En liten fråga!!

Om man säger att man ska gå och tvätta sin docka i handfatet, varför smetar man då in den med typ 2-3 tandkrämstuber???

Tyyyyyyyrraaaa, din förgrymmade unge! Men sen sprack det för vi hade ingen snickeboa. Synd!

Nu sulade hon iväg en napp på Melker, bara sådär i förbifarten. Melker frågar -Varför är du så arg på mig? Tyra svarar genom att skratta retfullt...

Tyyyyyyyyrrraaaaa!!! Känns som att jag hört detta förut.

MEN tidigare idag när Tyra var på tjejkalas och nån sa att Melker var bråkig, då blev Tyra upprörd och försvarade honom. Bara det faktum att hon var bjuden på tjejkalas men inte Melker gjorde henne också bekymrad och hon har minsann sagt till Hanna på dagis att Melker måste få komma för han är ju hennes brossa (brorsa). Melker var dock inte så intresserad.

I taket lyser stjärnorna

av Johanna Thydell. Läs den!

pingis

Mitt klassrum fungerar numer även som pingisrum vilket jag tycker är bra för då används det. Ett pingisbord har faktiskt exakt samma höjd som ett arbetsbord på skolan så det fungerar smidigt att ha barnen jobbandes vid det på lektionerna. Idag behövde jag dock jobba en stund vid min dator efter lektionstid. Blev full i skratt när jag om och om igen fick pingisbollen i huvudet. Rätt var det var kom barnen på att de behövde ytterligare ett pingisbord, möblerade om, ställde ihop bord och använde böcker som nät. Har vi bara åtta rack??? Kan vi använda böcker att spela med, får man spela med händerna? Det var väl kanske till slut 12 barn som spelade pingis på ett eller annat sätt och jag fick mina läxkommentarer skrivna.

Idag var det IDOL på tv men jag såg inte så mycket pga en envis Tyra som just idag inte ville somna. Jag brukar bara se de första programmen med uttagningarna, absolut roligast eller sorgligast, beror på hur man ser det!

Tyra, hur orkar hon??!! Hon är på dagis från 7.30-16.30. Sen vill hon alltid leka med någon kompis så länge hon bara får, sen efter det orkar hon fortsätta hemma, kanske badar, dansar, leker eller så. Sen är det inte så att hon stupar i säng heller. DEssutom är hon den mest lättväckta av barnen... Märkligt! Melker softar när han kommer hem. Ebba går ut med hundar och slår mig big time vad gäller antal steg per dag!

Idag gick vi ut och sparkade lite boll innan läggningsdags. 19.25 fick jag tvinga in dem under stora protester.

Just det, min mamma och pappa träffade en gammal farbror på gästparkeringen som så gärna ville titta in i en lägenhet här i parken, han skulle eventuellt köpa en fyra. Min mamma och pappa bjöd in honom till oss :-) Han kunde knappt gå, han hörde dåligt och var väldigt gammal. han bodde själv i en villa. Skulle ha erbjudit honom vår lägenhet mot hans hus kanske... Hur som helst så blev han otroligt glad över att han fick komma in och titta. Han ville absolut ha en fyra för att kunna ha kvar sina möbler. Han hade bott i huset sen 72. Vilket projekt att flytta... Tror inte jag skulle orka om jag var han!

Nej nu ska jag väl jobba, kanske!

Helgen och handsprit

Mycket har hänt i helgen men det jag måste skriva om här verkar vara pappan med handspriten på Gröna Lund. En pappa står och väntar på fem barn som han har med sig på Grönan. När dom kommer ut från tekopparna delar han snabbt ut en klutt handsprit till var och en... Är det konstigt att apoteken har stora skyltar på dörrarna som säger att handspriten är slut...

Cathrin, kära kollega, imorgon gör vi slag i saken, klär ut alla barn i hemmagjorda gristrynen, fotar, mailar bilden till alla föräldrar och på ämnesraden skriver vi svininfluensan har brytit ut - skulle vilja veta om dom tar det som ett skämt eller blir förbannade. Äsch våra föräldrar är luttrade och vet att det mesta är flams eller trams som vi hittar på, hahahaha!

Vi har alltså varit på Grönan och det bästa med det var att Tyra passerade 110 cm-gränsen för första gången. Bläckfisken och Kvasten var nu till hennes förfogande och det var ju såklart superkul! Lillfisen!! Vi hade ju väntat ända till september för att det skulle vara mindre med folk... SÅ var det inte riktigt. Hysteriskt! Sen blev det sommarkryss men vi tittade inte så mycket. Vi gick väl runt 22.30 med ett gäng trötta barn.

På söndagen var det COOP-dagen på Skansen. Kändes motigt att ge sig iväg efter Grönanbesöket dagen innan men vi kom iväg. Hade sällskap av systrar med familj och vänner och mamma. Men vem bokade in Classe Möllberg som underhållare? Hade varit okej med Electric banana band men ensam... Njae...

Idag var det måndag BIG TIME på jobbet. ELLER så ska jag sluta göra en massa klipp och klistra på måndagarna. Det blir otroligt rörigt. Kände mig återigen motarbetad av datorerna på skolan. Ville visa 3,5 minuter youtube snabbt via projektorn och det hackade och stannade HELA tiden. Men barnen hade tålamod och uppskattade alla tokiga hundar som vi tittade på.

Jaha, då var klockan snart 00.00 så godnatt!!

Trött idag

Senaste tiden har ju varit smått turbulent och många timmars sömn har gått åt till funderingar. Idag sa det pang och jag är så trött!!! Värdelöst att somna in djupt när jag nattar Melker och Tyra, väldigt svårt att vakna sedan. Urk!

Har spenderat kvällen med att storstäda kaninbur, trist men nödvändigt. Kaninerna har fått flytta ut, Twix grävde hela nätterna så att inte Ebba eller vi kunde sova. Nu slipper vi lukten inne också!

Eleverna har idag röstat fram att våra tre grupper ska heta Knatte, Fnatte och Tjatte. Så käckt... Not!!! Jaja, är det demokrati så är det!

Ska bara ta diskmaskinen, tvättmaskinen och dusch innan jag får sova, godnatt!

Melkerfisen har tappat sin första tand redan förresten. Han har ju precis fyllt fem! Ebba har precis tappat sin sista tand.

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.