Dagens tunnelbana

Dagens tunnelbana brukar ju vara nåt kul man hör i tunnelbanan men i morse var det en tjej och en kille som snackade. Dom hade gått på högstadiet ihop men nu börjat på olika gymnasium. Först var dom tvungna att berätta hur jävla dåligt det gick för dom på gymnasiet. Hade den ena ig-varning så hade den andra redan fått ig osv. Det var viktigt att poängtera att man var sämst. Sen pratade dom om en föredetta klasskompis som var så jävla ful så hon måste ju vara tokmobbad. Hur fan kan hon tro nåt annat, hon måste ju fatta hur jävla ful hon är??? Sen var det en annan tjej som gick på en skola med väldigt många killar. Hur fan kunde hon det, hur kunde hon tro att dom ville ha henne där? Tror hon att hon är snygg eller? Så här höll det på från Fruängen till Slussen. Där gick jag av.

Pinsamt! Hur fan kunde dom tro att vi runt omkring ville höra på deras skitsnack, är dom helt jävla fula i huvudet eller??

Bilder

Varje gång man går ut med Paris så riskerar man att få en sandlåda eller leråker hemma. Ännu värre är det när man hämtar barnen på dagis. VARJE dag sitter Tyra i den värsta geggapölen på dagis när jag kommer. Och när hon reser sig upp för att säga hej till mig så inser hon att hon är iskall och blöt. Vi går in i hallen, eller som udag, stannar utanför, och tar av alla kläder. Idag rann det ur galonbyxorna. När man fått av allt så är ungen så blöt att man behöver torka med handduk på kroppen för att få henne torr. Sen berättar hon glatt varför hon är så skitig i ansiktet "Jag har ätit gegga idag igen!!". Myspysunge. Ett riktigt naturbarn, sa en av fröknarna... Se själva!






Tur att vi köpt nya regnställ och tur att vi inte lägger en förmögenhet på dyra regnställ från POP... Går ändå snart sönder... Melker och Tyra anser att det är brandmanskläder och skulle absolut ha lika. Är man inte tvillingar så får man försöka så gott det går.



Sen en annan figur jag måste visa. Stod och gjorde te på jobbet och vände mig om och fick se denna kreation av en bit skumgummi. Tycker den är så otroligt cool! Gav mig idén till coola dekorationer kring Halloween...



Sen ett gulligt minne som låg kvar på bordet efter Let´s dance i fredags kväll. Tyras produktion!

Och säger mamma att hon ska köpa påskris men aldrig gör det, då plockar man fem pinnar och sätter på 40 fjädrar...

söndag

Näe orkar inte skriva nåt! Blev så sent!

Konstigt slut

Låt mig gissa att om jag går in på Aftonbladets hemsida nu så är det stora rubriker om TV4:s miss i slutet av körslaget. Kan inte finnas något annat att skriva om, jag lovar. Hur kunde det ske?? dadadadaaaaaa

Jihuuu ingen nyhetstorka nu!

(Säger jiiihhuuuu en gång till för jag har ett barn mindre att natta ser jag, Tyra sover sött i soffan!!)

Men lite pinsamt blev det allt i körslaget men för mig var det helt okej eftersom jag gillade ROngedal bättre än Gyllenhammar men skittaskigt mot den kören!!! Jaja!

Och ja, under hårda hot från grannen så släckte vi alla lampor i år. Bara en kaxig nästantonåring som vägrade och som antagligen tyckte att vi var liiite pinsamma.

Jaha, hur får man Melker att sluta titta på fotboll?? Ehhh jo man tittar i soffan och ser att även han somnat, hihihi! Inte bara konstigt slut på  körslaget idag utan även på nattningen!! Nej nu är han vaken igen!

Tio nyanser av smuts, grus och damm

Funderat på att starta en antiblogg som visar all junk hemma istället för alla vackra bloggar som jag läser. Jag vet ju att dom stylar sina bilder och visar det fina men ändå. Var är alla leksakshögar, tvättberg, grustag, pinnbitar, resterna av hundens upptuggade kartonger, småbitarna från barnens pyssel, översvämmade soptunnor, överbelamrade hallar osv. Just dom överbelamrade hallarna skrivs det om en hel del på inredningsbloggarna och så visas det en bild på tre jackor som hänger på en krokrad. och på hyllan ovanför kan det ligga nåt så hemskt som ett par kepsar och en cykelhjälm. Ingenstans hänger det leriga regnkläder, sandiga overaller, grisiga vantar, kängor från stallet, ridväskor, ryggsäckar mm.

Ställer ofta frågan - Vad gjorde vi med tiden innan vi hade barn???? Letade vi efter saker att göra då eller vad???

Då kan man alltid skaffa sig en hund så att man kan få gå på promenad kl 23. Of we go!! Bye bye!!!

En all inclusive-morgon

Japp det hade jag igår!

Tyra vaknade med ett Mamma jag har kissat ner madrassen!! Jaha, bort med lakan och in i tvätten. När jag går runt i lägenheten känner jag att det är som att gå på en sandstrand. Jesper ut med hunden och jag ut med dammsugaren. Sen är jag stressad och halvspringer med Paris till hundvakten. Paris börjar prata så där trevligt redan i hissen, hon vet vad som väntar!! Då närjag står där och pratar med Matilda kommer tanten med taxen, fast utan tax. Hon gråter och pratar oförståeligt om vart annat. Hon är utelåst och vill att jag ska hjälpa henne in i lägenheten. Hon säger att hennes man ligger sjuk där inne. Jag frågar om han kanske kan öppna till henne -Jag vill inte prata om det med dig, svarar hon. -Men kan du inte hjälpa mig in då, snälla du säger hon om och om igen. Till slut dyker fastighetsägaren upp och låser upp till henne, tack!!

Tar mig till jobbet. Där är en hemma med sjuka barn, en sjukskriven, en pratar med jätteledsen elev, en pratar med två jätteledsna elever och EN person sitter på plats där vi ska vara alla sex, på vårt kontor för att ha arbetslagsmöte. jaha, vi pusslar ihop veckan. Sen kommer en person som ska handleda oss i "komet" dit men vi bestämmer att vi inte har behov av "komet" just nu. Sen kommer Kerstin in för APT och sen kommer även kurator  och speclärare in för möte. Och sen var hela planeringen slut...

Trendig läsare...

Var inne på Barnens bokklubbs blogg och läste om att det är trendigt att läsa ungdomsböcker som vuxen. Då är jag det, jag läser ju inte en enda vuxenbok utan bara barn och på senare tid ungdomsböcker. Den jag läser nu är skitjobbig, hade lånat den till Ebba men är glad att jag hann ta den före henne - hon ska inte läsa den än. Den heter Decembergatans hungriga andar och på Adlibris kan man läsa följande:

Jag vet att jag inte bor i en grotta och det är krig och jag blir våldtagen av soldater och det kryper flugor som lägger ägg i öppna sår på min arm, men det är ändå orättvist. Så jävla orättvist. Varför har jag fått all skit? På nätterna ligger Jenny och grubblar. Varför blir hon alltid vald som tredje sist på gympan och varför vill alla killar bara hångla med kompisen Charlie? Varför är hon ett fetto som hatar sitt meningslösa liv? Men Jenny har en plan. Hon ska bli smal. När hon börjar åttan i augusti ska alla få se. Hon kan inte misslyckas om hon följer sitt superschema. Man kan ju inte bli fet om man äter noll procent fett Jenny finner en bundsförvant i Betty. Smala, snygga, världsvana Betty. De träffas hemma i Bettys kök och har matorgier. Glass, smör, Ballerinakex, västerbottenost, djupfrysta pajer. De dukar upp och vräker i sig. Sen kräks de upp allting. Ingen kan nånsin förstå. Det är en livsstil. Man väljer det för att man gillar det. Men hur länge håller det?(Ungdomsroman) Ulrika Lidbo är 34 år och arbetar som reporter på Aftonbladet. Hon har varit elev på Biskops-Arnös författarskola, läst litteraturvetenskap på Uppsala universitet och utbildat sig till journalist. Decembergatans hungriga andar är hennes debut som författare.



Bra! Ska läsas ut snarast för jag måste ju få veta hur det går, NU! Men som sagt otroligt jobbig att läsa...

Gratisnöjen!

Igår gick jag och småbarnen på Skansen. Gratis med coopkortet och ett strålande väder, perfekt! Melker var argare än argast över att jag tvingade iväg honom till skittråkiga Skansen. Halvvägs till t-banan så var han på strålande humör... Same proceed as every time... Bäst är som vanligt lekparken med klätternätet. Föräldrar som står och irriterat hoppar och undrar om det inte är för att titta på djur som man går på Skansen. Kom nu, kom nu, kom nu. Den här gången var jag snäll och tålmodig  mamma som satt på bänken i gassande sol och bara tog det lugnt. Nice! Sen kom vi till torget dit dom har flyttat ponnyridningen och höjt priset. Från 25 (tror jag) till 40 kr för en runda. My God! Ca en timmes kö och ajg lyckades övertala Tyra att vi skulle strunta i det, puh! Sen blev det några djur, säl och älg typ. Vi avslutade med Akvariet. Lemurerna och aporna är alltid bäst. Sen skuttade vi hemåt.

På kvällen var det KÖRSLAGET! Så efterlängtat av barnen. Trots det så var det som vanligt jag som satt kvar och tittade. En efter en försvann till datorn eller nåt annat, kom tillbaka och försvann.

Det råder akut datorbrist här hemma. Jespers är kaputt och min gamla är hopplös. Nu samsas vi om två bärbara och det är inte lätt.

Idag var jag, Tyra och Ebba på bio. Filmen Klara som baseras på Pia Hagmars hästböcker om Klara. Vi fick biljetter via Barnens bokklubb. Filmen var bra!

När vi kom hem skottade jag bort det sista av snön på uteplatsen, yes! Sen fylldes den snabbt med ett alldeles nytt lager. Blä! Nu ska jag ut sista rundan med Parran. Sen se film med Jesper.

På väg hem

Idag hade de målat ute på dagis. Kvar i en av pölarna låg ett par frusna färgklumpar och gissa vem som plockade upp en sådan och smetade in händerna med... Sen fick barnet fnatt och sprang hela vägen hem med många stopp för fotografering. Melker och jag gick lugnt bakom och undrade vad som flugit i henne. Vad innehåller egentligen färgen??







Ja ni får se en bråkdel av fotona!

Nu blev jag ju extremt trött så jag orkar inte skriva allt det där jag tänkt skriva... Gonatt! Blir nog soffan eftersom min säng är ockuperad av sovande sambo, ovanpå överkastet. Och jag anar att Ebba snart ropar att hon inte kan sova så då kan jag ju lika gärna utgå från soffan.

En märklig sak har inträffat. Jag åker ofta samma buss från Slussen till jobbet som en annan tjej som pratar med väldigt hög röst. Häromdagen hamnade vi dessutom på samma tunnelbana och hennes kompis som hade hund med sig började prata med mig eftersom hennes hund sniffade hysteriskt på mig. Sen säger tjejen som pratar med hög röst att ja, det finns ju en tant med en labrador där jag bor, den hunden går ut med sin matte och inte tvärtom. Jag fattar precis vem hon pratar om. Det visar sig att hon ju bor här i grannporten. Jag har sett henne massor av gånger på Tjärhovsplan men aldrig här! Skumt!

Well well cykelställ. Imorrn hoppas jag att jag får med mej småkidsen till Skansen. Men Melker NEJ-sägaren vill inte. TRÅKMÅNS men å andra sidan vill han sldrig göra någonting förrän han väl är på plats! Vi får väl se!!

Sandviken!

I morgon får jag åka på spännande studiebeök hos Västanbyns skola i Sandviken! Kul ska det bli!!

Lite fuskigt att lämna nationella prov och allt och åka iväg! Men men!!

Tyra skriver!

i dag scka vi på melodifestivalen jag vill att ola eler erick saade viner

Nationella prov och annat

Japp nästa vecka sätter vi igång med de nationella proven och mycket i huvudet kretsar kring det. Innan vi förstod att proven är gjorda för de som jobbar som klasslärare med alla ämnen så hade mitt huvud snurrat ett par gånger. Matteläraren läser en berättelse som jag sen ska knyta an till i svenskan. Hallå!! Varför konstruerar man ett prov så!?! Ja ja nu när vi listat ut lite bättre hur vi ska göra så känns det bättre även om man vet att det är ett hästjobb man har framför sig med framför allt rättning...

Nu är det Ebbas tur att vara hemma och sjuk. Trist. Mitt i hennes nationella prov också...

Äsch nu blev jag verkligen för trött för att skriva så jag struntar i det! Hejdå!

Jobbstart

Kommer in genom skolans portar, går upp för trappan, tittar in genom glasdörren och där står en stackars elev och kräks. Tillbaka i verkligheten, tadam!

Senare på dagen informeras jag om att det går löss - igen!

Lite senare ringer jag efter nästa kräksjuka barns föräldrar...

SEN!!! fick jag gå iväg på kurs med Medioteket om Tragetorns Att skriva sig till läsning! Extremt kul!

Ofta

Ofta man förstår sig på pubertala barn...

Man kan få damp för mindre...

Typ...

Fina huset och skridskor

Det här fina huset är vår utsikt från vardagsrummet och köket.



Det är huset där de mentalsjuka männen hölls inspärrade. Det är ett vackert hus med en förfärlig historia. Varje sen kväll när jag är ute med Paris och passerar huset så tänker jag att finns det spöken så bor dom här inne!! Som någon käck mäklare sa när dom sålde lägenheter i huset där kvinnorna förr var inspärrade "perfekt för barnfamiljer, dom här väggarna släpper inte genom skrik"... Urk!

Vi har åkt skridskor och curlat på isen vid Ebbas skola. Roligt roligt ända tills energin tvärt tog slut...







Ebba hävdade att hon inte ville vara med på bild så Pärran fick skymma henne!


Hur olika det kan bli!!

Min Di Leva kompis Marika och jag lever så olika liv som det bara går, tror jag. På högstadiet så var vi just Di Leva freaks, åkte på konserter och grejade. Jag har aldrig varit en speciellt seriös människa men om man frågar våra klasskamrater i 9H så skulle dom nog säga att jag var seriösare än Marika vid den tiden (sorry Marika). Åren gick och vi hördes inte av så mycket. Marika flyttade till Bryssel hörde jag talas om. Någon gång sprang vi på varandra på Ringvägen men det var bråttom och vi sa mest hej. Sen har vi mailat ett  par gånger och Marika har varit här och läst. Jag har faktiskt också läst hennes blogg men inte vetat att hon var författaren tills för ett tag sen och DÅ inser jag att min Di Leva-kompis lever ett liv som är som i filmen. Overkligt för mig och himla häftigt för henne. Och hon skriver blogg så helt fantastiskt bra. Besök hennes blogg här!

Marika, kommer du ihåg???



Kvällskommentar

Idag innan Melker somnar så säger han:
"I Sverige finns det en som heter Granström" (Jag tror att han pratar om en landslagsspelare.)

Tyra svarar:
-Som i strömming!


By the way...
Ja jag vill leva jag vill dö i jorden.
Ja jag vill leva jag vill dö på jorden.
Ja jag vill leva jag vill dö på Norden.
Ja jag vill leva jag vill dö i Norden.

Uppe sent

Jag gillar att vara uppe sent när alla andra snarkar. Enda gången det är riktigt tyst, ja förutom snarkningar från ett par stycken. Men bara för att jag skrev detta så började Ebba hosta och Pärran (Paris) slutade ligga död och rörde på sig, men inte mer än så, back to sleep!

Jag har kollat efter roliga idéer till jobbet på någon amerikansk sida. Fina grejer men allt gjort i märkliga format så jag orkade inte hålla på med det. Well well, sen ett varv på lektion.se, sen in på en massa bloggar osv Tiden går snabbt.

Lovet har varit så där, Melker sjuk och vi har varit hemma istället för att åka till simhallen, åka skridskor och det som var tänkt. Jaja, snart påsklov!! DÅ skulle jag egentligen kunna tänka mig att ha barnen på dagis, jobba med rättningen av nationella proven några dagar och allra roligast vore att skita i alla måsten och åka ner till Anna och tvinga henne att visa mig hur man gjuter i betong. Hon har ju gått och blivit bra på det också säger ryktena! En rolig sak är att Anna ska jobba på mitt jobb nästa vecka vilket kommer innebära att vi hinner ses!! Kul! En annan märklig sak är att vi under nästa vecka har inte mindre än FEM kandidater/praktikanter i arbetslaget. Börjar gå över styr kan man tycka. Vi kommer vara typ 4,5 ordinarie personal, min syster Anna och så fem andra. Jaja, lärarkandidaten är hos oss en vecka bara så det är lugnt men man vill ju hinna med alla!

Jesper har fått ny mobil idag och då kan man blippa streckkoden (med mobilen) på en vara i en butik och så går mobilen in på prisjakt.se och letar upp var jag kan köpa varan billigast någonstans. Fiffigt! Sen fanns det kanske andra fuktioner som var bra också men men... Jo en funktion var bra - jag hörde vad Jesper sa när vi pratade med varandra, hurra! Tele2 däremot får inga hurra från mig. Orkar inte ens skriva om deras eländiga service och korkade system.

Tyramyra har frågat efter sin ena röda paljettsko hela dagen. Jag vet var den är men kan inte berätta. I Paris mage, typ. Delar av den är i soporna. Hon älskar dom skorna och det gör Paris med... Måste hitta nya att köpa till Tyris. Eller var för inte ett par till Pärran, förresten två par behöver hon ju. En golden i röda paljettskor - väldigt udda och halt...

Idag vid middagen lekte vi pedagogiska lekar - rimmade. NEJ det var inte jag som började, det var Melker och Tyra. Självklart spårade den trevliga leken ur. Från att ha varit "Titta upp - du är en tupp" "Titta på en vägg - du har fått skägg" osv så lackade Melker ur och skrek till mig "Titta upp - du är en jävelmupp". Då kan man tänka på två sätt: 1. Usch vilket språk barnet använder! eller 2. Fantastiskt att han tar sig tid att rimma trots att han är så förbannad! Ebba och jag bröt ihop av skratt och stackars Melker fick inte den reaktion han ville ha...

Klockan är 01.57. Snart kommer Ebba ropa att hon inte kan sova, lägger sig på soffan och somnar OM jag ligger i den andra, annars hävdar hon att hon inte kan somna. Jesper borde kanske väckas för han sover på min plats i sängen, oavnpå överkastet med alla lampor tända och antagligen den nya mobilen i handen. Ska jag skita i allt krångel och bara somna på soffan, precis som igår, haha! Kanske! Gonatt i alla fall!

Lite bilder

Har orkat tömma min mobil på bilder!

Första bilden är på en kanna som någon lämnat i trappuppgången. Det har skapats en slags gratis loppis ovanpå brevinkasten. Man ställer ut grejer där så att folk kan ta dem. Jag kärade ner mig i kannan när jag öppnade vår ytterdörr (bor ju mittemot brevinkasten) och kunde nästan inte gå ut med hunden för jag tänkte att någon skulle ta den. Men den var kvar. Jag kan inte bestämma mig om den är fin eller inte men den är gigantisk, dessvärre lite trasig men skulle vara fin med lupiner i... Som den där stora kanan på loppisen i Vimmerby som nu bor hos Chatarina i Sillsta. Den var finare form på men denna är lika stor. Den får bo hos oss nu så kan givaren snegla in på den genom våra fönster.




Nästa bild är på en sänggavel som jag också kärat ner mig i. Vi var och tittade på tapeter hos Björklund & Wingqvist i Bromma (rekommenderas! Måleributiken i Alvik har fått en konkurrent och bättre än Björklund & Wingqvists andra affär i stan, lugnare och större) och där mitt bland tapeterna så fanns denna fina sänggavel. Här har dom dock ställt en säng på fel ledd framför så att det ser ut som en soffa. Och den ser inte lika fin ut som den är på riktigt. Och dyr var den också såklart! Vill ha i alla fall!



En tapet som var mycket finare i verkligeheten av Jocelyn Warner...



En lampa som jag smygfotade på Plan Ett som jag tänkte att vi måste härma och göra en i hönsnät på jobbet. Kan sätta fast mina fjärilar i den. Det ligger ett gäng och skräpar i skåpet i klassrummet. Blir ju superkul till påsk förresten och låta några kreativa barn eller väldigt pysselsugna vuxna (kanske jag?) tillverka lite fåglar (menar kycklingar), och så på med lite fjädrar, klart! Hmm tar med mig en lampmojäng på måndag så kan vi sätta i gång hahaha! Christina, vänta på mig om du läser detta!!



Sen vår söta grävmaskin! Häromdagen när det töade så förvandlades Paris till grävmaskin, precis överallt skulle det grävas...





Sen var det slut på bilder men inte på djupa tankar! Tyras sista fråga innan hon skulle sova var: Vad händer när livets dagar är slut?

Tål att tänkas på!

Snö

Nu har jag fattat! Så länge alla klagar på snön så kommer det bara mer och mer. Därför ska jag lovsjunga snön idag! Jag låtsas just nu att det är dagen innan julafton och snön virvlar ner ibland och sen plöstligt kommer det en stormvind och piskar ner snö. Åh vad mysigt, hoppas det kommer mer så att barnen kan få åka pulka ända fram till påska. Vårblommorna kommer kännas extra fina när vi fått längta efter dem extra länge, så gärna mer snö tack. Det är bra med snöstorm när man ska ut till kaninerna för då kommer det kännas som semester att gå ut till dem sen när det är vår och sommar - så mer snöstorm tack! Det skulle vara lätt att ha lektioner om snö, att prata om eskimåernas namn på olika typer av snö. Nu kan vi stolt säga att vi upplevt några av de olika sorterna, haha, nu blev jag faktiskt lite nyfiken på riktigt - måste genast googla på det!
Återkommer!


Jahaja, hittade denna lista här

Här är en lista med snö-relaterade ord i språket yupik.

qanuk

snöflinga

kaneq

frost

kanevvluk

fin snö/fint regn

natquik

drivsnö

nevluk

"klibbig" snö

aniu

snö på marken

muruaneq

djup mjuk snö

qetrar

skare

nutaryuk

nysnö

qanisqineq

snö som flyter på vattnet

qengaruk

snödriva

utvak

snöblock

navcaq

snöformation som snart faller samman

pirta

snöstorm

pirtpag

hård snöstorm



Okej, nu kan jag även glädjas åt att jag slipper gå ut i pirtpagen. Tyra får gå hem med en dagiskompis. Då kan dom klättra i qengarukerna på vägen hem.

Det skulle verkligen vara bra om vi lånade några av dessa ord till svenskan. Fatta vad bra när man ska prata om bokstaven q med barnen!!!

Min meritlista har blivit längre

Japp för tandläkaren sa till mig idag att jag nog får tandsten snabbare än någon annan hon sett. Och då är hon en gammal erfaren tandläkare. Bra merit - not!

Sen var jag på bibblan och där blev den luttrade bibliotekarien smått chockerad över mitt bokkvitto. Hade aldrig sett så långt kvitto förut. När jag sa att jag ev skulle låna en bok till så sa hon att "då kanske vi inte behöver skriva ut ett nytt kvitto, det går ju åt så mycket papper".

Det går inte att gå på bibblan utan att tänka -aahh den boken skulle han gilla, den skulle hon gilla, (jobbigt med 54 elever då...) tar några böcker till Melker och Tyra också, och Ebba om jag hittar. Till mig då? Nä aldrig, läser ju barnlitteraturen istället! Nu har jag tex läst Dunderlunds bästa bokstav. Ny barnbok som dessutom handlar om bokstäver och JA jag gillade den. Är inte säker på att mina barn skulle gilla den men det är ju en annan sak.



Det var faktiskt charmigt

och mysigt och fantastiskt och alldeles underbart häromdagen när snön började smälta, det rasade från taken, hunden blev blöt och skitig på hela magen. Det var miljoner gånger bättre än den snö som faller nu och den storm som rasar. Hellre en snöklump i huvudet än miljoner snöflingor i luften... Är så vansinnigt trött på snön, så otroligt segt. Nää det funkar inte att tänka positivt som tex att det är väl kul för barnen att uppleva en riktig vinter. För barnen är också trötta på vinter och byls med kläder!

Kom hit nu snälla rara våren!!! Fram med vitsippsängar! Åååh då vill jag åka till Åland, dit till samma ställe vi var med Merja när Ebba var liten, där vitsipporna var enorma. Vad hette stället? Slutade på holme någonting! Och vad mysigt att få träffa Merja och AnnaKarin också! Hmmm Åland... Tål att tänkas på! Åland Åland Åland!! Jag tänker jättemycket redan nu! Men allvarligt, jag måste dit faktiskt, lekparken, bryggan, stranden där ute på holmen (en annan holme), de hopplösa öppettiderna, de dyra pizzorna, bollhavet på båten, ja allt!!

Nu tänker jag plötsligt att jag borde dammsuga, för det var det jag skulle göra när jag hamnade här! Vår lilla hund (verkligen pytteliten) har börjat fälla lite ser man längs listerna. För att inte tala om de stolar som har vi har möbeltassar på. Dom ser ju ut som om dom fått ullstrumpor för tillfället...

Jaja, hejdå bloggen, hej hej dammsugaren!

Sen ska vi på hockey. Djurgården ska spöa Brynäs!!! Såklart!!!

Sportlov...

...eller städlov har vi haft idag. Jag har rensat och rensat och rensat i Melker och Tyras rum men det syns knappt. En flyttkartong full med bilar och lite till, ett bilgarage, en docksäng, en säck med gosedjur, en megastor Gekåskasse med blandade saker. Känns som att det borde var tomt i deras rum men det är fortfarande överfullt så imorgon fortsätter rensningen. Barnen vill inte göra sig av med en enda sak så jag har lovat att ställa dem i källarförrådet så länge. Undrar om jag får sälja dem på loppis mot att vi gör nåt kul för pengarna? Måste hitta en loppis då bara!

I övrigt hände det inte mycket här idag. Vi bakade Hermankakan och gick till dagis med två surdegar som ska skickas vidare till två andra familjer. Barnen är segare än segast och vill knappt klä på sig kläder. Men men är det lov så är det!

Kreativitet

Jag tycker att jag är kreativ och bromsar mig själv ofta (i jobbet) och tar bort sånt där som kanske inte ingick i svenskundervisningen men som jag vill göra för att det är det jag egentligen vill göra. Tråkigt ibland men nödvändigt. Men jag är inte kreativ alls om man jämför med Tyra. Hon kan vara ute och leka i snön, som idag, och när hon kommer in går hon utan ett ord in till köket, tar ut ett gäng plastpåsar och den gigantiska skräddarsaxen och börjar klippa till den ena snygga tröjan efter den andra (av soppåsar). Då börjar man fundera på om det var något hon planerade medan hon for runt i pulkabacken med Paris? Eller var det bara så att det var det som dök upp i huvudet när vi gick in genom dörren.

Under vårt vardagsrumsbord ligger också två lådor med armband i, en till Huldas familj och en till Leos familj. Självklart var det armband det skulle bli av plastremsorna från mina laminerade A4 som jag satt och klippte till. Japp, tejpa ihop ändarna och så på med ett klistermärke. Klart.

På våg hem från Nynäs idag kom hon på att hon glömt Molly Sanden när hon skrev brev till sina idoler häromdagen.

Imorgon ska hon göra skyltar till alla plastlådor med grejer i hennes rum.

Och så här håller det på precis hela tiden. Sen ska man hinna ljuda alla bokstäver som fladdrar förbi. Sen ska man prata ungefär hela tiden, gärna med ganska hög röst för att plötsligt hamna i koma framför Youtube. Idag kom jag på att det kanske är för mycket vax i hennes öron efter all musik i lurarna - därav den höga rösten - men nej, vi var ju hos doktorn häromdagen och han sa ju att öronen såg bra ut. MEN vi har inte varit på bvc för 4-årskoll = hörseltest, så imorrn ringer jag dit. Melker har ju inte heller fått sin spruta. BVC och lite tandis för mig och lovet är räddat! Jiihu!

T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.