Vad sysslar jag med???

Igår kom jag och barnen hem kl 17.30. Jag hade sagt att vi skulle baka och då betyder ju det i deras värld att man bakar direkt innanför dörren - laga mat går fetbort! Baka baka baka. Alla vill baka egen kaka och olika. Efter mycket kladd och hit o dit blev det två kladdisar, två ananaspaj och en tigerkaka. Vi ska inte äta detta själva utan det är till fikat på söndag. Sen laga mat mitt i denna sörja. Sen natta barnen, de små. När de somnat så måste jag och Ebba bygga ett stall av en kartong eftersom det är en skoluppgift. Klisterkladd och papperssmulor överallt. Natta Ebba, städa kök och köksbord från kaksmet och gegg. Hinner tänka att yes nu ska jag softa en stund men FFAANNN det är ju matsäck till Ebba i morgon. Pastasallad!! Bara börja koka och skära. Sen var det bara paketinslagning kvar, wow!

Idag var det hämta Ebba tidigt, 15.30. Hämta Melker och Tyra. Gå hem och lämna saker. Gå till bussen. In på IKEA, McD, Citygross, Toysrus. Hämtas av Jesper. Hem. Jesper handla mat. Jag nattar, smsar köplista, tvättar. Småkottarna somnar, bygga stallet klart. Natta Ebba, skriva veckobrev, skriva blogg, snart slå in paket och sen sova...

bye bye!

Nu är det jul igen

Idag har jag övat Luciasånger på jobbet, barnen har julpyntat mitt klassrum (ivrigt påhejade av mig...), det står en lysande tomte i vårt vardagsrum, jag skrev julskinka, glögg, saffran, pepparkakor mm på inköpslistan, Jesper har druckit julmust till mackan - allt detta måste betyda att julen är här, eller hur! Visar en bild på det sista tillskottet i vår ljussamling här hemma... Mamma och pappa har skänkt denna trädgårdstomte till oss. Vad kan den vara 60-70  cm hög...

image255

Naken

Rubrikerna blir bara bättre och bättre men naken var just vad Tyra var på vägen till dagis i morse, trots minusgrader ute...  Är ungen envis eller är hon jäkligt envis!! Kära nån!! Det var stor dramatik för jag tog av henne en proppfull kissblöja och då bröt hela livet samman för lilla damen. I ilskan glömde jag skorna hemma så Jesper fick hämta och när han kom med dem till dagis så kunde Tyra gå med på att pappa fick klä på henne. UNGE!!!!!

Sen hade hon tjafsat om kläderna på dagis hela dagen också. Jag frågar henne när jag kommer dit om hon är i trotsåldern? Nej mamma är i trotsåldern. Vad gör man då då? frågar jag. Bråkar, svarar Tyra.

Nu är vi hemma och Tyra går med regnstället på inomhus. Nu ska hon klippa och det måste vara en blå sax trots att det fins gul, röd och svart  tillgängligt. Tyra - du är i trotsåldern, that´s it!!!

Piffad stake :-)

När man inte har nåt att göra så kan man bygga lego... Jag har tillsammans med Melker och Tyra barnanpassat IKEAs adventsljusstake lite. Såååå vackert - nej men roligt!

image254

Partyparty

Wow, Ebbas inflyttningsfest är over and out! My God, hur mycket kan 10 nio-åriga tjejer låta????? Värst är det att lyssna på dem som väljer att ha bebisröst men väldigt stark sådan, svårt att beskriva men vidrigt att lyssna på. Hur som helst så var det väldigt kul att både gamla och nya kompisar var här och lekte vilt tillsammans. Kurragömma av något slag var det till slut. Tacos och en massa glass. Melker somnade abrupt när de gått hem, han sa att jag skulle hämta en bok och när jag vänt mig om för att göra det så sov han. Tyra satt i soffan med en skål med chips och somnade med handen i skålen bredvid Ebba och en kompis som blev kvar lite längre. Sen har jag röjt av det värsta och jäklar vad bra det är med diskmaskin, obeskrivligt bra!!

Nä nu slappa en stund!

Ilska

Tänk om den inte fanns...

Gonatt!

Är det rubriken som gör det?

Hihihihihi jag tror att rubriken har betydelse för antalet besökare, alltså detta är en självklarhet MEN dagen som hade rubrik "Jag har hittat en ny" hade många besökare. Sen dagen efter sjönk det och då hade jag rubriken "29 besökare". Idag när jag kollade så har antalet besökare ökat när jag hade rubriken "Tuppjuck". Associerar folk "Jag har hittat en ny" och ""Tuppjuck" med någonting annat??? Kan inte vara möjligt, vad ska jag testa imorgon?? Förslag anyone??? En het natt kanske och sen skriva om barn och feber eller något annat som rör sig i en småbarnsmammas hjärna?? På postens gratis-klistermärksark så finns det en symbol som ska se ut som spetsen på en skida - jag tänkte genast på en alvedon-supp... Säger väl allt egentligen...

Ja pappa, jag har haft en bättre dag idag även om jag känner mig nästan-död. Somnade för sent igår, sov 30 minuter, Tyra gallskrek och ville uuuuppp. Satt i soffan en stund, förvirrad mamma trodde att det var morgon och undrade varför Jesper redan var vaken. Han hade ju inte gått och lagt sig än. Sen till slut fick jag med mig Tyra till min säng så kunde vi somna om!

Morgonen hemsk, med tvång fick jag på overallen på Tyra, sen grät hon hela vägen till dagis och gallskrek och sprang efter mig... Det hade gått över efter 20-30 minuter. Skoldagen har varit bra. Eftermiddagen här hemma bra. Barnen somnade ca 20 och nu ska Ebbson o jag slå in paketkalenderpaket. Tjoho!

Tuppjuck

Tuppjuck fick jag på dagis idag. Det var en fullkomligt hysterisk morgon, barn som var snortrötta, inte ville till dagis. Nr vi kommer dit så är det "fel" personal på gården och mina kottar VILL INTE!!!! Jag lämnar en ledsen kille inne och en tokargledsen Tyris på gården, fasthållen av en fröken och vrålandes MAAAMMMMAAAAA! Då säger en i personalen till mig -Har du bråttom eller? -JA!! jag är jättesen och jag måste springa för Tyra är ledsen och springer efter mig (som om hon inte hörde Tyras vrål eller såg?????) -Ok jag tänkte bara säga att Tyra ska byta avdelning. Moooorrrrrrr! Höll på att få  hjärnblödning på stört men ilade iväg. Ringde lite senare för att kolla hur det gått med Tyra och självklart var det samma person som svarade. jag var bara tvungen helt enkelt att tala om att jag tyckte att "det var inte så smart att börja prata med mig om det precis då". Hon bad om ursäkt och sa att hon hade ångrat sig efter men att hon var så stressad eftersom hon jobbar så lite och ingen verkade ta upp det här med mig.

Senare på dagen ringer jag upp igen för att få veta mer om deras planer men det samtalet blev inget vidare heller. Jag frågar hur de tänker göra för att skola över Tyra på Melkers avdelning. Fröken i telefonen svarar att de tex erbjudit henne att gå in och leka alternativt sova middag på den andra avdelningen, det hade de gjort redan igår. Men igår hade ni ju inte ens pratat med oss om det här, har ni börjat skola in henne på en ny avdelning utan att kolla med oss först. En arg röst svarar - Det sa jag INTE!!! Jag erbjd henne bara om hon ville. Jag ger mig inte utan säger -ja, du erbjöd det eftersom du antar att hon snart ska byta avdelning. -Nej, så var det INTE! sen säger hon att det typ blivit bestämt dagen innan och varför är då denna person på morgonen stressad över att ingen atr upp det här med mig.

Jag ber om en plan över hur detta är tänkt, berättar att inskolningen i somras var virrig för mig och saker och ting ändrades från dag till dag och därför vill jag att dom nu funderar över vad som är bäst för Tyra och gör upp en plan. En mycket besvärad fröken suckar djupt och jag kan nästan höra hennes tankar "jävla idiotkärring" genom luren.

Det knasiga i det hela är att vi inte alls har något emot att hon byter avdelning men att framföra det på detta klumpiga sätt och utan att ha tänkt igenom hur det ska gå till, det är sååå dumt. Jag blir så irriterad över att de ställer till det för sig själva. Dom måste bli tydliga med sin information men det går bara inte! Fan att det ska vara så svårt.

Ja det här har upptagit mina tankar idag. På jobbet var det bra. Mamma hämtade mina gullungar plus Ebbas kompis. På vår pedagogiska konferens diskuterades utvecklingssamtal, om hur man kan våndas inför vissa samtal för att föräldrarna är så knepiga och just idag så känner jag mig som en av dom föräldrarna som dom fasar för att träffa imorgon. Wow, jag som aldrig brukar gnälla så här men jag fick bara nog!

Sen har jag fått ett mail från USA. Min syster när jag var utbytesstudent har svarat på mitt mail. jag lyckades luska fram hennes mailadress via facebook, otroligt. Hon var hemmafru med fyra barn och hade skola för dem hemma. God bless you stod det som avslutning, my God säger jag bara! Hon insåg att jag behövde lite blessing efter att ha läst att jag lever i synd med Jesper och har gjort i 16 år. Det var kul att höra ifrån henne. Nääää solong farewell aufwiedersehn goodbye and God bless you för fasen.

29 besökare

Vem hittar till min blogg? Jag är så nyfiken. Jag tycker ju 29 besökare är mycket vilket somliga bloggare skulle garva läppen av sig åt. Men det är ju konstigt att man bara hamnar på min blogg. Fast å andra sidan så bara hamnar jag på andras bloggar allt för ofta, när man borde göra vettigare saker. Planera julklappar eller så, sova kanske??

Jag har jobbat idag! Jesper fick vara hemma med Melkermannen. Tyra hade varit upp och ner på dagis på förmiddagen men eftermiddagen hade varit bra. Hon är en omtyckt liten tjej på dagis och flera föräldrar har nämnt henne på utvecklingssamtal i positiv bemärkelse. TREVLIGT! Här hemma kan hon verkligen ta knäcken på oss ibland men hon är väldigt charmig och pratar så man kan gråta av skratt.

På jobbet var det som vanligt väldigt trevligt men jag var så trött!!!! Melker höll på att hojta sjuttioelvatusen gånger i natt, varje gång han hostade började han skrika ajajaj hysteriskt. In och trösta, tillbaks till sängen, somna om, in till Melker osv osv. Det hade bestämts att det ska bli Lucia på min skola (YES!!!) men självklart krockar det med dagis. Synd för jag vill så gärna se våra duktiga barn! Melker vill INTE gå på dagis på luciadagen, det har han sagt i flera veckor redan. Alltså vi har ju alltid luciafirande på skolan men vi ska ha eget i åk 1 också.

En sak jag funderar över just nu är särskrivningar som alla tjafsar om. Kom till mitt klassrum så kan ni få se några mästare i antisärskrivning, det kan vara 10 sidor ihopskrivning utan ett enda mellanrum eller punkt. Det är så coolt att läsa dessa texter, måste baske mig scanna av och lägga ut här så kan ni få gissa vad det står.

nä hörrni nu är klockan 00.00 och jag skulle sova tidigt så det är väl dags att avsluta och surfa in på ikea som var mitt mål när jag satte mig här, behöver mer saker till hemmet - dricksglas tex. Nattinatti!

Jag har hittat en ny!!

Parklek alltså. Vi tog en promenad idag och målet var det fantastiska centrumet i Fruängen. Men vägen dit var fantastisk på riktigt. Solen sken och luften var frisk, trevligt efter en veckas innesittande. Vi stannade vid dammen, kastade snöbollar på isen och såg hur långt dom for iväg. Vi träffade ett par grannar från våningen ovanför, väldigt trevliga grannar! Babblade en stund, deras barnbarn var i Ebbas ålder.

Till slut gav barnen med sig och vi kunde gå vidare. Vi tog "fel" väg och hamnade plötsligt i en stor fin lepark som visade sig vara en fungerande parklek, alltså en parklek med personal, korvgrillning och månbilar och hela klabbet. Vippan heter den, bra klätterställning, nya grejer osv bara djur som saknades!!

Vi lajjade en stund, barnen var inte riktigt klädda för geggapark... Vi tog oss vidare igen och handlade varsin korv i bröd i sunkiga korvmojjen vid t-banan, tror inte jag kommer göra det igen! Sen till bibblan och vimsa runt en stund, Ebba hittade två delfinbcöker av Lucy Daniels (vad skulle djurälskande bokslukare göra utan henne???) och kottarna lånade Nicke Nyfiken - en ny favorit på tv.

Vidare till Konsum, det är ju lördag = GODIS!! Sen hem. Iväg till farmor och farfar och sen en kaotisk middag. Till slut somnade Tyra vid matbordet i kusinens bebisstol. Vi åkte hem efter fikat, Melker och Tyra somnade i bilen men sov vidare efter lite stök och bök när vi kom hem. Men sen börjar HOSTAN. Jag hatar hosta!! Tyra fick sin dos av dundermedicin - coccilana (stavas?) och slutade till slut hosta. Nu har lugnet lagt sig - pust! Ebba försjönk i sina böcker och läste ut de två hon lånade. Så nu är hon utan böcker igen...

Nu sova tror jag!

Ännu mer sjukstuga

I morse väckte jag en seg Ebba som tyckte att hon var sjuk och skulle få vara hemma. Jesper och jag var väldigt tveksamma om det verkligen var så eller om hon bara var trött. Men men, när det var lunchdags och Ebba forfarande sov och var väldigt varm så var det bara att inse att vi har ännu en sjukling här hemma. Dagen har spenderats i soffan, städandes, öljettandes (yes!!!! tre gardiner till är klara!!!) osv - lagom segt. Lånade några filmer av vår granne för att locka  barnen till tv-tittande och kanske en tupplur som framförallt Tyra hade behövt. Men no-no, det blev inte av.

Igår bakade vi årets första peppisar i brist på annan sysslesättning, mysigt! Idag harvi tänt pumpan som håller sig otroligt fin, den är helt fryst :-)

I söndags var jag på min systers utställning. Hon sålde nio!!! tavlor! På bilderna kan ni se hennes fina dockor. Visar även några bilder från vårt Öppet hus - äpplena och cafét.

I natt fick vi oväntat, men trevligt, besök!!

Vid 00.30 ringde vår telefon i natt eller igår natt eller vad man ska säga. Min stackars syster Anna frågade om hon fick sova hos oss. Hon satt i bilen på väg mot Nynäshamn, hade gått extra tidigt från jobbet vid 15.30 tror jag. Trots denna moderna värld som vi ändå lever i så kom hon inte fram till Nynäshamn. Det kom en massa snö, tågen ställdes in, ersättningsbussar fastnade, långtradare körde av vägen, träd föll osv. Människor satt fast i tio timmar. En del lämnade bilarna och gick, en del satt kvar. Mitt i natten gav Anna upp, lyckades vända och kom hit. På vägen stod det övergivna bilar överallt, spooky!! Är det inte märkligt???

Hur som helst så fick ju jag och Anna en trevlig nattmacka, Anna hade ju inte ätit på ett tag... I morse var jag hemma ännu en dag med Tyramyran så då fick jag ju sällskap också, trevligt!!

Usch jag borde jobba men orkar inte!

Astrid Lindgren 100 år idag

Hoppas alla läser någon Astrid-bok idag eller firar henne på något annat bra sätt.
Vilka sagor hon skrivit!!!

image240

Grattis Astrid på 100-årsdagen!

Sjuk liten Tyra

Idag var jag ledig från jobbet pga att jag jobbade på lördagen, hade planerat in Tyras samtal på dagis vid 8 så att jag sen kunde ägna dagen åt att hitta saker till tre paketkalendrar för snart förväntas de hänga där ovanför sängarna... Istället fick jag ägna mig åt en ganska eländig liten Tyra. På natten började hon hosta så där riktigt otäckt kruppigt och flåsade rätt ordentligt när hon andades. Efter att ha suttit upp en lång stund hos mig i soffan kunde vi dock gå och lägga oss. Hög feber och hosta på morgonen så det var bara att stanna hemma. Eller jag skulle ju ändå vara hemma... Vid lunchdags tog vi oss i alla fall ut och åt lunch med Jesper, Tyra ville inte ha, inte ens glass eller godis bra lite dricka.

Vi hämtade Ebba vid 16-tiden. Ebba tog hem en kompis (jiiiihaaa säger jag, äntligen!!!). Det bir en väldig skillnad på tempot här hemma när Tyra bara slumrar på soffan. Melker leker och leker, bygger tågbana över hela rummet och bor i sin koja under sängen med balkonger och annat, han badade en lång stund och inget stänkade och skrikande när inte Tyramyra var med.

Ebba har börjat tjafsa om sovtider igen vilket är trist eftersom hon bara måste i säng vid 21. Hon är död på morgonen!! Jaja, det gick ganska bra ändå idag. Vi sitter växelvis med Tyra i soffan som sover sittandes, fortfarande hög feber och inte får vi i henne något. Hon kräktes en gång men det verkade hon tycka var bra, kanske inte blev lika mycket slem kvar i halsen då.

Melkermannen skulle plötsligt ha kalsonger idag och var grymt stolt när han fick på sig det. Sprang omkring och var en smula bekymrad över att snoppen bara åkte omkring :-) Sen in på toa, nej det kom inget kiss. In på toa en gång till och vips var det kiss på badrumsmattan. Jag börjar torka och det var precis då Tyra kräktes. Ännu en sådan dag, hihihi! Men jäklar vad skönt det är att ha tvättmaskin!!!!!!!

Well well cykelställ, nu ska jag väl egentligen duscha, plocka undan och ihop och hit o dit men jag tror att jag struntar i det!!!

Öppet hus

Öppet hus var såååå trevligt. Vår utställning/utställningar var så otroligt fina och vi fick enormt med beröm från rektorer, lärare, föräldrar, förbipasserande mfl. Nu är vi eller jag i alla fall laddad för ännu en omgång temaverkstäder, skulle nästan kunna tänka mig att kladda med papier mache igen. Kanske snöbollar av ballonger denna gång hehehehe. Sen till våren kan vi ju göra ägg och sen till sommaren badbollar eller så... Näää så fantastilöst kan det inte vara!

Sen vårt café??? Har vi ett gäng bagare och konditorer (heter det så) bland föräldrarna, helt makalösa kakor och vilka mängder. Supernice!

Men nu var klockan redan 1.14 så jag ska sluta. Far i huset firar in fars dag med att snarka högt på soffan... Snark snark. Småttingarna är inne i en bra sovperiod och sover verkligen heeela nätter utan hojt en enda gång, wow!!

Det närmar sig jul...

... och hysterin är igång som vanligt. Utvecklingssamtal, mina egna barns och mina skolbarns, föräldramöten, öppet hus, klassfest som vi ska ordna, Ebba vill ha inflyttningsfest, middag borta, adventsfika här för min lilla (not) familj :-), paketkalendrar, julklappar, öljetterna på gardinerna (never ending story), julbord för Jesper, personalfest för mig, lucia, Stockholm horse show, sen det där andra - disken, tvätten, dammsugningen, matlagningen, uppplockandet, ljusslingeupphängningen mm

Men det är ju det här som kallas att leva och mitt i alltihopa är det ju ganska trevligt. Tänk om jag inte hade haft någonting att rabbla upp...

En av de bästa sakerna är absolut Stockholm Horse show. Jag tror att jag tycker det är lika kul som Ebba och i år ska ju kottarna få hänga med och Tyra måste väl antagligen få börja rida efter det - hon är såld på hästar!!! Hmmm, julklapp kanske en begagnad sån där stående häst från Åsas leksaksförmedling i Nynäshamn??? Mamma och pappa om  ni läser detta, ett tips... Och så två störtkrukor, en till Melker och en till Tyra alltså och inte för att ha när hon sitter på leksakshästen utan i pulkabacken. Störkrukor för då slipper man ha mössa under. Denna affär Åsas leksaksförmedling är min favvoaffär. Du kan gå in där med alla tre barnen och köpa nåt utan att vara bankrutt, nice. Tex ett gäng Pippidockor som jag gjorde, fem stycken tror jag. För 9 kr styck...

Men i alla fall! Stockholm horse show - matinen som går kl 15 på lördagen, den ska man se, kostar inte mycket mer än ett biobesök men är häftig att se, riddarna från Gotland Tournamentum, islandshästar, shettisar, coola hästar och en massa annat OCH Ebbas älsklingar är ju med i Globen, Basjkirhästarna från hennes stall, dom hon rider på. Är ungen nipprig eller nipprig!?!?!? Ja, jag längtar verkligen! Så barnslig är jag!

Min stackars dator är på firmafest med Jesper och jag är lite orolig att någon  bjuder den på öl eller någon annan dricka - då blir det mord! Varför är min dator på firmafest?? Den leker jukebox. Mannen som ska sköta den, Jesper, lät lagom nykter när han ringde alldeles nyss men jag hörde att datorn fortfarande fungerade...

Ett litet smakprov på oborstad Basjkir, Mindalka. Hon ska inte vara med i Globen men en av hennes kompisar. Förhoppningsvis lite bättre borstade då, men lortgrisarna går ju ute dygnet runt, året om, så det är inte konstigt om dom blir lite toviga och dana...
image239

Kiss och bajs...

Trevlig rubrik?? Not! Men en typisk barnfamiljsrubrik kanske. Hur som helst skrev jag ju häromdagen att Tyra kommer ikapp Melker, eller tom går om vad det gäller vissa saker och idag hände det!! Tyramyra kissade på pottan på dagis, en riktig wow-upplevelse. Nu måste vi köpa trosor storlek små! Melkermannen sa kallt att han aldrig skulle kissa på pottan, han skulle kissa på toaletten istället.

Sen kom i alla fall kvällen, mormor var här och hade hämtat barnen, lagat mat, very nice. Hon åkte hem, vi lajjade omkring här och plötsligt har Tyra tydligen klätt av sig både kläder och blöja. Mamma, jag bajsar, hör man hennes ljuva stämma och ja!! mitt uppe på en av våra fotpallar så satt hon... In med Tyra i badet, Melker efter och ville också bada så han klär av sig. Jag går och tar bort bajset och då ropar Melker -jag kissar på golvet mamma!!! Suck! Nu var det ialla fall precis vid badkaret så jag kunde hälla på vatten och skölja bort det bara.

Rena och fina barn men ett hysteriskt grusigt golv, fram med dammsugaren, Melker ropar -kommer inte glassbilen snart?? Ja jäklar vi skulle ju ut till glassbilen. Klockan var 18.55 så kasta på barnen kläder och ut och vänta förväntansfullt. 19.35 stod vi stelfrusna ute och hörde den härliga melodin. Jäkla glassbil och vara så sen!!! Och sen undrar man om man verkligen får spela denna melodi vrålhögt precis utanför fönstret på bostadshus så sent, tänk alla föräldrar med normala barn som nattar just då, alltså såna som inte står ute och förfryser sina barn...

Hem och mumsa glass! Sen efter lite om och men gick barnen med på att sova också, flera sagor och sånger tog det!! Nu ska jag göra nytta, kanske leta lite äppelfakta till vår äppelutställning på lördag när vi har öppet hus! Det kommer att vara så fint hos oss i åk 1 - jag blir lika glad varje dag när jag kommer till jobbet, alltid något nytt roligt eller fint uppsatt (och ibland fula men roliga saker...). plingeling!!

Halloween-bilder

Två av mina storasystrar, Anna i skägg, Emma utan skägg
image234Mina söta barn
image235

Ebba
image236


Min pappa med två av barnbarnen - alla i samma fina frisyr
image237


Sötaste häxan i år - Tyra!
image238


Roligast var att jag smsade bilder till Emmas telefon men dom kom aldrig fram. Till slut inser vi att jag skickat smset till någon annan okänd person...

Så fel jag hade

Det var INTE bara barnen som skulle spöka ut sig på dagens halloweenfest... När jag kommer hem i morgon ska jag genast publicera bilderna på mina snygga systrar!

Annas hus var dekorerat, hela uterummet var ett spökhus med spöken som åt middag, skattkistor, skelett mm. Coolt! Vi tog beslutet att julen ska firas hos mamma och pappa i år men istället får vi ordna första adventsfika vilket jag tycker ska bli väldigt kul!! Bra anledningen till att ägna lite tid åt julpyntandet, hahaha!

Dagen började med en chock, drog upp persiennerna och det var SNÖ! Vår pumpa hade snötäcke, ena dagen höst och nästa dag vinter. Parken såg så fin ut och jag hoppas vi får ordentligt med snö i år så vi kan åka pulka i backen utanför oss.

Nu ska jag kolla mailen!

Middagsgäster

Idag har vi haft middagsgäster för första gången i denna lägenhet. Kan ni förstå att vi kunde duka luftigt till 8 personer (Vidar-plutten låg och jollrade i sin lift). Helt magiskt och så kul att vi faktiskt kan bjuda hem folk! Vi åt något så fantastiskt gott och ovanligt som tacos! Hehehe - det är ju fredag! Avslutade med ananaspaj och kladdis för de små. Barnen krävde att bilbanan monterades ihop så vi blev så illa tvungna. När gästerna gått hem lyckades vi få dem små trollen att somna lagom till Isprinsessan började på tv. Jag tror det var flera år sedan som jag och Jesper kunde se något på tv utan att spela in och sen se mitt i natten. Ebba tittade också, delvis, hon börjar bli stor!

I morgon ska min familjt återuppta den årliga halloweenfesten. Förr om åren, innan det var hysteri, var vi grymt utspökade, tog med hemliga gäster och en massa knas, sen fick alla småbarn, det blev tokhysteri kring Halloween och då  la vi ner. Nu har alla andra lagt ner så då börjar vi igen men i morgon tror jag mest att det är barnen som ska spöka ut sig, eller???

En liten höstbild på Melker, kusinen och Ebba!
image233

Äta ute

Först äter man inte ute alls, bara hemma (okej då, ibland Mc Donalds). Sen har jag plöstligt ätit ute en massa gånger på en vecka.

Fredags - Fräcka halvpannan - gott!!
Lördags - Långbro Värdshus - brunch, gott!!!
Tisdags - Jimmys steakhouse - lunch, gott!!
Onsdags - Pizza Hut -  Ebbas val av lunch, gott
Torsdags - Grekiskt (glömt namnet), gott!!!!

Värsta lyxen!


Idag har jag varit och badat med mina gullungar. Kan inte påstå att jag kallade dem gullungar under förmiddagen då jag försökte göra mig klar och komma iväg och dom mest försökte fördröja det (kände det som). Vi åkte till Högdalsbadet som är jäkligt bra för barn! Ebba och Melker härjade vilt, Melker fullkomligt galen och oberörd över att hamna under gång på gång på gång. Tyra en aning försiktigare. Är det babysimmet som gjort Melker så säker i vattnet??? Vi hade det jättekul och mysigt! Måste göra oftare. Badet kostade 20kr för allihop vilket var ganska lagom. Jag har ju kort från jobbet, Ebba 20 kr och de små gratis, perfekt!

Nu hade jag tänkt skriva ett långt fint inlägg i bloggen om ditten och datten men pang så blev jag så trött så att ögonlocken inte vill vara i öppet läge!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.