Hallå

Oj vad frånvarande jag är nu för tiden. hade som mål att skriva något varje dag i min blogg under lovet men det gick sådär med planerna. Nu är klockan exakt 1.30 och jag borde sova men vi har ägnat oss åt våra kära räkningar och att försöka förstå Fortums räkningar bla annat. Sen har jag hängt på sjs hemsida och letat billiga tågresor till Göteborg så att vi kan ta oss dit. Stackars Pia som vi ska hälsa på, rörigare gäster får hon leta efter...

Jag har varit på beök hos min kusin Lisa på deras sommarställe i Herräng. Väldigt mysigt och trevligt och barnen lekte och härjade mest hela tiden. Visar några bilder:


Vi gick till affären i Herräng, på vägen såg vi minst 150 vinbergssnäckor och en groda!


Tyra provar att ro alldeles själv!


Melker...


Studsmatta, tänk om vi kunde ha en hemma!!


Barnen lekte en märklig lek, man skulle våga gå under huset bland isolering, spindlar och äckligt. tro det eller ej men Melker kröp flera gånger själv!! Jag var väldigt förvånad!!


Näää sovdags, återkommer en annan dag!

Roligt eller lite äckligt eller jag vet inte vad man ska tycka...

3 och 4-årskontroll

Vi har varit på BVC i 1,5 timme idag! Både Melker och Tyra var kallade till årskoll.

Nu har vi konstaterat att Melker är 105,5 cm lång, vänsterhänt, hör väldigt bra, kan gå balansgång, kan rita gubbar, kan berätta vad olika bilder föreställer, kan trä pärlor på ett skosnöre, kan färgerna, ser perfekt, kan prepositionerna, bra ordförråd. Kan ni förstå att han faktiskt tog på sig hörlurarna och flyttade klossar när det pep??? Jag var i chock!! BVC-tanten frågade om han var duktig på att sjunga för han hörde tonerna väldigt bra tydligen.

Tyra är 98 cm lång, kan säga treordsmeningar, kan berätta vad olika bilder föreställer, kan rita en gubbe (fast man bara behövde kunna kluddra), är lika stor som en normal fyraåring och var fysiskt minst som en fyraåring och med pratet samma sak. Som vi alltid sagt - hon tror att hon är jämgammal med Melker och beter sig så :-) bara sju gånger vildare...

Innan BVC var vi i stan och bytte paket från moster Lotta. Två hoppbollar byttes mot docka och nytt tåg till tågbanan - tack Lotta! (Jättetack för Ebbas bok som gav henne en liten utmaning, den har räckt ända till idag även om hon hunnit läsa ett gäng andra böcker under tiden men den här krävde lite mer av henne! Vädligt bra!! Varghonans klan heter den...)

Sen var det dags att åka till ABC som Melker och Tyra hävdade att jag hade sagt på morgonen...

Efter ABC/BVC handlade vi och gick hem. På vägen var vi tvugna att titta på när fyra killar försökte få upp sin fotboll ur dammen. Dom kastade sten mot den för att få den att åka åt ett håll. Då hörs en röst från en balkong en bit  bort -Nu ringer jag polisen, vet hut, sluta med dom där dumheterna, jag ringer polisen, förstår ni det osv osv... Killarna förstod absolut ingenting så jag förklarade att tanten antagligen trodde att dom kastade sten på fåglarna, lilla tanten! Jag undrar vilken prioritering det hade fått hos polisen?!?!? Bollen kom upp och vi fick prata med trevliga grannar medan vi väntade på detta.

På kvällen var det tacos. Ebba och jag fotbadade, mina hälar är vidriga... Sen kom jag på att jag ska ju ha kladdis med mig imorrn så jag har bakat också. Nu jobba lite faktiskt, fast det är sommarlov, många idéer i skallen just nu och det gäller väl att smida medan järnet är  varmt eller va fanken det är man brukar säga. Eller så är det nu jag jobbar in alla timmar jag går för tidigt under terminen, typ!

Ebbas kollo i Aspuddsparken är slut, snyft! Det har verkligen varit bra och hon verkar ha äälskat varje sekund av det! Mera nästa sommar!!! Hon blir snabbt tröstad dock för på måndag är det ridläger!!

Onsdag

Vi har varit i parkleken Kristallen i Älvsjö idag. Barnen hade jättekul bland alla klätterställningar. Plaskdammen var iskall men fötterna blev doppade i alla fall. När vi kom hem gjorde vi pastasallad. Vi var på gång att åka till Aspuddsparken för att hämta Ebba och Nicole fråb deras kollo men vädret slog om till storm och regn och Nicoles mamma kom till undsättning. Istället var vi hemma och bakade snoddas, kärleksmums, moccarutor eller vad man vill kalla det.

När tjejerna kom hem var vädret fint igen och vi tog med oss våra pastasallader till lekparken och lekte där en stund. Sen gick vi hemåt, hämtade hundar, kanin, cyklar, bollar. Några grannar dök upp och barnen bytte leksaker omvartannat. Sen gick vi in, badade, småbarnen somnade och nu håller Sverige på att förlora mot Ryssland, kom igen nu!!!!

Det var sommarlovets första dag i korta drag!

All you need is lov - sommarloooooooooov!!!

Nu har jag sommarlov ch kan ägna mig åt att slappa, ehhh not, ta hand om tre illbattingar varav en är värre än de andra två hihi!

Tjoho va skönt! En dagisförälder berättade att han ska jobba en månad till, det lät extremt jobbigt!!

Nu det vanliga racet med städa köket, urk! Vädra ut pannkaksoset också!

Kan någon trolla...

...så att:
barnen somnar i nybäddade sängar
att disken i diskmaskinen plockas ur
att all disk på bordet och diskbänken hamnar i diskmaskinen
det var dammsuget i hela lägenheten
att tvätten var vikt och stoppad på rätt ställe
att den skitiga tvätten blev ren
jag blev lite piggare
och en hel massa annat

äsch jag går väl och tar tag i ovanstående lista själv...

Heja Sverige!

På väg till dagis cyklar/går vi förbi skylten som är nedan.
-Vad står det, frågar Melker.
-Kör sakta, svarar jag.
-På sin cykel eller, undrar Melker...

Korkad skylt!!

Lite om allt

I måndags fyllde Ebba 10 år!! Det firades med tårtfrukost, ny kaninbur, paket, grillning på kvällen osv. Tror att hon var nöjd med dagen.

På tisdagen hade dagis avslutningsfest i Hagaparken och Fjärilshuset. Häftigt med alla fjärilar och insekter... Kklicka på bilderna så blir dom större. Alltså skalbaggen är fotad genom en glasruta med min mobil, tycker den blev rätt så cool!Idag onsdag har Vilma-kaninen fyllt 1 år. Hon fick följa med hem till Leo på grillparty. Jag och Leos mamma var singlar med en massa barn idag och grillade korv. Trevligt trevligt. Dom har en liten fiskorv ca 6 månader och jag blir inte sugen på en till bebis faktiskt, bara ibland men inte när dom har ont i magen osv!!

Imorgon är det Tyramyrans tur att fylla år. Många paket och tårta finns färdigt, det ska bara bli morgon!

Fortbildning i Vimmerby

I onsdags åkte vi iväg till Vimmerby så snart lektionerna var över för dagen. Jag och tre trevliga kollegor har haft turen att få vara på Astrid Lindgren konferensen. På onsdagkvällen kom vi fram till Catarinas fina sommarhus i Sillsta en bit utanför Vimmerby. Vi bäddade och fixade, käkade både kantarell och laxmackor, drack lite vin gjorde somliga oc hade det sååå nice.

På torsdagen var det dags för föreläsningar och det var riktigt deppigt och segt. Flera unga kvinnliga författare som skrev om väldigt destruktiva tjejer, tjejer med ätstörningar mm och en sa "varför skulle jag skriva om nåt annat, det är så här tjejers vardags er ut idag". Hmmm, blev irriterad för jag tror inte att det är helt sant, jag tror faktiskt att det finns helt vanliga tjejer som tycker om livet och jag tror tack och lov att det är vanligare!

Torsdagen artade sig dock med bättre ochh bättre föreläsare. Luften i salen tog tvärslut och jag somnae en stund som så många andra - bensträckare hade varit bra...

Men kära nån, jag kan inte redogöra för allt i detalj för jag hinner inte. Jag sammanfattar. En jättebra kurs, besök i Atrids Lindgrens barndomshem, vandring i AStrids fotspår i Vimmerby. Vid graven träffade vi Madickens dotter. Vi har sett AStrids dotter och brorssöner. Vi har sett Europas största ek. Vi har shoppat massor, bla en kaninbur!! Vi har ätit fantastisk mat, badat (inte jag), pratat skit, skrattat, haft det så otroligt himla mysigt!! Här kommer en massa bilder, klicka på dem för att se större!!!

Just det Bullerbyn och Katthult såg vi också!!


Astrids barndomshem


Sonya, vinnaren av Astridpriset, en fantastisk talare!!!


Sockerdricksträdet


Förebilden till Kajsa Kavats hus


Inspirationen till bröderna Lejonhjärta


Astrids grav


Bullerbyn


Katthult


Snickeboa


1000 år gammal ek


Tuppen som blev så bra på bild!

Så där ja, en bråkdel av vad vi gjorde och av alla foton!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.