Roligt

Ditten och datten

Såna här trevliga varelser skuttar omkring i vår park just nu, överallt. Den här skuttade dock utanför porten precis och var väldigt nära en död mellan Paris käftar och frågan är om inte jag också hade dött av äckel. Tänk er en stor groda, mosad i munnen på en hund. Uäck!! Det blir bättre snart när dammen fylls av grodyngel som man kan håva upp och studera! Det är gulligare!I helgen var vi nere i Citybanans tunnlar och tittade. Lite kul att se och man fick ju ha hjälm och väst... Melker var måttligt road av fotograferingen.Nej nu blev klockan mycket igen och jag måste duscha sova! Gonatt!

Om man har för mycket pengar...

Nu i odlartider så fick jag ett utskick från nätbutiken Cosas om att Oddbirds (som säljer olika pysselkit fint paketerade) sålde sitt Solroskit hos dom. Man kan också delta i en solrosodlartävling. En glasburk med några solrosfrön kostar bara 139 kr... Hallå!!!! 139 kr!!! har någon varit inne och köpt solrosfrön i lösvikt på en zoobutik? Du får ju solrosfrön till en hel papegojfarm för 139 kr. Om man vill ha speciella sorter kan man ju gå in på Lidl och köpa deras fröpåsar för 2.90. Dock inte i glasburk utan i fröpåse. Sen kan man tömma nån gammal syltburk hemma i kylskåpet och knyta ett band runt så kan man leka Oddbirds. Märkligast av allt denna dag var att Tyra och jag redan fixat våra solrosor. Dom började bli långa och vingliga så nu är dom omplanterade i varsin kruka med varsin extremt snygg blompinne, designad av Tyra. Och som vanligt fanns det inga fat till krukorna... Varför är det så??Tittar på Tyra

Sitter här och tittar på Tyra som pysslar. En polisuniform i papper är på gång... Än så länge har hon bältet med batong och  handbojor. Hon har lyckats klippa hålen i handbojorna utan att ha sönder pappret, med min mormors stora gamla skräddarsax! Nu är det polishatten som skapas men det går så där och Tyra är smått förbannad. Fast egentligen är hon lycklig för jag gav upp min hemlighet och gav henne en kartong med färgade A3-papper som legat här hemma länge. Ungen höll ju på att gå sönder när ritpapprena var slut och hon är hemma och sjuk! Men farväl alla fina papper, inom några minuter kommer ni vara förvandlade till alla möjliga konstiga manicker. Alldeles nyss fick jag (tack och lov) slänga tre pappkassar som agerat kojjor till några barbiesar. Dom var sönderklippta på olika sätt för barbiesarna behövde ju fönster och annat :-)

Jaja nu ska jag sluta titta på Tyra och titta på spisen istället, tråkigt!

En helg...

första buketten vitsippor
ebba jobba på Aspudden
grilla (fläskkarre är bökigt att äta!)
ebba på kaninhoppningstävling (15ende plats av 39, bra!)
i skogen
fotboll
städa
tvätta
handla
fixa hundvakt (tur att det finns goa grannar!!)
genrep av Körslaget (tack Katti som fixade)
talang på tv
leka med kompisar
bråka med kompisar
lekparken
hundpromenader
inte sova
vägra sova
arg för att man ska sova
vila - nope
jobba? ja nu!!!

Aspuddsparken

Idag skulle Tyra äntligen få rida i Aspuddsparken och Ebba skulle jobba som ledare. Melker, jag och Paris fick följa med. Först hade vi picnic i solskenet.


Tyra är pinsam lillasyster och kommer med full ryttarutrustning. För Tyra är det en självklarhet, hon hade tänkt sig spö också!!


Ebba med hästen som hon ska leda och Tyra ska rida.


Tyra och Ebba och Gremwly.Ojoj nu somnade jag framför datorn! Godnatt!!!

 

Morr

En minst sagt händelserik dag, intensiv som få höll jag på att skriva men nu för tiden är varje dag lika hysterisk och när allt är klart och jag ska sätta mig och jobba så bruka klockan ha hunnit bli 23...

Varför morr i rubriken? Jo det har varit ett och annat morr idag! Lite på barnen i skolan som haft sönder saker och slängt grejer omkring sig. Jag säger återigen att jag tycker om att ha pingisbordet i mitt klassrum men mängden barn som härjar i mitt klassrum på fritidstid har ju ökat med några 100% vilket medfört att det titt som tätt förstörs saker och slängs grejer lite här och där. MEN det var inte barnen som fått de stora morren idag, utan korkade vuxna, flera stycken på samma dag. Skriver inget här om det dock...

Men en sak jag morrat mest över är de konstiga reglerna som gäller när vi ska beställa material till skolan. Jag skulle göra en beställning på lite bollar, pyssel, pennor osv. Då är det så att Staples har alla de sakerna MEN Stockholm stad har avtal med Simonsen på vissa av dessa saker och då får vi inte beställa tex blyertspennor från Staples utan från Simonsen. Om man inte säger att det är till pyssel på fritids då... Varför ska allt vara så komplicerat.

Jaja, sen blev allt ännu snurrigare när vi skulle prata ihop oss om vilket underlag vi ska ha inför utvecklingssamtalen på skolan. Alla gör olika och många hade redan börjat så vi kom fram till ingenting. Bra jobbat - not!

Sen åkte jag hem, fick god mat som min mamma lagat. Städade lite, fixade lite, funderade på mat, skrev handlingslista. Jesper åkte på att handla idag igen. Nattade barn. Gick ut med hundarna (grannhunden här). Kom hem från promenaden och hjälpte Jesper att packa upp maten. Började laga pastasallad, hjälpte Ebba i säng, sen äntligen en kopp te och dags att jobba men då var ju klockan som sagt 23 så äsch, jag hinner inte.

I morgon är det premiär för Tyra på ridningen. Hon och kompisen Hulda ska rida sex onsdagskvällar i rad nu och Tyra är otroligt laddad!!!! Hon har ju ridstövlar, väst och hjälm!!!

Nä nu var klockan återigen 00.30 och jags ka sova!

Hur hungrig kan en hund vara

Vår hund är så hungrig så att hon nu börjat lyfta ner kastruller från spisen eller diskhon. Hon biter tag i handtaget, lyfter ner den på golvet och diskar den. Hon hoppar extremt högt när man går förbi med något ätbart i handen. Hon har fläckar i pälsen på huvudet för att hon stoppar in huvudet i diskmaskninen så att det droppar från det övre planet. Vad göra???

Men hon är söt...

Dagens bilder

Medan Ebbar var på turridning gick vi andra bort till fotbollsplanen. Melker och Jesper åkte före i bilen och Tyra och jag promenerade med Paris. Tyra gjorde fynd längs vägen!När vi kom fram var Melker genomsvettig. Han dribblade och for runt. Om 2,5 veckor ska han på sin första fotbollsträning!! Gissa om han längtar!!

Paris njöt av solskenet och av att slippa koppel ett tag.Efter fotbollen åkte Jesper för att hämta Ebba. Vi andra gick till Ekängens skolgård och lekte och fikade. Mormor och morfar tittade förbi. Sen gick vi vidare mot skogen.I den här skogen är det tillåtet att ha hunden lös så det hade vi och Paris var galet glad!!Melker och Tyra också!Sen hände det nåt mindre kul! En rådjursfamilj sprang förbi och vips så var vår gulliga hund lika vild som en utsvulten varg i jakt på föda. Pappa rådjur sprang som en galning och Paris efter i riktning mot Vantörsvägen. Vi stod högst upp på berget och bara gapade för vad gör man. Efter ett tag kom dock vilddjuret åter!! Tack och lov!När vi kom hem plingade det på dörern och hulda ville ut och cykla med Tyra och plötsligt ville både Melker och Tyra cykla utan stödhjul. Jag sprang ett antal varv med dom båda och jag lovar att inom en väldigt kort framtid så har båda tagit  av stödhjulen för gott!! Hurra!!!

Sen la sig inte lugnet utan vi gick in till oss. Då plingade det på dörren och Leo kom in. Middag med fem barn och en tant som gick förbi tittade in en extra gång och tyckte nog att vi hade många barn haha. Sen var det dags för badaleken, man hoppar från soffan klädd i badkläder. Den övergick till bad i badkaret. Vid 19.30 gick gästerna hem, Melker och Tyra hamnade vid varsin dator och varvade ner, puh!
 

Vill ha en sak till!


Hittade dessa bokbilder på en hemsida, vet inte riktigt hur. En konstnär har fått i uppdrag att måla olika personers bokhyllor. Roligt. Skulle gärna ha en tavla som denna fast med mina egna böcker. Just på denna bild fanns det ju några man känner igen!!

Vill ha!Fina tavlan från Isa Form!!

Påskafton

Just nu är jag så slut att jag inte orkar blogga egentligen. Vilken dag! Vi började med att ta oss till fotbollsplanen vid 10-tiden. Där träffade vi en annan hund som Paris for runt med, dessvärre i leran. Superkul hade dom. Melker och Jesper spelade fotboll. Jag och tjejerna gick tillbaka hem. Ebba och Tyra släpade ut kaniner och kaninhinder. Grannen Leo kom dit. Jesper och Melker åkte till Mc Donalds och köpte hem lunch till barnen. Ebba och Tyra åt ute, sen blev de osams om kaninerna. Jag släpade in paris i duschen och höll henne fast där tills hon var någorlunda ren. Leo och Tyra kom in och lekte och försvann iväg till Leo. Jag och Jesper städade, Jesper åkte iväg och handlade. Jag dukade.

Gästerna kom, påskharen lämnade en lapp att nu börjar påskjakten!! Tyra fick bråttom och tog på sig första bästa skor barfota och sen sprang dom iväg. Sista stationen var en stor pinjata som såg ut som ett ägg.

Sen kom Tyra in med blödande skavsår på ena foten och sen dess har hon varit gravt handikappad och gnällig för hon kan faktiskt inte gå längre! Paris norpade all gravad lax. Jesper fick åka och köpa ny. Vi åt mat - lite blandat. Gott. Sen efterrätt. Godis. Te. Fika.

Lite mer gnäll, lite mer hungrig hund, lite mer godis, en och annan sockerkick och ett körslag senare så nattade jag Melker och Tyra. Gästerna skjutsades hem av Jesper, jag gick ut med Paris och NU sitter jag här och är så otroligt seg.

Vokaler och konsonanter

Idag när Lyckohjulet stod på på teven så började Melker surra om vokaler och konsonanter. Det visar sig att han genom att titta på lyckohulet lyckats bena ut vad som konsonanter och vad som är vokaler. Han sa att man hörde det, hur lätt som helst. Och ja, det gjorde han också, hur lätt som helst. Full koll på varenda en! Är det inte märkligt!!!??? Jag trodde självklart att Ebba förklarat men nej, så var det inte!

Lyckohjulet kanske är något för oss svensklärare!?

SENT

Jag är uppe för sent!! Idag igen!!! Katastrof!

Melker har numera säsongsbiljett till Djurgårdens hemmamatcher. Det första han sa i morse var - Stadion!!!

Japp i kväll var det dags, alldeles för sent för en liten fis som Melker men dessvärre har han full koll på DIFs hemsida och matchprogram så det var inget snack om saken - han skulle på fotboll idag. Dessvärre var matchen inte så kul och han konstaterade när han kom hem att hockey var roligare :-)

Tyra och jag skulle påskpyssla här hemma. Tack och lov kom grannarna över och fick henne att glömma pysslet för en stund och vi kunde istället dricka en kopp te  medan barnen lekte.

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.