Tyras prickar - vad är det för något??

Så här ser Tyra ut lite överallt. Mest är det på ryggen. Det börjar komma i ansiktet och på magen. Det är ju inte vattenkoppor eftersom dom hade det för ett år sedan ungefär. Hon hade feber onsdag och torsdag så jag undrar om det kan vara tredagarsfeber med prickar efter???

image231

image232

INga bra foton men Tyra ville INTE vara still!!

Mardrömsdag men ändå lyckad...

Man skulle kunna tro att det var fredagen den trettonde igår för dagen var knas från början och nästan till slutet. På morgonen hade jag bestämt att Melker och Tyra skulle gå på dagis efter att ha varit hemma i två dagar. I hallen bestämde sig Melker för att det var bajsdags, trög i magen som attan, så det tog lite tid. Till slut efter mycket vill inte, ska inte, kan inte, så kom vi iväg. Hade då lite bråttom, ringde till jobbet och förberedde dem på att jag skulle bli sen. Jesper ringer, jag halvspringer och SNUBBLAR till lite grann i en grop i marken, stukar foten som faan, skriker i luren och slänger på och står och skriker aj och jävla helvete om vartannat. Melker undrar snällt om det gick bra :-) NEJ!!

Linda foten hårt och ha den i högläge - det är råden vid stukning men hur gör man det när man är på väg till dagis. Nej, halt halt, lämna barnen, halta vidare, ser bussen åka... Ringer jobbet och säger att jag blir ännu senare för jag har stukat foten, måste ta en sväng förbi skolsyster. Jag är hennes stamkund nu, förra hösten var det brännskada, sen luskoll, nu detta. FIck en stödbandage och sen var jag framme hos mina elever. Världens gulligaste som skulle krama mig och undra hur det var med foten. Gullungar!!

Jaha, sen var det dags för temaverkstad och min kompanjon var hemma med sjuka barn men det gick bra med hjälp av vår praktikant. Mitt i stöket med färger och gipsbindor och annat kom sex danskar på studiebesök och jag skulle prata om materialet i mitt klassrum, om temat, om tankar kring läs och skrivinlärning. Uää, stressigt krångligt. Sen pangbom var det dags att servera 18 barn äppelpaj, bort med all färg och kladd, duka och fika som avslutning på äppeltemat. Tjoho! Dagen var slut.

Jag bytte om till andra kläder och gick sen och hämtade mina stövlar hos skomakaren. Lånade toan på bibblan för att packa om mina grejer, försöka få på mig stövlarna med den stukade foten osv. Vandrade runt på Söder ett tag tills Jesper kom. Vi gick bort på Bondegatan till Fräcka halvpannan och åt en väldigt god middag med fantastiskt trevlig personal, rekommenderas. Precis när vi beställt efterrätt frågar Jesper - Du har väl biljetterna nu då? Pang krasch sa det i min hjärna! -ja dom ska ligga i min påse men på nåt sätt visste jag att dom inte gjorde det. PANIK var bara förnamnet, det var alltså biljetter till Chinateatern, Lena Ph och Orups show. Uääää!! Ringa bibblan, har de hittat något kuvert med biljetter?? Ringa China, svarar ej. Ringa skolans vaktmästare - kan vi komma in på kvällen?? Ringa pappa om bokningsnummer och platsnummer. Ring Christina på jobbet och fråga om hon sett något? Inget hjälpte, biljtterna var borta!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi åkte ner till China, sprang in i sista minuten och tro det eller ej, VI FICK KOMMA IN!!! Tack vare att vi hade bokningsnummer, sittplatserna osv så var det ok. Shown var kul och bra men lite dåligt ljud. En hysterisk eller påtänd person i närheten underhöll oss också med sin dans... Roligast var egentligen filmerna som visades då och då. Karaoken i pausen var knäpp. Bäst musik var det när Orup och Lena spelade själva, då hördes allt ordentligt.

Jaja, till slut kom vi hem. Jespers födelsedag var det förresten.

Den här dagen har varit lugnare, till en början i alla fall. Vi vaknade kl 11 av alarmet på mobilen. Duschade, tog hos till Långbro värdshus för att äta en fantastisk brunch! Wow, va gott, rekommenderas. Godast var nog tonfiskmackorna, eller snittar eller vad man ska kalla det. Massor av gott och apelsinjuicen... Sen var det gratis eftersom vi fick presentkort från JM när vi flyttade in, nice, nice!!!

Sen åkte vi och tittade på bilar. Jesper drömmer om en ny. Leasa via jobbet. Vi får se hur det blir. Jag fastnade för en FORD s-max eller vad den kan heta. Eller en ny mondeo som vi har. Eller egentligen vill jag ju ha en Chrysler kombi men pengar då??? vem ska betala??? Och så har jag ju inte körkort, men det är ju inte så viktigt :-))

Sen ner till Nynäshamn för att hämta våra darlings. Ebba hade kräkts när hon kom ner igår och sovit en massa. Tyra har mystiska prickar överallt, Melker är lite uppochner i humöret. Det blev katastrofläge direkt. ALLA skulle sitta bredvid pappa och äta. En sur Ebba låste in sig på toan. Till slut ordnade sig allt, vi åt, åkte hem, läste böcker, stökade och bökade, hade en hysterisk Tyra. Till slut sov de små. Ebba och jag spelade bondespelet. Sen somnade hon och jag fick blogga lite!!!

puhh!!

Måste visa tandborstarna som Melker radade upp så snyggt... Har inget alls att göra med vad jag skrivit med ändå!

image230

Pseudotvillingar

När jag var gravid med Tyra läste jag om pseudotvillingar, dvs syskon som är födda tätt (mindre än 18 månader i mellan tror jag det är). Det man kunde läsa var oftast negativt. Kommer så väl ihåg att någon skrev att det var extra dåligt om man fick pojke först och flicka sen för flickorna går om pojkarna i utvecklingen väldigt snabbt. Mellan Melker och Tyra skiljer det ett år och nästan en månad. Och nu börjar det hända saker! Tyra satt här idag och ritade huvudfoting efter huvudfoting, grymt söta. Melker har ritat en för ett tag sen men mest av en slump tror jag. Tyra är den som vill sitta på potta eller toaletten. Hon använder inte heller napp men har aldrig gjort. Hmmm. Det som Melker kan/har som Tyra helt saknar, det är gränser. Hur arg man än blir så tar hon det inte på allvar. Hon biter, klöser för att i nästa sekund vara den mest hjälpsamma rara lilla varelse som finns på jorden. Hon hoppar från höga höjder, vågar det mesta osv Melkermannen kommer nog få jobba hårt för att hänga med lillasyster. Fast enligt henne själv är det ju hon som är storebror...

För övrigt är det sjukstuga här hemma. Någon slags kombinerad feber, snor och magsjuka - med en släng av röda fläckar på kvällskvisten. Blä! Jag har varit hemma med två dönickar. En kräkomgång för Melkers del men inte mer sen, peppar peppar! Ska förresten käka peppar nu för att undvika att jag själv blir sjuk! Ska tydligen hjälpa.

Måste visa dagens bilder! Plus lite nallar från mitt klassrum.

image227

image228

image229

Ps. Två månader till julafton idag!

Nu har jag uppenbarligen varit tråkig

Tittade på hur många som besökt min blogg igår och det var inte många, måste bero på att jag aldrig hinner skriva nåt vettigt. Eller när har jag någonsin gjort det? Men om man började räkna mängden ord de senaste veckorna så är det ju inte många... Jaja! Tisdagar är en märklig dag, lite lektioner och få barn på lektionerna eftersom ett stort gäng åker på simskola. Trots det blir tisdagar rörigare än någon annan dag i veckan. Och det är inte bara jag som tycker, haha!

Ebba står i badrummet och upprepar frågan -Vem ska va tomte i år??? Och hur sjutton ska jag veta det redan nu? Men det är ju inte så redan slår det mig, jäklar anåda, imorgon är det två månader kvar. Den 1:a december förväntas det hänga tre paketkalendrar här hemma och än så länge finns det nada paket!?!?!

Nu kommer Ebba ut från sitt rum iklädd en finklänning? Klockan är 21.10 och jag trodde hon tog på sig pyjamas efter duschen? In och byt unge!

Åter till jobbet. En rörig men rolig dag. Nalleveckan är i full gång och barnen har långa och korta historier att berätta om sina nallar. Ser ganska trevligt ut med 55 nallar i min soffa i klassrummet. De har skrivit och berättat muntligt om sin nalle. Dom skriver sagor i grupp där deras nallar är huvudpersoner. Den lektionen var jag tvungen att hänga upp teckningar ute i korridoren för att vila öronen en stund! Wow! Intressant att se hur bra eller dåligt en del barn samarbetar.

Nu får jag dåligt samvete över att jag hänger vid datorn och måste fixa lite tvätt och annat i stället! hej så länge!

Ditten o datten

Det är helg med allt vad det innebär. Ebba var på halloweenfest igår. I morse var det innebandy och mitt på dagen var Ebba och Jesper på hockey. I morgon är det ridning och Jesper har innebandymatch men det krockar med ridningen. Så här ser helgerna ut och det är lite synd eftersom det blir så upphackat. Samtidigt är det ju kul med aktiviteter. Jag och småkottarna åkte till Farsta för att byta/få ordning på våra lampor vi köpt där. Och det ordnade sig faktiskt trots att det var 1,5 månader sen vi köpte dem. Dom var justa och reklamerade den ena och fixade till den andra. Affären var full av otroligt fina advetsstjärnor och LJUSSLINGOR!!!!! VILL HAAAAAAAAAA!!!!

På jobbet är det väldigt kul som vanligt. Vi har lagt tema/verkstadstid på fredagar och man undrar varför?? Ska vi komma hem helt döda när det är helg eller vad var vår plan. Färg, kladd och klet över allt, hög ljudnivå men som tur är - väldigt kul! Nästa vecka kommer det ett stort gäng danskar till skolan på studiebesök. Sex av dem ska vara med oss under tematiden och det blir ju kul. Dessutom ska vi ha nalledisco efter kladdet för att avsluta nalleveckan som pågår nästa vecka.

Är lika glad över lägenheten än trots att vi ej blir klara. Det är så coolt med denna park utanför knuten. Idag gick vi ut på uteplatsen som visar sig vara prefekt som innebandyplan... Nu ska jag försöka jobba en stund. Nallar var det!!

Bli inte rädda!!!

Som dagt, bli inte rädda för denna en-meters-frankenstein. I och för sig kan hon bete sig som en terrorist ibland...

image226

I övrigt hinner jag ju knappt skriva någonting längre. Dagarna är knökfulla med måsten... Höstlov nästa vecka, skönt slippa vardagsstressen ett par dagar!! Torsdag och fredag är vi lediga hela bunten utom Jesper men några långa sovmorgnar är det ju inte tal om!!! Jaja, ilar vidare till nästa måste-pryl!

Misshandel och utflykt, vilken blandning...

I morse, precis när jag kommit till jobbet, blev jag vittne till en misshandel. Två killar i åk 9 gav sig på en kille i åk 8. Han låg ner och dom slog med knytnävar mot huvudet och stampade mot knäna på honom. När jag tog tag i den ena och skrek att de skulle sluta spottade de på killen som låg ner. Strax efter kom två av rektorerna och tog över. Det blev polisanmälan osv.

Själv åkte jag ut på Djurgården med mina betydligt mer harmoniska elever. Världens bästa väder och lika trevligt som vanligt. Detta inlägg blir grymt förkortat nu eftersom Tyris är inne i en stökperiod vad gåller sovandet. Vaknar och skriker, igår var det ett par teckningar hon ville ha mitt i natten. Nu var det bara aaaajjjjj, aaaajjjj, aaaajjjjj hela tiden. Trist!

Hejsvejs då da!

Roligt från Youtube igen!

Tack Gitte från min maillista för oss som har barn födda 98.

Coola killar på hjul!

Tack Emma för tipset!Gå och lägga sig!!!!!!

Vad har hänt här hemma???? Det är fredag, klockan är 21.19 och alla barnen har självmant gått och lagt sig?!?!?! Melker började vid 19 att säga att han ville sova. Höll sig vaken till kanske 19.45, då somnade även Tyra som även hon bad att få gå och sova. 21.02 säger Ebba att hon vill gå och sova och det händer inte ofta. Otroligt konstigt!!!

 En väldigt intensiv vecka är slut. Fredagarna på jobbet är otroligt roliga men MASSOR av jobb. Vi har temaverkstäder då och jag och en till i arbetslaget har gjort äpplen av papier mache och det är så mycket klet och kladd hela tiden men äpplena blev så fina! Och de andra verkstäderna med lera, experiment, torghandel, vindsnurror osv är så häftiga!

Igår var jag ute och käka med några andra lärare på skolan. Det var så mysigt att komma iväg. Det märkliga var att jag under dagen ringt till gamla dagis för att fråga en sak. Sen sitter hon som svarade i telefonen vid bordet bredvid oss på restaurangen. Märkligt hur det blir ibland, jag har ju liksom inte ringt till gamla dagis sen i juni någon gång...

Nä ska väl faktiskt ta tag i någoon gardin eller flyttkartong nu!!!

Världens finaste fondtapet har vi!!

Nu finns den på plats!!! Kolla visst är den fin!!!!!
image223

Nya fina kökslampan kom inte med på bild men jaja! Är kär i en tapet, märkligt!! Oj precis nu var jag pinsam och vinkade till en bil som körde förbi, problemet var att det var en helt okänd bil, trodde det var Jesper... Hoppas dom inte såg mig, förhoppningsvis såg dom bara vår fina tapet som är precis bredvid!

Fler knasiga bilder på Melker och Tyra! Vi monterade ihop ett skåp som ska stå under den lilla bänkskivan som ska vara min arbetsplats. När Tyra får syn på detta skåp är det självklart för henne att man ska stå inne i skåpet och det passade perfekt. IKEA, kan ni börja sälja detta skåp med gallerdörr? Skulle bli ett litet lagom fängelse här hemma?!? Eller kanske en ljudisolerad dörr?? Melker är verkligen snygg på denna bild...
image224image225

Nej som vanligt ska jag inte blogga utan jobba men det var väldigt lite skrivet senaste veckan. På jobbet är det fullt upp men lika roligt som vanligt. Läser en bok som skolan köpt in för att alla ska läsa, "Lyckas som lärare" av Birgitta Kimber. På någon av de första sidorna står det "det är lärarens skyldighet att se till att det blir lugn och arbetsro i klassrummet" ungefär. Efter att ha läst detta blev det precis tvärtom, rörigt och fruktansvärt pratigt. Massor av barn ligger på borden och ålar sig i genom lektionerna. Blä, slutade med två samtal hem till föräldrar. Samtal som å andra sidan blev väldigt bra! Nya tag i morgon!

Jajaja nu ska jag skriva andra saker! Veckobrev tex!

Hejdå!

Det händer egentligen inte mycket...

på helgerna nu men det är så skönt. Vi är ute i parken, spelar fotboll, cyklar, lekparken, leker häst, plockar pinnar, matar fåglarna i dammen osv. Sen går vi in och plockar och fixar. Och så ut igen. Men idag tog jag mig mig (och småbarnen) till IKEA medan Ebba var i stallet. Köpte lite ditten och datten, inga julsaker faktiskt.

Vi har haft fikabesök både igår och idag, trevligt. Dagens besökare var faster Jennie med familj. Barnen blev vilda och glada när de träffades!! Vi käkade kladdkaka och vaniljsås?! Vet inte om det var så bra ihop men men, vad göra när man råkat slänga visparna till elvispen i någon sopsäck under flytten, plus alla andra köksredskap...

Igår var vi ute och cyklade och plötsligt kom Tyra på hur man gjorde med Melkers cykel så nu kan vi köpa en till  henne också så är det full fart på alla tre sen.

Morfar har köpt segelbåt i helgen och vi skickar ut honom med barnen i sommar, hahaha. Verkar livsfarligt! Men kul att få prova på att segla, har jag inte gjort sen jag var liten. Den båten sålde min mamma en dag för hon ledsnade på barnen som bara skulle fika när vi kom i båten. Jag tror att hon var ungefär lika sugen att ha den här båten :-)

Nej, nu ska vi markera var snickaren ska borra i morgon när vi får snickarhjälp från JM. Lampor, handdukstork, hatthylla, tjoho!!!

Bara lite blogg, snälla

Måste skriva! Inte om nåt speciellt  men ändå!

Vi skulle få fina tapeterna uppsatta idag. Vad vi glömt var att man kanske ska spackla först... Jonas spacklade i och för sig väldigt fint men tapeter hade varit snyggare... Hahaha, men på måndag, då ni!! Vi blev också av med gamla tvn idag. Tyra grät en skvätt och ville ha den tillbaka, vår fina 46tums-platt-tv ville hon inte ha, den skulle bort.

Jag har publicerat veckobrevet på skolans hemsida själv, yes vad jag är duktig! Lite märkligt långa rader blev det men det är en bagatell i det hela.

Tyra klöser Melker hela tiden och han har väldigt tjusiga sårskorpor på kinderna efter lillasysters framfart. Jag sa åt honom att drämma tillbaka så att hon slutar men då säger han med uprörd röst -NEEJ mamma, jag vill inte! Man kan ju tro att vi läst Alfons eller nåt men det har vi inte. Men i och för sig har båda bruna ögon som sitter ganska brett isär så Melker kanske är Alfons...

Nej, gardiner var det!!!

Lite bilder

Länge sedan det var några bilder på bloggen. Måste visa hur det ser ut precis utanför vår lägenhet, vår gård liksom. Jag blir gladare och gladare för var dag jag tittar ut!!! Klicka på bilderna för att få dem större.Där Tyra cyklar finns en fin lekpark lite längre fram. Nu några dagar efter att bilderna är tagna så är marken fylld av löv, jäklar vad fort det går! Bilden längst till höger är precis framför våra köksfönster.

I övrigt har vi nu en megabrontotv hemma! Vi fick tag i den vi ville ha till slut, i Carlshamn! Den skickades hit. Det går väldigt långsamt framåt och det är 1000 saker kvar att göra men men.

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.