Pool i Tokyo

För ett tag sen hittade vi en video med den överfulla t-banan i Tokyo. Nu hittade jag denna pool efter att min pappa tipsat mig. Aldrig mer ska jag klaga på att det är mycket folk på Eriksdalsbadet på sommaren!!

Full fart!

Jaha, sitter här 23.29 och är slut efter dagens äventyr! Morgonen började med tre hysteriskt trötta barn som inte ville gå upp ur sängarna. Till slut kom vi iväg. På jobbet var det intensivt som vanligt och mcyket  göraklart-hets, tråkigt att ha en massa måsten hela tiden.

Dagis stängde tidigt trots att dom hade planeringsdag i fredags. Hämtade barnen och tog oss sedan hem. Ebba var redan hemma och hade gått ut med någon hund. Vi käkade glass när Leo kom förbi och blev inbjuden med mamma och lillebror, sen kom Hulda med mamma och vips var vi tio glassätare.

Solen sken och då måste man ju grilla. Leos familj bev inbjudna att grilla eftersom vi ändå skulle tända grillen - vi plockade ihop hamburgare me tillbehör från båda hemmen och kkade god middag - hamburgare med färskpotatis!?! Tom efterätt - glass - igen - blev det! Trevligt trevligt. Sen den obligatoriska fotbollsstunden i parken för pappor och barn! Sen tvinga in barnen för att sova trots att dom hävdar att dom inte är trötta alls.

Jesper fick storhandla, jag tvättar fanatiskt för att kunna packa imorgon. NU!!! Klockan 23 har vi satt oss för att dega, snart ska jag sova!!! Morgondagen blir inte mindre intensiv!

Trevlig söndag

Jag vaknade i morse på vår extramadrass i vardagsrummet. Den hade Tyra passande nog släpat ut igår kväll för att göra kullerbyttor. För tillfället vaknar hon till vare natt och vill sova i soffan eller så och så var det även denna natt och jag hade somnat på madrassen. Bredvid mig på golvet låg Tyra som hasat ner från soffan under natten och landat på sitt täcke och bara sovit vidare!

Vid 12 var vi bjudna på ettårskalas med grillad lunch, gott, god tårta efteråt. Ebba fick sin dos av katt också. Trevligt att träffas! Sen var det tänkt att Ebba och Jesper skulle ha åkt till stallet och jag hem med småttingarna men dom ville absolut åka med till stallet så det gjorde vi. Det förtsa vi såg var det senaste fölet, ca 10 dagar gammalt. Så otroligt söt! Ebba var duktig och det är alltid kul att få se henne rida. Melker och jag snackade med Rolf som äger gården, jag fick läsa mig massa om olika sädesslag, bekämpningsmedel, sådd osv - intressant faktiskt! Dessutom fick jag med mig fyra påsar med havre, raps, vete och korn att odla hemma eller på jobbet. Givetvis har vi planterat det!

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Jesper såg ballongerna uppe idag när han var ute en sväng och handlade, det är väl ett riktigt sommartecken!!!

image416

Ditten och datten

Nu är det verkligen slutet av vårterminen och alldeles för många saker som ska innas med på kort tid! I skolan är det göraklartfeber blandat med olympiad, fortbildning, planeringssamtal och utvecklingssamtal. Hemma är det planeringsdagar på dagis, olympiad, parkstafett, utvecklingssamtal, dagisavslutning, klassfest, födelsedagar mm.

Mycket grill är det också. I torsdags med grannar, igår var det tacos istället och sen kom andra grannen över och babblade (våra sambos var på fest) och idag var det grill. Jesper föräldrar kom på middag när dom återlämnade barnen som varit hos dem under dagen medan vi shoppat presenter till Vidar, Ebba och Tyra. I morrn blir det grilllunch hos Vidar som fyller ett år!

Ebba och jag hade stora planer på att kolla på melodifestivalen tillsammans - det gick sådär... Jesper var snäll och dokumenterade det hela med denna vackra bild...

image415

Detta säger allt om hur bra låtarna var!

Nu ska jag gå och sova!

På onsdag em åker jag och några kollegor till Vimmerby på utbildning - ska bli so nice!! Även om jag inte riktigt har tid känner jag!

natti natti

Ny favoritblogg

Alltså det finns ju en miljon fina bloggar om heminredning. Idag hittade jag väl 1000 nya ungefär men fastnade för denna lite extra - fint hus??? Nja vadå? Byggt det själva? Självklart! Hur hinner folk, hur har dom råd och fasen vad mycket fina grejer. Jag var ju tvungen att läsa bloggen bakåt i tiden ända till start...

Vita villa kulla

Titta in och dröm lite om alla fina saker...

Denna dagen - ett äventyr

Jämfört med när man själv var liten så måste det ändå hända en himla massa mer grejer hela tiden nu än då? Eller? I helgen har det funnits massor att göra runt om i stan om man bara läser lite på hemsidor, tidningar mm. Idag har vi nöjt oss med att bara vara här i knutarna men det räckte ju så bra!

Tyra kunde vänt ända till 9.30 innan hon sprang in till Leo. Dom var inne ett tag och var busungar för att citera Leo. Sen tog jag med Tyra och Leo ut i skitvädret. Vi gick en vända runt huset och plockade blommor:

image410

Sen tog jag med dem upp till Konsum. Låter ju inte som en hit för två snart 3-åringar men där bedrar man sig. På långt håll hörde vi trummor. Vi närmade oss affären då vi fick se detta... Spännande!

image411

Nu såg vi också vad trummandet kom ifrån! Det är ju så coolt med säckpipa, Tyra och Leo var tagna och satt och lyssnade länge i vagnen.

image412

Sen red båda två på varsin ponny. Tyra klarade sig själv och jag gick med Leo eftersom det var hans första ridtur. Inga bilder.

Sen var det korv i bröd och sen karusell - lääänge! När vi nästan frös ihjäl, var 9 böcker rikare (loppis) så vände vi hem.

Efter mycket om och men åkte Ebbson iväg på ridningen. Vi här hemma bakade de utlovade muffinsarna. Jag vägrar se skitvädret och låtsas att det är sommar - grillade idag igen - grillspett. När Jesper och Ebba återvände från ridningen käkade vi. Tänk att det gör sådan skillnad att grilla, allt blir så extremt mycket godare då!

Jesper åkte iväg för att lämna tillbaks vår racerbil som Tyra kallade den - hyrbilen vi haft under dagen. Tyra och Melker ville så gärna prova att åka i den så det blev en tur från garaget fram till vår port!

image413

Sen hade jag i rättvisans namn lovat Ebba att baka eftersom hon missade det när hon var på ridningen och för första gången lyckade jag med sk kärleksmums eller vad dom nu heter. Fantastiskt goda är dom!!

image414

Nu var klockan så där extremt mycket. I morgon har jag studiebesök i mitt klassrum hela dagen. Sen ska jag ila direkt iväg till Ebbas utvecklingssamtal. Nu är det natti natti!

Hundstallet osv

Idag fyllde Hundstallet 100 år och vi var i Åkeshovs slottspark och kollade på en massa hundar. Jesper var hemma med feber och snor så vi åkte 24 stationer med t-banan. Jättekul tyckte Tyra som for runt som en galning, as usual, not så kul tyckte hennes mamma. När vi äntligen var framme så ville både Melker och Tyra sitta blixtstilla i vagnen... Såklart eftersom vi hade vår lilla vagn med bara en sittplats. Efter ett seeegt korvibrödköp kunde vi äntligen kolla in hundarna och helt klart så vill man ju ha en hund!! Ebba och Tyra var inne i klapphörnan, red på hästar, gick in i hund och kattstallet medan Melker var halvtjurig i vagnen.

På vägen hem stannade vi i Alvik, lunchade på donkan, tvärbanan till Liljeholmen och t-banan hem. Hemma träffade vi Leo och vi stack till parken med honom. Ebba tog med Vilma och det var full fart. Vi kom hem vid 17.30. Tyra och Leo fortsatte leka såklart tills Leo inte orkade mer utan grät av trötthet. Tyra kom hem satte sig i soffan, bad om yoghurt och somnade med flaskan i munnen. Senare på kvällen vid 21 hasar hon ur soffan och fortsätter sova på golvet. Efter ett litet tag vaknar hon till lite och börjar ropa på -Leeeooo! Leeeooo! Sätter sig yrvaket upp och säger -Men jag ville leka mer med Leo! Sen går vi in till sängen och hon somnar om! Skruttisar! Dom är verkligen bästa kompisar!

Vi grillade trots det dåliga vädret. Bilen är på verkstad så Jesper fick göra något så ovanligt som att gå till affären och handla. Ebba och jag såg på sommarkrysset och Sing along. Ja det var dagen i stora drag. Inte ett enda kort har jag tagit!

Red Bull Air Race World Series

Jag tror jag måste se detta i sommar... Trodde det skulle vara en gratisgrej men tydligen inte hur man nu hindrar folk från att kolla på flygplan? Låter kul hur som helst!

Läs mer här: Red Bull Air Race World Series

Foton!!!

Jag har fotat hysteriskt mycket sista tiden och jag måste säga att min mobilkamera är såååå duktig. Man förtjänar inte så bra bilder med en så simpel kamera, men dom blir bra, blombilderna speciellt tycker jag. Just nu plockar jag och Tyra blommor varje dag på väg hem från dagis, den ena buketten finare än den andra...

Dagens bukett:
image402Kan ni förstå att detta finns på  bara några hundra meter. Rosa förgätmigej om man tittar noga. Gökärt, hundkex, midsommarblomster, blommande ogräs av olika slag, liljekonvalj, gullviva, vitsippa fanns bla ai denna bukett.































Rhododendron-knopp i helgen:
image403

Kotteknopp i helgen:
image404

Grodyngel i dammen:
image405

Vi var på kosläppet på Julita gård. En lång resa för kort underhållning...
Kossor på Julita:
image406

Fågelbo i träd på väg till dagis, kolla äggen!:
image407

Ebba med sin nya  gå ut och gå hund Nisse:
image408

Sist men inte minst, Kling och Klang på väg till dagis:
image409

Temavecka - vatten

Min favvosida, Ellas inspiration, har åter igen temavecka, de fem elementen. Idag är det vatten och alla visar fina inredningsgrejer och jag orkar inte, hinner inte, osv så jag klipper in det jag direkt tänkte på när jag tänkte vatten och bilder jag redan hade... Ni får stå ut med mina barn - igen!

Tillbaks!

Hmmm Valborg var trevlig, dagarna efter också men sen blev det pannkaka eller bara pannkakssmet av hela tillvaron men nu är det finemang igen...

Just nu är klockan 23.45 och jag sitter på uteplatsen och bloggar. Min fina ljuslykta är tänd, gullvivorna jag grävde upp i skogen växer fint i rabatten, vårt extremt braiga tak är så bra och precis bredvid ligger Parken med stort P (Långbro park). Hela dagen har jag/vi förundrats över vilken fantastisk park vi har utanför huset! Fullt av folk överallt som solar, äter picnic, spelar fotboll, tittar på grodynglen i dammen osv. Parken är så fin, stora gräsytor, stora träd, ja helt fantastiskt underbar!

På förmiddagen var vi hemma och pulade. Tyra och Leo lekte, Hulda kom över. Efter ett tag hamnade vi i Parken, spelade boll, fikade lite osv. Sen tog jag med mig Melker, Tyra och Leo till Fruängen för att köpa glass. Det tog en evighet eftersom alla små berg och stora stenar skulle upptäckas, mysigt och pysigt. När vi kom hem var det lite korv i bröd och så småningom dags för middag - GRILLA! Det blev så gott och grillen var ju toppen!

Ut i parken igen, flyga drake, sparka bollar, Jesper fick gå in och jobba. Leo kom tillbaka från farmor och Leos pappa härjade vilt med barnen som sedan somnade vid 20.30. När Ebba till slut la sig smög jag tillbaks ut i parken i mörkret till två dagismammor som förlängt en picnic med "lite" vin, hihihi. Jag tog med min temugg och gjorde dom sällskap. Vid 23 packade vi ihop. Jag har gjort pastasallader inför morgondagens strapatser och nu sitter jag alltså här och fryser inte ens!

Hela veckan har jag varit lyrisk över den miljö vi bor i. På väg till Ebbas skola i fredags hamnade jag i lyckorus, träden står i blom (är det hägg?? vet inte luktar nästan som syrener, finns det vildsyren???), gullvivor och liljekonvalj!!! överallt och bara extremt fint, fortfarande hav av vitsippor, fantastiska klätterberg, fint väder och bara så jäkla mysigt!

Och så denna kväll med trevlig avslutning!! Trevliga mammor är aldrig fel.

Min egna mamma var extremt bäst på alla sätt i torsdags när jag och Melker fyllde år. Hon var här på dagen och lagade en massa god mat som stod framdukad och klar. Otroligt gott och så skönt att slippa matlagningen. Paket fick jag också och Melker med. Anna med barnen var här, mormor och morfar.

Har vabat två dagar denna vecka, i måndags för Melker och i fredags för Tyra. Hosta och hosta, nu är det Ebbas tur att vara krasslig, hoppas hon orkar med i morgon!! Nu ska jag surfa lite!

T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.