Dagen

Tidigt i morse skjutsade Jesper ut Ebba och Nickan till Berga. Dom skulle delta i kaninhoppningstävling för första gången. Kompostgaller, hö, vattenflaskor, matsäck mm. Stort projekt. Så småningom åkte även vi dit och missade precis deras hoppning eftersom den blev mycket tidigare än vi trott.

På Berga var det hästuppvisning, ridning, häst och vagn och det bästa av allt enligt Tyra - man fick borsta kossorna. Här ser ni Tyra borsta på kossan Tyra. Hon stod där i säkert en halvtimme!



Melker tittade mest på vagnen som åkte i taket och delade ut hö...

När det var dags för ponnyridning så skulle de ha dom absolut största hästarna.


Pucken, en travhäst


och Svarten, en ridhäst

Vi tittade också på Clownen Max och Melker skrattade hela tiden! Efter många timmar så skulle vi åka hem. Melker ville testa tursitbussen som körde gratis till Västerhaninge så det gjorde vi. När vi kom hem gick vi bara in och hämtade badkläder och lite ny matsäck och gick bort till Långsjön. Jag var ytterst tveksam till om barnen skulle doppa sig men efter ungefär en minut hade både Melker och Ebba hoppat i från bryggan. Dom plaskade runt som om det vore skönt i vattnet!!







Sen kom det några galningar dit och satte upp en ramp på bryggan och cyklade uppför den och gjorde volter och så vidare:





Vi åt lite mat och byggde sandslott



Till slut tog vi oss hem. Melker och Tyra badade!! Och sen var det sovdags. Vi andra åt tacos! Mysig dag!!

sova

jesper ligger i ena soffan och sover

sängen är belamrad med gitarr, cdskivor, kläder o annan bråte

jag tar andra soffan

imorrn kaninhoppning

måste sova för att orka

kaninhoppning är nej kul

godnatt

gamla människor

Idag på Mc Donalds säger plötsligt Melker:

Jag vet att det finns jättegamla människor som behöver blöjor!

Vad på McDonalds fick honom att tänka på detta??? En gåta!!!

Skratt!

Morgonen började med att tre barn och två vuxna VÄGRADE gå ur sängen. Jag fick vara duktigast och stiga upp först och tog mig an uppgiften att väcka barnen. Efter många skak av säng, ryck i täcken med mera så är dom vakna men pissed off. Melker allra värst. Kastar täcken och kuddar, har ont i magen, ont i örat, ont överallt och SKA INTE GÅ TILL DAGIS. Ebba tänker inte gå ur sängen osv osv osv. Till slut, 30 minuter för sent, är vi på väg. Enda dagen på året vi inte har bilen hemma, Jesper festade på jobbet igår och vi ska gå/cykla till dagis och det SPÖREGNAR såklart. Lovely! Tyra gråter för att hon fryser om händerna när hon cyklar, jag försöker göra det roligt genom att springa ikapp. Jag håller i två ryggsäckar, en cykelhjälm, min egen väska och så har jag lagt ett stort päron i fickan på min munkjacka. Då ser jag bussen som jag ska med och springer till den. Kommer till Älvsjö, springer till tåget och kommer till jobbet - 30 minuter för sent. JAG HAR VÄRLDENS TÅLIGASTE, UNDERBARASTE ARBETSLAG!!!

Cathrin kommer in i mitt klassrum och berättar om sin hemska morgon, har försovit sig osv när hon pllötsligt upptäcker att jag har min skjorta/blus ut och in!!! Näää jag är bara 36 år och kan inte klä på mig! Jäklar vad vi skrattade!

Sen berättar Chatarina om vår kollega (i 40-årsåldern) som åkt buss med förskoleklassen och sagt -Är det någon av er som vet vem som fyller 70 år idag!!??? -DUUUU, svarade barnen!! (Grattis Katti, du har blivit tant!) I själva verket syftade hon på Lena Andersson, författaren till Maja och Linneaböckerna bla. Ännu ett skratt!

Nu skulle jag INTE sitta här!

hejsvejs!

näää inget jobba idag

Melker vakande i natt igen med öronont, blä! Både Melker och Tyra hade högerögat igenkorkat i morse dessutom... Jag är hemma...

Men barnen är ju som vanligt inte speciellt sjuka men vad ska man göra?

Tror vi går till dammen och håvar grodyngel. Båda två fick insektshåvar igår. Kvack.

Kalas

Idag var det dags för kalas. Melker och Tyra hade bjudit hela sin avdelning och några till. Till slut var det 18 barn som dök upp och det räckte gott och väl. När de första gästerna dök upp blev Tyra vild och galen och började springa runt och härja och drog med sig alla andra. Hon var dagen till ära klädd i racerbilförarpyjamas - ursnyggt. Ärvd av någon kusin, urtvättad och snygg men om man ska blir racerförare när man blir stor så är det ju det man vill klä ut sig till! Melker följde samma spår, tog på sig en urtvättad tröja ärvd av kusinerna, roliga är dom!! Alla barn satte sig till bords och vips blev det superlugnt och alla käkade glass med tillbehör. Sen fick man pengar, låtsas, och kiosken öppnade. Där kunde man handla olika saker, popcorn, kakor osv.

Efter två timmars härjande var kalaset slut. Jesper och Ebba åkte till stallet. Jag städade i två timmar och sen släpade vi hem alla fina paket - otroligt vilka presenter barnen fick!! Tyra försvann ut med vår granne och Melker lekte med Jonte. jag försökte packa upp.

På kvällen grillade vi och Jonte Nicole och EvaLena åt middag här, trevligt och gott!

På fyra dagar har vi kastat runt dygnet totalt för hela familjen. Ebba  har varit uppe till 00.30. Melker har vaknat på natten i två dygn nu med öronvärk. Han får inte bada när han är snorig i fortsättningen eftersom han spenderar så mycket tid med öronen under vatten. Han badar på ett märkligt sätt, han ligger och flyter på rygg och så låter han huvudet sjunka ner så att han har vatten över ögonen, bara näsan ovanför ytan, sen kan han ligga så - länge! Skumt! Tyra vägrade somna idag och jag blev galen! Ska bara, ska bara ska bara! Hur ska det gå i sommar med dygnsrytmen??? Hmmm!?!

Nu ska jag gå och borsta tänderna och hoppas på att få gå till jobbet imorgon. Morgonen lär bli intessant, supertrötta barn!

Skratta eller gråta

Jag var så säker på att långhelgen som kommer skulle göra att några barn tackade nej till Melker och Tyras kalas men så blev det inte alls... Just nu har vi 21 barn i åldern 2-6 som kommer... Några ska skynda sig hem från landet på söndag för att hinna komma... Hmm, blir intressant! TACK för att vi inte ska vara hemma!

Det blir nog glass först och sen får dom låtsaspengar att köpa olika saker för typ fiskedamm, bollkastning med pris, tatuering eller handla i "kiosken" där det finns chokladbollar, minimuffins, popcornmuggar osv

SEN ska alla barnen gå hem!! Tjoho!

Som sagt en intressant tillställning!

Imorgon ska vi återigen på Grönan. Denna gång ska Ebba ha med sig ett par kompisar och det blir nog roligare för henne!!

Tjoflöjt!

Felhörning

Idag när Melker ropade färdig på toaletten så gick jag in för att hjälpa honom. Då säger han:
-Idag på dagis har vi lekt oaaiid kids! (Wild kids)
Jaha tänker jag och kopplar det med att han sitter på toaletten och svarar:
-Och hur går det till då, att leka bajs o kiss (oaaiid kids).
Melker fattade ingenting och säger igen:
-Vi lekte vaid kids, lite tydligare denna gång och sen gapskrattade vi båda när vi fattade vad fel jag hört!

I övrigt så händer det massor just nu varje dag, på jobbet, hemma och överallt. det är ju månaden maj och hysterin är lika total som vanligt. En trevlig sak var att jag och mitt goa arbetslag var ute och käka på Faros häromdagen. Supergott! Och väldigt kul att vi äntligen kom iväg - pengarna till middagen fick vi på sommaravslutningen förra året...

Imorgon ska vi kanske ta tjuren vid hornen och gå på Grönan. Ska bli kul! Undrar om Melker åker kvasten?? Undrar om Jesper åker nya bergochdalbanan??? Ska bli kul! Hoppas vi kommer iväg, jag vet några barn som inte blir ledsna!

Nästa helg blir det megastort barnkalas. Hela avdelningen är bjuden plus ett par till barn. Hmm, hoppas långhelgen gör att några inte kan komma! Helgen efter det fyller Ebba, sen Tyra. Ebba hinner sen med djurkollo en vecka innan vi åker till Italien.

Jag längtar verkigen till Italien nu, där kan vi inte göra mycket annat än att ta det lugnt. Går inte att städa nån klädkammare, sanera någon kaninbur osv där. Ska bli sååå skönt och tänk om man skulle slå på stort och bli ordentligt brun!! Wow! Nu ska jag surfa iväg till några bloggar som är lite mer piffiga än denna, solong!

Grattis Melker!

Imorgon fyller Melker fem (och jag trettiosex) och så här cool är man då...


Hur kan det vara så svårt...

att ta sig tid att skriva lite varje dag? Dagens viktigaste händelse är nog löneförhandling! Min skolledare kom in i klassrummet och sa att vi hinner nog träffas en stund, om en kvart och förhandla. Pang bom så ska man ställa in sig på det, mitt i en extremt rörig lektion med IT-ansvarig i klassrummet samtidigt som alla barn jobbar med olika saker samtidigt som jag ville hitta mikrofoner samtidigt som allt annat ska hända som vanligt. Till slut får jag ropa kl 14.30 -Dags att plocka ihop!!! Till svar får man -NEEJJJ!! Märkligt kl 14.30 på eftermiddagen men trevligt.

Löneförhandlingen gick oväntat bra och enkelt och på fem minuter så fick jag ett rejält lönelyft!! Hurra!! 5,5% mer tjoho!

Nu var det sovdags kom Jesper på!

Godnatt!!

Vilken middag!!

Korvbröd som skiftar i grönt och skitstark chorizo. Mums!! Näää!!

T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.