Jag tror jag har gett eleverna en rolig läxa!

wordle.net

Gå in där och experimentera var läxan i korthet och jag har fått väldigt fina bilder skickade till mig. KUL! Det är nåt med wordle som tilltalar alla! En massa ord huller om buller bara, tänk vad enkelt! Ser många användningsområden för detta! Har redan använt det flera gånger.

Min maillista

"Min" maillista som heter kort och gott 98or och är en del av Föräldrakanalen firar just nu 10 år. Vi är ett stort gäng tjejer som alla har barn födda 1998. Sen 10 år tillbaka så mailas det massor till denna lista om allt mellan himmel och jord och vi känner varandra innan och utan trots att man inte träffats eller trots att man bara träffats en eller två gånger. Vi delar varandras vardag, glädje och sorg. Syskon föds fortfarande, man byter jobb, man byter bostad, någon separerar, någon 98a mår dåligt, någon är sjuk, någon mister en anhörig, dåliga skämt, roliga skämt, nonsens, tips och ALLT ryms på denna lista. Ibland är diskussionerna vilda och vi har högt i tak och det är jäkligt häftigt!

Just nu är vi sentimentala och läser gamla mail som någon varit klok och sparat. Vi sitter och ojar oss över att våra spädisar ska gå ut 9:an om fem år, wow!!

Listan är en Mållgan, en hemlig kompis. Fast på riktigt!

Alla 98or-mammor!!!! Ni är bäst!!

Får man?

Får man ta med Melker som är hemma för hosta till Kungens Kurva? Nu har vi varit inne i tre dagar och inte gjort nåt och en tur dit skulle pigga upp, frågan är vad Melker tycker. Men en korvlunch på IKEA brukar ju kunna locka, hahaha!

Hej Zlatan!

Kan du ge mig en, bara en, av dina dagslöner? 430 000 skulle vara så kul att bara få göra av med... Kom igen nu då!

Med vänlig hälsning Petra

Söndag

Muntrar upp mig med att konstatera att det bara är 80 dagar kvar tills vi åker till Italien, jiiihuuuuu! Det betyder att det bara är 80 dagar kvar till sommarlovet, vara 43 arbetsdagar med elever och sen 5 dagar utan elever. Med reservation för felräkningar. Det betyder att det är 32 dagar ledigt fram till sommarlovet. Låter lagom jobbigt!

I övrigt är vi krassliga här hemma. Melker har hög feber och kruppig hosta, klagar på magont. Ebba och jag har halsbränna/ont i halsen och dåliga magar. Tyra är snorig och risig i magen. Boring boring!

Tömde kameran och fick syn på denna bild. En vanlig dag när vi kom hem från dagis... Man får välja om man ska skratta eller gråta... Det var tack och lov några extra barn som var med och kokade denna soppa! Det värsta är det som ligger under soppan, allt grus, extrema mängder!


Hittade ännu en bild på Tyra... Piffug och fin med lera på kinderna och gammal ansiktsmålning. Till det hårband som en Björn Borg-wannabe


Och här är Twix och Bounty (enligt Tyra heter dom Blixt och Bom)


Nä nu ska jag ställa om klockorna. har funderat länge på vad en dagisfröken menade när hon sa att det är sååå skönt när man får sova en timme extra när det blir sommartid. Hur tänkte hon?? Hon fortsatte nämligen med att säga att det är ju sååå jobbigt på hösten när man får en timme mindre sovtid. Ehhh tvärtom är det ju! Jaja! Hoppas hon kommer i tid till jobbet imorgon!

Så det kan gå

Vi hade ju en kanin, Vilma. Häromdagen köpte vi en till, i onsdags, för att Vilma ska få sällskap. I fredags upptäckte Ebba att den nya kaninens framtänder var av resp sned. SUCK! DÅ kommer buden från olika håll, avliva den, kräver veterinärvård varje månad resten av livet, går att åtgärda, det växer ut nya friska. Jag citerar Di Leva -Vem ska man tro på??? Well well kaninen fick göra återbesök hos djuraffären och den duktiga tjejen där konstaterade att det bästa var att dra ut tänderna för de var lösa så det gjorde hon. Nu återstår att se hur de nya kommer att växa... Trix som nu heter Twix kan i alla fall äta. Sen gjorde vi nåt ännu galnare. Vi safeade och köpte en till kanin, Twix syster, nu kallad Bounty. Då har iv iallafall två kaniner som trivs ihop om det inte fungerar med Vilma... Nu behöver vi en större bur till de två... My god! Vilket projekt!

Japp summan av kardemumman är att vi nu har tre kaniner plötsligt!

Ikväll när jag står och stoppar tvätt i tvättmaskinen vid 22.30 för att Ebbas lagoverall är skitig så undrar jag hur mina föräldrar gjorde när vi var små! Jag som barn upplevde aldrig denna stress och tusen miljoner måsten som vi har hela tiden. Visst kan man lätt säga att min mamma var hemma MEN hon var hemma med fyra egna barn OCH kanske sju dagbarn... Hur gick det till, var hade vi alla grejer??? Hmmm, Emma och jag delade rum med alla dagbarnen. Tänk om vi skulle stoppa in dagbarn i Melker och Tyras rum, hahahaha, tanken är komisk!

Idag var det ingen melodifestival och vad förväntas man titta på då med små barn, Robinson? Ja, först får man öva med Wildkids och sen säga att nu kommer Wildkids för vuxna fast mycket värre. Alternativet är Babben... Kunde de inte sända Wipeout på lördag kvällar istället, lagom familjeunderhållning! Nä nu tänker alla - barnen ska sova vid den tiden - men det gör inte våra på helgerna!

Nä nu ska jag surfa en stund!

Vår nya kompis

Vi har världens sötaste kanin hemma! Trixa tror jag hon heter. Tanken är ju att Vilma ska ha en kompis men just nu verkar det som om Vilma har fått en fiende... Hmmm vi får se hur det går!Dålig bild för man ser inte hur lurviga tassar hon har... Söt och gosig!

Hur ser hon ut egentligen?

Jag beskrev Tyras val av kläder för min jobbarkompis idag och hon undrade om jag inte hade någon bild på detta. Näää men en bild på hur crazy hon ser ut för det mesta bara... Alla småtjejer har väl spidermanmössa och sverigetröja? Vi åkte buss en hållplats och tanterna på bussen skrattade och frågade om Tyra skulle in i duschen. Det är trevligt tycker jag. Väntade mig att dom skulle vara förskräckta över hur hon såg ut. Just nu tvättas overallerna varje dag, dom är så leriga så att vi inte kan hänga dom på tork utan att få sandlåda under... Nä duschen och sen tvättmaskinen!! Inte Tyra men kläderna. (Hon är glad på bilden, bara grimaserar.)


Ebba och Amelfa i söndags. Ebba var jätteduktig på ridningen!

Är det redan vårhysteri...

Usch vilken vecka det här blev/är! I onsdags när jag skulle skriva IUP så att pennan glödde (omdömen i svenska för mina 54 elever) så blev jag magsjuk, torsdagen var jag fortfarande för trött. Fredagen skrev jag några, lördagen satt jag till 1.30 och sen på söndagen skulle jag börja direkt när småbarnen hade somnat. Då deppar Ebba ihop och det går två timmar till pepp-prat. Och det vill jag ju inte strunta i precis så när klockan var 23.30 så hade jag mina 17 IUP kvar att göra. Orkade 11 och resten slängde jag mig över på första lektionen i morse. PUH! Nu är allt klart, kopierat, hemskickat till föräldrar, samtalstider är uppsatta.

När skoldagen var slut skulle jag direkt till Medioteket i Liljeholmen för en kurs "Att skriva sig till läsning". Jesper och barnen kom och hämtade mig och det blev donalds. Hem, få barnen i badet och i säng. DÅ kommer jag på att jag ska ha fika med mig imorrn så nu har jag bakat och rensat köket så att stackars mamma slipper imorgon.

Imorrn är det konferens till 17. Dagis har föräldramöte 18.30-20.
Onsdag skulle vi jobba sent till 17 men jag kanske kan komma iväg så att jag kan hämta barnen??? Jesper har innebandy.
Torsdag är det snabbt hem, fixa middag, Jesper hämta Ebba på djurklubb och sen har hon musikcafe på skolan som hela familjen ska titta på.

Sen är det fredag!! halleluja. barnbidrag också! Jiihaa! Så här röriga veckor brukar börja i maj månad. Sen nästa vecka börjar mina utveckingssamtal.

För andra gången på kort tid så pratar föreläsare om Karin Fasts avhandling som förmedlar att vi pedagoger inte utnyttjar/uppmuntrar barnens erfarenheter och kunskaper som dom bär med sig hemifrån eller från populärkulturen. Vi borde plocka upp pokemon i undervisningen om det är det dom är bäst på osv. Nu har jag inte läst avhandlingen så jag kan ha förstått helt fel. I alla fall så kände jag mig usel som inte hade haft melodifestivallektion idag för det var DET dom ville prata om och varför inte??? Hade ju varit jättekul och skönt med en paus från dinosaurierna... My god det är mycket dinosar just nu! A never ending story. Detta är mitt problem, nu har jag tusen andra idéer jag vill göra men jag är totally stuck in dinoworld... (Chatarina, får jag bli englishteacher, du ser vad bra jag kan...) MEN man ska låte barnen få tid till att göra vackra bilder, det fick jag också lära mig på kursen, tack tack tack, för just nu är det väldigt mycket rita på min svenska. Men det blir så fint!

På hemmafronten är jag fortfarande världens bästaste mamma. Mamma är bäst ingen protest är en slogan som ekar här. Melker är extremt mycket mammagris och vill helst mysa hela tiden. Ebba hade haft en bra dag i skolan idag, skönt.

Nu ska jag luska på lektion.se efter något melodifestivalaktigt att göra med kidsen. Solong farewell!

Mello osv

Uppe för sent igen... Vi har sett/försökt se på mello idag. Alla ville rösta på olika, Melker blev überlycklig för hans favorit vann! Varför fastnar en 4-åring för en operalåt?? Dessutom dansade han hysteriskt till den. Ett tag lekte Melker och Tyra Let´s dance också vilket var kvällens höjdpunkt, slutade med kram och puss. Ovanligt att dom är så sams... Jag har försökt förklara för dem 100 ggr idag att man har inte syskon för att slå på dem... Suck! Eller har man det? Jag har inget minne av det när jag var liten men rätta mig om jag har fel!

Våra grannar sprang ut på förmiddagen, extemt finklädda, uppsättning i håret... Som jag gissade - dom skulle gifta sig, hemligt, därav den stora festen i kväll som vi var bjuda på men inte gick på. Om ett par veckor gifter sig våra andra grannar men sen tog det stopp. Nej vi ska inte gifta oss! Något vi är rörande överrens om i alla fall haha!

Jag har skrivit IUP-papper till 1.30 nu på kvällen/natten.  Någa timmars jobb kvar i morrn. Åhh så härligt!

Nu duschen!

Lax i natten

Gravad lax på rostad macka mitt i natten, 2.07, det är så jäkla gott!!!!!

När jag var litenså såg jag ut så här. Min pappa har ett megaprojekt och scannar av alla negativ från tiden innan digitalkameran... 1000-tals! Här är ett av dem!

Hallå hallå

När ska man orka blogga? Vet inte, jag har bilder på mobilen som jag skulle vilja stoppa in här! En Tyra som vadar i isvatten, en Melker som hoppar mm. Ska jag verkligen orka hämta kabel och telefon. Omodernt med kabel tycker jag, varför inte bluetooth... Dumma dator! Okej jag hämtar kabel, ett ögonblick eller sju!En och en halv timme senare var vi hemma från dagis... Men kul var det!

Idag har jag varit på en jättebra kurs med Erica Lövgren från Hortlax. Inspirerande! Mer om det en annan dag, nu duscha sova.

Sportlovet slut

Jag tyckte sportlovet var segt till en början, vi gick ut starkt med bad i måndags. Sen segodagar med tandis besök. 1,5 timme var  jag hos tandis och hon hann rensa rötterna till hälften?!?!?! Suck men nu har jag nåt kul att se fram emot på påsklovet, den andra hälften... Melker var hos tandis nästa dag och det gick otroligt bra till en början tills hon får väldigt bråttom och ska bedöva honom och rycka ut en tand. Melker flippade ur, la sig på golvet och skrek "INTE". Hon fortsatte att försöka övertala honom men då vet man inte hur Melker fungerar...

På torsdag kväll kom äntligen Ebbas kompis hem från Orsa och damp ner här tillsammans med lillebror och lite energi infann sig hos våra barn. Poff så lekte alla! Härligt. På fredagen var Ebba, Melker, Tyra, Nicole, Jonatan, Leo, Moa och Max här och lekte. Inga konflikter, otroligt mysigt. Min syster Anna, Nicole och Jonatans mamma Eva Lena och jag fikade. Anna blev kvar tills efter Let´s dance. Very nice dag!!!

I lördags var det kalas för en dagiskompis på barnadiset i Högdalen, trevligt och barnen hade jättekul. Sen lek med kompisar, fika hos Nicole, länge, wild kids, melodifestival... Jesper på bio haha.

Idag söndag knackade grannarna på och sa att dom skulle till badet om en halvtimme. Vi hakade på, blev en snabb morgon. Badade, tvingade upp trötta och hungriga barn ur badet, Mc D på vägen hem. Ebba och Jesper till ridning, jag och kottarna hemma och tog det lugnt. På kvällen kom våra grannar över, trevligt. Sen jobba lite, väldigt lite.

Ser inte fram emot morgondagens väckning av barn!!! Urk!

I övrigt är jag den bästaste älskligaste bästa bästa mamman i hela världen. Melker är så otroligt mammakär för tillfället. I lördags satt han hos mig och sa "jag älskar dig så himla mycket" och så håller det på hela dagarna. Det är nu man ska spela in honom och spara tills tonåren... Han är jättego och kramsjuk!! Lillfisen!

Sportlovsbilder...
Petra är...

På någon blogg någon stans läste jag att man skulle skriva in sitt namn på Google och sen ordet är efter, dvs Petra är. Sen skulle man skriva upp de fem första sakerna och resultatet blev ju ganska trevligt...

Petra är redo att ge allt
Petra är briljant
Petra är nog inte värsta hånglaren
Petra är bra
Petra är i farten igen

Som man kan förstå så handlar det mesta om Petra Mede. Eller nja det är inte så lätt att förstå för jag förstår inte Petra Medes storhet alls, kommer inte på att hon har varit rolig någon gång när jag har sett henne. Inte i Parlamentet, inte i morgontv-grejen hon gör med Davis Batra ocha bsolut inte i Melodifestivalen. När var hon rolig? Kan någon tipsa om ett youtubeklipp eller så??

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.