Matsäck, utflykt, fest, matsäck igen osv

Vad är det för del på de sista veckorna i skolan??? Igår hade jag utedag i Rudan (Haninge) och tack och lov fick vi matsäck med oss - pastasallad som var supergod! Sen på kvällen var det grillkväll på Ebbas skola och det fick bli hamburgare.

Idag var det picknick på dagis och det blev pastasallad och när jag ändå slängde ihop den så gjorde jag en till morgondagens utflykt till Rudan (igen). På kvällen i morgon tänker jag nog banne mig äta tacos precis som vanligt.

På lördag fyller Ebba år. Det blir fest för kompisarna på kvällen med tacos (igen).

På söndag händer 17 olika saker i Stockholm och jag gissar att det blir en pastasallad som följer med i packningen...

På måndag har Ebba utflykt och det blir väl pastasallad då med...

På tisdag fyller Tyra 2 år, HURRA HURRA!

På onsdag är det ledigt och en massa som händer i stan.

På torsdag ska vi till Ebbas nya skola - spännande!!!!

På fredag är det skolavslutning!

På söndag ja! Då är det Bergadagarna, Gärdesloppet, Childhooddagen på Grönan, Ebba vill till Katthemmet och titta plus något mer som jag glömt bort nu. Bara att välja och vraka! Ebba ska rida dessutom så vi får väl se hur det blir. Jesper ska ligga så still som det går här hemma och kanske bli frisk! Doktor Monika har sett till att vår medicinlåda är proppfull...

Jaja det var det det!

Hattar!!!

Årets installation på dagisfesten var hattar. Och dom var så otroligt fina så jag måste visa ALLA bilderna jag hann ta innan batteriet sa stopp :-(

image87
Den stora hatten som hela avdelning hjälpts åt att göra!
De två första beiga hattarna är Melker och Tyras. Det såg så häftigt ut när man kom in på gården och alla hattar hängde där. Vill också göra!!

Resor jag gjortFörut reste jag en del men nu blir det inte mycket - kanske någon gång senare i livet - typ!!
Några stater i USA kan jag ha missat men ungefär. Samma sak med Europa, kommer inte
riktigt ihåg var tågluffen en gång i tiden gick!


Var tog Kurt-Laban vägen???

Hmm, vi läste just ett sms där det stod att nya kusinen heter Vidar. Fegisföräldrar! Kurt-Laban var det ju!  Men ok då, välkommen Vidar!

Dagens promenad

Söndagar brukar innebära långa promenader för mig och småbarnen medan Ebba och Jesper är i stallet mm. Så blev det även idag. Ebba var dock med från början medan Jesper handlade och fixade. Så här gick turen:

Start hemma

Vi gick till Gullmarsplan

Buss 4 till Södra station

image81

Lek i Bergsgruvan där Ebba hämtades av Jesper

Vi promenerade till Slussen

Djurgårdsfärjan till Allmänna gränd

Promenad mot Djurgårdsbron med stopp vid Spårvagnsgaraget. Skärgårdsmässan höll på att städa undan så vi fick se en flygande bastu!

image82

Promenad på Strandvägen. Tyra fick för sig att hon skulle backa hela vägen.

image83

Vi lyckades passa in sista turen för Emilie från Nybrokajen till Hammarby Sjöstad. Eller Sjöstaden som man säger...

image84

T värbanan hem!!!

Trots allt promenerade somnade varken Melker eller Tyra. Inte ville dom sova på kvällen heller! Ebba red dubbla pass idag och det hade gått bra. Nästa söndag är sista gången på terminen, snyft!!

Taxinge

Efter lite tjafs hit och dit så åkte vi iväg till Taxinge slott på eftermiddagen. Dit åker man för att äta tårta helt enkelt. Eller, barnen åkte dit för att leka i lekparken snarare än att sitta ner och mysa. Men det blev en bra eftermiddag/kväll och gott var det! Och onyttigt!

image78

image79

image80

Massakerad prinsesstårta

Välkommen Kurt-Laban!

Barnen fick en ny kusin i morse. Väldigt söt, 51 cm lång och 3,6 kg. Alldeles lagom med andra ord. Här hemma är vi överrens om att han ska heta Kurt-Laban men föräldrarna verkar inte lika säkra längre... Konstigt! Nu har våra barn tio kusiner i åldrarna 0, 4, 4, 6, 7, 7, sen blir det svårare, 17, 17, 18, 19. Hmmm undrar om det sista blev rätt verkligen!! Den som vet får gärna rätta!

image76      +     image77     =     Kurt-Laban

Elvis

Igår hade vi personalfest på ett annorlunda sätt. Vi träffades vid Djurgårdsbron där skolledningen stod och delade ut varsi frysväska och varsin ihopfällbar campingpall (eller vad man kan kalla det!). I frysväskan låg picknickmaten, en jättegod macka, vin/vatten och två små bakverk. (Just det, en bok var det också!) Som vanligt när vi får tillfälle att träffas utan barn runtomkring så blir det en väldans kackel och lite knasigt med 75 personer på vingliga pallar och likadana frysväskor...

Efter detta var det dags att gå till Cirkus för att se på Elvis föreställningen som spelas av Glada Hudik teatern. "Glada Hudik-teatern består av en ensemble där utvecklingsstörda och "normalstörda" arbetar tillsammans. På tio år har Glada Hudik-teatern gjort åtta uppsättningar, med ständigt ökande publiksiffror. Musikalen Elvis bygger på Elvis Presleys liv och innehåller många av hans underbara låtar. Det är en sprakande föreställning med stor ensemble, dansare och musiker. Föreställningen har gjort succé med utsålda hus i Hudiksvall. Elvis hade premiär på Cirkus i Stockholm den 25 januari 2007. Just nu spelas den andra omgången extraföreställningar för fulla hus."  (Taget från deras hemsida.)


image75


Föreställningen var jättekul att se och jag bara undrar hur mycket jobb det ligger bakom! Het fantastiskt! Föreställningen är en del av vårt arbete kring Lika behandlingsplanen. I augusti kommer en av ledarna från teatern och föreläser för oss. Boken som låg i väskan ingår också i dett arbete. Den heter "Den onda dagen" och handlar om kränkningar i skolan. Ska bli intressant att läsa och det känns bra att Lika behandlingsplanen inte bara blev ett dokument i någon pärm...

Apropå Elvis så tror jag att jag ska gå in på Bokus och beställa Pek-Elvis till vår nya kusin som föddes i morse! Nu får inte föräldrarna läsa detta, det ska ju bli en överraskning!! Men om ni gör det ändå så kanske ni blir glada att det inte var kläder jag tänkte beställa, hehehe!

Det börjar bli väääldigt segt...

att ha sjuka barn nu! Jag vill till jobbet och jag fick var där i några timmar på förmiddagen idag vilket var väldigt trevligt. Vi pratade i genom alla barn med rektor och skolsyster och summerade året med att vi antagligen har den trevligaste årskursen någonsin på skolan. Våra småpluttar är bara så bäst!

Med mig hem fick jag 54 lappar där varje barn fått skriva tre namn på kompisar dom skulle vilja hamna i samma grupp som i åk 1. Mitt jobb blir att försöka sätta ihop tre nya grupper som vi vuxna är nöjda med och där varje barn fått minst ett av sina val. Inget man gör på en pisskvart precis! har i alla fall gjort en sammanställning av allas val.

Jag gick hem vid 12 och bytte av Jesper. Vi gick faktiskt ut till en lekpark där det aldrig brukar vara några barn. Melker och Tyra behövde luft och lite lek. Roligast var nog alla tunnelbanor som åkte ca 2m utanför parkens stängsel. Och helt otippat gick varannan till Åkeshov eller Alvik åt det ena hållet och Skarpnäck eller Farsta strand åt det andra hållet. Melker frågade varje gång ett tåg åkte förbi. Det lyser små röda varningssignaler i min hjärna när man hör hans tågintresse, det får inte gå över styr!

Så här glada blev barnen när de fick komma ut i alla fall!

image85 image86

Sen gick vi och hämtade Ebba och det var då jag kom på att Konsum har halva priset på jordgubbar denna vecka. Jordgubbar och glass inhandlades och vi gick hem och smaskade, något smaklösa men ändå, känslan!

Sen har kvällen som vanligt gått åt till dessa JÄKLA MACKOR! Barnen åt bra med mat till middag men det ska alltid tjatas om mackor och jag får krupp och har bara lust att sula ut smörpaketet genom fönstret eller så. Finns det nåt tristare än att bre mackor och bara se att disken som var försvunnen direkt ersätts med nya äckliga smörknivar och osthyvlar. Hur tråkigt är det inte att diska osthyvlar, det och spaghettisleven är bara totaltrista att diska!

Jaja nu gråter Melker varannan minut över något som tydligen är hemligt (han skriker nää när jag frågar vad det är) så jag orkar inte hatta med detta inlägg mer utan postar det, bye bye!

Melodifestivalvinnaren

Om ni vill veta vad låten handlade om så kan ni lyssna och läsa översättningen här!! Tack Helen från min 98or-lista som gav mig länken!!

Glöm inte volymen...

Prickigt

Melker i olika prickiga varianter...


image70


Lite vila i fåtöljen...


image71


image72


Kylbalsam så att det gick att ha napp.


image73


Morfar ritade tills Melker somnade på köksbordet


image74


Prickiga ben innan det blev blåsor!

Blommigt

Foton från mamma och pappas trädgård. Vill också ha såna tulpaner... Tack för att vi komma och vara sjuka och eländiga ett par dagar! Nu får ni vila lite!!! (och träffa vuxna, hahaha mamma!)

image64


image66


image67


image68


image69

Nu vet jag vad vattenkoppor är - på riktigt!

Dom där fem prickarna jag skrev om förvandlades till 5000 prickar, TÄCKTE Melkers ansikte, satte sig i gomen, på tungan, precie runt ögonen, på hela benen, magen, ryggen, pungen - ja precis överallt och massor. Sen läste jag precis att vattenkoppor är en lindrig barnsjukdom - nja!! Eländigare unga har jag sällan skådat. Natten när det precis brutit ut sov vi ingenting, kanske ett par timmar, sen var det skrik och gnäll om vartannat. Ringde desperat till sjukvårdsrådgivningen som förmedlade kontakt med jourläkarbilen som inte ringde upp på 12!!! timmar trots tre påminnelser. När de väl ringde sa läkaren -Vill ni ha tavegyl för vattenkopporna? -Ja! -Ok, jag ringer in receptet nu. Hur svårt var det att ringa upp oss på en gång för denna snabba sak???

Jaja, på torsdagen tog vi oss ner till Nynäshamn för att ha möjligheten att komma ut mellan varven. Bilfärden ner var hemsk, Melker skrek och skrek! Men till slut var vi framme och kunde bygga tågbana och fixa lite mat. Jesper åkte hem på kvällen eftersom han skulle jobba på fredagen. Natten gick över förväntan bra och nu, lördag, är allt otroligt mycket bättre. Tyra är också prickig men itne alls som Melker, tack och lov. Dessvärre hamnade nästan alla hennes prickar i stjärten vilket inte är något kul men nu hade vi i alla fall tavegylen på en gång. Prickiga bilder ska jag lägga ut när jag kommer hem och kommer åt mina bilder!

Vattkoppor - igen!

Melkers tur eller otur. Tänk att fem små fåniga prickar som inte ens verkar klia gör att jag måste vara hemma från jobbet och barnen hemma från dagis. Märkligt egentligen!

En annan märklig sak är att jag precis gick in i köket och av en slump tittar ut genom fönstret och där stod Ebbas klass!?! Vi bor ju granne med Stockhollms sista galgbacke och jag tror det var den dom tittade på. Hon skulle gå  hem själv när de var klara - bra sparade vi lite tid. Jesper och jag ska bytas av kl 14.40 för att jag ska få gå på vernissagen på min skola.

En ännu märkligare sak är att jag aldrig hinner blogga nu för tiden!  Tråkigt men jag får at tag i det igen i kväll!

Trött i fötterna???

Om man själv känner sig trött i fötterna någon gång så kan man läsa det här så känns allt lite lättare igen...

Tänk att få vara ett psykfall...

Häromdagen när jag åkte tunnelbanan hem och kliver av på "min" station, går upp för trappan till själva "biljetthallen" hör jag plötsligt en människa som skriker rätt ut:
-Nu kan ni få bjuda hem mig på middag? Men skynda er, annars går jag, säg bara tid och plats så kommer jag på middag!!
Tänk vad skönt att helt ogenerat bara kunna skrika sånt var som helst och ingen vågar säga nåt för man är så jäkla mysko så andra tror att man ska hoppa på dem om de säger nåt.

För flera månader sen på tunnelbanan var det en galen tant som stod och hojtade om allt och alla, om regeringen och Göran Persson osv för att plötsligt börja sjunga Pärleporten på högsta volym. Alla stod och kved av skratt men vågade inte riktigt visa tanten att vi helst av allt skulle vilja spela in henne på mobilen och lägga ut på nätet för att underhålla världen - för det var verkligen väldsklass! Hade hon sett alla som tjöt av skratt bakom ryggarna på varandra så kanske hon hade blivit galen fast det var hon ju redan...

När jag gick hem förra veckan var det en annan person som stod och skrek efter en hund - titta jag ser snoppen, jag ser pungen, jag ser snoppen om och om igen. Man kan tro att det var en liten kissochbajsåldersunge som skrek men det var en vuxen man. Ägaren till hunden vände sig om och sa - Äh. somna om nu va!

Såna här människor ser man nästan varje dag när man åker tunnelbana eller går i stan, oftare och oftare.

Det dubbla i det hela är ju att deras olycka blir så jäkla komisk för andra fast det egentligen är jäkligt sorgligt. För andra lika galna människor nöjer sig inte med att skrika på tunnelbanan...

Ja må vi leva!

Melkersson och jag har fyllt 3 respektive 34 år idag! Dagen började hysteriskt i vanlig ordning. 6.05 gallskrek Tyra från soffan där hon somnat efter nattens gallskriksattack. (Ja hon är fortfarande till salu men nu har jag läst om nattskräck och inser att det nog är det som härjar i den lilla damens hjärna. Inte för att det blir roligare för att man vet men det är ju tydligen vanligt!). Då skulle jag ju snabbt slänga ihop två tårtor och fick göra det med en måttligt road Tyra. Plötsligt vänder det och vi bakade på. Då vaknar Melker, alldeles för tidigt och fick komma upp och baka tårta han också. Det blev alltså ingen sång vid sängen utan tårtbak och kalas i soffan på morgonen.

image61


Jag fick en fin teburk och Söderblandning, äkta Söderblandning från Stockhollm Tea Center, av Jesper men hann knappast njuta av någon kopp te. På jobbet blev jag uppvaktad med blommor och presentkort på pocketshop. Vi var fyra personer av sju närvarande vid början av dagen. På eftermiddagen var det bara två kvar - vilket manfall! En vab, en sjuk, en halvtidssjukskriven, en semester, en vars dotter skulle opereras! Wow! Men vi fick en toppenvikarie, Anna. Men dagen gick bra ändå och tårtan försvann!

Hemma var det fullt ös när jag kom hem. Ebba har kommit hem från mormor och de hade hämtat småbarnen på dagis. Hela syskonskaran var glada att få se varandra tror jag. Melker fick en liten bilbana av Ebba och den kördes igång när jag kom hem med batterierna. Ett jäkla liv blev det. Mormor blev avlöst och fick åka hem för att packa väskan till Grekland.

Tyra flippade innan hon somnat idag och det blev hoolabaloo här hemma. Rätt vad det var somnade hon i soffan. Lilla skrutten. Då började Melker gråta efter sin nalle som var kvar på dagis. Bästa storasyster letade upp en hund som dög över natten. Melkers nalle (som Tyra fick i julklapp) är väldigt söt, lika söt som sin husse faktiskt. Titta här får ni se!

image62 image63

Om man ska vara sentimental och tänka tillbaka tre år i tiden så var den natten/förmiddagen när Melker kom ingen hit. Melker var en bra present att få men inte förlossningen. Jäklar anåda...

Favorit i repris

I morgon fyller Melker 3 år. På sin 1-årsdag fick han en musikmaskin som blev väldigt populär... Så här såg vår lilla köttbulle ut då!

Veckan som gått

Ebba hade alltså vattkoppor och jag undrar nu om det heter vattenkoppor eller vattkoppor? Vi var hemma i onsdags och hon var ju frisk förutom prickarna så jag städade i hennes rum medan hon läste i soffan. Ingen kan försvinna i en bok som Ebba och jag kunde glatt slänga både det ena och det andra. Resten av veckan har hon spenderat hos mormor. När vi ringer vill hon inte prata och hon vill inte komma hem... Hon har haft tur för hon har inte haft något kli alls förutom första natten.

I torsdags hämtade jag Melker och Tyra och sen åkte vi till St Eriksplan där vi mötte Jesper. Vi gick och titade på alla tågen vid Karlberg och sen vidare till en park som jag faktiskt glömde att ta med på min parklista. Vet inte vad den heter heller. Det var en mysig kväll och sen åkte vi hem och åt sen middag utan barnen. Skönt!

På fredagen blev det inget vanligt mys eftersom Ebba inte är hemma! Melker och Tyra börjar sakna henne nu och frågar varje dag var hon är. Men vi myste till med lite popcorn ändå, Melker och Tyra har inte lika stora krav som storsyster :-)

Jo, en sak hände denna fredag. Vi såg världens sämsta film till världens högsta pris. Syriana tror jag filmen hette och priset blev 490kr. En bot på 450 eftersom det inte finns några parkeringar utanför videoaffären och det var ju så svårt att hitta en bra film så det tog lite tid... Blä! Jag plågade mig igenom hela filmen utan att somna som vissa andra och ändå förstod jag den inte när den var slut. Så den som har sett Syriana, vad hade killarna som körde in i båten med det hela att göra???

Lördag var en superdag och vi var ute och gick och lekte hela dagen. Började hemifrån, gick ner till Sjöstaden för att lämna filmen (utan bil denna gång). Sen tog vi båten till Söder. Hamnade så småningom i Tengdahlsparken. Sen vidare till Folkungagatan. In på Flügger färg. Köpte ett laserpass som var värdo. Vidare till Slussen. Köpte pastasallad och macka. Vidare till Södermälarstrand, tappade pastasalladen på kajen, och sen upp för långha backen så att man kommer fram vid Hemköp på Hornsgatan. En sväng till Bergsgruvan. Sen gick vi till Skanstull. Insåg att vi glömt filten och tvättlapparna i Bergsgruvan. Tillbaka till parken medan Jesper gick hem och sen åkte och handlade. Vi tog buss 4 hem, köpte glass och godis på vägen för att hålla Tyra vaken. Kom hem vid 18 tiden och då var vi trötta!!! Barnen fick mat och Jesper och jag väntade ut deras sömn och käkade tacos själva!


Hmm detta inlägg glömde jag att lägga ut på bloggen så det hamnar lite fel i tiden, well well!

Barn till salu

Ca 85 cm
13 kg
22 i skor
bruna ögon
lockigt hår
kan endast säga nej eller dum

Säljes billigt

Tyra har varit ett monster i natt (och hela gårdagen!). Vad är det för fel när man vaknar från djup sömn och är så arg att man kastar sig omkring, skriker så högt det går, inte vill ha kontakt, sparkar och slår - inte en minut utan kanske en timme. Får se om jag tar bort annonsen sen... (När vi kom till dagis i morse var hon samma glada busiga barn som hon brukar - jäkla unge helt enkelt!)

Veckans parker...

Under veckan som gått har jag hunnit med att beöka inte mindre än fem olika lekparker och här kommer en liten recension (för kusinen på landet hahaha)

Drakenbergsparken vid Tanto/Hornstull
STOR park med mycket att göra för både små och stora barn. En parklek med öppettider som jag inte har en aning om. Den stora draken sprutar vatten på sommaren för att svalka överhettade barn.

Björns trädgård
Denna park passerar jag ju varje dag på väg till och från jobbet. Alltid kul att titta på "gubbarna" (Melkers ordval) som åker skateboard i groparna eller vad det kan kallas på skateiska. Barnen gillar denna park som egentligen var bättre förr innan den renoverades. Även detta är en parklek med öppettider jag inte har en aning om. Men hon som jobbar där bor nästan granne med oss så jag kan ju fråga nästa gång vi ses!

Vasaparken
Ser numera ut som Teletubbieland med den stora röda kullen med inbyggda studsmattor. Har varit där med mitt jobb men undviker den nog med Melker och Tyra. Känns bara som om det skulle vara farligt när de ska upp och springa på kullen och störta ut. En parklek... som var bättre förr den med faktiskt!

Bergsgruvan
En park att lita på. Många rutschkanor, gungor, det tråkiga tåget som finns i alla parker mm. Hemma hos oss kallas den i vanliga fall brandbilsparken (Ebbas påhitt) efter den lilla brandbilen som står i ena hörnet av parken. Nära till mackedonkan på Hornsgatan som är det roligaste mackedonkan om man frågar Melker och Tyra. Det är bra nu men var roligare förr - då fanns det ju en riktig snurr-rutschkana där men det minns nog inte Melker och Tyra!

Tengdahlsparken på Söder
En vanlig liten lekpark men ändå lite större. Inget jag rekommenderar att göra en speciell utflykt till men om man har vägarna förbi så kan man ju leka en stund.

Sammanfattar med att det var mycket som var bättre förr, man börjar bli gammal...

Besök

Igår var min Nynäskompis May här med delar av sin barnaskara, Max och Elliott. Vi käkade en delikat lunch - korv o mackisar!! - och sen tog vi oss ut till Ebbas skolgård. Melker cyklade hela vägen i uppförsbackar och nerförsbackar (hjälp!). Max hade sin cykel med sig också. Ebba var väldit loj och trött så hon låg och vilade på ett pingisbord medan de andra lekte. Barnen härjade runt och vi fick följa efter. Sen gick vi hem och åt kladdis. Inte förrän då ville Elliott vakna och vara med en stund. Det blev mycket babbel och prat, vi har ju många år att prata igen!! Det var en väldigt trevlig dag som försvann snabbt! Tyvärr tog jag inga bilder, filmade bara Melker som cyklade. Får lägga in filmen här sedan.

På kvällen låg Ebba i badet och räknade prickar på magen. Troligtvis har ungen fått vattkoppor!!!! Återstår att se vad det blir av prickarna.

Valborg

På förmiddagen var barnen hos farmor och jag var på ansiktsbehandling på Åhléns day spa eller vad det heter. Det var jätteskönt och jag somnade såklart av och till. Jag hann springa en sväng till BR för att kolla om jag hittade någon present till Melker men nja, kanske en Fifi-bil, får se!

Sen hämtade jag barnen och vi kom på att vi skulle åka till Stockholms bästa glass-ställe - "Kaffestugan" - på Fjällgatan. Sagt och gjort, här är några bilder! Båten är en polsk fullriggare (tror jag det var) och låg precis vid kajen  nedanför.

   

När vi kom hem skulle Jesper och Ebba iväg till stallet. Ebba fick rida Amelfa och det gick jättebra! Vi andra åt tacos och bylsade på oss en massa kläder för att gå till elden. Kusin Anton med föräldrar skulle också komma dit. Jag hade gjort stora efterforskningar och fått veta att den skulle tändas kl 20.00. Vi lunkade söligt ditåt eftersom Tyra ville gå själv. Tog en sväng in på Konsum för att köpa godis och slippa köerna vid elden. Vi var framme 19.45 och då brann det redan rätt ordentligt... Brasan tändes 19.30!?! Den var heller inte så stor eftersom den redan brunnit två dagar innan. Men jaja det var ju kul att få träffa kusinen!

image55

När vi kom hem hade Jesper monterat stödhjul på Melkers cykel och självklart måste man ju testa sin nya cykel. Det blev full fart i vardagsrummet fram och tillbaka tills klockan var 22 och vi fick tvinga de små att sova.

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.