Valparna - fler bilder

Paris valpar fyra dagar gamla:


Tintins "stora" 3-veckorsvalpar:

Är det fredag den 13:e??

Hela dagen har gått åt till att piska på barnen att bli klara med "bilsagorna" till en tävling med sista inlämningsdag idag. Jobba, ni har inte tid att tjafsa, rita, jobba på, snabba på, vi måste hinna osv osv osv Hela denna tävling är en galen grej - vinsten är en resa till KOlmården. En mamma i klassen jobbar på företaget som ordnar tävlingen och hon kollade så att vinsten verkligen kunde gälla alla 65 elever, hon fick svaret ja. Någon dag senare fick hon reda på att så inte var fallet. Hon meddelar en av mina kollegor detta och ber hen berätta för mig vilket hen glömmer. Långt senare får jag veta det genom en lärare i en annan årskurs som också har denna förälder i sin årskurs. Grrrrr, det är ett jättejobb som jag och barnen lagt ner och om dom skulle vinna så måste ju alla få åka. Jaja, jag gör klart eländet så får vi se vad som händer...

Sista inlämningsdag var idag och idag kämpade barnen ihjäl sig för att bli klara. Sista sagan tar jag hem och lovar pojken som gjort den att jag färglägger himeln klart åt honom hemme men jag var tvungen att skynda mig hem eftersom Tyra skulle till stallet.

Tyra och jag tog oss till stallet i regn och rusk, missade en buss i Älvsjö och väntade nästan 20 minuter. Tyra var jätteduktig på ridningen! En lillebror lekte på läktaren och ramlade baklänges med huvudet ner i golvet, PANG! Skulle tro att det blev en ordentlig hjärnskakning!

Jesper hämtade oss. Hem och laga mat. Let´s dance. Sen skulle jag jobba. FÖr över bilder och texter från kamera och USB-minne till min dator. Ska börja ladda upp grejerna på tävlingens hemsida - möts av meddelandet att tävlingen är avslutad. Hur kan det vara så  när det bara står avslutas fredag den 20 och ingen tid... Då är jag i alla fall så trött på detta att jag kan skratta åt skiten. Tänker att -va fan vi gör photstoryberättelser av det istället. Letar efter photostory på min dator men hittar det inte. Hittar dock ett gammalt bildspel som jag gjort och klickar på det. Något magiskt händer - ALLA, precis ALLA ikoner ändras och vad jag än försöker klicka på så öppnas VLC media player.

Ringer supporten som faktiskt har varit med om detta förut. Hon hade ingen aning om hur det gick till men det går att fixa tillbaka om man befinner sig i skolans nätverk. Jag skrattade och sa att jag kanske kan ställa mig utanför mina barns skola och surfa på deras trådlösa. Hon har humor och tycker att jag ska ta med en brassestol och sätta mig där imorgon och ringa tillbaka så ska hon hjälpa mig. Nähä, jaha - jag skiter väl i att göra nån jäkla photostory just nu da!

När klockan är 23.30 tvingar jag barnen i säng. Våra barn är aldrig trötta och somnar framför teven eller så som alla andra barn. Varför inte det?

Helgen är en sån där lugn och harmonisk helg... Imorgon ska Melker och Jesper på fotbollsläger med övernattning i en liten stuga. Det ska regna och snöa... Direkt efter på söndag så har Melker match. Sen ska vi åka och lämna en kanin i Hässelby och hälsa på Paris i Åkersberga. Vi tjejer ska vara hundvakt till grannhunden Cleo på lördag, handla hårfärg och färga håret på Ebba, packa hennes saker inför Falunresan och allt det andra man måste göra. Sen ska vi hämta de 70 flyttkartonger vi köpt av en granne också. Sen på måndag kan man andas ut för då får man gå till jobbet igen :-)  Snart är det sommarlov! Tänk på det!!!

Fick en bild på Paris idag.

Hur trött kunde man bli???

Idag har jag drabbats hårt av trötthet! Kära nån, har varit som en zombie sen jag kom hem från jobbet. Med tröttheten kom ett gigantiskt godissug som resulterade i att jag åt en skogaholmslimpamacka med leverpastej och lite popcorn. Lät ju inte så himla farligt men så petig som jag varit senaste veckorna så var det ju inte bra :-) Sen hittade jag satsumas som Jesper köpt som var jättegoda trots att det var fel säsong tyckte jag. Då berättade Jesper att dom legat under en skylt med texten "säsongsvara". Sen när är satsumassäsongen i april, den brukar ju vara vid jul????

Fan va intressant, nä ska fortsätta med veckobrevet innan jag somnar...

På jobbet hade vi  vernissage idag med arbetet om våra sinnen. Mitt i röran av 65 elever och alla föräldrar och släktingar så hade jag fått för mig att sista gänget skulle få göra sina gipsöron. Hamnade till slut i en rolig diskussion om gipsblandning med en tandtekniker och en keramiker - båda experter inom ämnet. Roligt att höra om deras jobb. Tänk att få kleta med gips och lera hela dagarna och att vara så bra på det att du kan försörja dig på det! Fantastico! Avundsjuko!

Har hamnat i nån liiiiten kris kring mitt yrkesval och vill itne hålla på med alla j---a dokument, bedömningar och skit som ska göras. Vill vara kreativ och skapa och prata bokstäver med barnen. Förskoleklass varje år skulle vara en dröm, alternativt en femårsgrupp på dagis (hahahaha vet att det heter förskola).

Min svägerska Jenni skulle vara stolt över mig idag. Vi diskuterade en elev och någon frågade -Har hon gått på dagis? Jag svarade -Nej! bara på förskola. Hahaha och så tänkte jag på Jenni!

Fick en liiiten kris till när det visade sig vara väldigt viktigt att jag har mitt medarbetarsamtal snarast enligt rektor. Varför då, vad ska han säga då? Att jag måste ha engelska hela dagarna eller? Hjäääääälp!!!!!!

VALPAR!!!!

Världens goaste Paris fick sju valpar idag!!! På bilden är det bara sex stycken men sen kom det en till. På söndag ska vi hälsa på, längtar!! Undrar vad Paris säger när vi kommer och tänk att få se alla korvarna!!

Promenad - igen

Ebba, Tyra och jag har varit på långpromenad idag. Här är några bilder.


Sen när vi kom blev det kaninhoppning. Det blev så stor publik så en mamma trodde att vi hade kaninkalas :-)


Promenad mm

Har promenerat helt solo idag. har alltid så svårt att veta var jag ska gå så jag bestämde mig för en väg, gick den tills den tog slut, valde då nästa och gick tills den tog slut. Sen började jag känna mig lost så jag letade upp en väg vars namn lät någorlunda bekant och så följde jag den och till slut var jag vid Ebbas gamla skola och kunde hitta hem :-) Herrängen är ett inferno av fina villor som man kan gå och studera. Många är utbyggda och måste vara enorma, hur har folk råd, det är pool, två-tre bilar. Utanför ett hus stod det en ny mini Cooper, en Ferrari, en Mercedes och en stor amerikanare...

Paris har ju åkt till Camilla så jag hade inte ens hund med mig. Ett tag tänkte jag nästan gå och låna någon av grannhundarna. Har kärat ner mig i Cleo som är en Alaskan malamute. Hon är helt gudomligt söt och så otroligt gosig. Hon bor vägg i vägg med oss. Dessutom har vi haft vår grannhund Caruso här idag och det var mysigt men jag tror att han var grymt besviken när inte Paris var hemma! Så här ser Cleo ut ungefär:Imorse när vi gick upp för att få iväg Melker på turnering så tyckte jag att det lyste lite väl vitt genom persiennerna och mycket riktigt så var det ca en decimeter snö utanför. Jesper och Melker kom iväg, hann ända till Fruängen innan telefonen ringde och dom fick vända hem - för mycket snö för att kunna spela...

Vi planerade vardagsrum lite grann och bestämde oss för att åka och kolla på soffa. Efter lite om och men så kom Tyra med oss. Det är en utmaning att ha en pratkvarn med sig när man försöker diskutera sig fram till saker men vi tog oss genom Bernardssons, Mio och Ica Kvantum innan vi åkte hem igen.

Nu är det en klassisk helgkväll hemma hos oss, jag jobbar/surfar vid köksbordet, Melker ser på sport i soffan, Jesper har slocknat i andra soffan, Tyra spelar in film på sitt rum och Ebba hänger vid datorn och lssnar på musik. En totalt osocial familj hahaha!

Häromdagen när vi var på bibblan lånade jag en bok som jag tänkte läsa - väldigt ovanligt. Fattar bara inte när jag ska läsa??? Varje stund då jag inte har nåt att göra så borde jag jobba, packa/slänga saker, städa eller nåt annat. Men jag får väl skita i facebook hahaha - fast facebook är kul (om man sållar bort lite politik och Hammarbytjat vilket förekommer väldigt mycket...) och jag skulle faktiskt inte vilja vara utan det. Fast det går i perioder.

Boken heter Ensamma hjärtan och herrelösa hundar, jag föll nog för framsidan :-)
Jag bloggar som aldrig förr haha! Förut för länge sedan hade jag en hel del läsare men nu är det nog värre...


Tack för musiken

Jesper och jag har varit på inspelningen av Tack för musiken, Niklas Strömstedt hade Plura som gäst. Jesper följer Niklas twitter och läste att det fanns billjetter att hämta. Det varade i nästan två timmar men programmet blir väl en timme. Kul att ha sett allt extra bibbelbabbel som blev. Dessutom var Mauro Scocco gäst. Kul grej att göra och kul att göra något på egen hand!

Ludvig var här och lekte med Melker, sen stack dom till fotbollsplanen och sen hem till Ludvig. Där blev Melker medlurad på 4km-spåret och så sprang dom ett varv där. Tänk om man själv kunde vara så tränad att det gick att göra det lite så där i förbifarten... Medan vi var på inspelningen var Jespers mamma här och Jespers pappa fick köra Ebba till ridningen.

Påsklovet är snart slut och det känns lite snopet. Hade tänkt hinna med en massa saker men det känns som om det enda man gör är att gå ut med hund, göra frukost, städa av köket, börja med lunchen, äta, städa köket, gå ut med hund, börja med middag. Otroligt segt med alla måltider som ska serveras. Köper ett gäng pappkartonger från Findus nästa lov så får man micra det man törs smaka på!!

Parisergrisen har åkt hem till Camilla, tack och lov. Det är ju ett tag kvar men jag blir nervös när hon är så trött och flåsig. Hoppas nu att allt går bra!!!! Barnen konstaterade att man kunde ha en macka liggandes på bordet nu utan att den försvann :-)

Tyra har utforskat youtube ytterligare. Nu ser hon på filmer där barn sminkar sig. Hon är väldigt avundsjuk på att några fick använda mascara. My god, vad är det med detta barn???

En sista reflektion - påskliljor är väldigt fina men de luktar skit!!

tvärtombloggen

Jag läser en del bloggar där allt är så vackert, rart, härligt, städat och en massa andra ord.  Där man köper speciella diskmedel, dofter att hälla i strykjärnet och dammsugaren mm. En blogg som jag följt i många år är Lottas blogg och jag är fascinerad över att hon via sin blogg gått från att enbart vara förskollärare till att nu i dagarna enbart jobba som stylist och fotograf. Hemma hos henne är det vackert hela tiden. Till och med när hennes barn bakar. Dom bakar i vackra förkläden som typ Madicken, dom använder fina keramikskålar, till och med dl-måttet är fint. Det här har jag skrivit om förut och jag tänker att jag borde starta den sanna bloggen  ganska ofta. Så där som det ser ut på riktigt hos de flesta, med plåtbunkar, mjöl överallt, slitna barn-t-shirtar med mjöl på magen och kladdiga händer, muffins som blir sådär, som väller ut över pappersformen och som aldrig blir en snygg cupcake. Men det är kanske det som gör det kul att läsa bloggar som Lottas, att få se något annat än vardagen. Sen försörjer hon sig på att ta vackra bilder så det finns ju en anledning för henne att ta just dessa vackra bilder. Tänk er samma grej hemma hos oss. Tyra står med sina dreads vid köksbänken, hittar på egna recept, har någon lite för liten tröja med paljetter på sig, mjöl överallt, och så dessa muffinsformar som välter och klibbar ihop...

Samma sak om man tittar runt, soffan som hunden med bästa hundkompis rispat sönder. Vi vill inte köpa ny förrän vi flyttar så nu lever vi efter mottot "det som inte går att laga med silvertejp är inte värt att ha", Tyra har pysslat i sängen och råkat klippa i lakanet osv. Men så inser man snabbt att så farligt är det inte hemma hos oss. Man kan ta en timme och surfa runt på Hemnet så inser man att vårt hem ändå ser ganska trevligt ut jämförelsevis. Vi jar inga rödbruna plastmattor i kombination med bruna tapeter osv

Idag flyttar vi pysslet till Bibblan i Älvsjö. Där ska vi bygga hus med en Lotta, Silfverhjelm eller något tror jag hon heter. Tyra är laddad, jag undrar var vi ska ställa huset när vi kommer hem. Vilket tråkigt tänk!!

Nu ska jag sluta lata mej och ta ut Parisergrisen. Skulle vilja mäta hennes mage först, hon är så stor nu. Jag fasar för att det kommer valpar här hemma snart, hon måste verkligen hinna till Camilla först!!!!

april 2007


En favoritbild. Melker och Tyra som tittar och skrattar åt tvättmaskinen. Lite mer lättroade än nu, haha!!


Sötnosar!!

Tar mig samman och bloggar

Kan inte förstå att det är så svårt att skriva nårga rader här ibland. Jag älskar att gå tillbaka och läsa och det kommer ju bli otroligt svårt att göra om jag aldrig skriver... dessutom är ju inte livet händelselöst någonsin så det är väl bara att skriva ner vad som hänt under dagen. HUR SVÅRT KAN DET VA????

Bäst just nu är att lägenheten såldes helt plötsligt, dagarna innan vi skulle börja om med visningar. Jihuuuu! Sällan har jag blivit så glad! Även om det är med stor sorg jag lämnar denna lägenhet, faktiskt, Trivs otroligt bra här. Men nästa lägenhet ligger ju runt hörnet så ingen fara...

Barnen har varit sjuka i 100 år cirka. Melker har varit hemma i 15 dagar från skolan. Han gick dit en dag, kom hem med öronvärk och vi åkte till jouren och fick besked - nästan öroninflammation, stanna hemma och ta det lugnt. Som tur var kom påsklovet nu och han kanske återhämtar sig. Ebba är sjuk mest hela tiden. Tyra blir sjuk men fortsätter livet som att hon inte är påverkad och återhämtar sig snabbare än de andra två.

Sen sportlovet har jag varit otroligt duktig och hållt mig borta från onyttigheter i stort sett hela tiden. Jag vaknade på måndagen och kände att jag fått nog. Jag har inga regler eller så utan försöker hela tiden tänka mig för. En och annan godis har åkt ner men över påsken lovade jag mig själv att inte äta en enda godisbit för när man väl börjat och det finns så mycket så är det svårt att sluta. Min räddning just nu är apelsiner. Morötter blev så uttjatat så jag upptäckte apelsiner. Längtar efter mörk choklad med mintsmak. Det är verkligen något jag längtar efter!

Årets mest hysteriska månader är här, april, maj och juni med för den delen. Självklart fyller ju alla barnen år, självklart är det matsäcksinferno, skolevenemang och på det slänger vi in en flytt. 2 juli lämnar vi bort nycklarna till lägenheten och då kan vi andas ut, fram tills dess är det sannolikt ett race. Vi flyttar dock 4 juni. Tänkte skriva att det blri lite lugnare då men glömde att jag jobbar ju fram till midsommar så då blir det en aning lugnare.

Vi hade stora planer på Italien i år igen men det lutar åt att vi får skippa det och lägga pengar på lägenheten så att den blir "klar". Barnen är mest sugna på Europapark vilket jag verkligen kan förstå. Enormt häftig nöjespark som jag också gärna skulle åka tillbaka till.

På jobbet är det massor att göra. Och har man inget att göra så kan man städa... Men man har alltid lite för mycket att göra för att hinna fram till städningen... Men det är kul men jag är för ostrukturerad. Kan någon strukturera upp alltihopa lite?? Till hösten har vi ingen aning om hur det blir. Vill ha det som nu, vill ha kvar kollegorna! Nä nu blev klcokan så där oförklarligt mycket igen, 00.37. Min säng har någon tagit, Jesper "vilar" lite ovanpå överkastet sedan några timmar tillbaka. Så här har hela påskhelgen varit, jag har somnat på soffan, han somnar på överkastet hit och dit. Ebba somnar inte alls, hon går omkring i lägenheten mitt i natten och konstaterar att hennes föräldrar kan somna hipp som happ. Kan tonåringar få insomningstabletter?? Fast å andra sidan kan hon inte svälja tabletter så det skulle inte fungera...

Åh, Paris har jag inte skrivit om. Lilla gumman ska få valpar om 10 dagar och hon är så trött just nu. Hon kan vara lös för hon lämnar mig inte, hon orkar inte galoppera iväg mer än några steg, magen är jättestor nu. Camilla trodde att det skulle bli minst fem valpar. När man går ut kan hon plötsligt bara lägga sig pladask på sidan eller på rygg och bara vägra gå. Hon är ännu hungrigare än vanligt hur det nu är möjligt. Kommer bli typ världens sötaste valpar!!!

Nu blir det nog soffan!


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.