Hur tråkig kan man vara när man bloggar?

Antingen börjar jag skriva att jag inte har skrivit på länge eller så skriver jag att vi har för mycket att göra. Gaaaahhhh vad tråkigt, sant men tråkigt. Skiter i det denna gång fast jag precis redan skrivit om det hahaha.

Varje år glömmer jag att köpa biljetter till Stockholml Horse show. Förra året köpte vi på blocket samma dag och fick otroligt bra biljetter till ordinarie pris. I går kväll kollade jag och smsade (samma person som förra året) och bingo, fick tag i två biljetter till Ebba och Tyra. Följde dem till Globen och sen var dom på showen själva medan jag letade småpaket till en adventskalender som verkligen är ett sistaminutenverk!!! Men jag gjorde några fynd! Hurra, det blir nog en kalender i år. var grymt lat och köpte ett gäng färdiga påsar på favvoaffären Nordins i Söderhallarna. DÄR skulle jag vilja jobba. Tänk att spendera sina dagar bland en massa papper och pennor. Eller vänta nu, det kanske jag redan gör men med en viss inblandning av en massa barn bara... Nordins ligger ju nära jobbet också. Alltså Nordins är en vanlig kontorshandel eller vad det heter men en massa bra grejer som man kanske behöver.

Jaja, tjejerna var nöjda och häftigast var riddarhästen som var utklädd till Drake och sprutade eld ur munnen. Tournamentum är så skickliga och roliga att titta på!!

Melker och Jesper var på inomhusturnering i Kungsängen hela dagen. Tre matcher vunna och en förlorad. Melker gjorde fem mål, kul! Har spelat mycket back förut och inte gjort så många mål då.

På jobbet har jag stressat upp mig över LPP-skrivandet men satte mig en natt och fick det gjort efter egen mall och den blev godkänd, fick till och med beröm av snällaste kollegorna. Tack! Som jag våndats över detta. Och inte fattat! Jag håller på med mitt Astrid Lindgren-tema men mitt i allt ska vi till postmuseum och avsluta det gamla temat... Rörigt Men kul att komma iväg på någonting.

Häromdagen i tunnelbanan häpnade jag över en dam (kärring). En sliten kvinna, uteliggare, tigger pengar i tunnelbanan. Damen frågar henne varför hon är sminkad. Hon svarar -vi får låna på härbärget, jag vill känna mig fräsch. Damen svarar - Det är inte bra, det ser inte rätt ut, det blir fel! Och gav inga pengar till tjejen. varför kommenterade hon om hon ändå inte ville tjejen något, kunde hon inte bara ha varit tyst??? Sen i Slussen kommer nästa märkliga dam som pratar så ivrigt i sin mobil så när hon kommer till spärren blir hon stående där framför glasdörrarna en lång stund och förstår inte vad det är för fel på spärrarna. Då börjar hon prata vrålhögt i telefonen och plötsligt kommer hon på att hon kanske måste ta upp sitt kort ur handväskan. Med en suck säger hon - jag har ju redan visat det förut idag!. Men hallå!!!!!!!!!!!

Nu konstaterar jag med en suck att det är dags att tvinga barn i säng. Det är ju träning 8.30 imorgon! Bye bye!

kurragömma

Aldrig hade jag trott att leken kurragömma skulle kunna väcka så mycket irritation och ilska hos mig. Bllir helt galen när barnen börjar leka den leken med sina kompisar. När jag lekte kurragömma så räknade en och de andra försökte gömma sig och vara knäpptysta. Då är det ju en bra lek för vuxna som befinner sig i närheten. Men nu, blääääääääääää jag kräks på kurragömma. En räknar, de andra springer iväg och gömmer sig men man stannar inte på den platsen utan man far runt som en dåre för att hålla sig undan den som räknat. Man måste bli sedd för att bli "tagen" så då kan man ju smälla igen en eller annan dörr och hålla igen den när den som letar kommer. Sen när man blir hittad så gallskriker man, sen går man runt och skriker efter de som är gömda, sen  klättrar man på utsidan av våningssängen, sen åker bäddmadrassen av sängen, sen är man bara allmänt jävla jobbig. Grrrrr känner att jag blir irriterad av att bara tänka på det. Sen till slut blir jag häxan surtant och gormar "låt bli att smälla i dörrarna" varpå sonen som är oskyldig blir extremt upprörd över att jag sa till alla, så då slutade hela grejen med att jag och Melker är galet osams och dom andra går upp till de andra killarnas lägenhet och fortsätter leken där. Suck! Men nu är vi sams! No more kurragömma här hemma!

fredag natt

Galet intensiva veckor slutar ofta på samma sätt hemma hos oss. Jesper somnar helt slut ovanpå överkastet på sängen. Jag somnar en stund hos Tyra när jag nattar, vaknar förvirrad framåt 23.30 och kommer på att jag måste ut med hunden. Piggnar då till efter både lite sömn och frisk luft. Blir sittandes här vid datorn och pular gärna med jobbgrejer. Det är tyst och lugnt och nattetid jobbar jag som bäst. Idag försjönk jag dock i min nya favoritsida och jag måste erkänna att jag är lite ugglefreak nu. Om man klickar på "freebies" så får man upp allt gratismaterial som man kan skriva ut och jisses vad många fina saker!! Tur att vi inte har en skrivare med färg för då skulle hemmet översvämmas av ugglor. Titta på denna sida!!!

Tycker att helgerna blivit lite för belamrade av aktiviteter nu. Det är fredag 17-18, lördag 12-13, söndag 8.30-10, 13-14, 14.30-15 som är fasta aktivteter. Till det kommer denna helg att Ebba jobbar på Aspudden, Melker har träningsläger på lördag em i fyra timmar, det är fotbollsavslutning på Älvsjömässan på söndag och idag var Tyra på kalas, och på söndag är det dagisträff med grillning i lekparken. Alla dessa saker är jättekul men det blir en aning uppbokat. Dom här familjerna på tv med 7-12 barn... Hur går det till eller har dom kanske inte aktiviteter? Våra har två var plus simskola vilket nog är ganska normalt men alla träningar ligger på helgen!!! Förutom Ebbas och Tyras ridning.

Häromdagen stod vi i badrummet jag och Jesper och funderade på varför vi har så jäkla många badlakan, fula är dom också. Det borde ju räcka med typ varsitt. Sen börjar man tänka lite mer, idrott mån, tis, ons och fredag för barnen. Sen träningar och simskola, sen försöker vi bada på måndagar när det är gratisbad i Långbrohallen, sen kommer hunden in och är kletig osv osv. Därav alla fula badlakan. Barn ska ha fula badlakan med sig till skolan för då känner man igen dom och det gör inget om dom kommer bort. Men Byggare Bob, Pippi, Findus, Hello Kitty  och Bananer i pyjamas kanske kan hålla sig undan krokarna i vårt badrum? Haha! Just Bananer i pyjamas känns up to date. Nu kommer det säkert börja på TV nästa vecka bara för att jag skrev så. B1 och B2 välkomna tillbaka!

Sen funderar vi vidare, varför blir det aldrig någon ordning i vardagsrummet, det känns  bara fult och rörigt. Gardinerna är blä, sofforna hemska, pyssel på matbordet, fula blommor i fönstren, höskräp vid dörren och bläää. Så här kan man fundera vidare från rum till rum. Och svaret är väl att 90 % av sakerna ska bort. Vår granne som fotar lägenheter till bostadsannonser sprang igenom vår lägenhet och jag skojade och sa "du om någon kan väl tala om hur mycket saker vi måste ta bort inför visningen" och svaret var just typ 90 % så om ni undrar varför jag inte bloggar under jullovet så är det för att jag står och rensar bort saker...

Nånting helt annat - i onsdags var det antistressdag på skolan och våra elever fick prova yoga, måla till musik, film och inne  hos mig var Pippi på besök. Eller nää det var jag som hade olika strumpor och flätor... Men vi åt krumelurpiller. Väldigt passande då Södermalmstidningen samma vecka hade vår skola på framsidan med rubriken "nu kan barnen köpa droger på skolgården". Lite komiskt hur det kan bli. Mina krumelurpiller var dock fluortabletter med hallonsmak vilket många barn kände igen också. Sen läste vi Mirabell av Astrid (i mörkret med ficklampa) och till sist tittade vi i Pippis kappsäck och där fanns självklart guldpengar, chokladvarianten... En väldigt trevlig och mysig dag tyckte jag!

Hostsäsongen är igång, jag ska gå och hjälpa Tyra som hostar hela tiden! Gonatt!!!

tisdag

Melker vaknade något gladare idag och kom iväg utan bråk till skolan, puh! Det är en fasa varje morgon att inte veta hur det ska gå... trist och jobbigt!!!!

På jobbet är det full fart hela tiden men förmiddagen var lugn när man  har 11 elever åt gången. Har läst och lusat med nästan alla och dom är så duktiga läsare! Många killar som läser flytande redan. Kul! Jag måste ändå samla mig och sluta jobba med för svåra saker för de som inte läser!.

Imorgon blir det antistressdag. Jag ska ha lite Pippi/Astrid-stuk på dagen. Ska vara liiite klädd som Pippi, typ olika strumpor och flätor. Sen ska vi ha mörkt i klassrummet med några ljus tända, vi ska säga "ramsan" Fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur" och sen ska vi äta varsitt krumelurpiller (fluortablett). Kappsäcken är packad med guldchokladpengar från Lidl. Sen ska jag läsa en saga. Klassrummet är ommöblerat och klart! Ska bli kul!!!

Ebba var snäll och hämtade både hund och syskon idag. Jag bheöver hjälp med hämtning på torsdag också så då fick mamma slippa idag. Kom hem till tre barn som var sams men hungriga :-) Vi började nattningen i tid denna dag, otroligt. Sen såg jag och JEsper på Karatefylla som är helt galet, verkligen helgalet!!!! Sen ut med hunden och sen kom jag på att jag skulle ha gjort pastasallad till morgondagen så det blev sen matlagning :-)

Häpnar över hur almanackan ser ut... Hur många saker kan bokas in egentligen???

Äsch nu sova!

scary scary

Ebba och jag såg på ett avsnitt av CSI på kvällen. Lite märkligt att Ted Danson plötsligt ska vara cool polis när man bara tänker på en bartender... Jaja det var inte det som var scary (bara lite) men avsnittet var äckligt med barn som var styckade och ingjutna i betong osv, blä. Sen gick jag ut sent med Paris, gick bort mot gamla mentalsjukhuset där det gnisslade märkligt idag, sen kom en helikopter smygande över träden. Sen går man vidare förbi bygget av våra hus där lyftkranarna är belysta så dom ser spöklika ut med stora kedjor som hänger och dinglar. Sen var min fantasi igång. Så när paris baja så måste jag tänka att det inte är så smart att stå med ryggen mot när man tar upp bajset om det kommer någon. Sen luktade det rök fast jag inte såg någon människa. Jag brukar inte oroa mig när jag går i parken på nätterna men har man väl börjat så kan man ju hitta på en massa saker haha! Jaja, sen träffade vi Grim, en labrador, och Paris fick rasa omkring på gräset och gegga ner sig. Sen in och tvätta hund och nu sova!

tomte

Ja en sån här tomte villjag faktiskt vinna!!Här kan du tävla

Av samma skrot och korn haha mm

Jag brukar träffa en kollega vid Slussen då och då och så får vi sällskap den korta biten till skolan. Då önskar jag att vägen till skolan var längre för vi har alltid väldigt kul ihop. Vi hinner dock skratta trots den korta sträckan. Vi konstaterade att vi är av samma röriga sort idag efter att jag berättat att jag försökt ringa dotterns skola och hela tiden hamnat på Kunskapsskolans kök i Falun. Till slut inser jag att jag har ju inte rätt nummer i telefonen,  jag har vänt på två siffror men inte insett det hahaha. Mannen i köket blev bara glad när jag ringde, även tredje gången och tyckte det var trevligt att någon ringde honom. En annan gång när vi hade sällskap i början på terminen så viker jag av och ropar hejdå nrä vi kommer till skolan. Hon tittar frågande på mig och undrar var jag ska. Eeeeehhh just, jag har slutat på 6-års och börjat jobba i skolbyggnaden sen en månad tillbaka!

Slutet av arbetsdagen blev kaotiskt med samtal från Melkers fröken. Melker Melkersson, vad ska vi hitta på för att du ska bli nöjd?? Stressar iväg som en dåre, kommer fram och hittar en glad Melker. Pust! Bästa fritidsfröken har lyckats bryta isen och fått honom att faktiskt berätta vad felet är och både hon och jag gråter en skvätt. Alltså, inget hemskt hade hänt men det är bara jobbigt att det är så upp och ner hela tiden.

På kvällen skulle jag gå långprommis med Paris för att samla steg. PÅ en timme hade jag kommit till Långbrohallen, ca 300 m bort. Träffade alla hundar som finns i parken, sen en ettårig liten Elvira som förälskat sig i Paris trots att hon har en likadan hemma. Hon skulle hålla i kopplet så det gick långsamt. Träffade fotbollsmamma. träffade flera hundar. Dags att gå hem.

Nu ska jag ut igen!

Zlatan

Melker tyckte att det var skit att Zlatan fick guldbollen i år igen. Hans analys var följande:

-Han kan ju inte spela fotboll. Han står ju bara still. Han gör bara mål på frispark och straff. Sen gör han några bissas (stavning???) när han får en pass. Hur svårt är det, kan vem som helst.

Okej, Zlatan sågad vid fotknölarna av en 7-åring.

Tomten

Våra barn brukar alltid få paketkalender men i år har jag bara inte hunnit med. Jag försökte prata med Tyra om det när vi gick till lekparken igår. Jag säger rakt ut att jag vet inte om jag hinner fixa en paketkalender. Hon svarar -men det gör väl tomten? Shit pommes frites!! Trodde väl aldrig att hon faktiskt tror att det är tomten som hängt upp paketen på riktigt, det har vi ju mest sagt på skoj. Knasfia!!! Sen när jag pratar i telefon en lång stund skriver hon en lapp till mig eftersom jag aldrig hade tid att lyssna. På den stod det "om du ser tomten, kan du fota honom då? Plic!" (Please)

Idag har jag haft med mig Melker till jobbet eftersom hans skola hade studiedag. Tyra ville vara på fritids. Melker är så otroligt uppochner i humöret just nu och jag tycker det är otroligt jobbigt och blir galen på detta och på  honom av och till. Dessvärre blir man lika barnslig själv ibland för att det inte går att nå honom! Fattar inte vad det är som spökar!

Nu är det fotbollsgala för hela slanten. Ska bli mycket intressant att se reaktionen när vi måste bryta mitt i för nattning. har förberett detta hela dagen och har fått löften om att det inte ska bli bråk. Hoppas det håller i sig!

I skolan har min snälla kollega sett till att smartboarden kommit upp och att den fungerar. Hurra! Lite knasigt blir det när projektorn sitter så långt ifrån eftersom man då skymmer lampan och därmed gör skugga på smartboarden... Jajaja, nu går det att använda i alla fall!!!

Nu ska jag börja preparera för nattning. Wish me luck!

Blandat


Denna coola diskborste har jag fått av min mamma, Tyra var med och valde den för den liknar Olle i Idol. Om ni blir sugna på att skaffa en så kommer den från Lagerhaus.

Idag har vi varit på hockey på Hovet. Seger för DIF med 3-0 mot Timrå. Många intressanta ramsor att lyssna på då vi satt granne med klacken.

Höstlovet är snart slut och jag känner inte alls att jag varit ledig. Vi har haft söta lilla Pyssla här under veckan. Tyvärr kissade hon inne av någon anledning och det blir en stress att hela tiden oroa sig för att det ska komma kiss någonstans. Men hon avr otroligt go. När vi klappade för mycket på Paris började hon morra och liksom lyfte bort våra händer med munnen.

I måndags var vi på Katarina Södra för LPP-jobb och det somär kul är att träffa lärare från de andra skolorna. LPP-jobbet var också bra denna gång. Tisdagen spenderade jag på Skolforum vilket var sådär i år men Pia kom upp från Göteborg och det var superkul! Ondagen hade vi en bra föreläsning på förmiddagen. På eftermiddagen var det lite blandat men bra. Bra dagar helt enkelt.

Torsdag hade jag och TYra och Melker filmmys. Eller vi försökte men två hundar välte ut glas, försökte ta vårt mys, det plingade på dörren och filmen hoppade hit och dit...

Fredagen - bad i Västertorp. Och vips var lovet slut!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.