Tack och lov för påsklov!

Hade det inte varit påsklov idag så vet jag inte vad jag hade gjort. Har sovit hattigt minst sagt, somnade i min säng men väcktes av gnällande hund - Saga, valpen som är på besök. Tog täcket och la mig i soffan så jag kunde ligga och klappa henne lite samtidigt som ja somnade om. SÅ höll det på hela natten, Saga pep och jag klappade, när Saga pep så kom även Paris och ville ha uppmärksamhet. Ett tag låg Paris utsträckt på mig i soffan, antagligen för att visa att det var hennes matte. Kl 6 förstod jag att det var ju FRUKOST de ville ha och sen fick jag ge mig ut på promenad. Tänkte inte på att ta med tillräckligt med påsar ut så jag fick lämna Sagas andra jättehög och gå hem och hämta mer påsar. Pinsamt, hoppas ingen såg!! (Förtydligar att jag återvände och plockade upp det alltså!!)
Sen har jag slappat soffan en lång stund men nu ska jag ta ny fart och röja här hemma! Imorgon kommer Pia och barn från Götelaborg och det kan ju vara trevligt om hon har någonstans att sova!

Stökiga barn, cykling och Saga

Japp, morgonen började med att Ebba skulle till Uppsala på kaninhoppning. Jesper skjutsade och fördrev sedan dagen downtown Uppsala. På vägen hem hämtade de hem en valp från Camilla som äger Paris (vi är ju fodervärdar). Saga heter hon och är 6 månader. Nästan fullvuxen men väldigt valpsöt ändå på nåt sätt. Paris ser ut som en riktig lufs bredvid henne.

Tyra vaknade på en konstig sida och var glad omväxlat med grinig. Vi följde Melker bort till fotbollen. Tog med kompisen Hulda. Tyra blev dock sur för allt som hände sen. Hulda hoppade längre än henne i längdhoppsgropen och då var jag en puckomamma, Hulda gjorde det, Hulda gjorde det osv. Tyra själv däremot hon var fröken korrekt herself. Sen kom vi hem och då förbjöd puckomamma de två tanterna Hulda och Tyra att leka mer. De fick dela på sig!

Sen lunch vilket behövdes! Sen kom mormor och morfar förbi en stund efter ett IKEA-besök. Sen kom Tyras kompis Lina hit och då övergick surheten till överdriven glädje med bara skrik och skrik och skrikskratt. Tyyyyst, gå uuuuut! Kände mig som en riktig tjatkärring, usch.

Vi gick iväg till Vippan-parken där de fick härja av sig. Jesper ringde och berättade att Melker börjat cykla, jiiihaaaa! Ett bekymmer mindre. Han har vägrat prova, nu gjorde han det och vips så gick det ju.

Kylskåpet tomt som vanligt, handling, matlagning, grillade hamburgare. Sen var barnen ute och lekte fram till 20.30, massor av myggor. Somrigt! Tvångsbad och tvångsdusch av barn och sen vid 22.30 ca så VILLE dom gå och lägga sig. Sen var Ebba och jag ute med hundarna. Idag var det 7 grodor ute och hoppade.

Tack och lov att vi inte ska upp till dagis och skola imorgon, det är ju loooov!!

Nya lägenheten

Tänk nu har vi fått golv i nya lägenheten, alltså betongplattan... Och balkongen är där också... Ser ni metalltrappan till höger, precis till vänster om den är vår balkong, väldigt tjusigt! Under oss är garage och förråd. Åt andra hållet får vi uteplats mot innergården. Hur ska dom få  bort lyftkranen i mitten??

Långsjön

Igår var jag, Ebba och Tyra och såklart Paris ner till Långsjön. Paris badade, tom simmade och ville inte lämna vattnet. Superfint väder, vitsippor, blåsippor, fika vid vattnet! Jag fotade Ebba också men hon vill inte vara med på bild här...

vilken dag

ooooaaaa vilken lång och jobbig dag!

Melker och Tyra hängde med mig till jobbet och vi hann precis i tid, puh!
Kort samling och sen iväg med alla 57 barnen till konserthuset som idag var fyllt med bara 6-åringar. Majas alfabetssånger var temat. Coolast var trumpetkillarna som spelade Popular när dom skulle visa sitt instrument. Hem igen till skolan, stannade i Björnsan. Tyra och jag gick och köpte chokladägg på Lidl, det måste ju växa upp nåt där vi planterade påskharebajs!!!
Sen lunch, sen högläsning, sen lektioner till 14.30.
Sen byta om Melker till fotbollsuniformen.
Stämma träff med Ebba i Liljeholmen för middag på McD. Ebba till mariatorget och vi mot fotbollen.
Tunnelbana och buss till Melkers fotboll. Lämna honom där. Knata hem med Tyra, hämta hunden. Hem i 20 minuter. Tyra byta om, Jesper kom hem. Åka till Aspuddsparken, fick skjuts, puh!!
Vänta 50 minuter på Tyras ridtid.
Ridning 30 minuter.
Melker och Jesper kom och hämtade oss.
Hemma en stund efter 20.
Alla barn duscha.
Jesper iväg och handla.
Jag utfodrar hungriga barn och tvingar dem i säng vid 21.10.
Sen pusta ut??? NEJ
Matsäck till Ebba, fixa tvätten, ut med hunden.
Jesper kommer hem med varorna.
NU!!! lite "mat" framför Sveriges mästerkock på datorn.
Borde sova men slösurfar först en stund och kockan har blivit 00.37.

Och imorrn börjar det om igen!!! men lite lugnare hoppas jag!

Tjatigt

Vet inte hur många samtal jag pratat och sms jag skrivit idag om hundvakt, barnvakt, hjälp att ta hem barn från dagis och skola osv. Allting krockar med varandra, Jesper och jag försöker jobba våra heltids-åtta-timmar men ändå hinna till träningar, utvecklingssamtal osv. Det är knepigt att få ihop det ibland men som en skänk från ovan har nu min arbetskamrat erbjudit sig att vara hundvakt till oss i sommar - jiihuuuu! Melkers kompis mamma skickade ett sms och frågade om Melker skulle hänga med dom hem imorgon. Wow, vilken tur eftersom jag behövde hjälp att hämta just i morgon. Vi ska köra ett grannbarn till dagis på morgonen och dom tar hem Tyra på eftermiddagen - och allt ordnar sig!!!

Sen komme rpåsklovet och DÅÅÅ kan man softa omkring men nej det ska göras sasker varje dag i stort sett.

Näää nu somnade jag en stund framför datorn - sovdags!!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.