blogga bör man

ja man bör faktiskt blogga regelbundet. Det är otroligt kul och bra att ibland gå tillbaka och läsa hur det var för något år sedan. Jo det var sjuka barn, grus i hallen, 1000 saker för mycket att göra redan då, det är inget som plötsligt ramlat över oss. För två år sedan längtade vi efter resan till italien, hade sjuka barn och jag skrev omdömen inför utvecklingssamtalen och det är verkligen EXAKT samma just nu. Melker hostar, Tyra äter penicillin för halsfluss, vi planerar vår resa till Italien sent om nätterna och däremellan så skriver jag något omdöme då och då.

Paris löper, grannhunden löper och i onsdags var vi hundvakt åt Paris favoritkompis Caruso, det var dagen innen vi visste att hon löpte. han var helt galen här hemma, gnydde, skällde, hoppade på paris hela tiden och var allmänt olycklig. Till slut fick jag dela av lägenheten med hjälp av kompostgaller så att dom kunde vila en stund.

Ebba bytte skola efter lovet och verkar jättenöjd med Kunskapsskolan. Hoppas det håller i sig nu. Tyra har fått plats på samma skola som Melker, puh!!

Nu segar min internetuppkoppling ihop så jag intar soffan och somnar istället. Jesper är medvetslös i sovrummet ovanpå överkastet på min del av sängen. Svårväckt var förnamnet men det gör inget, det är extremt nice att somna på soffan. Och Paris blir glad, då kan hon trängas med sin matte eller åtminstone ligga i soffan bredvid. Sen när Melker börjar hosta vid 2.30 så är jag redan på plats i soffan där vi brukar hamna tills hostan lägger sig. Natti natti!

Helgen

Japp, helgen är redan slut och jag och Jesper sitter i var sitt rum och jobbar. Jag skriver om alla elever inför kommande utvecklingssamtal, det går trögt och jag har somnat många gånger. Jag somnade så djupt när jag nattade barnen så det var svårt att vakna ordentligt igen.

Vi har haft grillpremiär idag, kycklingfilé i ugnen kändes fantastiskt tråkigt så vi provade grillen och det blir ju så mycket godare, speciellt premiärgrillningen!! Melker och Tyra åt, faktiskt, som om dom inte fått mat på flera dar. Ebba däremot tyckte det smakade konstigt. Eller som hon själv sa så är jag inte hungrig eftersom jag åt chips innan maten...

Idag har vi varit runt på diverse affärer och letat bättre krukor till våra fönster. Det är så fult i våra fönster, tråkigt och rörigt. Men inga krukor blev det. Tyra som var med shoppade däremot, tre vackra små hjärtfomade mattor med Disneyprinsessor på för 12 kr. Very ugly men men, dom kommer passa jättebra i hennes lilaturkosa rum som hon vill ha i nya lägenheten. Till det valde hon en gul-rödflammig begonia. Tyra är svag för tantblommor, väljer alltid pelargon eller begonia. Melker är så stor så han gick hem till kompis och tog med nyckel. När vi kom hem hade han gått hem och varit hemma själv en stund. Tänk snart kommer vi att kunna åka och handla utan att han får vansinnesutbrott för att han måste följa med, då kan man välja att stanna hemma - magiskt!

I fredags var jag, Melker och Tyra på genrepet i Globen. Alltid kul att se festivalen live. Fullsatt och full fart i tre timmar. Lördagen ägnades åt rensning och städning och mello på kvällen.

Idag har Tyra sett reprisen av mello, programmet om mello samt sett bidragen på nätet, och lyssnat på dem i mp3spelaren. Sen avrundade hon dagen med några avsnitt av Trazan och Banarne som hon också diggar!

Ebba har varit den duktiga här hemma idag och har jobbat i Aspuddsparken. Nya hästen har kommit och på tisdag ska Tyra börja sin ridning där och antagligen på den nya hästen, spänningen är total! Näää åter till jobbet!!

inredningsbloggar...

Jag läser inredningsblogg efter inredningsblogg och ibland blir jag otroligt full i skratt. Just nu bloggas det om vårkänslor OCH MÅRBACKAPELARGONER. Nu är alla sugna på mårbackapelargoner och alla håller på och leker husmödrar delux och tar sticklingar. Sånt som jag roade mig med när jag 10-12 år och skulle bli florist.

Varför måste alla göra exakt samma lika, för nåt år sen var det ranunkel som var the shit men nu är den tiden förbi. Tyra är den trendiga här hemma för hennes pelargon har överlevt vintern, kanske är en mårbacka, jag har faktiskt inte lagt det på minnet - hur det nu är möjligt???

I övrigt är det utrensing av barnrum som pågår, tanken är att småbarnssakerna nu ryker och loftsängar med skrivbord under kommer in. ag rensar och rensar men ingen skillnad blir det. Idag har ne hel sopsäck fyllts ordentligt med bara skräp, en sån där megabrontosäck från gekås är fylld med leksaker som ska bort, en sopsäck fylld med några av alla gosesdjur - men det märks verkligen inte. Får fortsätta nästa helg.

Jag har också lekt husmoder och bakat semlor, fantastiskt goda blev dom - superfluffiga och superfärska.

Imorgon är det jobbet igen och faktum är att den här gången känns det faktiskt helt okej att jobba efter lovet. Har varit segt men nu börjar det kännas lika roligt som vanligt igen!

Jag bloggar!!!!!!

Idag kände jag att jag måste återuppta bloggen igen. Det är ju faktiskt hysteriskt kul att backa några år i tiden då och då och läsa vad man gjorde på den gamla goda tiden. Även om jag skriver om egentligen ingenting.

Jag har precis kommit hem från en 24-timmarskryssning till Åbo med barnen. Ett äventyr... Det började igår morse 6.30 när Tyra plötsligt gråter hysteriskt och inte alls vill åka på kryssning längre. (Nervös) Sen när jesper släptt av oss vid Vikingterminalen och vi har kommit ombord så är hon eld och lågor. Vi går till hytten och Tyra konstaterar att det är världens bästa hotell vi hamnat på och stegen upp till överslafarna är hysteriskt kul.

Frukostbuffé med barn som sitter vid bordet och äter, mycket kakor och vattenmelon men ändå. De kan hämta själva, en del i alla fall. Sen är det dags för fåniga och mindre fåniga tävlingar och uppträdanden som Viking Line ordnar och som pedagog rodnar man inombords åt deras tafatta försök att egangera barnen i sin cirkusskola, mina barn sitter på sidan om och undrar när hela grejen ska börja egentligen... Tyra undrar också (efter ett tag på båten) när kryssningen börjar egentligen och jag funderar ännu på vad hon egentligen tänkte att en kryssning var.

Vi hann med bingo (Melker vann första pris) och lite barndisco (ca max fyra barn på dansgolvet varav Tyra och Melker var två) innan det var buffédags och återigen sitter barnen vid bordet, går och hämtar mer osv så att vi till slut nästan är sist i lokalen - otroligt men sant!

Fler aktiviteter och höjdpunkten på eftermiddagen/kvällen var nog att vi övertalade Tyra att vara med i Wii-bowling-tävlingen och vann!!! Strike, spärr och strike. Godis och läsk och chips i baren var priset.

Vid 23-23.30 var det sovdags och des må knoppade in menjag och Ebba vred oss läääänge.

Nu är vi hemma och alla är slöa, Ebba har somnat och de andra sitter vid dator och tv. Jag har varit ute med parisgrisen och drömmande gått förbi vår blivande lägenhet. Den finns inte ens, bara våningen under men man kan se hur det går med bygget av grannhuset och längta. Nu ska jag städa bort frukosten, sova en stund tror jag, lägga Ebbas dator på posten, rensa i småbarnens rum (om jag börjar nu kanske det är  klart när vi flyttar i maj 2012...)

Just det, vi har sportlov!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.