Djurhelg och lite olyckor

Vi har tema djur i helgen.
Torsdag - Ebba red dubbla pass på Hammarby gård
Fredag - Tyra red på Farsta Ridskola
Lördag - Ebba provred medryttarhäst på Stora Uringe
Söndag - Kosläpp på Dalarö och sen valptitt i Åkersberga, längtar efter Paris!

Melker som har blivit cykelfantast rejsar runt i parken som en dåre, upp och ner för gräsbackar, i skogen, till BMX-banan och överallt och till slut sladdade han och landade på ett finger, tror vi. Det svullnade och blev blått och blödde så Jesper fick ta med honom till akuten. tack och lov så var det typ en stukning. Älskar barnens knän och armbågar just nu - bästa sommartecknet!

Tyra är inne i en riktig humörperiod och vi hänger inte riktigt med i svängarna, eller orkar inte riktigt hänga med... Man är arg, glad ledsen, sur, sprallig, busig, galen, rolig, retsam, bråkig omvartannat inom loppet av ett par minuter. Kompisarna är dumma, kompisarna ska sova över - ja kära nån, man vet att man lever. Hon skulle nog behöva vara i stallet hela dagarna! Där är hon alltid glad!!! Bästa Farsta ridskola kommer med ett brev underlektionen i fredags och bjuder in tjejerna i gruppen till två dagars ridläger! Fantastisk verksamhet!!! Och JAA! Tyra vill gå.

Ebbas medryttarhäst Sudden är dessvärre lite skadad i benet för tillfället och ska vila två veckor till, skulle vara så typsikt om det blir strul nu bara för att vi hittat en medryttarhäst. Hoppas hoppas han är återställd snart!

Häromdagen var vi till Fruängens barnläkarmottagning och en fantastisk läkare tog emot. Hon lyssnade på barnen, lyssnade på mig när vi berättade om hur kruppen hållt på. Hon märkte inget på Melkers andning tvärtom var den väldigt bra när han fick testa att blåsa i en maskin men pga de problem vi upplever med andningssvårigheter så klassade hon det som förkylningsastma - han är för stor för att ha krupphosta. Vi fick såna där sug-in-mediciner. Tyra hade lite öron på gång men fick order om näsdroppar och hostmedicin. Hon erbjld oss att komma tillbaka i höst när hon körde en pricktestperiod eftersom barnen ev reagerar på pollen. Magiskt att det äntligen hände nåt, är så trött på att ta barnen till läkare som säger -det är virus, bara att vänta ut... alltid samma svar oavsett vad.

Nä nu ska jag skärpa till mig!


Fredag och riddags

Tyra på väg till ridningen. Det är veckans höjdpunkt.
Idag hoppades hon på att få en ny häst som hon inte haft tidigare.


Framme vid den långa bron. Tyra vill att vi ska rusa till stallet,
jag tycker att vi kan gå och fota när vi har så mycket tid på oss. Tyra springer före.


Jag fotar.


Älskar rostiga bokstäver!


Trädet står kvar den här veckan också!Plötsligt kom svanen för nära för objektivet så det blev en huvudbild tydligen.


Jag ville fota Tyra i den extremt långa trappen.
Exakt i samma ögonblick upptäcker hon att hon lyckats
spräcka glaset på sin älskade ipod. Tårar tårar tårar!
Tur att hästarna fanns runt hörnet!


Jag fortsatte att vara tråkig mamma och fotade lite blommor.


Det blev en ny häst - Silver!


fredag

Vill ju skriva här lite oftare men vet inte riktigt vad. Alla dagar innehåller samma hysteri. I skolan blev vi till slut två lärare på ca 65 barn. Vi hade drygt 30 var i klassrummet och jag tyckte barnen fixade det otroligt bra med tanke på att vi brukar vara hälften så många...

När skoldagen var slut så var det snabba rycka med att skriva ett veckobrev. Sen skynda till skolan, plocka upp Tyra, bussen till älvsjö och hoppas på att hinna med bussen till stallet och det gjorde vi. Vägen till stallet är så magiskt fin. HELA skogen är full av vitsippor! Babblade med alla trevliga mammor under ridningen. Jesper hämtade oss, snabbt  hem och laga mat. Jesper snabbt iväg till Melkers match.

Melker kom hem och var trött!!! Tyra var bara galenspeedad som vanligt och Ebba och jag skrattade så vi grät när hon sprang omkring och var superhjälte. Det värsta är att hon är extemt rolig tills den sekund man bara inte orkar mer men då orkar hon väldigt mycket mer...

Barnen kom på den briljanta idén att vi skulle sy. Tyra ville ha en sovsäck till Barbie och Ebba en sele till kaninerna- Gjorde båda. Sen ville barnen sova och jag skulle vara effektiv och föra in LUS på skolwebben men jag hade glömt papprena i skolan.

Nu håller jag på att somna!

Nya lägenheten


Köket. Vi har strulat med kaklet hur mycket som helst och var verkligen jättenöjda med vårt val - tills vi såg det idag... Hmmm vet inte vad jag tycker riktigt! Vitvaror saknades.Vår fina flamingotapet. Väggen till vänster är grå men det syns inte riktigt!Fönster mot vår balkong.Målaren tyckte att detta var snyaste väggen på hela bygget. Han berättade att dom var en Hammarbyare, en AIKare och Djurgårdare som jobbade som målare på bygget. Gissa vem som fick ta sig an denna vägg...Tyras färg heter Barbie :-)Fondväggen i vårt sovrum.

Ebbas rum är vitmålat så jag fotade det aldrig. Uteplatsen hade fått buskar idag och vi slipper avenboken denna gång, hurra!!! Istället får vi aronia-häck.

Valborgshelgen

Lördagen
Melker hade match på Älvsjö IP. Jag och Tyra promenerade dit/sparkade dit. Killarna spelade fantastiskt bra mot Enskedes pojkar 03, ett år äldre alltså. Dom vann med välförtjänta 5-1! Sen kommer jag inte ihåg ett smack av vad som hände mer den dagen.

Söndag
Premiär för Tyra och fotbollsträning. En något rörig sådan men det ordnade sig på slutet. Ingen från hennes skola spelar fotboll men vi upptäckte att tränaren bor i grannhuset till nya lägenheten! Efter träningen åkte vi nämligen dit för att hämta flyttkartonger hos några som också flyttat från vår gård och dit. Nu har vi 70 flyttkartonger hemma plus några till i källaren.

Sen var det dags för match på Stadion så Melker och Jesper gav sig iväg dit för att se DIF spela oavgjort. Jag och tjejerna var hemma, började packa lite smått. Melker och Jesper kopm hem och bytte om för Melker hade match på kvällen. De tränar på 7-manna så det var en träningsmatch mot Hammarby och killarna vann men inte helt rättvist enligt Jesper.

Måndag
Jesper jobbade. Jag och tjejerna kom iväg till IKEA för att köpa saker till kaninerna. Melker var hemma själv men Oskar kom och hämtade honom så han var där och lekte. När vi kom hem fixade vi lite och sen åkte vi med Ebba till stallet - länge sedan. En irriterad storasyster ville inte låta lillasyster hjälpa till... Kul att se Ebba rida!  När man tittar på Tyra så blir man galen på att några tjejer aldrig kan förstå att dom ska trava länge vilket gör att alla hästar stannar hela tiden - här var det inte riktigt så :-) Vi gosade med Lasso och Coffee också. Tyra var modig och lät korna slicka på händer och armar, det avr kul ända tills en ko slingrade tungan runt hela handleden och drog in den i munnen. Tyra grät och vi föröskte att inte skratta men lite orligt var det faktiskt. Förlåt Tyra!!

På vägen hem käkade vi på bästa kebabhaket i Haninge. Melker hade mat hemma. Att det var Valborg struntade vi i, räckte med brandlukten. Sent på kvällen gick jag och Ebba ut och gick i 50 minuter, bra för det behövde jag! Tyra som hade gått upp fem på morgonen somnade rekordsnabbt vid nattningen - halleluja, brukar nämligen ta en evighet!

Tisdag
Idag vill Ebba till Stoff och Stil som öppnat i Kungens Kurva och jag kommer ju inte säga nej haha. Hon ska sy kaninsele säger hon. Hmmm säger jag! Men glo på tyg är ju inte det tråkigaste jag vet precis haha!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.