för Ebba med Aspudden
22 och 23 har vi tandistider inbokade

Ikväll har jag skrivit på att Ebba ska ta vaccinationen även om jag känner mig extremt kluven till detta! Men men. tydligen får jag ta på jobbet när det väl kommer dit. Hur göra med Melker och Tyra??

Vill ha - kanske

Siffror och bokstäver gillar jag, hittade precis dessa på IKEAS hemsida. Den undre var väldans fin!Röda ögon

På tunnelbanan

Tyra -Melker du har bruna ögon!
Melker -Jag vill inte ha bruna ögon, det är inte snyggt!
Tyra -Vad vill du ha då?
Melker -Röda!

Snyggt det skulle vara...

Om det här är hösten, hur blir då våren???

Och då syftar jag på jobbet... Då har jag allt det jag har nu plus de nationella proven... Jag längtar så inerligt just nu efter att släppa åk 3 och få åka rutschkana ner till förskoleklassen. Ett helt år som man kan fylla med rim, ramsor, sånger, lekar, BOKSTÄVER. Åhhh vad jag längtar! Nu är det omdömen, mål, nationella prov som surrar i huvudet hela tiden. Men i ärlighetens namn så är det en väldans massa roligt.

Och mitt i alltihopa idag så hör jag mig själv säga till barnen - man kan inte ha en nobelfest utan ett nobelpris och så vips hade jag ganska oplanerat dragit igång ett majorhugesuperbigt grupparbete som kommer sno all tid från allt det andra jag ska göra på mina lektioner. Vad är det som slår slint så i hjärnan? Nu ska jag hitta på 18 kategorier som man kan vinna nobelpris i... Piece of cake!!! MEN entusiasmen hos eleverna var enorm så det fanns någonting bra i detta också. Och okej, helt oplanerat var det inte men det skulle INTE påbörjas idag.

Detta skrevs igår men datorn dog mitt i allt...

bacon i lådan, hur gick det till

När jag höll på att laga mat idag så skulle jag ha ett paket bacon, klippte av det från ett sånt där trepack- Sen lagar jag mat och ska ta fram vitlökspressen och då ligger det plötsligt två paket bacon i lådan under besticklådan. Hur går sånt här till???? Hur fungerar hjärnan vid såna här tillfällen? Jag kollade självklart kylskåpet om jag slängt in nåt annat där istället men nej... hjärnsläpp delux

Söndag

Japp, höstlovet är slut, helgen är slut. Vi har hunnit med en hel del! Tokig unge/ungar, firat 18 år tillsammans, haft min mamma och pappa här på middag, sett Djurgården vinna på Stadion (händer inte varje helg precis), fixat pumpor, Pia var här från Göteborg, Skolforum, jobbat, Götelaborg förra helgen - Gekås.

Ja gekås förresten är ju på tapeten eftersom dokusåpan därifrån börjar imorgon. I reklamen på tv är det en tjej som säger att hon en gång handlat för 27000 kr och det skulle bannemig inte vara svårt. Hahaha, det ÄR verkligen roligt att gå på GEKÅS pch jag skulle glatt åka dit imorgon igen om jag bara fick lite pengar från någon.

Jaja nu sitter jag här och låtsasjobbar, skulle ju vara såååå effektiv på höstlovet och skriva underlag till utvecklingssamtalen, 54 stycken. Gisa hur många jag gjort?? Just det 0,00000. Alltså jag ska inte ha 54 samtal, bara 9 men jag måste skriva om 54 elever. Liksom alltså! Dumt av mig, det innebär att kommande två veckor blir pest! Måste skylla lite på tv, nåt program som jag måste se varenda dag. Sen när man väl har satt sig där så börjar antagligen ett till program. Eller, man spelar in de progarm som börjar 20 och så ser man dem när barnen somnat, vid 22. Efter det ska man sen jobba men det har man inte lust med. Skylla på tv, vilken ursäkt.

Melker har upptäckt att det är bra med pengar och samlar sina i en burk. Han längta ihjäl sig efter att nästa tand ska ramla så att han får mer. Jag erbjöd honom en veckopeng eftersom tänderna inte ramlar så ofta och det blev en succe!!! Sen undrade jag vad han sparade till. Han ska köpa en Ferrari till pappa. Vilken tur att jag ger honom veckopeng då...

Nä kanske jobba nu då?? Eller duscha sova

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.