Söndag men ändå många dagar kvar på helgen!

I morgon är det valborg och frågan blir som förra året, ska vi orka ta oss ut till elden. Och svaret i år blir - JA! Vi blir bara latare och latare med sånt här hemma, traditioner alltså. Det är väl spännande att titta på en jätteeld när man är liten. Sen är det här svaret jag ger idag, imorgon kväll när det duggregnar och är svinkallt, då kanske det låter annorlunda...

Nu kom precis resten av familjen hem. Dom åkte till Kalmar tidigt i morse för att supporta Djurgår´n men det hjälpte tyvärr inte... Ebba hade somnat i bilen och sover nu vidare i sängen. Tur, för hon måste gå upp tidigt imorgon. Jag ska använda mitt presentkort på Åhlens spa. Det går ut nästa vecka så jag är så illa tvungen att gå på ansiktsbehandling imorgon, stackars mig! Barnen får vara hos farmor en stund under tiden.

I övrigt har det inte hänt mycket idag - tågresan hem gick bra. När vi kom var det tågbanan och Moraträsk som gällde. Nä nu gäspar jag i hjäl mig!

Nynäshamn...

Jag befinner mig i Nynäshamn med Melker och Tyra. Resten av familjen roar sig hemma och har det nog väldans bra utan oss... Eller??

Vi har det väldans bra här, som på hotell ungefär, jag latar mig och det bästa av allt (förutom att hälsa på) är att jag slipper matlagningen! Igår var Anna och Lotta med delar av familjerna här. Vi åt tacos som var gott som vanligt. Melker och Tyra som inte sovit middag storknade vid 21-tiden och det gjorde jag med. Gick upp vid 23 och borstade tänderna och somnade om igen. Skönt!

Idag har vi varit på stan, fyndat böcker på Åsas leksaksförmedling, köpt lördagsgodis och glott. Sen knatade vi ut på Ringvägen för att kasta sten. Mormor och morfar kom med pastasallad till oss när de ändå var på väg in till Stockholm. Vi stannade och kastade sten och åt lunch på stenstranden. Tänk att det kan vara så roligt att kasta sten efter sten efter sten och hela tiden nästan ramla omkull för att det är så vingligt underlag.

image50

Efter stenkastningen gick jag vidare på Ringvägen, Tyra somnade och Melker försökte men hostade oavbrutet så han förblev vaken. När vi nästan var framme kom min kompis May ikapp oss och vi gick hem och fikade lite och BABBLADE! Barnen höll sig lugna (sov resp såg på Amigo på datorn) så vi kunde gagga om både det ena och det andra, väldigt kul! (Okej May, kanske inte helt jättelugn men nästan!)

På kvällen har Melker och Tyra hållt låda ända fram till 21.30 då Melker bad att få gå och lägga sig och Tyra följde med på köpet. Dom somnade så snabbt att jag inte ens hann somna och därför sitter jag nu här. Har faktiskt inget jag borde förbereda till nästa vecka för det är en "göraklartvecka" inför vår kommande utställning, förlåt, vernissage heter det! Efter det är det utevecka och sen skolavslutning i stort sett. Sen är det ångestveckor med byte av dagis och jag börjar tvivla på om det var bra att köra inskolning direkt efter avslut på gamla dagis. Känns helcrazy just nu men det kanske blir bra... Usch jag vill verkligen inte tänka på att sista dagen närmar sig så jäkla fort, bläää! Melker kommer gråta blod efter sin cykel på dagis och Oskar och Linus. Som tur är står det en cykel hemma och väntar på honom, tack kusin Anton som lärt sig cykla så bra att vi nu kunde få ärva hans minsta cykel! Vi ska genast skicka ett ton bebiskläder tillbaka som tack, åhh, vad hans mamma och pappa blir glada då hehehe! Alltså Anton ska inte ha bebiskläder utan den kommande lillebrorsan i mammas mage då... Nog svamlat!

Riddaren och den gamla häxan - vad är viktigast för en kvinna respektive en man...

På jobbet har jag jobbat med denna häftiga bok. Bilderna är otroligt fina och sönderlästa av alla biblioteksfantaster. Boken är skriven av Selina Hastings och illustrerad av Juan Wijngaard. Här ser ni framsidan:

image48

Kung Arthur av Britannien blir utmanad av Svarte riddaren att strida om sitt kungarike. Svarte riddaren inser att han kommer vinna alldeles för lätt och ger kungen en chans att vinna genom att svara på frågan "Vad är viktigast för en kvinna?".

Kungen ställer frågan till alla kvinnor han träffar men alla svara olika. På väg mot nästa möte med Svarte riddaren träffar han den fula häxan som ger honom svaret. Som tack för hjälpen vill hon att en av kungens riddare ska gifta sig med henne.


Bilden på häxan har jag visat på min blogg förut i mars men här kommer den igen!
 
image49


Den yngsta och mycket tappra riddaren Gawain vill hjälpa kungen och gifter sig med häxan. På bröllopsnatten släpper hennes förtrollning till hälften och hon blir den vackraste flicka man kan tänka sig. MEN hon kan bara vara vacker antingen på dagen eller på natten. Flickan säger att Gawain nu måste svara på hennes fråga "ska hon vara vacker på dagen eller på natten?". Gawain väljer först det ena och sen det andra men den vackra flickan blir inte nöjd och Gawain säger till slut att "det måste du bestämma själv" och vips så är hela förtrollningen bruten. Det viktigaste för en kvinna är alltså att få bestämma själv. (I denna saga i alla fall!)


Så här gjorde vi:

Innan barnen fick veta svaret på vad som var viktigast för en kvinna i denna saga så fick de själva fundera över vad som var viktigast för en kvinna och viktigast för en man och så här svarade de:


Viktigast för en kvinna är:

Sina barn

Kärlek

Att vara snäll

Pussar

Att komma överrens

Gifta sig med en kille

Barnen

Vara snäll

Barn

Att man lyssnar på henne

Vara vacker

Att ha en kille

Ett barn

Att ha en man

Att ha en man

Jobba

Att få barn

Barnet

Att leva

Att man är snäll, vänlig och klok

Skönhet

Att ta hand om sitt barn

Barn

Att inte slarva med spisen

Sina barn och sin man

Att vara snäll mot sina barn

Barn

Ha långa ögonfransar


Viktigast för en man är:

Att ha en kvinna

Att ha en kvinna

Sina barn

Kärlek

Ha en fru

Att vara snäll

Att ha en kvinna

Att man lyssnar på honom

Barn

Frun

Att gifta sig med en tjej

Att komma överrens

Pussar

Jobba

Pengar

Barnet

Att leva

Att man är snäll, vänlig och klok

Att inte slarva med toaletten när man kissar

Sina barn och sin fru

Att vara snäll mot sina barn

Barn

Snygga kläder

Gifta sig med en snygg kvinna

Tyra dansar

Vet inte vad som är roligast, Tyras dans eller Melkers skratt!

Hammarby gård

MÅSTE lägga in ett par bilder på coola grejer som fanns på Hammarbygård (Ebbas stall) idag.

image44image45

Hingsten Elizar och ett av hans föl, tror jag... Fölet är bara en vecka gammalt. Pappa Elizar hade ingen förståelse för det utan hade fullt upp med att tillverka syskon. Tyra tyckte att det blev lite otäckt och ville gå därifrån :-) Fölets mamma var inte heller så nöjd utan både skrek på hästvis och sparkade men utan större framgång. Fy på sig!

image46


Värsta traktorn! Tur att storasyster rider på en riktig gård där det dyker upp coola traktorer och inte bara hästar, tyckte Melker.

Ebba red på sin nya favorithäst, Amelfa, och var jätteduktig. Duktig lärare hade dom också som verkligen gick fram till var och en och påpekade vad som skulle rättas till eller vad som var bra.

Lördagen tillbringade jag och småbarnen på mitt jobb, jag hann göra en massa förberedelser inför veckan och dom kunde leka. Självklart måste man spana in brandbilarna, på bilden kan men verkligen se hur nära brandstationen jag jobbar...

image47


Efter besöket på jobbet blev det Björns trädgård. Där blev jag förbannad på ett föräldrapar som tyckte att de stora barnen (åk 4-5) skulle sticka från gungorna för deras son ville gunga. De var väldigt otrevliga och verkligen motade bort dem. Kan man inte vara nöjd att de var i en lekpark och härjade istället för att de satt inne framför datorn eller var ute och drev runt bara. En del tänker så jäkla kort! Blä! Hade jag inte haft fullt upp med barnen hade jag sagt åt dem!

Tisdagstema - djur

Nu ska jag göra något jag tänkt länge. Tisdagstema. varje tisdag får man ett nytt tema att fota efter eller leta upp gamla bilder. Denna tisdag var det djur vilket var svårt för vi har hundratals med bilder på djur så jag gjorde ett urval. Nu ska jag bara se om jag får till det här med länk och så...

image33

Söta kycklingar från mitt jobb.


image34image37

Ebba för många år sedan. Melker för några månader sedan.


image35 image36

Kalven Hjärtat... Mata fåglar vid Strömmen, ett vinternöje.


image38

Ebbas favoritsysslesättning på min kusins häst Arigo.


image39

En klassisk barnfamiljsbild!


image40 image42

Ett av fåren i Bandängens parklek. Närstudie. På jobbet gjorde barnen denna rondellhund som sedan placerades ut i rondellen vid Farsta Centrum.

image43

Kanske lite otäck bild men rådjuret låg utanför dagis en dag, påkörd av en bil, den första snön föll och det såg så märkligt ut. Melker ville att jag skulle fota.

Trolldag i otroligt tråkigt väder

Tappra som vi är åkte vi med alla barnen ut i skogen eller till Alby gård i Tyresö (rekommenderas! lekpark, bondgård, skog, badplats, värmestuga osv). Det blåste storm och snön föll på morgonen - urk! Väl framme ville alla äta trots att klockan bara var 10 men så är det alltid. Vi vuxna placerade ut oss på tre stationer beredda med svansar, kol och snoddar. På min station skulle barnen smutsa ner sig med kolkritor men de gav ingen färg alls så vi fick plocka lite grillkol istället - nöden har ingen lag. De fick höra del ett på en trollsaga, vinden blåste hårt så ibland fick jag ta paus i läsandet och vänta ut den så att barnen kunde höra. Barnen skickades vidare till tofsarihåret-stationen där Anna och Pia förfrös fingrarna när de gjorde massor av tofsar på alla barn plus att de läste nästa del på sagan. Sista stationen var svansstation plus det spännande slutet på sagan såklart. Sen var barnen stelfrusna troll som ville ha lunch. Jag fotade dem alla en och en och de fotona är grunden till måndagens svenska-uppgift. Jag ska snart kolla hur bilderna blev - de blev braaaa! Här är en svansbild (med alla ansikten borttagna av förklarliga skäl). Svansarna har min arbetskamrat Christina gjort, hon är väl ändå bara bäst på att fixa till grejer bara så där, typ som att koka soppa på en spik.

image32


När vi kom tillbaks till skolan var det ett utvecklingssamtal som väntade och sen hem och hämta barnen. Ebba gick med en kompis till dagis vilket besparade mig en timme av stök och bök.

Fredag = tacos. Och tvätt. Och trött.

När tvätten är ett äventyr...

Tänk att vara så nöjd med att få gå till tvättstugan så att det känns som ett äventyr. Att först få slänga varsin stor tvättmedelsförpackning i soptunnan - wowupplevelse (borde ha hamnat i grovsoporna antagligen) - sen få stoppa tvätt i maskinerna. Melker tvättade dom röda kläderna och skulle absolut tvätta sina ljusgrå byxor själv och därmed hamnade dom bland den röda tvätten, jaja. Sen kommer det stora ögonblicket när man får trycka på startknappen och maskinerna börjar snurra så där hysteriskt fort (för att mäta tvättmängden eller vad det nu är den gör) - då är livet på topp!!

image31

Torsdag = trött

Torsdagar är verkligen den tröttaste dagen på hela veckan. I och för sig är klockan 00.24 och det kan ju förklara en del av tröttheten men inte allt. Hela veckan har gått i ett hysteriskt tempo och det är bara torsdag och inte fredag. På fredagen blir man pigg igen för det är helg, som om det vore mer avkopplande egentligen. Fast det är bra mysigt att knalla omkring med alla kottarna. Helgerna känns så uppdelade bara. Jesper och Ebba - jag och kottarna. Men vad göra??

Hur som helst så har jag en lektion mellan 13 och 14 på torsdagar och varje torsdag gäspar jag mig i genom den lektionen och barnen tycker det är jätteroligt. Jag skulle kunna somna där mitt i klassrummet. Sen brukar det bli så på kvällen att jag glömmer bort att skriva veckobrevet och kommer på det så där urkigt sent vid 23-23.30 någon gång. Då skriver man snabbt alla viktiga fakta och en smula trevlig text. Trots det brukar jag få beröm för veckobreven så jag får väl vara glad för det!

Denna helg blir det fotboll för Ebba och Jesper och kanske fågelmatning och park för oss andra. Eller kanske teater på bibblan i Björkhagen. Antagligen mycket folk eftersom det var gratis men kanske en och annan förälder från Öppna förskolan där som skulle vara kul att träffa. Saknar Öppna förskolan sååååå mycket. Åsa och Maria tänker på er!

På söndag har Ebba ridning och om vädret tillåter åker vi nog dit hela gänget. Jag vill se fölen och jag vill titta på Ebba!

I morgon kommer barnbidraget, halleluja! Men det ska vi snåla med för annars säger det svip så är 3600kr uppe i rök! I morgon är det dessutom utflykt till Alby gård i Tyresö. Känns så otroligt bra att det finns en värmestuga där när man hör regnet som smattrar mot rutorna. Jag äger inga gummistövlar och det känns småjobbigt just nu!

Detta inlägg blev lika tröttsamt som jag är trött!

Jag har hittat två böcker som jag bara MÅSTE köpa! Den ena är till Melker och heter Bajsplutten, tycker det verkar vara ett av hans intressen just nu (bajskorvsmamma - det är jag). Den har toaspolningsljudeffekt. Den andra heter Pek-Elvis och är en pekbok med Elvisbilder i. Den är till mig, inte till Tyra! Hon är för gammal för pekböcker men det är inte jag!! Måste säga att bildkvaliten var något varierad... Men men! Ja men just det, Melkermannen och jag fyller ju snart år - vi får önska oss varsin bok... Plus en cykel, en dammsugare, såpbubblor, Pippilakan, en makriljard - gissa vem som önskar sig vad...

image29
       
image30

Torsdagen är nu fredag och jag borde vara pigg! Jesper är opigg och sover i soffan. Även jag dissar hatloftsängen och slaggar hos Tyra. Och så blev det centrerat igen...

Vad gör man av Icas farliga micropopcorn???

Jo man stoppar dem i lite jord tillsammans med gräfrön och gör ett otroligt vackert arrangemang i bästa barnfamiljdesign... Tänk att de växer så bra trots transfetter eller är det tack vare kanske?? Eller var det inte transfetter som var problemet? Nej, de kunde börja brinna läste jag någon annanstans också. Livsfarligt hur som helst!


image27

Ebbas häst har nu fått en åker, ett annat planteringsprojekt vi hade under påsklovet när alla bara var sjuka, måste ju hitta på nåt!! Men nu gick det inte att få bort centreringen.  Jag centrerar hela inlägget helt enkelt...

image28

Ditten och datten

Jag var hos tandläkaren idag och jag hade faktiskt inga nya hål - magiskt! Däremot ska jag ju ta bort min visdomstand och laga den tand jag bet sönder för några veckor sedan. Men ändå - inga nya hål!!!

Efter tandis var jag in på bibblan och försökte hitta böcker till boklsukaren. När jag kom till skolan visade det sig att tre av de sex böckerna hade hon läst, en var inte bra och de andra två läste hon ut i kväll. Bibblan i morgon på rasten med andra ord...

På vägen till Ebbas skola var jag tvungen att fota lite vårbilder med telefonen, himla smidigt att ha den med sig jämt! Tycker den sköter sig bra för att bara vara en telefon!

image22

Ebba och jag hämtade Melker och Tyra. Den ena cyklade och den andra grävde - som när jag lämnade dem i morse och som dom gör varje dag. Personalen försäkrade mig om att de hunnit göra annat i mellan :-)

Vi gick hem och käkade och byggde tågbana, den skulle fotas såklart. Till saken hör att Melker byggde det mesta själv, sen fick jag hjälpa honom att koppla ihop det sista bara, duktig!

image23

Bästa tåget är lastbilen!

image24

Tyra ville också vara med... Varje dag  när vi kommer hem tar hon på sig någon tröja som Ebba sängt på golvet. Sen går hon i den hela kvällen. Hon är extremt duktig att få på sig kläderna! Denna gång bak och fram dock. Eller heter det bakåfram??

image25

Sen måste jag bjuda på ännu en god macka som Melker komponerat. Limpa med hot dog och ost, ät och njut!

image26

idétorka

Sitter här och ska kläcka bra trollidéer. På fredag börjar nästa del av sagotemat på jobbet - Troll. Vad gör man i ämnet svenska kring troll med ett gäng 6-åringar. Hmm nu kom jag kanske på det ändå... På fredag ska dom få gå en promenad i skogen och när dom kommer tillbaka kommer de vara förvandlade till troll. På olika stationer i skogen ska dom göra följande:
1. Göra så många tofsar i håret som möjligt med hjälp av gummisnoddar.
2. Smutsa ner ansiktet med ansiktsfärg.
3. Gör en svans av snöre och pinne/kotte eller liknande.

Om jag fotar alla barn som troll, skriver ut bilderna och sen låter dem skriva fakta om "sitt eget" troll. Typ namn, födelsedag, ort, intressen, favoritmat, bästa färg med mera. Då kan dom ju själva hitta på fantasigrejer eller skriva sanningsenligt. Hmm kanske en bra idé. Kan ju avsluta med att de får skriva sin bästa trolleriramsa. Hmm ja nu börjar det likna något.

Idén med stationerna är snodd från någon annan skola via internet, vet tyvärr inte vilken, har tappat den länken.

Jaha, då var problemet löst!! Apropå troll så finns det en massa bra idéer på sidan "Ingelas lekstuga". Bland annat tipsar hon om två trollspel på denna hemsida.

I övrigt så har Ebba och Jesper varit på fotboll idag och DJURGÅRDEN vann!!

image20


Jag sitter själv här hemma medan Jesper hämtar sina föräldrar på Arlanda. Jag trodde det var en hallucination när jag såg en halv Marabou mjölkchoklad med daim i min ryggsäck. Har druckit ett stort glas te med choklad till - otroligt gott men ack så onyttigt!

Jag har faktiskt klippt mig idag, jag hade inte löss denna gång! Yes! Frisören sa att hon skulle ringa mig nästa gång de vill göra en makeover på ett hår och fota för då klipper hon, slingar och färgar. Mitt hår var bra till det eftersom det finns en del att klippa av... Helt okej om dom bara fotar håret, haha! Min klippning syns inte så mycket men den känns, otroligt skönt att blli av med lite kalufs! Mamma var barnvakt idag igen, känns som om hon pendlar till oss just nu! Men hon fick i alla fall en fin fågelholk tillbaka, plockade den från marken igår (ej från ett träd!) under min promenad. Blir fin i något av hennes trdgårdsarrangemang i sommar!

image21

Nej nu väntar trolljobbet igen men nu vet jag vad jag ska göra i alla fall!

En otroligt trevlig promenad

Idag var det orienteringstävling och ridning för Ebbas del, Jespers med då såklart... Jag och mina trogna följeslagare smackade ihop pastasallader och tog oss ut. Med mig hade jag den braiga boken "Barnvagnspromenader". Jag har länge tänkt gå en av promenaderna men det har inte blivit av men idag minsann så har vi gått från Stadshuset till Huvudsta. Många saker fanns att göra och se på vägen.

Första tvärstoppet blev vid lekparken längs Karlbergskanalen. Här kunde man ju gunga, gräva, hoppa mellan stenar osv. Det blev lunchpaus. Mest spännande med parken var nog att på andra sidan kanalen åkte ju mängder av olika tåg förbi, godståg, dubbeldäckare, x2000, Arlanda Express, pendeltåg, vanliga tåg osv.

image15

Sen fick jag locka med att vi skulle till en annan lekpark för att få med mig barnen. Vi gick och gick, tittade på hundar som badade, stannade och åt lite mer pastasallad mm. Plötsligt tog Tyra paus och skulle inte gå mer.

image17

Färden gick till slut vidare förbi Pampas marina där det låg megabåtar - vem köper en sån?? De på bilden var dock inte av den typen...

image16

Vid Pampas kom Ebba och Jesper och gav oss sin förmögenhet så att vi kunde köpa glass. Hittade en liten glasskiosk på en brygga, väldigt mysigt men sååå långsam personal. Till slut nådde vi vårt mål, Augustendals 4H-gård. Shettisarna var otroligt söta men Melker och Tyra struntade fullkomligt i djuren, jag hade ju sagt lekpark. Som tur var fanns det även en bra lekpark, Melker satt inte helt otippat på en cykel nästan hela tiden, en sån där som går runt runt. Tyra hittade en kompis som hon gungade gungbräda med. Ett par timmar senare gick vi mot Huvudstas tunnelbanestation. Smutsiga och nöjda barn i vagnen...

image18image19

När vi kom var det bada och äta som gällde. Melker som inte sovit middag tuppade snabbt av i soffan vid 19.15. Tyra somnade snabbt även hon. Ebbas ridning gick bra. Det hade kommit föl på Hammarbygård, ett idag och ett igår, söta!!

Påsklovet snart slut!

Barnen börjar så smått bli bättre även om det hostas en hel del. Förresten snoras det en hel del med, vi hade en skräckupplevelse i parken idag - say no more - vi som var där såg det!!! Vi som var där var förresten jag och barnen, faster Jennie med Anton och en deddisch (bebis på Tyraspråk) i magen. Sen var halva Stockholm där utöver oss men det fick man försöka tänka bort. Melker var loj och satt på en cykel iklädd fleecejacka som han vägrade ta av sig trots att andra gick i linne och shorts. Tyra var som vanligt, lekte och härjade runt, Anton var ju otroligt duktig på att cykla!! Ebba är nog lite för stor för parken men roade sig ganska bra ändå. På vägen hem på tunnelbanan insåg kusinerna att de var där tillsammans och började leka... En rastafariman reste på sig vid första gapskratten och bytte snabbt till en plats så långt ifrån de glada barnen som möjligt. Livet måste vara hårt när man inte orkar med barnskratt, ja okej, sen blev ljudnivån högre och högre men det var ju trots allt bara glada barn....

Jag tycker faktiskt dagen började ovanligt trevligt idag, fick två sms precis samtidigt och de kunde ju inte vara från Jesper eftersom han snarkade så fint i loftsängen. Det var från min gamla Nynäskompis May och min jobbarkompis Pia. Pia ville bara säga hek från Turkiet och på bilden såg det helt ok ut, skulle kunna byta mina sjuklingar mot en veckas semester utan barn... May och jag kom överrens om att hålla kontakten lite bättre och ses under valborgshelgen. Tänk att det känns som om man känner varandra så bra trots att vi knappt pratat de senaste 100 åren, märkligt!

Igår var mamma här hela dagen. jag åkte iväg till ett dagis i närheten av nya lägenheten, Ekbacken. Det kändes mycket bättre än det förra vi besökte. Nu är det så att vi redan blivit erbjudna plats på ett annat nyöppnat dagis som heter Baltazar. I sin "reklamtext" har de skrivit att de ska jobba mycket med Tom Tit-experiment och naturvetenskapligt. Detta tilltalade mig eftersom man kan ana en liten Reggio Emilia-touch då. På eftermiddagen var vi på Baltazar och tittade. Utsidan är så tråkig, moduler/baracker, men insidan var så fin och det var lågt möblerat vilket jag saknat på de andra förskolorna jag besökt. Mysiga grejer, nytt, fräscht, trevlig personal så vi bestämde oss på stört för att tacka ja till de platser vi fått. Inskolningen börjar redan 18 juni!! Undrar hur många liter tårar jag kommer gråta när vi ska hämta sista gången på dagis, kommer bli otroligt jobbigt, usch kan inte ens tänka på det!

I alla fall, mellan dagisbesöken tog vi oss till Långbro Park, åt en god picnic (tack mamma) och tjuvgluttade in i vår lägenhet, ajabaja! Mamma var in på byggområdet vilket är väldigt förbjudet, och kikade in, jag kunde inte heller låta bli och nu fanns ju köket på plats med det fina kaklet! I lekparken skulle jag fråga en tjej om vägen till dagiset. Det visade sig vara en blivande granne. De har motsvarande 4:a i hus 3! Hon var jättetrevlig och bodde redan i området och försäkrade mig om att det var världens bästa område.

I övrigt så är påsklovet snart slut, det har ju inte blivit så mycket roligt gjort men ok, sånt är livet! Kunde ha varit värre!! Vädret just nu är otroligt bra med gassande sol. Nu ska jag kolla runt på lite andra bloggar och se om det har hänt något... Bilder skulle jag lägga in men törs inte fixa det med min dator eftersom den sabbade allt på minneskortet förra gången!!

Läkarbesök

I måndags kom vi hem från Nynäshamn och barnen har varit sjuka sen dess, eller Melker. Tyra hade en släng av feber plus att hon kräktes av hostan igår men i övrigt pigg. Idag gick jag i alla fall till doktorn med Melker och Tyra och när vi kom dit var de hur pigga som helst, lekte och for runt och babblade. Snälla doktorn skrev ut supereffektiv hostmedicin, Coccilana eller hur det stavas, man somnar bort efter en stund och hostar INTE! Hur som helst verkar de bättre nu, tack och lov!

Igår var vi inne precis hela dagen men fixade och grejade en del, planterade en massa frön som vi hittade, mest gräs och popcorn. Mina stackars kaktusar fick ny jord, borde slänga dem men kan inte, den ena har jag planterat från frö för säkert 15-20 år sedan. Nu är det typ 15 cm... Mycket att ha??? Nej men ändå som Ebba hade sagt. Vi bakade kladdis och jag städade en hel del. Melker och Tyra spenderade nästan hela dagen i soffan.

Jag hittade makriljarder fina bloggar som jag har läst och tittat på - hur hinner folk??? Måste ta stor del av deras liv men kul, önskar att jag kunde/hann!

I morgon ska vi iväg och kolla på två dagis. Nu är det så att vi redan fått plats på det ena, Balthazar (stavas??) som är ett nyöppnat. Vi ska skola in innan semestern och sen lite efter så att jag förhoppningsvis kan börja jobba direkt när skolan börjar v 33. Det andra dagiset är det som ligger närmast och kanske vore mest praktiskt men de sysslar också med ordlappar och i ärlighetens namn så är jag inte sugen på det... Men jag ska kolla ändå!

Tripp trapp trull - Ebba Melker Tyra

Februari i Bandängen

image12


Mars i Bandängen

image13

April på skolgården

image14

Hemma igen

Påskafton spenderade vi hos mina föräldrar. Vi åt en fantastiskt god middag, jag åt nästan bara gravad lax men en löjromsmacka gick ju inte att missa. Egentligen skulle vi ju bara äta köttsoppa men så blev det inte riktigt... Anna och Lotta med familj var också där. Jesper åkte hem på kvällen, vi andra mofflade godis och försökte höra vad de sa på Sing along. Lika svårt varje vecka och det beror inte på teven...

Påskdagen var iskall men solig. Vi var ute och lekte, Melker lite hängig. Ebba och mormor planterade. Jag slog slag i saken och smsade en gammal kompis och frågade om vi skulle ses och vi bestämde nästa dag.

Idag vaknade vi och såg en decimeter snö på marken och snöstorm - bläää! Jag ringde May, min kompis, och vi avvaktade till eftermiddagen med att ses. Till slut knallade jag över och det var väldigt kul att ses. Mycket babbel blev det, jag fick hålla söt 9-veckorsbebis, Elliott! Vi belv dessutom bjudna på väldigt god fika! Nu ska vi banne mig föröska hålla kontakt, att det ska vara så svårt!

Jesper hämtade oss och det var skönt att vi åkte hem med bil för nu har Melker hög feber och hostar som en tok!

Godnatt!!! I morogn är det påsklov och vi har sovmorgon, alla utom Jesper stackarn!

Påskpyssel

Bjuder här på några kycklingar som mina skolbarn (6-7 år) har gjort. Jag hade fotat dem en och en men min dator
fick tuppjuck och minneskortet formaterades, kvar fanns  i alla fall bilderna på min telefon, tack och lov!!

Så här såg "mallen" ut: (Det är Maria på Marcuskyrkans öppna förskola som gjort den förresten!)

image8

Så här fina blev barnens:

image9

Här är påskpåsarna jag gjorde till personalen på barnens skola och dagis:

image10

Att vika påsar är superenkelt, titta på Skapligt Enkelt, en livsnödvändig sida för alla på mitt jobb :-). Gå in på kategori "papper" och leta.

Lite påskris hade vi hemma till slut. I brist på lagom vas fick gossekycklingen (som är en anka) fylla ut tomrummet.

image11

Långfredag - 40års-fest

Min syster Anna har fyllt 40 och skulle ha fest kl 18, trodde vi. 16.40 inser vi att det är 17.00 vi ska vara borta. Mamma och jag befann oss i sandlådan med barnen, fick rusa in och byta om osv. Sen halvspringa till Anna, bil fungerar ju inte när man har tvillingvagn och inga bilstolar... Jaja efter den joggingturen frös vi i alla fall inte!! JEsper var på fotbollsmatch och kom lite senare till festen.

Festen  var väldans trevlig med god mat, glada människor, bra frågesport (Emma!), Singstar (slagsmål om mikrofonerna), gitarrspel, snälla och glada barn. Tror Anna var nöjd med presenten från oss, en drejkurs på Drejstudion, eller?? Rekommenderar Drejstudion till alla som vill dreja. Anna som har den är VÄLDIGT bra och trevlig och man får verkligen dreja hela tiden. När jag var där och köpte presentkortet kände jag att jag bara MÅSTE gå en kurs snart! Satsar nog på en sommarkurs nästa sommar - lääängtar! Jaja, det var ju festen jag skrev om. Melker somnade till slut i Jespers famn och vi kunde lägga honom i vagnen. Kan ju tillägga att han somnade i rummet där alla singstarfeaks höll till, ljudnivån var megabronto ungefär. Tyra hade sovit middag sent och var pigg och glad hela kvällen. Vi gick hem strax efter tolvslaget och inte skulle hon somna i vagnen på vägen hem, nej då. När vi kom hem åt hon macka och grät sig till sömns när jag tvingade henne i säng 00.45. Elaka mamman! Ebba var snabbast hem, Hon och mormor goggade (going+jogging blandat)! När vi kom hem var hon väldigt trött efter att röjt runt med kusiner och andra barn på den barnfria?? festen!

Gissa vem som vaknade först nästa dag??? Jo då det var Tyra!

Skärtorsdag

Lite udda att lämna barnen på dagis. Det var fyra barn på deras avdelning varav två var våra! Men jag hade vanlig dag på skolan. Vanlig och vanlig! Skärtorsdag, 21 barn lediga (av 54), påskpyssel och gosedjursdisco stod på schemat. Jag pysslade otroligt söta kycklingar, ska sätta in bilder på dem här för det bara nåste jag helt enkelt. Fotade nästan alla en och en! Supersoft dag med några barn i taget som kom och gick till mitt rum, cool musik på cdspelaren och bara trevligt. Gosedjursdiscot blev inte så mycket av när det blev fiskdamm. Hemska som vi är ahde vi köpt godis till alla barn, trotsat sockerdebatten totalt, dessutom bjöds morotskaka till mellis! Hur ska det gå för dessa barn???

Jesper hämtade mig vid skolan - påsklovet började! Vi hämtade Ebba och sen kottarna. Melker tycker det är superkul när pappa hämtar och blev så glad. De hade också haft en bra dag på dagis och jag tror att det hade varit en påskkärring där men fick inte riktgt någon klarhet i det. Ebba och Jesper åkte iväg och tankade bilen medan jag och småttingarn gick till vår lilla skog och käkade godis (som jag fick med mig från jobbet, det var ju 21 påsar för mycket...). Där träffade vi våra kompisar rådjuren som låg och sov men väcktes av pratglada barn och gick iväg en bit.

Vi gjorde fredag på torsdagen och käkade tacos och hade mys.

Disk...

Idag när jag kom hem skulle jag laga mat. För att laga maten behövde jag diska några saker. Sen kokade jag pasta och under tiden fortsatte jag diska. Då blev alla barnen vrålhungriga. Tyra kom ut i köket och vräkte i sig kasslern som jag skurit upp till den sås som skulle lagas. Ebba och Melker ropade på mackor och jag hävdade att maten snart var klar. Det slutatde med att Ebba åt kall kassler med pulvermos. Melker och Tyra åt först en jäkla massa kassler och sen en jäkla massa pasta. Såsen blev aldrig gjord. Sen skulle jag ju diska allt vi använt och innan jag var klar med den diskomgången ropar alla barnen på mackor. Jag säger jajaja. Tyra kommer ut i köket och hittar givetvis rullmacka (tunnbröd) som är supertråkiga att göra i ordning men det var bara att lyda order. När mackorna är uppätna är det minna macka (mera macka). Sen ska jag bara diska klart. Då vill Ebba påskpyssla. När hon säger att hon ska trycka tuppar genom att måla vattenfärg på händerna så är min gräns nådd. NEJ!!! inga vattenfärger så länge Tyra är vaken, aldrig i hela livet som Melker skulle ha sagt!

Sen påskpysslar vi och Melker ritar sin första "gubbe" som är en Pippi. Armar, ben, mage, öga, näsa , mun och flätor. Har dom Pippitema på dagis?? Svar JA! Plötsligt vill Melker gå och sova och jag upptäcker att klockan är 20.30. Tyra åker i säng under stor protest som vanligt. Sen plockar jag upp alla pennor, korkar och fjädrar som ligger på golvet, diskar det sista och NU är disken slut, förutom  några glas som står i vardagsrummet. En evighetssyssla - jag lääääääääääääängtar tills vi får diskmaskin!!!

På jobbet hade vi besök av en tjej som heter Maria. Hon är hörselskadad och berättade lite om det och vi fick ställa frågor. Bra, lärorikt och intressant. I morgon kommer hörselpedagogen och vi ska bestämma vad som behöver åtgärdas i våra nya lokaler. Vi konstaterade att sommarlovet snart r här och att man inte hinner någonting de sista månaderna i skolan.

Hej för idag!

Helg

I fredags blev jag alltså hemma med Melker och Tyra. Vi stökade omkring och kom till slut iväg ut för att hämta Ebba vid 12. Vi knatade upp till Globen för att köpa present till Ebbas klasskompis som skulle ha kalas på lördagen. En såpbubbelpistol blev det. Vi tittade på lite saker, köpte lite godis och jag tjuvsmakade en cocosprick och lyckades bita söder en tand!!! På en skumgodis. In på apoteket och köpa provisorisk fyllning och ringa tandis. Fick tid den 18:e - lång väntetid men den provisoriska fyllningen verkar sitta ganska bra!

Vi gick hem och gjorde egna såpbubblor (hade kommit ihåg glycerol från apoteket!) som fungerade sådär. Till slut gick vi in. Ebba slukade sin nyinköpta bok, jag städade och försökte fixa mat. Jesper kom hem, gick till tvättstugan och var där större delen av kvällen - 9 jättemaskiner tvättades - vinterkläderna är nu rena och kan stoppas undan. Tvätten avslutades med att Tyra kräktes upp hela dagens matranson efter att ha hostat för mycket. Hela sofftyget åkte ner i tvätten också!

Idag när jag skriver är det måndag och jag kan verkligen inte komma på vad jag gjorde i lördags, är inte det skrämmande. Jag vet att jag måste ha varit i en lekpark men jag vet inte vilken eller var det Tingelingparken? Jo, just så var det. Sen hämtade vi Ebba på kalaset. Kalaset hölls på ett dagis och på dagisgården lekte Melkers bästa kompis och det blev fullt röj ett tag innan deras storasystrar kom ut!

Söndagen spenderade vi på Ebbas skolgård. Hon cyklade och övade på hinderbanan. Hon klarade armgången för första gången vilket var så himla kul! Stolt och glad! Sen åkte hon iväg till ridningen. Hon skulle rida igen en missad gång plus sin vanliga. Det blev favorithästen Alchek första passet. I slutet av lektionen galopperade Alchek lite för fort för Ebba som flög av över huvudet på honom och landade sen på rygg pladask framför. Hon satte upp igen, red sen andra passet på Mindalka, galopperade och allt. Sen när hon kom hem så brast det och jag tror hon var chockad för då blev det ett hysteriskt gråtande, ingen fick säga någonting, hon skulle inte äta, inte duscha bara störta i säng. Till slut lugnade hon sig och det gick att prata lite. Mitt i natten vaknade hon av ryggsmärtor men somnade om snabbt på soffan igen,

Idag har det varit en vanlig dag, trevligt på jobbet, soligt som attan, flera föräldrar på besök, kul! Ebba hade haft lite ont under dagen men skuttade glatt omkring när jag kom och hämtade. Sen har det varit race som vanligt fram till 21.30 och nu sitter jag här!


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.