Galen unge!

Idag höll Tyra på att hoppa från soffan mer på en madrass på golvet. När hon landade gjorde hon en kullerbytta. Senare på kvällen när hon var jättespeedad så sa jag till henne att gå och hoppa från soffan och gör kullerbyttor. Jaaa! titta nu då!! Och jag tittade och får se en unge som gör en kullerbytta i luften istället för på madrassen... Ooouaaaa vad gör duuuuuuuuu????

Hon landade på rygg och inte på nacken, tack o lov!!! Fick lite ont men överlevde... Sen sa hon -Men Moa gör ju så! Ja men Moa gör det på studsmattan, hon är 8 år och har gått på gympa i några år... (Moa är en kusin)

Trött

Ojojoj, klockan är 22.15 och jarg har somnat flera gånger framför datorn!!! Sitter och jobbar som jag brukar göra på fredag kväll, skriver rent meningar om sommaren. Veckan har tagit knäcken på mig och jag är helt slut! Kära nån säger jag bara, hur ska det gå nästa vecka när vi inte har två utedagar utan fulla dagar hela veckan???

I morgon har min maillista (föräldrar till barn födda 98a) träff i Enköping. Ska bli kul att få se hur alla ser ut osv. Har ju mailat varandra i en evighet!!! Dessvärre har jag väldigt ont i halsen och det känns ansträngt att prata men jag får se hur jag mår i morgon.

På dagis har allting gått jättebra under veckan. Under hösten ska hela förskolan jobba med temat "Luft". På Melker och Tyras avdelning börjar en pojke som är jämnårig med Melker och som älskar tåg! Jiiihaaa! En extra personal ska jobba under hösten. Experiment, teater, gympasal osv - kul.

Ebba är helnöjd med skolan och har en snäll (verkar det som) lärare som dessutom spelar piano. Föräldramöte igår och allt verkar toppen! Fick höra ett och annat som jag borde fått höra från min skola kan jag tycka, om skolwebben och så, hmmm???!!!

Nu ska jag väl få storungen i säng, duscha och sova - näää vi ska se någon läskig film tror jag och äta morötter eftersom vi slutat med onyttigheter.

Apropå onyttigheter så hll det på att bli världskris här hemma idag. Melker skulle få chips, sourcreamandonion. jag öppnar påsen och häller upp lite i en burk. Ungen tjuter direkt -Det är fel chips, dom är inte platta. Herregud Estrella, ni hade veckat chipsen fel!!! Dom var lika buckliga som grillchipsen och kunde INTE ätas. Melker och Jesper fick åka och köpa nya. Dom såg en luftballong på vägen och var tvugna att jaga den för att se landningen. Lång chipshandling!!!

Jag slapp läsa saga för båda dom små somnade i soffan framfr Halvan på film, jihuuuu!

Tillbaka i verkligheten!

Wow säger jag bara efter två dagar med elever. Idag var jag helt säker på att jag tänkt fel. Samling 30 minuter med högläsning. Lektion 1 var  50 minuter och sen hade barnen rast och jag fixade och drack te. Lektion 2, 50 minuter (barnen konstaterade att det alltid luktar tuggummi i mitt klassrum vilket egentligen är mitt jordgubbste) och sen var det väl ändå lunchdags men NEJ, en lektion till... Det är sent med lunch 12 när vi börjar 8.30.

Idag var dagis stängt så jag gick ju vid lunch men jag undrar över min kollega som skulle ha lektioner efter lunch också... Överlevde du????

Jag var en urtråkig mamma som skulle ta barnen till Björnsan men konstaterade snabbt att det var för många barn där, vidare till Skånegläntan. Fortfarande lika seg och oengagerad mamma, fick punka på tvillingvagnen, åkte hem. Suckade djupt när barnen ville till parken men gick dit ändå, fick sån där panikattack och ville inte gunga barn  ville HEM. Barnen vile grilla så snäll mamma gör det, barnet som mest ville grilla äter inget utan tar kall falukorv på macka efter maten istället.

Nu vill jag att barnen ska sova, en kladdkaka ska poppa upp från ingenstans, min matsäck tills imorrn ska vara fixad, schemat utskrivet, monster och  ägg ska vara klara osv osv men guess what????? så är inte fallet!

Disken tvätten och barnen nu....

Skara

Förra helgen var vi i Skara, har inte hunnit skriva något om det förrän nu! Vi åkte ner på fredagen oh resan gick över förväntan!! Vi har ungefär världens bästa skiva med oss och tack vare den var barnen nöjda!! Vi fik bo hos våra snälla grannar som har sitt sommarställe utanför Mariestad. Ett jättefint hus, verkligen jättefint men jag glömde att fota! Enn stor fin pool hade dom occkså som var poppis hos barnen. På fredagkvällen åt vi tacos såklart oh tog det lugnt. Stackars Itzi (hunden) fick INTE en lugn stund utan tränades hårt av Ebba och Tyra.

På lördagen var vi på Skara Sommarland. Det började väldigt bra med att en dam erbjöd oss att köpa biljetter till hela familjen för totalt 300kr! Dessutom var det tvådagars men vi använde bara den ena dagens biljetter. Det avr den perfekta dagen att vara där, pyttelite folk = inga köer, mulet men uppehåll förutom en skur osv. Mycket getingar dock men det är det ju överallt.

Vi åkte hem när dom stängde och grillade. På söndagen var vi iväg till en miniGöta Kanal. Det var riktigt urkigt väder men vi blev kvar länge för precis när vi skulle gå så var det båtar som skulle slussas och då var vi ju tvugna att kolla på det!

Märkligt i Farsta

Min jobbarkompis mailade detta till mig:

"Gick på Farstanäset i morse och såg något märkligt. På en sten stod det fyra djupa tallrikar med nån gröt, där det var röd peppar nedstucket och skivad lök över äpple och nån blomma, som dragit till sig fjärilar, otroligt vackra fjärilar , riktiga. Sedan låg det cigarrer cigaretter och pengar nedstuckit i gröten. Det stod vinflaskor med höga röda rosor i och en flaska visky. På eftermiddagen gick jag dit och fotade det. En flaska vin var då borta och pengarna utom en krona, som låg kvar. Skickar några bilder. Det var vid skidbacken, mittemot där sista husvagnen stod."



Vad är detta? Kan någon förklara!!???

På Blocket hittar man ALLT!!!

Kolla denna annons som jag hittade idag!!

Hmmm????
Nu undrar ni vad jag sökte efter kanske - brevlåda till ett projekt...

Jobbat idag!

Vardagen är här igen och jag har varit på jobbet! Det var kul! Babbel babbel babbel som vanligt när en massa pratglada människor återser varandra efter sommarlovet. Vi ägande oss åt att möblera klassrummen, göra placeringar, beställa och sånt. Mina sötpotatisar har överlevt sommaren i sina stövlar - helt osannolikt!!!!! Den 29 augusti 2007 planterade jag och barnen dom när vi gjorde bokstaven S.



En månad senare såg dom ut så här:



Nu ett år senare trodde jag ju att dom skulle ha kolavippat men icke sa nicke! Ska fota dom imorgon. Ett tips med andra ord till er som vill ha billiga tåliga krukväxter!!!

Äsch nu ska jag skriva alla listor och börja på ett schema så vi kan komma nån vart innan veckan är slut!

Fototriss - rörelse

Måste ju fixa veckans fototriss!!

Första bilden är Ebba som rider på min kusins häst, Arigo. Sekunderna efter att bilden togs låg hon avbockad med ansiktet i leran, den rörelsen skulla jag ha fotat!!



Nästa bild är också på Ebba när hon för några år sedan var i Kungsträdgården och provade friidrott. Stefan Holm stod alldeles bredvid och tittade på. (Syns ej på denna bild.)



Sista bilden är på Melker som hoppar från bryggan.



Fler fototrissdeltagare kan du hitta här!

Torsdag

Just nu borde jag röja upp här hemma, laga mat, packa och tvätta. Istället gör jag för tillfället ingenting, håller på att ta sats för att börja tror jag. I morgon bär det av mot Mariestad där vi ska bo hos våra grannar ett pardagar och hinna med Skara Sommarland. På måndag börjar vardagen igen vilket ska bli kul! En veckas planering inklusive två dagar på Skevik. Programmet på Skevik tycker jag såg så där ut - fokus på de äldre eleverna om jag inte misstar mig. Hmmmrff!

Ebba och jag har haft två dagar för oss själva men mest ägnat åt oss att föröska hitta grejer som hon/vi behöver. Det blev lite kläder osv.

Näää nu borde jag verkligen göra nån nytta - see you later!!!

Fototriss - genom

Temat genom kändes otroligt svårt tills jag tittade vad andra hade bidragit med - då fick jag lite idéer. Här kommer mina bidrag!

Genom rutan på bilen har vi fotat denna giraff på Knuthenborg zoo i Danmark (2004) med vår då alldeles nya digitalkamera. Giraffen gillade att vara med på bild och stannade länge vid varje bil!



Nästa bild har vår dotter lyckats fota på en av Flygdagarna i Tullinge. Förklara gärna hur hon har gjort, det har vi inte lyckats förstå - det är hon som är med på bilden och hon har själv fotat - genom något! Denna bild är också tagen 2004 med kameran som syns på bilden, såklart!



Sista bilden är fotad när vi åkte i Kolmårdens safaribuss. Det speglar sig i fönstret så att kameran hamnar mitt i strutsens gap. Fotat med didgitalkameran 2006.



Mer om fototriss hittar du här!

Vattenbilder - Nynäshamn

Sen i osdags har vi varit i Nynäshamn och invaderat mamma och pappas hus. Vi har badat och till och med varit ute på sjön med min syster Anna och  hennes familj. Bilder kommer här! Mest bilder är det på hoppgalna Melker som ville fota mååånga hopp!





Nu är vi hemma igen och nästa vecka börjar det vanliga livet så smått igen. Jesper ska jobba, jag tänkte försöka övertala mig själv att lämna Melker och Tyra på dagis i två dagar men det känns såååå segt! Annars får de en rivstart på måndag med 8-16.30 (dagen efter att vi kommer hem från Skara Sommarland). Hmmm får väl helt enkelt göra det!

Jaja! Nu duscha!

T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.