Vanligaste rubriken idag kanske - Valborg

Jag var ledig idag och hemma med Melker och Tyra. Ebba fick snällt gå till skolan. Jag drabbades av stor städlust och gav mig på badrummet, flyttade runt lite tvättkorgar och annat och det blev sååå mycket bättre. Tog bort ALL tvätt och Melker kom in och sa -Va rent det är här idag! Så sant!

Mor och far var förbi,, fick fin blomma förgätmigej och blev samtidgt av med våra två saccosäckar, dom fick flytta till min syster i Nynäshamn, jiiihaaa, två dammsamlare mindre, tillbaka fick vi en megasäck med kläder till Tyra...

Sen mötte vi Ebba och klättrade i bergen en stund. Hem, Vilma-mys, laga mat. Tacos i stora lass, farmor och farfar, faster Jennie med familj kom hit. Vi käkade och käkade och barnen lekte. När det var dags för brasa så regnade det och den manliga delen av sällskapet tänkte banga och ville hellre se på fotboll, eehhh? Jaja, dom fick snällt gå med. Väl framm vid brasan så trodd vi att vi kom lite sent men det visade sig att en skrälig kör bara skule sjunga tre sånger till och tre sånger till osv. Va fan! Folk går ju dit för att titta på brasan, står i regn och fryser och så ska dom få  åla på och yla. Sen ska elden äntligen tändas och hjälp vilka farliga arrangörer, ena sidan tar eld så att grejer flyger om kring och folket får rusa iväg. Den andra sidan tog inte eld trots flera facklor, en man tar bensindunken och ska hälla bensin på den lilla eld dom fått till - gör man så??? Häller bensin på något som brinner. I brasan låg plastburkar, gamla nummerlappar soom to eld och seglade omking... Galet! Näää tacka vet jag scouterna i Hammarbyhöjden, kändes säkrare måste jag säga! Bild på den märkliga brasan kommer här! Och på alla fina blommor på vårt  bord, hur kan man egentligen säga att maskros är ogräs, dom är ju faktiskt väldigt fina!

image400

image401

En utmaning till en arbetskamrat...

En sån här lampskärm har vi inte på jobbet, ännu... Men med lite hönsnät så!!! Vill ha en eller flera så kan vi byta äpplena mot diverse fynd vartefter tiden går!

image399

Och här kommer länken till den fantastiskt mysiga bloggen där jag hittade den. Hon i sin tur har hittat lampan här!

Lite roligt...

Mysig dag med inslag av sorg

Vi har haft en mysig dag men som sagt - lite sorglig. I morse ringde det på dörren och vår granne L ville komma och leka. Även Ls mamma ville det, hon skulle till sjukhuset Ls farfar fick en stroke på morgonen och det gick inte bra, 54 år... Senast igår var han hemma hos dem och lekte och busade! Tänk vad livet plötsligt förändras!! Fruktansvärt sorgligt!

L var kvar hos oss hela dagen och vi har varit i lekparken, köpt glass, Leo och Tyra har lekt lekt lekt lekt, Melker har kört tåg, dom har åkt cykelkärran med Jesper osv. På eftermiddagen käkade vi middag med Leos mamma och lillebror och sen fick vi stoppa leken!

Fina bilder blev det i alla fall!

image397image395

image398


Nytt försök med japanska tågetSom sagt röda linjen känns LUFTIG!!! En av Melkers favoritfilmer!

Fåret ShaunVärldens roligaste får!!! Visas på Barnkanalen!

Inte mönster - vad skriva

Hmmm mönsterveckan är slut och det känns alldeles tomt, plötsligt måste man hitta på något att skriva om alldeles själv :-)) Och jag kommer inte på något för tillfället. Dagen har gått åt till lekpark, köpa lördagsgodis, städa uteplats, byta däck, bibblan, körslaget, singalong.

Men allvarligt, fanns det inte mer än så att skriva?? Nä tror inte det!

Flätat

 Jag har funderat på flätmönstret hela dagen och tyckte det var en omöjlig uppgift tills jag plötsligt kom på det mest självklara som finns när man tänker flätor - Pippi!!! Vi har ju ett gäng Pippidockor i fönstret i Melker och Tyras rum!!! Såklart!

image393

image394

Pippidockorna är inköpta på min favoritaffär "Åsas leksaksförmedling" i Nynäshamn. Har hon en hemsida kanske?? Nope!

Rutigt också!

image391

Kakel är nog det vanligaste rutmönstret i de flesta hem!!

image392

Okej, det rutiga var egentligen vykorten till vänster, ni vet IKEAs fotade av Jeppe Vikström. Men jag orkade inte fota nytt så jag tog ett gammalt foto på anslagstavlan. Ni har turen att få se några fina alster av Melker och Tyra också!

Oj vad sen jag blev med det rutiga inlägget men gissa om blogg.se strulade idag eller inte?? Inte svårt att svara på! Sen undrar man när tågfilmen ska dyka upp igen som plötsligt inte finns längre...

Detta är alltså en del av mönstertema-veckan...

Blommigt

Fortsätter på temaveckan och idag är det blommigt. Vår fondtapet, blommigt? Nja men den heter Cactus Paisley... Sen anar man ju tulpaner på bänken!

image389

Och så självklart det blommigast av allt - midsommarafton!

image390

Trångt på tunnelbanan??? Kolla här!En av Melkers favoritfilmer på Youtube :-)) Genast känns röda linjen väldigt luftig!

Bilder

Började ju kolla genom bilder när jag skulle hitta mönster och hittade denna roliga bild - rolig för mig men kanske inte för andra, bara dom på bilden möjligtvis. En liten del av kusinskaran samlad...

image385

Saknas fyra STORA killkusiner, tre mammor med respektive. Min syster Emma var den enda som ville vara med haha! Kusinerna är från vänster Moa 7, Wilma 4, Tyra 2, Ebba 9, Melker 3, Max 7, Morris 6.

image386

Dett var ju en bra bild för temat randigt egentligen men men...

Vad jag håller på med? undviker att jobba, hahaha!

Kan ju beklaga mig när jag ändå håller på! IUP - individuell utvecklings plan. Det är vad hela veckan går åt till och jag VILL INTE. Ahhhhh vad trist det är. Vill ha vanliga lektioner! Segt var bara förnamnet.

Ähh kollar bilder istället! Kolla vad jag hitta! Tyras passerade viktgränsen med en lögn från mamma! Hon ville så gärna hoppa studsmattan på Kolmården, 15 kg var gränsen och njaaa! Det började med en vurpa men sen gick det väldigt bra!! Lillfis, precis två år var hon här. Nu ska jag inte vara nostalgisk mer idag!

image387

image388

Temavecka

Har stora planer på att ordna en egen temavecka med följande teman:

Typiska barnfamiljsfenomen:

måndag: stökigt
tisdag: rörigt
onsdag: dammigt
torsdag: odiskat
fredag: otvättat

hahahah hakar ni på??? Blir ju inte så svårt!!!

eller

Saker du kan snubbla på:

måndag: leksaksbilar
tisdag: dockor
onsdag: tågbana
torsdag: hö, halm, kaninhinder
fredag: böcker

eller borde jag gå och sova nu??? JA! nattinatti

Prickigt

Fuskar lite och lägger ut morgondagen mönstertema redan nu - prickigt!

Det här var ungefär ett år sedan men det absolut första jag tänker på när  jag tänker på prickigt! Jäkar vad med prickar Melker fick. Syrrorna fick några stycken var och han bev helt täckt. Svårt att somna var det men sen vid köksbordet hos mormor och morfar så försvann väl kliet för en liten stund...
image381

image382

Något prickigt från vårt hem får bli två av mina favvomuggar!
image383

Den till vänster är köpt på affären "Blå" i Djursholms Ösby. Finns den affären kvar?? Jag jobbade ju på en skola precis next door och var väldigt ofta in där och ville ha en massa saker :-))

Randigt

Jag är med på Ellas Inspirations temavecka med mönster - idag är det randigt som gäller!

image379
Min musmatta - randigt OCH cirklar


image380

Den överfulla inkorgen när man är med i världens bästa maillista - vi som har barn födda 98:a!!

Andra randiga saker som inte var så kul att fota var persienner och element...

Tack o hej - randig leverpastej

Vilma hopparEn liten hälsning till Vilmas förra ägare. En upprörd Tyra sitter bredvid mig nu och säger att jag ska skriva att hon ville prova att hålla i kopplet när Vilma hoppa och det kan man höra högt och tydligt på filmen...

Dagens prestation

Jag har städat småbarnens rum, dammsugit under sängarna alltså dragit ut lådorna under och plockat upp alla dockkläder som ramlat ur, dammsugit, bytt lakan, plockat upp alla kulor som rullat in under sängen, alla pusselbitar. So nice, bara resten av lägenheten kvar...

Ibland kan facebook vara kul!!! Pamela från Venezuela hittade mig idag, vi var utbytesstudenter i samma lilla håla i Oregon 89/90. Jag har undrat miljoner gånger vad hon gör idag och nu kan jag fråga!

Nej nu är det veckobrevet som ska skrivas!

Nej en sak till. Det var fantastiskt väder idag och då har jag VÄLDIGT svårt att motivera mig själv att gå hem och laga mat. Det blev en spontan picnic i en lekpark - vilken jäkla mat men jaja, vi köpte grillad kyckling på coop, en pommes i korvmojen och

Löss

Vi har lusepidemi på mitt jobb! Nya fall varje dag, barn som behandlats men ändå inte blivit av med dem osv. Min kollega filosoferade över detta på väg till jobbet - det måste finnas något bra med löss! Och ja, hon kom på det - det tvingar de vuxna att umgås med sina barn och röra vid dem vid kamningen... Nu har inte vi så stora problem med detta, vår föräldragrupp är väldigt engagerade i sina barn och vill dem bara väl...  Men ändå!

Då till nästa fråga - vad kan det finnas för bra med envis hosta på nätterna eftersom vi har det här hemma titt som tätt? Please ge mig ett bra skäl!

Och i samma sekund hinner jag tänka - vad är väl hosta jämfört med all annan skit som kan hända barn nu för tiden... Jag ska vara glad att Tyra ligger och hostar, då vet jag att hon finns... Ja det var väl svaret på min egen fråga.

Kliar det i huvudet nu? Svar JA!

En upppiggande bild - läs och lär! Lössens livscykel!

image378

Kliar det jättemycket??
Läs här:

www.lusfri.nu

smittskyddsinstitutet
avlusningsdagarna
elektrisk luskam

Fattar du inte va ja säjjer???

På väg hem från dagis fick en trött Tyra för sig att hon ville ha kexchoklad och jag upprepar bara frasen -jag har ingen kexchoklad bara äpple. Till slut ställer hon sig framför vagnen så jag tvingas stanna och så säger hon ilsket -Jag VILL ha kexchoklad, fattar du inte vad jag säger???? Lilla lilla fisunge, tyvärr kan man inget annat än att smälta eller skratta - det är svårt att bli rädd för en snorig söt liten 3-åring...

I övrigt fortsätter jag vara trött idag, har sovit middag mellan 20-22 medan Ebba såg på fotboll på tv. Jesper är i Örebro och kollar på matchen live. Blev rejält irriterad/ilsken på skolan idag - dock inte på något barn utan på ett gäng vuxna som visade noll respekt för mina elever - urk! Inga mer detaljer om det men det blir definitvt veckans bottennapp på vårt möte imorgon (alltså - vi börjar alltid vårt AL-möte med att säga veckans höjdpunkt och bottennapp). Nu sitter jag genast och funderar på vad höjdpunkten ska bli?!?! Jo, läsläxan som jag fått protokoll på av barnen idag - många har gjort läsningen till en mysig stund då hela familjen lyssnar, många postitva kommentarer, jättekul! Datorerna i fredags var en annan höjdpunkt! Planteringen var också kul! Prken i helgen kul!

Nej nu ska jag ta tag i lite jobb faktiskt, trots att ögonen säger NEJ!

Tröttellitrötttrött

Trött var både för och efternamnet idag! Vi hade en föreläsning om skolans styrdokument på eftermiddagen och jag somnade ideligen. Man kan ju tro att det var ämnet som gjorde att jag somnade men det var det faktiskt inte - det var intressant!! Kanske är Tyra orsaken till min trötthet, hon hostade så att hon nästankräktes inatt, igen. (jag gillar ihopskrivningar). Vi sov på soffan efter att ha kollat på Pippi i en timme. När jag vaknade i morse så sov Tyra uppe på min rygg?!?

På jobbet var det en bra dag. Alla barnen köpte historien om att fröna börjar på Q och X. Dom har ritat fina fantasiblommor och hittat på nya namn. Nu får vi be många böner så att allt gror, bondböner kanske hehehehe, det är ju det dom planterat fast jag skrev att dom började på Q... Till och med våra praoelever från åk 7 trodde på min story om gamla fröer från Jespers farmors trädgård...

Nej, jag skulle visst jobba... Tänk vad mycket man kan hitta på för att slippa det ibland!

Ebba har varit på Väla skola på Skansen och haft en toppendag. Mer orkade jag inte skriva om det, slöhög är vad jag är!

Melker kom ihåg att vi sa att han skulle snagga sig idag och bad faktiskt om att få göra det. Efter två klipp frågar han om det är klart... Så nu har han treminutershemmaklipptsnagg! Bättre än innan men inte bra!! Tyra blev grymt avundsjuk så jag fick kapa lite på henne också men det var alldeles för lite, hon skulle ha som pappa och Meltel (=Melker på tyraspråk). Men det fick hon inte!

Ett ljus för Engla

Här har vi också ett ljus tänt för Engla...

Varför är en man som Anders Eklund fri? Hade han inte redan innan detta gjort tilräckligt mycket hemskt?

Engla...

Vad kan man säga? Om man tänker på hur illa berörd man blir utan att ens känna Engla så kan man bara undra hur hennes familj ska orka med...

Så där ja! (fan)

När man skrev svordomar i rubriken så publicerades det minsann?! Provade med en i denna rubrik också...

Jaja!

Helgen!
Lördag - jag och alla barnen inhandlade kaninkäk, planteringsjord och frön - otroligt spännande! När vi kom hem testades de nya kaninhindren av Ebba, Nicole och ett gäng andra barn. Eller vänta nu, det var inte dom som hoppade över hindren utan Vilma. När småfisarna somnat åt vi andra räkor osv och såg på Singalong. Sen var jag uppe übersent, dumt!

Söndag - regnet öste ner men har man lovat till både höger och vänster att det är parken med månbilar och annat som gäller så är det bara ge sig ut. Vi gick till Vippan, den lokala parkleken, tillsammans med Hulda och Huldas mamma. Vippan var stängd, öppet varannan söndag. Vi ringde till parkleken i Västertorp och den var öppen så vi promenerade dit. Vilken park!!! Så otroligt fin och bra för barnen. En stor fräsch plaskdamm dessutom ny fotbollsplan, pulkabacke, månbilar!!!, grill och sen var den så fint dekorerad med fjärilar, fåglar överallt. Verkligen en ny favoritpark!! Leo med mamma kom också dit, vi grillade, babblade och barnen härjade. Supernice!

Hem, inte pusta ut, baka bullar! Stökigt att baka bullar med Melker och Tyra men det gick. Massor av gigantiska bullar har vi nu här hemma. Leo med mamma kom över och fikade. Tyra och Leo bara leker, leker och leker. Melker inte ens intresserad. Tyra var pappa och Leo mamma, man skulle ha många mössor på huvudet och fleecetröja på sig?!

Ebba och Jesper kom hem från fotbollen, är det faktiskt så att DIF leder allsvenskan!!! Käka mat, leka med kaninen Tyra ska skura uteplatsen med diskborste men får för sig att hon ska tvätta sina stövlar och trampar ner i hinken och fastnar. Där hittar jag henne stampandes - Kommer inte loss! Unge! Grannarna berömmer henne för att hon städar så fint, det dom inte vet är att det är hon öst ut jord på trallen för hon skulle göra kaka häromdagen. Vet inte om det är bra eller dåligt att bo på nedre botten och dessutom ha kanin - alla som passerar måste prata en stund. jag bestämmer mig för att det är bra, trevligt!

Sen natta - bara välja varsin bok annars somnar mamman före barnen. Samma gamla vanliga sega böcker - Spök Alfons (eller som Tyra säger pökalfons eller bögalfons) och Halvan kör buss.

Gunilla som skriver Alfons, här får du en ny idé - bögalfons. jag menar dom senaste Alfonsböckerna är såna enorma moralkakor eller skumma, Alfons och soldatpappa, Hur långt når Alfons, så det passar väl att skriva om Bögalfons - alla är lika värda, homosexuellas rättigheter osv, saknas säkert böcker på det området!! Eller vänta nu - jag kanske ska skriva den och tjäna en massa pengar. Men fasen vad jag snurrar in på saker ibland - jag ska egentligen jobba dessutom! Har jag ingen bild att lätta upp detta inlägg med?!?!? Ska leta!

image376

Sen ett litet tips:Klicka på bilden för att läsa! Jag ska nog ta mig dit, borde väl släpa dit ett bord och sälja lite skit istället! Syster Anna, du kanske ska sälja tavlor, dockor eller nåt??

Jävla blogg.se

Det var allt jag ville säga just nu. Kan det inte bara fungera?? Vi får se när det här publiceras? Nästa år eller så!!! BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!

Q och X - lura barn

Imorgon ska jag lura mina elever. Jag ska berätta en historia om någon avlägsen släkting som hade en fantastisk trädgård. Varje höst plockade hon frön från alla blommor och sparade i påsar. Nu i helgen så hittade jag två såna gamla påsar men namnet på blomman var bortnött, bara första bokstaven fanns kvar. Den ena påsen började på Q och den andra på X. Latin kanske? Uppgiften blir att plantera ett frö från varje påse, hitta på namn på sin blomma, ett på Q och ett på X och sen rita en bild hur man tror att dom kommer se ut. Roligt roligt och så betar vi av två bokstäver som det inte finns nåt vettigt att göra med annars!

Påsarna vek jag av vanligt papper, dränkte dom i te och smetade lite jord på.

image374

Det kommer alltså bli 108 krukor i mitt klassrum?!?! Tur att vi har djuuupa fönstersmygar! Några hamnar nog i korridoren också!

Röntgen

Jag har röntgat huvudet idag, not, hahaha

image373

Nej nu ska jag sluta lajja!!!

ibook

Sitter här och larvar mej med en ibook hemlånad från skolan. Ebba har fotat 1000 knasbilder, jag försöker ordna fram några bilder men det går sådär... Petar in en av Ebbas istället!

image372

Ananaspaj vs kladdkaka

Nu kl 23.21 är baket över. Jag började med ananaspaj. Sen fick jag för mig att jag skulle göra en kladdkaka också. Näää det är inte vi här hemma som ska svulla utan arbetslaget. Vi har tre praoelever hos oss som är så himla duktiga, tänkte att dom säkert hellre vill ha kladdkaka så då bakade jag det också. Nu är jag så jäkla trött så jag storknar.

I maj ska jag få åka till Vimmerby på utbildning. Dessutom ska vi gå på visning av Näs och sen rundvandring i Vimmerby i Astridanda. Jag blev ju lite Astridfrälst i höstas i och med hennes 100-årsdag. Ska bli otroligt kul att få se Näs. Ska bli otroligt kul att åka bort ett par dagar med trevliga människor!!!

Dagen har varit super. Lektionerna lugna och sansade, introducerade läsläxan och barnen verkade mest förväntansfulla - jag trodde det skulle bli djupa suckar och gnäll. Mina egna gullpluttar vill bara gå hem till grannar och det är ju jättekul men inte hela tiden. Någon gång vill man var hemma och typ röja.

ojojoj nu somnade jag här framför datorn idag igen. Nä duscha och sova gäller nu!

borde sova

Klockan är snart 1 så jag ska sussa nu. Är inne i fjärilarnas värld, har läst en massa spännade saker om dom som att visa arter lägger ett ägg i taget, andra 400!!! Dom parar sig i upp till 10 timmar, wow... och flyger omkring under tiden dessutom.

Ska beställa fjärilslarver i morgon - ska bli så spännande. Ebba är avundsjuk på mina skolbarn hihihi! Melker och Tyra har fem blivande fjärilar på dagis, dom heter Pippi Långstrump, Tommy, Annika, Herr Nilsson och Lilla Gubben. Himla gulligt!

måste gå och lägga mig nu eftersom jag precis somnade...

Gammal goding som jag fått på mail

Oscar ber sin dagisfröken hjälpa honom att ta på sig sina stövlar innan han skall gå ut i kylan. De är jättebesvärliga att ta på och fröken måste verkligen göra världens ansträngning för att utföra uppdraget. När äntligen stövlarna sitter på så säger Oscar:
- De sitter på fel fot!

Fröken tror inte sina ögon när hon konstaterar att det är som Oscar säger, stövlarna sitter fel. Hon drar som en dåre i 3 minuter för att ta av dem och börjar om med en super ansträngning för att sätta på dem igen..
Då säger Oscar:
-Det är inte mina stövlar!

Fröken andas djupt och lägger locket på känslorna för att inte skada lilla Oscar som tittar på henne med fiskblick.
 - Ok, säger hon, vi tar av dem då! Och sätter igång med samma träning som tidigare. 
- Varför sa du inte det tidigare? frågar hon när hon är klar. Oscar svarar då:
 - Det är inte mina stövlar, dem är brorsans, men mamma vill att jag skall ha dem!

Fröken börjar gråta och, mycket behärskad fast bestämd, sätter hon på stövlarna för en tredje gång. Sedan lyfter hon upp Oscar, sätter jackan på honom, halsduk och frågar:
 - Var är dina vantar?
 - Jag la dom i stövlarna!


Tack Cathrin!!!

image370

Intensiv helg ute

Inte ute som ute på krogen utan som utomhus... Igår var det Aspuddsparken med ridning för mej och tjejerna. Melker och Jesper åkte Nockebybanan. Tyra red fyra gånger och Ebba två. Ebba ska vi ställa i kö till Trynet, Aspuddsparkens djurklubb. Så msåningom kan man bli ledare vid ponnyridningen tex och ta hand om kaniner och andra djur och djurklubbarna för de små barnen. Tror Ebba skulle passa perfekt för det, hon är väldigt snäll med sina små ettriga småsyskon! Jesper plockade sen upp Ebba i Aspudden och åkte på fotboll. Vi åkte hem och var ute. Leo kom över, sen hamnade vi hos Leo osv.

Idag gick vi upp tidigt, Ebba hade sin sista innebandymatch för terminen. Seger!!! Sen städade vi Vilmas bur. Packade snabbt ihop lite grejer till parken. Leo och Hulda med mammor följde med. Vi grillade och barnen lekte och lekte och hade jättekul. När vi kom hem fortsatte leken hos Hulda. Till slut blev det för mycket krockar och pang så vi gick hem för att ta det lugnt. Efter en liten stund gick Leo förbi utanför fönstret och Melker och Tyra försvann in till honom. Jag spran och handlade på Konsum. Sen  leka leka leka och till slut hem för lite mat.

Ebba rider dubbla pass efter att ha spelat innebandy och härjat i parken hela dagen. Tror hon kommer sova gott i natt!!! Nu laga lite mat för hungrig lär hon också vara!!

Fredag kväll = jobba

Fredag kvällar är min bästa jobbkväll helt klart. Sitter ocft här och fnular på saker och kommer fram till nåt till skillnad mot andra kvällar. Jag har planerat vad jag ska göra på resten av bokstäverna som jag har kvar!! Yes!!

Melker och Tyra har haft kalas på dagis för dagis fyller 1 år idag. Dom hade med sig varsitt paket, en sån där vindsnurregrej som man hänger ute och en fjäril som man kunde vrida upp så åkte den omkring (eftersom dom har fjärilstema...) dagen hade varit lyckad och jag hann få en stor skopa beröm av en fröken. Melker har vuxit till sig och är en jätteframåt kille som bidrar med mycket bra i gruppen... Tack det var trevligt att höra! Igår fick jag höra att det var så kul att dom alltid är så glada och ja det är dom ju faktiskt nästan jämt med några undantag hehe!

Fröken bus såg väldigt fullisjutton ut på vägen hem i sin kepa. Det roliga är att den matchar ju klänningen som hon fått av mormor så otroligt bra. På bilden ser man bara skymten av klänningen. Den är så fin och äntligen tar ungen på sig den. bilden på Melker är tagen på begäran av honom själv. Äntligen kunde jag gnugga honom i hårbotten - håret var stelt av sand och svett. Nu öste jag i schampoo som bubblor och sen passade jag på. Nu luktar han ju nästan gott i håret! Ebbson är ju aldrig med på bild längre!

image368

image369

Men kära nån vad trött jag blev nu! Poff sa det! jag måste gå och sova nu!!!

Blidder bladder

Fasen vad klockan gick snabbt, måste vara för att jag har så kul när jag skriver veckobrev. veckobrevet var faktiskt riktigt trevigt att skriva men fasligt långt!

Jag ska alltså ge mig på att baka det jag skrev igår för då kommer jag att få trevligt besök... Så bra! Men jag är ju så busy hela tiden - hänger i lekparken hela helgerna hahahahahahahahahahaha - så jag vet inte hur jag ska hinna med att träffa folk! Nä sanningen är den att det vore väl supertrevligt med besök, en anledning att släpa upp utemöblerna kanske. Kan ni fatta och förstå hur nöjda vi är att vi köpte utemöbler på rean i höstas. Megabrontobordet och bra stolar. Nu skulle vi inte haft några pengar antagligen. För den delen kom jag på ett annat gäng bakverksätande trevliga människor som kanske skulle kunna komma hit då, arbetslaget... hihihi? Eller? Vi skulle nog kunna fika bort både en och annan kaka hehe...

Efter dagis idag hamnade vi hemma hos kompisen Hulda, eller Hylda som Tyra säger. Vi käkade upp deras goda bröd och drack saft så att ingen ville ha middag sen, praktiskt. Till slut kom vi hem och jag trodde att mina små darlings skulle bänka sig framför teven men nejdå. Ut på uteplatsen, ta ut Vilma, bygga tågbana, leka med dockor. Vid 18.30 hade jag lyckats slänga ihop en fantastisk middag - korv i bröd som intogs på uteplatsen. Vilma är en riktig barnmagnet och alla vill stanna och titta och det är ju trevligt att få prata med dom andra barnfamiljerna i husen här omkring. Pinsamt att jag blandar ihop alla bara. I helgen går vi till Vippan igen för då är parkleken öppen och grillen tänd, smidigt. Ebba och Jesper har fullt upp med fotboll, innebandy, dubbelridning. Jesper ska dessutom åka tåg med Melker hela lördag förmiddag. Då ska jag och fislisorna åka till Aspuddsparken så kan dom få ta varsin ridtur.

Frågade Tyra i morse om hon skulle börja rida som Ebba gör. Jaaa! Så frågade jag Melker vad han skulle göra, spela fotboll kanske? Tyra skriker att det ska hon göra också, rida och fotboll. Melker svarar lugnt, jag ska köra bilspel med pappa på datorn. Vilken framtid! Åka tåg och köra bilspel på datorn. Idag gjorde jag nåt smart eller osmart. jag sökte på train på Youtube... Wow!!! fanns väl några tusen filmer med en massa coola tåg. Hamnade på Spårvägsmuseets hemsida igår och där finns ju en given present till Melker, en lokförartröja... Måste dit innan han fyller år och kolla om dom inte har någon fin tågplansch. Får nog ta en tur till järnvägsmuseet i Nynäshamn också.

image367

Okidoki, klockan visar 0:22 på ugnen och jag har inte duschat än... Måste säga adjö!
Lånade bilden från NJM


På TV ikväll - jobbigt

Fasen vad jobbigt det är att hinna med allt tv-tittande, måste fortsätta älta detta även idag jag hade ju missat massor igår! ta bara dagen!!

Nu är det So you think you can dance och Rent hus samtidigt.
Sen är det barnmorskorna - förlossningar måste ju vara bland detbästa som finns i världen, ett yrke jag skulle kunna tänka mig faktiskt
Sen är det morgonsoffan eller vad det heter med David Batra och Petra - trist program när jag såg det men det kan ju bli bättre

SEN!!!! är det ju Hela Sverige pussas och kramas - jag hoppas verkligen att Henriks svengelska-inslag är kvar för dom är sååå bra - youtube kanske??? SchelvklartSen hittade jag ett otroligt maffigt recept som jag inte alls behöver men skulle vilja prova!!

image366

Receptet finns här!!

Solongfarewellaufwiedersehngoodbye

Nej förresten, vi har haft en trevlig och intensiv eftermiddag/kväll. Ett tar var det jag och sju barn här och en mamma som kom och hjälpte mig tack! Ebbas kompis kom tillbaks från Västindien och kom hit med sin lillebror. Tyra och Melkers kompisar hade spanat in oss på uteplatsen från deras fönster och kom ut och ville leka. Vi byggde en jättetågbana på trallen, tog ut kaninen, flyttade hem våra lånekaniner till sin rätta matte igen. Tyra tuppade av i soffan vid 19 och Melker ville gå och lägga sig strax efter. Nej bye bye!!

Trevligt värre

Denna dag blev sååå trevlig. Lektionerna var bra, ena gruppen jag hade skrev på sin Nelly Rapp-saga. Vi behövde ta reda på namnet på någon gammal rektor. Vi gick då helt enkelt in till våra rektorer och frågade men ingen kom ihåg namnet på någon sådan. Istället kom vår ena rektor in till oss på lektionen och berättade om de spöklika upplevelser hon haft när dom byggde om vår skola - roligt när dom spontant hälsar på! Berättelserna är nu klara och jag ska renskriva dem och maila Martin Widmark och hoppas på en hälsning tillbaka till barnen!

Efter lunch var det en intensiv göraklartlektion med säkert 30 barn som hade något att göra. Härligt när många jobb blir avslutade! Efter det var det planering och jag planterade ärtor i äggkartonger (bokstaven ä i morgon), handlade äpplen att lägga i ett påskÄgg.
Sen var det konferensdags men denna dag fick vi fortbildning i bildhantering på våra bärbara macar. Så otroligt kul och enkelt, måste låna hem måste måste måste! Skulle ha suttit kvar där än om jag hade kunnat. Nu ska vi boka den bärbara datasalen till åk 1 så vi kan sätta fart med datorer i undervisningen! Joligt joligt!

När jag kom hem tog jag in posten och hittade kuverten med skattebesked och vi får en massa pengar tillbaka - jiiihaaaa!!!! Sen hade min kära mor lagat otroligt god mat med väldigt god grekisk sallad till - massor av fetaost och avocado - gott. Melker och Tyra var superhappy, Tyra och jag snackade med Vilma lite, Tyra borstade Vilma som verkar vara rätt tålig.

Teven står på här bredvid och hela tiden visas reklam för en massa nya program som börjar i helgen. Måste se Magnus Ugglas jakt på nya bandet, Mikael Thornvings program, Glasklart med Ola vet jag inte vad det är, och sen ett annat där man ska tala sanning, kommer ej ihåg namnen. Nu ska jag sega ihop i soffan och se på Äntligen hemma tror jag.

Bilder

Vi har bildhanteringskurs på macarna i skolan - sååååå roligt. Roligt att blogg.se fungerar!! Fantastiskt!!! Vill ha en mac...

image363På något magiskt sätt har jag lyckats få till det så att  jag kan skriva text bredvid en bild, det gick ju inte om man inte fipplade med html osv?? Passar väl på att skriva här på sidan av bilden trots att jag egentligen inte hade så mycket att skriva. Blogg.se verkar försöka ta död på sig själva genom att strula så in i bängen???!!!

Bilden på Tyra är alltså redigerad i iphoto, tog ett par sekunder så var ljuset och färgerna mycket bättre. Sista bilden kägger jag in föer och efterversionen. Jag hade inte så många bilder med mig i mobilen så det fick  bli dessa.

image361
image362
Efter redigering

image365
Före redigering

Ingen får fråga hur det gick till när de två översta bilderna placerade sig!!! Skulle aldrig gå att göra om jag ville göra det. Himla märkligt. Sparar fort som fanken innan något bryter samman på blogg.se igen...


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.