Minimello osv

Tyra pysselmaja har annonserat att "imorgon smäller det!" för då är det hennes eget minimello som går av stapeln. Hon har skrivit låtar och gjort artisterna.


Kolla mikrofonen!


Denne figur heter Herman och har rakat av allt hår.


Är det Jedwards som är bakgrundsdansare??När vi var inne på ÖB idag i Skärholmen så såg Tyra plastgerbera och hon bara MÅSTE ha två stycken, det var bara så. Antagligen så är det något som ingår i någon plan eller något hon sett på Philofix på tv. Jag förstår henne precis för jag var/är likadan. Vissa grejer är väldigt bra-att-ha-grejer!! Hursomhelst dom står inne på hennes rum och blir säkert förvandlade till något snart!

Imorgon lämnar vi vår bil till försäljning. Leasingavtalet går ut och vår nya bil kommer inte förrän om en månad. Lite vemodigt, larvigt som attan men ändå, den har följt med till Italien och allt. Jesper och jag började prata om att åka ner i år igen men vi borde ju lägga alla pengar på nya lägenheten. Barnen är klokare än oss. Vi frågade vad vi skulle göra i sommar -Stanna hemma. -Flytta in. Alternativt bara åka ner till Europapark i några dagar.  Jaja, det mest intressanta blir att vara utan bil under en månad!! Vi fuskar och hyr första helgen, Melker har fyra dagar med fotbollscup och Ebba ska vara på Kistamässan under samma dagar.

Nä nu blev klockan 2.30 och det kanske är läge att sooooova!!!!

Ajdå!!

Valde ett annat utseende på min blogg och det blev otroligt fult!! Och på blogg.se så är det så krångligt att fixa till det så nu får det se hemskt ut tills någon snäll person här hemma hjälper mig! Blääääää!!!


Hmmm nu när jag kollade igen så hade det rättat till sig så det såg bättre ut men fula teckensnitt osv!!!! Jaja!!!

Pyssel!!!

Hittade denna blogg med makalöst mycket pyssel!!!!!!!!

MÅSTE sy filthus!! MÅSTE!!! Så är det bara!

Krispiga tulpanernas tid kommer nu!

Nu när julen är slut och alla inredningsbloggare tröttnat på sina vita amaryllisar så kommer det skrivas om dom krispiga vita tulpanerna istället. Varje år samma sak. Plus blåbärsris. I var och varnannan inredningsblogg. Eller hur!?

Idag har vi varit hemma hos Emma och Bosse i Nynäshamn och firat jul. Massor massor massor av god mat, allt från tacos till julmat till rostbiff med supergod sås och potatisgratäng, paketlek med massor av paket. Fiffigt att slå in en klädvårdsrulle och få fem tillbaka hahaha! Vi spelade TP, barnen lekte och härjade, chips och ananaspaj. Tomten hann inte dit men det ordnade sig genom att Moa, Vilma och Tyra agerade tomtar på egen hand. Tyra hade tillverkat julklappar till allihop. Anna  fick tex en laptop som hon blev jätteglad över!Nu blev jag så trött att jag inte orkade skriva mer!

Jo vädret är galet och jag fotade rosenknoppar igår. Dock är bilderna dassiga då jag fotade med mobilen!Tyra bloggar

Tyra kämpar på med sin blogg!!!

Läs här!!!

Melker och Tyras lucia


Tyra - tredje tärna från vänsterGlad TyraTill slut kom Melker med på bild!På väg ut!Lågstadiet fick lite hjälp av högstadiet.

I verkligheten var det mörkt och ljusen lyste upp men blixten förstörde den stämningen. Jaja!

Dessvärre ringde Ebba  när vi kom ut från detta luciatåg och sa att hon mår så dåligt att hon inte kan vara Aspuddsparkens lucia. Jättetrist tyckte jag!!

Katarina Norra dagen

Kom tillbaka till jobbet efter en veckas vab och samma dag skulle det vara utställning. Fick ihop det till slut med hjälp av världens snällaste kollegor!!!För ett par veckor sedan gav jag barnen i läxa att skriva vinter och julord och sen sen skriva meningar om fem av orden. En ganska trist och fantasilös läxa. MEN när man valde ut en mening från varje elev, skrev med vacker stil och klistrade på tjockare papper och klippte ut och hängde ie n fin gren så blev det jättefint!!! En läxa till mig själv nästa gång är att inte välja ruta med rundade hörn, tog ju extremt mycket mer tid att klippa!!!Här är granen som är gjord av ett cykelhjul och tre rockringar med gröna tygkorvar på. I granen hänger lärarkandidatens juldikter som hon gjort med eleverna. Hon använde en mall:
Julen är
Julen är
Julen är
Julen är
men julen är inte

I övrigt ställde jag ut Astrid Lindgren-sakerna:
Spunkarna
Vem var Pippis mamma, vad har hänt henne, hur såg hon ut?
Pippi på andra språk
Krumelurpiller, vill di bli stor eller vill du inte bli stor, varför, varför inte.

Tyvärr var jag korkad och hade inte med mig kameran så jag har ju inga bilder från övriga rum. Sofie gjorde ett jättefint videobildspel där varje barn fick säga vad dom var mest stolta över denna termin. Sen hade hon sitt fina julfönster med krubba och allt. Hos Chatarina hade vår duktiga lärarkandidat ren-utställning efter en probelmlösning i matematik. I bildrummet fanns massor av fina bilder av barnen och några föräldrar hade tryckt upp barnens kolsjälvporträtt i A3-format som dom sålde, jättehäftigt. Vi fick in massor av pengar till klasskassan. Lotterier var en succé!! En jättekul dag!!

Hysteriskt

Jag satte mig precis ner vid köksbordet för att ta det lugnt en liten stund. Fick syn på adventsljusstaken och inser att inte ens den har vi hunnit med i år... Nu fick jag tända tre lika långa ljus och sen får jag väl släcka dem i olika omgångar för att få en tjusig "backe"...

Jag satte mig ner för att ta det lugnt efter en hysterisk dag med magsjuk hund. Vet inte hur många gånger jag sprungit ut med henne - sprungit på riktigt för att hinna till skogen innan det är för sent... Say no more. Hon slaktade två soppåsar igår och är verkligen magsjuk!! har kokat risgegga och lite kyckling till henne - risgeggan ska ju vara stoppande...

Sen har inte bara dagen varit hysterisk utan hela veckan med barn som hostar oavbrutet. Melker var så illa däran i onsdags morse så vi fick åka till akuten. Han hade svårt att andas efter en natt av krupphosta. Vi satt upp hela natten med fönsteret öppet men det blev aldrig bättre, inte förrän vi åkte iväg till akuten, då släppte det. Vi var helt ensamma i väntrummet på akuten - magiskt!

Senaste månaden, terminen och året kan väl också sammanfattas som hysteriskt, det är aldrig lugnt någon gång. Idag har dock varit en långsam dag, vi gick upp skittdigt för att Ebba skulle till Berga på kaninhoppning. En extremt munter Ebba gick motvilligt upp och var så seg att hon kom 40 minuter senare än planerat... Melker och tyra tog sovmorgon efter en någorlunda hostfri natt och vaknade ca 9.30. Sen har vi sovit lite hit och dit hela dagen jag och Jesper, sprungit ut med hunden, segat i allmänhet, köpte thaimat för att slippa laga mat och så ut med hunden igen och ige och igen. Väldigt typiskt att hon ska bli dålig eftersom jag och Jesper planerat att köpa alla julklappar imorgon. jag är ledig imorogn eftersom vi hade knorradagen i lördags.

Tyra var vädligt rolig idag när hon satt inne på Ebbas rum och ropade på mig om och om igen. När jag till slut kom dit tar hon hundklickern och klickar och säger Bra mamma, du gjorde rätt! hahahaha!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.