I kön på Lidl

Höjden av smarthet fick jag höra idag i kön på Lidl. Efter mig står tre killar. Den första som såg ut att vara 12-13 köper en burk cola. Sen säger han till killen i kassan -Alltså, får han köpa sån här energidryck (pekar på sin kompis bakom i kön)? Alltså han är inte 15 men alltså han fyller typ i morrn. Du kan väl vara juste och låta honom köpa ändå??? Kompisen blir smått irriterad eftersom killen i kassan inte hade en tanke på att han inte fick köpa denna energidryck förrän första killen berättade att han inte var 15... Varför sa han något överhuvudtaget???

Det var tiderTänk när det var kul att hänga med till tvättstugan och titta när det snurrade... Nu har tvättmaskinen ersatts av datorer med bolibompawebben och FIFA 11 osv.

FamiljeporträttÖvre raden: Jesper, Petra
Nedre raden: Tyra, Melker, Ebba

Allra längst bak, konstnären själv, Tyra

Tapeter mm

Var och stirrade en stund på tapeter häromdagen. De som satt på väggen var dessa (plus några fler):

Först ett barndomsminne, vårt sofftyg när jag var liten. Tänk när vi flyttade in i huset med senapsgula väggar och oxblodsfärgad SKINVÄGG som fondvägg och så dessa soffor... Sofforna var snyggast med mässingsknoppar på armstöden om jag inte minns fel... Nu kan man alltså få tyget som tapet istället.Sen en hundtapet som jag gillar och kan tycka att Ebba kanske kunde ha som fondvägg bakom sängen i nya lägenheter. Vet dock inte vad hon tycker!Själv vill jag göra en fototapet av Paris i naturlig storlek och sätta i golvhöjd i hallen i nya lägenheten. Vore lite kul att se vad hon gör!

Parisen har varit hos veterinären två gånger idag. Ögonlys och omröntgen av armbågarna.
Tyra stavar

Idag har Tyra fixat ihop ett märkligt armband till kompisen Lina. Sen skulle det paketeras i diverse plastpåsar och sen skrev hon en lapp. Lappen hittade jag senare fastlimmad i vår köksbänk, tack och lov ganska färskt så det gick att ta loss. Men jag blir imponerad av stavningen!! Att få hela ordet överraskning rätt är banne mig inte dåligt när man är 5! Det är väldigt viktigt med L efter Lina!!


LINA L EN ÖVERRASKNIG

Helgen

Banken i fredags eftermiddag - puh vad skönt att det är gjort!
Lördag - kort tur till Höganäsbutiken för att glo på kakel. Tyra i park på Söder med våra grannar. Hockey på kvällen och DIF vann, jihuuu! Barnen lärde sig kanske ytterligare någon härlig svordom då vi satt granne med klacken. Killen bakom oss blev så glad när det blev mål så han tappade balansen och ramlade rakt ner på Tyra som bröt ihop och ville åka hem.
Söndag - Jesper tränarutbildning hela dagen, Melker fotbollsträning och hos kompis, Tyra kalas och sen leka leka leka med kompisar här hemma tills vi skicka hem hela högen vid 18.30.

Nu ska jag tvinga Ebba i säng, ta ut hunden, göra som Jesper - tuppa av! Godnatt!!!

Tyramyra

Tyra är den mest fantastiska unge man kan tänka sig, på alla sätt och vis. Kreativ som attan, läser och skriver hela tiden, leker och busar hela tiden, skriker skrattar gråter hela tiden, springer, hoppar, skuttar hela tiden, retas, jävlas, låter hela tiden. Och det är DET som är problemet - hon gör allt och lite till HELA tiden. Just nu är det så vansinngt jobbbigt så vi är tvugna att gå ifrån ibland för att andas. Det tar lång tid att natta. Man tjatar, bråkar och gnäller och inget hjälper, hon bryr sig inte ett smack. Det känns otroligt sorgligt faktiskt för vi är irriterade på henne för ofta och till slut är man så slut så amn blir irriterad på precis allt även om det är tokfel att reagera så men man onrkar inte helt enkelt.

Nu fick jag tokhuvudvärk så godnatt!!

Spattig gubbe - förvirrad tant

Har idag simmat igen eftersom jag har det som läxa från sjukgymnasten och när mna ligger där i vattnet så kan man ju inget annat än att iaktta andra människor. En äldre man, 70+, kommer ut från herrarnas, väldigt solariebrun, välkammad, gukldringar osv. Han tar några hurtiga joggingskutt för att sen slå sig ner på ett av trappstegen vid bassängen. Där sitter han länge och tittar på oss som simmar, fixar håret hela tiden, påminner om han Nalle (med bihanget Jörgen som var med i någon såpa). Sen rätt vad det är hoppar han försiktigt i badet och aktar håret. lägger sig på rygg, plaskar ultrasakta en halv längd och går sen upp och intar positioin på trappsteget igen och fixar med håret... Klart.

I omklädningsrummet var det en dam som låste upp sitt skåp och utbrister "skåpet är ju helt tomt" för att i nästa sekund gapskratta för det visar sig att alla hennes saker hänger prydligt i skåpet bredvid. Hon låste helt enkelt fel skåp. Sen kan hon inte sluta skratta.

Kanelbullens dag

Vab idag på självaste kanelbullens dag och då kan man ju passa på att dricka äppel/kanel-te och äta en kanelbulle till frukost...

Man kan ju undra hur det passar in i cambridgedieten som jag skrev om tidigare hahahahaha.

Snorar ganska bra för egen del också men Tyra är värst idag. Melker håller sig till halsont.

Melker sa redan vid 8-tiden "Jag har inget att göra!". Tyra däremot verkar ha tusen saker att göra, som vanligt. Just nu rivs några fryspåsar ut och ska bli något hemligt. Jag chansar på att det blir en hög skräp på golvet om jag ska vara negativ, eller ett klädesplagg om jag ska tänka som Tyra:-)

Helgen


Tyra shoppade ny mössa, jag med och Ebba med. Melker var mer intresserade av fotbollsskor, helt otippat!


På väg till allra första innebandyträningen! Laddad...


Melker har Oliver på besök från skolan. Här är han högt upp i trädet, säker från Paris som gärna skulle vilja slita honom i stycken!


Årets första lövkrona. Tyra på väg till dagiskompis på kalas.


Paris fick bada i Långsjön och var hur lycklig som helst!


Får man inte plats med nummerskylten på sitt hus så får man ha huset på nummerskylten...


Oliver fick hänga med på Derby på Råsunda. 2-1 till Djurgården, jihuuuu!

Därutöver hann vi baka bullar (kanelbullens dag den 4 oktober ju), reda ut krig mellan Tyra och Hulda, fika, laga mat, bli sjuka i halsarna osv.

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.