Från jul till nu - bilder

Har varit lat och inte tömt mobilen på bilder men idag var den full så här kommer en drös.


Julafton, Tyra fick Pippi och Emilkläder och dom lever hon i...


Melker fick nyaste Halvanboken. Tack Arne att du höll nere textmängden denna gång!!!


Ett skyltfönster vi gick förbi med ett pepparkaksånglok. En utmaning till nästa jul!!


Vårt nya vrålåk, dålig bild, men visst är den fin.


En märklig bild fårn ett lekland i Skärholmen. Vi var där med dagiskompisarna Svante och Elsa. Melker ser inklistrad ut.


Från samma lekland.


Otroligt modig Ebba på husdjursmässan! Fin jako, skulle jag kunna tänka mig!


Bä bä vita lamm (fast får!)


Man får inte vara rädd när man ska hämta barn på dagis!


Naturhistoriskas roligaste djur.


Dinosaurieäggen kläcks i mitt klassrum!


Tror att det är på bloggen "Husmusen"som jag läst om fredagsblomman. Jag köpte en otroligt fin ros på torget i Fruängen för  10 kr. Otroligt vacker! Och ibland blir jag fortfarande impad av vad en mobilkamera kan ta för foton!Samma ros.


Vår nya hall! Det blev så fint. Den svarta telefonmojängen  måste BORT!Idag har Tyra blivit medveten om att det fanns massor av barbisar hemma hos oss. Det ska uttalas barrbissar. Världens snällaste storasyster hjälpte henne att fixa på kläder och grejade, sånt som jag får tokanfall av. Sen var det barrbissar tills nattning. Här är det samling. (Jag hade alltså medvetet inte plockat fram Ebbas kassar för jag hade ingen lust att klä av och på barrbissar.)

Vi var in på BR idag på dagen. Tyra dök på en Bratzdocka - en sån vill jag ha, Melker gick till bussarna - en ledbuss ska jag ha. That´s it! Och det bästa av allt att hur mycket en del föräldrar försöker styra barnen in på nåt mindre könstypiskt så går det inte!!! Tyra är ju uppvuxen bland bilar och tåg, Melker bland dockor. Melker skulle aldrig komma på tanken att elka med en docka. Tyra väljer tåg och bilar ibland men mest för att vara social (eller bråkig) med Melker. Hade jag varsitt rum åt dem så skulle det bli ett riktigt pojk och flickrum - det är ju skillnaden som är det roliga...

Nähä, jaha, jobba imorrn. har ju vabbat torsdag fredag för Melkers öron. Ska bli nice att jobba. Undrar hur stora dinosaurierna blivit, inte så mycket större skulle jag tro. Nattinatti!

Facebook

Japp, jag försöker se charmen med facebook. Jag har varit där och snurrat ett bra tag idag och ja och nej. Det är kul att hitta gamla kompisar från utbytesåret i USA. Pamela i Venezuela. det är coolt, John vars mamma var min söndagsskolelärare i USA under ett år osv men att halva gänget av mina arbetskamrater ska vara kompisar på facebook när vi ändå ses fem dagar i veckan... Hmmm? Jag vet inte vad jag tycker och kommer nog inte kunna bestämma mig i framtiden heller, det är verkligen både och.

Hahaha där försvann jag ut på facebook igen, blev vän med två gamla klasskompisar och var ju tvungen och kolla in deras vänner osv osv. Sen kom ett mail från en förälder i klassen mitt i natten, då blir man orolig men det var bara roligt, pust!

Jaja, nu ska jag sluta surfandet!

Blandat

Jaha, hemma en dag till. Melker sov hela natten utan ett pip, tack och lov. Han säger att han fortfarande har ont i örat, får se hur det går. Tyra valde att vara hemma idag och Melker protesterade högljutt -Nej jag vill inte det! Syskonkärlek!! Fast det måste ju vara guld värt att få vara ifrån varandra ibland.

Såg precis en av våra extremt käckhurtiga grannar gå förbi och jag kan tycka att vi kanske är i slappaste laget här hemma just nu - alla tre sitter vid varsin dator, jajaja vi hinner med annat också idag. Så käcka och hurtiga som dom är i den familjen, det vill jag inte vara men lite hurtigare kanske...

Jag kan ju tänka mig att ta bussen till IKEA och bjuda mina kära barn på korvlunch haha, med ikeas bokstavskex som efterrätt. Men Melker har gjort klart för mig att han tänker inte gå ut. Han har ju i och för sig ont i örat men det vore ju nice med en gnutta frisk luft idag. Kanske kan locka med en tur in på toys r us?? Nää vi ska nog vara hemma och vila helt enkelt.

Jag tror jag tar en tur till Ebbas rum och rensar i röran för jäklar hur det ser ut...

Öronvärk

Melker skrutt har ont i öronen och vi har varit hemma idag. han vaknade på natten vid två och verkligen skrek av och till fram till morgonen. Vi satt i soffan, han sov av och till, jag med antagligen men väldigt lite. Min stackars nacke som redan var stel blev inte bättre. Som tur var så ville Tyra gå iväg till dagis så jag och Melker kunde softa. Han såg på tv och jag sov i soffan, jag fick tom låna hans gosse - då står man högt på Melkers lista kan jag lova. Sen ville han överraska sina syskon genom att baka muffins till dem. Bra sätt att få göra muffins utan att säga att det var han som var sugen. Sen tyckte han ju inte om muffinsarna... Stackarn, vi får göra nåt annat i morgon.

Ojojoj jag saknar inspiration till denna blogg just nu. var precis inne och kollade besökarantalet och hjälp vad det sjunkit... Förstår jag eftersom jag aldrig skriver nåt. Nu ska jag fixa och trixa lite, duscha och sova. Gonatt!!

Tävling nu igen!

Japp, jag vill vinna detta och deltar i utlottningen på bloggen Fyra årstider. Lite te vore ju sooo nice!!

En klassiker

Igår var jag och småbarnen på Naturhistoriska och Tyra gör en riktig klassiker. Vi kommer till det gigantiska mammutskelettet. Dom frågar vad det är -En mammut. Tyra frågar -Men var är pappaskelettet då? Är det inte hur roligt som helst. Jag trodde ju bara att det var en gammal ordvits men så säger ungen precis så... Knasboll. Naturhistoriska är ju ett märkligt ställe, häftig lokal, häftiga skelett men i ärlighetens namn, är det så kul?? Melker och Tyra tyckte nog det. Jag vill ju gå på Cosmonova om jag åker dit men M och T är för små än, ögonen räcker inte riktigt till. Next time, det lär nämligen dröja innan jag åker dit igen.

På lördagen var vi på bibblan och låna dinosaurieböcker och några till :-)) Jag har nog Stockholms längsta lånekvitto, ca 50 böcker är alltid i mitt klassrum eller här hemma. Bibliotek är fantastiska och det är ett under att det är gratis än.

Här hemma går det framåt med myrsteg. Nu har vi fått upp en spegel i hallen. Beståhyllan på IKEA har varit slut i en månad snart och det verkar inte vara några på gång heller, suck!!! Ebba har fått belysning i sitt rum idag och bokhyllorna är på plats.

I väntan på Jesper fick barnen baka idag. Självklart kunde man inte välja en sak... Tyra ville göra chokladbollar, Ebba kladdkaka och Melker äppel/kanelmuffins. Tyra kunde baske mig nästan knåda ihop smeten själv, företagsam som hon är. Ännu smartare var ju att bara äta smeten och slippa rulla bollar...

Det var smart tänkt ända tills hon blev hostig på kvällen när hon somnat. Tyra har extremt lätt att kräkas, säger inte mer än så...

Gonatt!!!

Blandat

Jag vill nog ha denna lampa, är den inte cool? Jesper är inte lika övertygad. Den är 80 cm i diameter. IKEAs nya PS-kollektion, finns i Kungens Kurva den 1 februari och tar väl slut samma dag... Är lite trött på IKEA just nu som inte får hem vår Beståhylla någon gång. Lampan heter såklart Maskros.Tyra vaknade i morse, tvärarg för att någon på dagis tagit hennes skridskor????????????? Vi fattade nada eftersom ungen aldrig ägt ett par skridskor men arg var hon, skrek och härjade. På jobbet var det rörigt möte i tre timmar, massor av schemaändringar hit och dit. På eftermiddagen var det lektioner men bara en massa jobba klart-grejer inför att ett nytt tema startar på måndag. Då dimper tre dinosaurieägg ner i klassrummet. Efter ett par dagar ska dom vara kläckta. Kul!!

Näää nu är jag så trött så jag somnar! Hej svejs!

Första arbetsdagen avklarad!

Jodå vi kom upp i morse! Märkligast av allt var att Ebba självmant studsar upp 7.20, klär på sig och börjar leka med Vilma (kaninen). Hon var ju ledig idag från skolan och kunde ha tagit en sista sovmorgon! Jaja, vi klagar inte. Tyra studsade upp, glad som vanligt och Melker låg och drog sig länge men kom till slut upp på glatt humör! Jiiihaaa som Tyra brukar säga!

På jobbet var det segt med mycket info från skolledningen. Sen har vi suttit i arbetslaget vilket alltid är trevligt, bibbel babbel bibbel babbel om allt och lite till - ett helt jullov ifrån varandra skulle ju avhandlas hahahahaha! I morrn kommer barnen och stör oss i det så det var tur att vi fick hålla på länge idag!

Funderar allvarligt på att ha dinosaurietema på svenskan denna termin. Hmmm hur ska det börja? Hemliga ledtrådar, flera ägg eller vad! Enklare att jobba när man har ett tema att hålla sig till... Men vad kan jag om dinosar??? Nada, bara att börja söka - lektion.se är en guldgruva när man är lärare!

Nu ska jag gå och duscha och sen sova. Nu är uppesittarnätterna över för ett tag! Har hämtat min fina almanacka på posten idag, nu ska vi få koll på allt hahahaha.Bilden har jag lånat från klevelandord.com som har gjort den. Jag beställde den från juniform.se. Jag fick nys om den på en blogg som är väl värd att besöka Sara vill fara. Nu får jag se till att använda min bästa frökenstil så att det ser prydligt ut i almanackan också.

Sen ett megabrontotack återigen till min mamma som hämtat barn, städat, lagat mat och hållt Ebba sällskap idag (och härjat med bråkiga barn...), tack tack tack och lite till!

Snart dags för det inrutade livet

I morgon börjar allvaret igen och jag fasar för just morgonen. Hur ska vi få upp oss själva OCH alla barnen, hålla dom vid någorlunda gott humör, få iväg dom små till dagis och oss till jobbet? Fattar inte hur dets ka gå till! Skulle vara ett plus i kanten att komma i tid till samlingen i aulan också... Hmmm! Ebba är ledig och ska vara själv hemma. Mormor kommer dock någon gång under dagen och hämtar dessutom småbarnen, tack snälla!

Tyra spenderade helgen i Nynärhamn och morfar testade sin nya kamera, åhh vad jag är svundsjuk, vill också ha en! Här är några bilder på Tyra som han tagit. Typiska Tyragriamser!

Nu ska jag hämta jullådorna för julen ska uuuuuuuuuuttt!! Och enligt alla inredningsbloggar så är det vita blommor som ska in nu - typ krokus, så det är väl bara att införskaffa det fram till alla hjärtans dag, då ska man säkert byta ut dom mot röda rosor eller så, eller hur! Jag är sjukt fast i en hel drös av inredningsbloggar men fattar inte vad människorna jobbar med och vad dom får pengar ifrån... Själv får jag var nöjd med att barnrummet är ommöblerat med en helvägg av IKEAs Trofast-hyllor med vita backar. Vi har fått belysning vid min datorbänk och i barnens rum, ny hallmöbel och snart även belysning där - halleluja!  Snart kommer vår bokhylla in på IKEA också!

Jullådorna var det...

minus ett barn

Hmm, när man inte har barn så längtar man efter ett, två eller kanske många.
När man har ett barn så längtar man efter att få vara barnledig för det är ju såååå jobbigt ibland.
När man har två barn inser man att ett barn inte var så jobbigt ändå.
När man har tre barn så har man semester när ett av dem är borta.

Tyra åkte med mormor hem idag. När de kom till Älvsjö sa hon -Det här ska bli skönt! Ebba och Melker konstaterade några timmar efter att Tyra hade åkt att "vad lugnt det är hemma!" Och ja det är en väldig skillnad när inte tokfian är hemma! Men snart kommer nog Melker att börja fråga efter Tyra, det brukar han när de inte setts på ett par dagar - händer ju nästan aldrig så jag förstår att det blir tomt när hon inte är här. Och jag förstår att Tyra njuter av att vara själv för det har hon ju aldrig fått vara!

Idag har vi sålt vår gamla bil och "fått" vår nya fina svarta Ford Mondeo. Jesper har julafton!!! Vi åkte till IKEA för att inhandla möbler. Det såg ut som om det varit krig på IKEA, vi förstod ingenting - ÖVERALLT stod övergivna vagnar och påsar - folk som gett upp och bara gått. Jag trodde att de börjat sälja saker förpackade i gula påsar men nej, det bara stod drivor av dem i gångarna.  Märkligt! Tjejen på bokhylleavdelningen sa bara -Det är en sån där dag när vi har ca 20 000 besökare och folk orkar inte. Hmm, vi orkade men fick inte alls ihop allt som vi behövde, blir Barkarby i morgon men först har Ebba innebandyturnering och vi föräldrar ska stå i kiosken. Blir sååå intressant att se hur vi tar oss upp i tid i morgon. Tack och lov så skulle inte vi stå första passet i kiosken från 7...

Nu ska jag surfa runt, dricka mitt te och slappa. Jesper är i bilen!

Nytt år!

Det nya året har fått en rivstart, barnen tillsammans med Nicole och lillebror skulle spela apbuzz på ps2 det första som hände här på förmiddagen, Melker är not in a good mood och gapar och skriker om det mesta. Att förlora i apbuzz var katastrof och när jag försökte prata med honom så skulle jag flytta till en annan familj... Jag vet att Åsa i lägenheten bredvid är redo att byta, deras ettåring har gått in i en gnällfas... Jaja nu har dom två stora gått hem till Nickan för att träna kaninerna, dom tre andra leker med bilar och är dessutom matade med jordgubbstårta så sockret har gjort tongången här hemma munter för tillfället, halleluja. Och nej, jag smakade inte på jordgubbstårta, det är ju återigen dags för nya tag... Vägde mig i morse och kommer absolut inte skriva min vikt här även om jag borde för att få lite press på mig!

Har också bestämt mig för att få bukt med de uschligaste hälarna på denna jord, har köpt Scholls kräm för spruckna hälar och faktum är att jag tror att den hjälper! Efter bara två dagar så ser hälarna helt annorlunda ut, magic. Skulle i ärlighetens namn behöva gå på fotvård och få en halv centimeter dött skinn borttaget men later, en annan månad eller så!

Nyårsafton var trevlig och väldigt avslappnad. Hemmadag, barnen sprang mellan vårt hem och Nicoles hem. Spelade på datorer, ps2 och wii. Dom käkade efterrätt hos båda såklart och sen gick vi ut och sköt några smällare. Vid 12-slaget var vi hemma. Våra grannar kom hem från fest och kollade in raketerna med oss.

Näää sova nu!!

TävlingSjälvklart vill jag vinna detta spakit nu när det är nytt år och jag precis som miljoner andra ska börja mitt nya liv... Hihihihi! För övrigt så kan ni klicka på bilden och besöka bloggen, typ världens fianste, mysigaste! Dessutom har samma bloggare en årstidsblogg som är lika fantastisk!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.