Skugga

Tyra har fått för sig att hon inte kan gå på toa själv för det är läskigt. Idag frågade jag varför, är det monster där inne eller vad är du rädd för?

-Din skugga, blev svaret!

Farlig mamma när man till och med är rädd för min skugga...

Hur kan man glömma...

att lämna sitt barn på dagis och istället låta det sitta kvar i bilen i flera timmar?? Förklara någon!!

Läs här...

Är det inte märkligt??

Mulle Meck-lekparkenHUr blev det här egentligen??? Vad hände med bilden?? Jaja!

Gröna Lund idag

Idag var det uppehåll och barnen ville gå på Grönan och har man guldkort så får man väl se till att utnyttja dem...

Som vanligt är det som roligast efter 20.00. Då är det nästan inga köer. Tyra åker Lyktan och Melker vill helst åka Kvasten. Ebba har idag upptäckt Jetline, kul. Vid 23.30 kom vi till slut hem i alla fall.

Igår var vi hos mamma och pappa i Nynäshamn och käkade osv.

I förrgår var vi i Mulle Meckparken. Sen har vi hunnit med tandläkaren x 2 och doktorn x 1.


jaja nu tv en stund fast jag borde sova!

Ny kamera!!!

Dag 14 tisdag i Italien

Efter frukost packade vi in i bilen och åkte mot Rom. Resan gick bra med bara två stopp och mycket musik i bilen. Vi checkade in på det fina hotellet, fyra bäddar i två rum, två tvar, uteplats och stor toalett. Skönt att kunna duscha ordentligt. Efter lite slappande på rummet gav vi oss iväg till Mc Donalds. Barnen åt som om dom inte sett mat på flera dagar  Sen skulle vi till hotellet men ångrade oss i sista stund och åkte till IKEA. Japp, det fanns pepparkakor, singoalla, ballerina, bilar, delicatobollar, kov i bröd, köttbullar osv Sen tillbaka till hotellet och efter ett tag fick vi småbarnen i säng så att vi andra kunde surfa lite. Imorgon kommer vi hem, ska bli skönt!

Dag 13 måndag i Italien

På förmiddagen var vi på stranden och barnen fortsatte sin lek i floden. Röd flagg som vanligt så vi badade lite utanför de värsta vågorna. På eftermiddagen packade vi i ordning inför hemresan. PÅ kvällen åkte vi in till Diamante och gick på pizzerian igen. Gott gott. Efter det åkte vi det lilla tåget igen efter önskningar från Tyra och Melker.

Dag 12 090628 söndag

På stranden ägande sig barnen åt att leka i ”floden”. Grävde och fixade fördämningar mm.Dag 11 090627 lördag

På kvällen åt vi middag på hotellet som ligger granne med lägenheten. Pasta, grillat och patatine.

Dag 10 090626 fredag i Italien

ÄNTLIGEN fint väder och lugnare vågor så att vi återigen kunde bada. Vi provade snorkeln vilket var så kul att vi måste köpa en till imorgon, Stranden både på förmiddag och eftermiddag med lunch och siesta hemma. På kvällen gick vi till affären och köpte en massa olika glass och provsmakade. När småkottarna somnat var det återigen dags för alfapet. Tyra tog igen sin lugna dag igår med att prata oavbrutet och hålla på idag.Dessa märkliga djur satt på en lång pinne som spolats upp på stranden! Melker och Tyra sa att det avr dinosaurier?!

Dag 8 och 9 i ItalienDag 8 090624 onsdag
På förmiddagen var vi på stranden och hoppade i vågorna. På eftermiddagen var vi och storhandlade.Dag 9 090625 torsdag
På förmiddagen var vi och badade. Vågor fortfarande men härligt ändå. Vi såg en tromb ute på havet men som tur var höll den sig där! Tyra frös och var låg och fick hög feber senare på kvällen. På eftermiddagen gick jag, Ebba, Melker och farmor och badade. Något lugnare vågor och vi vågade oss ut en liten bit, Melker blev översköljd och for iväg en bit men det gick bra. Tyra trött och hängig och somnade tidigt. Ebba och alla vuxna spelade Alfapet när småbarnen somnat.Dag 7 i Italien

Fortfarande dåligt väder. Ett par som bott här sen 70-talet någon gång berättade att de aldrig varit med om något liknande vad gäller dåligt väder… Bu!!! För att göra någonting så tog vi oss ut på promenad till grannbyn Cirella. Tjuriga barn var det gott om… Rätt vad det var så kom ett skyfall och vi blev sittandes på ett café en lååång stund men det höll i sig. Till slut gick farfar och Jesper och hämtade bilen och kom och hämtade oss. Sen fick vi stanna inne och leka, spela kort, rita mm. Otroligt segt med det dåliga vädret!

Italien dag 6

Eftersom skulle blir trist även idag så bestämde vi oss för att besöka Etna på Sicililen. Vi gick upp tidigt och kom iväg strax innan 8. Många väggbyggen, mycket dåligt väder och många snirkliga vägar senare så kom vi fram till San Giovani och tog färjan över till Messina. Där, som en skänk från ovan, fanns ett Mc Donalds där en snabb lunch intogs. Vi började sedan färden upp på Etna. Vid 1900 meters höjd finns en station där man parkerar bilen och sen tar sig vidare med buss eller linbana. Pga det dåliga vädret gick inte bussarna. Efter stor övertalning så kunde även Ebba tänka sig att åka med. 1000kr gick linbanefärden på!!!! 600 meter upp, ut och titta ett par sekunder, vi var lite felklädda om man säger så... Sen linbanan ner. Häftig natur med den svarta jorden och blommor i tuvor här och där i fina färger.

Efter nedfärden var det glasspaus. Sen åkte vi en minibit och gick ut och kollade på kratern från utbrottet 1983. Det blåste så kraftigt att det knappt gick att gå runt kratern.

När vi var nöjda med Etnabesöket började en snirklig färd tillbaka till Messina. Vi tog färjan över och klockan började bli sent och vi tnkte snabbt hitta en pizzeria i närmsta grannby. I Scilla åkte vi tydligen helt fel och missade själva stadskärnan. Vidare till nästa by men inget napp där heller. Till slut tsannade vi på en sk Esso Bar. Det blev lite mackor, chips och vatten. Melker köpte en buss och Tyra en tusenfoting och alla var glada och nöjda.

Äventyret fortsatte länge till, inte förrän efter kl 1 var vi tillbaka i Diamante.

Italien dag 5

Efter en väldigt stökig natt med oväder och annat så tog alla sovmorgon tack o lov. Vi sov till 10. Åt en långsam frukost och segade oss ner till stranden för att se på vågorna. Dom var helt enorma och inget man kan bada i. Däremot stod vi vid strandkanten och blev översköljda - härligt och KUL!!


Hem igen för lunch och siesta. Mer oväder. Sen åkte halva gänget till stan för att besöka internetcaféet och vi andra gick ner till stranden. Där blåste det ännu värre och barnen doppade sig snabbt i poolen, sen såg vi blixtar på himlen och gick hem. Strax därefter kom de andra eftersom internetcafét var stängt. Sen blev det kortspel och chinaschack ett tag.

Italien dag 4

Vi var på stranden på förmiddagen och hyrde trampbåt. Det blev en lång tur på två timmar till ön Isola di Cirella. Där hoppade vi i och badade, tittade på en grotta, matade fiskar från båten. Fiskarna kom till ytan direkt och åt upp brödet.


Vi simmade mot stranden en lång bit med Tyra hängands i puffar och badring. Härligt att simma mitt i havet! Till slut hoppade vi upp i båten allihop för att komma i land. Stackarna som trampat oss, Jesper och farfar, var helt slut i benen. Vi tog oss hem för lunch och siesta. Melker somnade i flera timmar och vaknade på ett strålande humör. Vi begav oss in till Diamante för att äta pizza. Vi åt på en mysig restaurang och pizzan var supergod.
Tyra var extra fin eftersom Ebba fått borsta hennes hår och flätat.
Efter maten tog vi glass på Lungomaren.Sen åkte vi det lilla tåget runt staden.Efter tågturen gick vi till bilen och åkte hem. Så småningom somnade alla barnen och änne en stökig natt startade med barn som hostade, barn som var för varma, barn med myggbett och barn som inte kunde sova och ett rejält oväder med åska, blixtar, skyfall och storm.

Italien dag 2 och 3

Vi var på stranden på både förmiddag och eftermiddag.

På kvällen såg trötta barn på bio på uteplatsen i varsin fåtölj, mysigt!


Italienresan

Dag 1 090617 onsdag


Klockan 3.45 kom morfar och hämtade oss för att åka till SKavscta- Resan dit gick snabbt och vi kom precis samtidigt med farmor och farfar som åkt flygbuss.


På Skavsta var det väldigt lugnt och lite folk. Vi gick och satte oss och fikade lite. Matsäcken låg tyvärr kvar hemma...


Efter lång väntan fick vi äntligen gå ombord. Vi fick bra platser, alla barnen satt vid fönstren. Flygresan tog ca 2 timmar och 45 minuter och gick bra. Många pysselböcker, papper och bra tuschpennor...
I Rom väntade Jesper och värmen!! Melker knatade iväg med farmor och farfar för att ta bussen till tågstationen. Vi andra satte oss i bilen, gjorde ett par stopp för att hitta lite att äta och sen körde vi på mot Diamante.


Bilresan gick över förväntan bra och vi behövde bara göra ett matstopp på vägen. Annars var det disco som gällde.
Till slut var vi framme i Diamante och hittade fram till lägenheten. Vi försökte få igång vatten och el vilket var lite besvärligt. Sen fick Jesper hämta tågresenärerna vid stationen.


Vi gick ner till stranden för att ta vårt första dopp. Helt underbart efter en dags resande!!


Hem för lite mat och sen sova!


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.