Diverse

Uuuhhh nu går tiden så där fort så att man inte har lust att blogga. Vi har haft en bra helg med superväder. Igår var jag, Ebba och Tyra i Aspuddsparken, det var vårmarknad eller vad det kallades. Ebba och Nickan jobbade en stund. Tyra red två gånger och lekte, vi grillade korv och fikade och hade det soft.

Melker och Jesper åkte dubbeldäckarbussen från Spårvägsmuseet och var sen in på museet.

Tyra hann leka med vår granne Leo en stund, sen gick han hem för att dom skulle ha gäster. plötsligt hittar jag dock en Leo i vår hall alldeles tyst. Han hävdade att mamma och pappa visste att han var hemma hos oss men  njaeee så var det inte riktigt. Det slutade med att gästernas barn kom in till oss också eftersom det är en dagiskompis till Melker och Tyra. Full fart tills en av dom slog sig.

Idag skulle vi gå till vårt klätterberg och hade packat en minimatsäck. Då dök Nickan, Jonte och Lovisa upp och vi gick allihop. Barnen lekte och tjafsade om vart annat som vanligt men vädret var härligt och vitsipporna och blåsippona fantastiska!!!

Sen var det kalas för Melker och Tyras del hos en dagiskompis. Ebba var på ridning för första gången på en evighet. Nya föl och ny hundvalp!! Jag vill också se!!

Efter kalaset hamnade vi i en lekpark. Dit kom Jonte. Vi delade på en pizza i parken och åkte hem vid 18-tiden. Bad för alla genomskitiga ungar. Jesper fick handla och nu sitter jag här. Nu duscha sova!Måste ha

Jag måste snart, väldigt snart, ha en bra kamera! Så är det!

Skamvrå

Japp nu har vi infört skamvrå hemma hos oss. Efter två veckor hemma med sjuka barn fick jag nog av jobbiga barn, det är här jag stoppar in dem!!!Buren är i övrigt till salu. Går som ni ser att användas till mer än smågnagare... 80x50 cm. 100kr kanske. Innehållet är då och då till salu, beror på dagsformen!

Mamma, detta är ett skämt hehehehehe!!

Påsklov

Denna vecka har det varit lite mer fart än förra. Då varju alla barn sjuka och bedrövliga. Nu är vi fria från feber och hosta men istället har Ebba opererat bort sin stora leverfläck. Den satt ju lite tokigt till, smalbenet, där det inte är så mycket skinn att "lappa" med så nu ska hon vara försiktig i tre veckor tills stygnen ska bort. Jag skaffade mig någon slags streptokocker i form av kli, svid och varsvullnader mellan och under tårna. Very nice, äter penicillin och det har blivit bättre!

I söndags kom Pia hit med sina två barn Oskar och Sofia. Dom bor vanligtvis i Onsala utanför Göteborg. Vi besökte Tekniska museet på måndagen och Skansen på tisdagen. Jättemysigt! Cathrin från jobbet var här och käkade och babblade med oss en kväll - gööörmysigt! På onsdagen åkte dom hem och jag haltade upp till doktorn med foten. Tur att vi han med Skansen och allt innen foten blev knasig!

På Skärtorsdagen var det små påskkärringar här. De fick sällskap av Ebba och Nicole som var lite halvt utklädda, det var ju i pinsammaste laget att gå påskkärring men vad gör man inte för lite godis... Dom tog med en av kaninerna som påskhare också! På kvällen åt vi middag tillsammans med Nickans familj.
Lägg märke till det snygga röda förklädet jag skapade på ca en minut. Fleece är en otroligt bra uppfinning, går att använda till en massa saker...

På långfredagen fixade vi på uteplatsen, var till vårt klätterberg, grillade och satt UTE och käkade i värmen (not). Barnen ville asbolut sitta ute för det var ju SÅÅÅ varmt. På kvällen kom grannarna över och drack lite öl.


Ebba och Twix


Hopp!Idag är det påskafton och det blev lite påskägg. Tyra vaknade på sitt bästa humör, gapade och skrek, slogs och retades hela tiden. Det slutade med att hon inte fick följa med och titta på kusin Max fotbollsturnering. Hur lär man henne att lyssna, help us?!?!?!?!? Till slut kunde hon sitta ner och lyssna och då kunde resten av familjen komma efter till Hammarbyhöjden där fotbollsturneringen pågick. Melker och jag åkte bussen i förväg.

Melker och jag gick upp på toppen av Hammarbybacken. Kanske därför mina tår känns sämre nu på kvällen...

Det slutade med att Anna, Thomas, Moa och Max åt grillmiddag med oss. Trevligt trevligt!

Nu e de dax å duscha!

FredagFick med mig sjuklingarna ut för att hämta luft idag. Vilket väder!! Annars har det avrit lite lugnare idag än igår, tack och lov. Kanske beror på att Tyra börjar bli sjuk och inte orkar ha samma tempo som vanligt...

Jag påskpysslade för mig själv, egotrippad mamma som lämnade barnen helt utanför.


Vad nu detta är?


Gillar kycklingen till höger, nån har vridit nacken av den!!


Nån är bra på att klättra!

Åhhh vi har många fasansfulla saker framför oss med Melker...

1. Skaffa pass - Melker tänker ALDRIG vara med på kortet!!!
2. Dra ut en tand, say no more
3. Klippa håret, fick tillåtelse idag, klippte med saxen en gång och sen låg han på golvet och skrek
4. Spruta på BVC

Hmmm, kan man söva honom en kort stund och hinna med allt, tejpa upp ögonlocken och snabbt fota för passet... Fattar inte hur detta ska gå till men men... Och nej det funkar inte att muta, övertala, skoja, busa, bli förbannad eller nåt annat heller som jag kan komma på. Bara fyra mirakel som vi behöver invänta...

Nej nu blev  jag för trött för detta!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.