Höst

Idag har jag varit i Rudan hela dagen. Fantastiska barn och fantastiskt väder. Hade med mig kameran och var tvungen att fota hösten lite!

I´m back

Två dagar på rad. Rekord. Usch idag har vrit ne sådär dag. Melker ville inte gå till skolan i morse. han har hostat som en galning hela helgen och nu blev det för mycket med kompisar och annat så han följde med mig. han är lite för stor för sin ålder när det gäller att leka. Han vill spela fotboll eller annan bollsport medan klasskompisarna leker rollekar. Kämpigt av och till.

På jobbet tyckte jag det var kämpigt. Egentligen vill jag skrika men för faan sätt dig på stolen och håll dig fast där åtminstone tre minuter i sträck men det gör jag inte utan jag får skita i svordomarna. Sen kan man påminna eleverna att man kan prata och inte skrika. Rasten var hemsk. 130 barn på en miniskolgård och alla skrek. Blä blä blä. Till det kan vi lägga en Melker som gnällde över att allt var tråkigt.

OOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Sen åkte vi hem. Skulle hämta Tyra men hon försvann till Långbrohallen för att bada med Hulda. Melker försvann på fotboll med Jesper och jag fick uppleva en stunds ensamhet och tystnad. åt lasagnen i lugn och ro, tog tom en kopp te efteråt.

Ebba är och jobbar med ponnyturridning i Aspuddsparken och snart ska Tyra och jag möta henne i Fruängen. Därifrån får hon inte gå själv, inte så kul nämligen. Men hon är skitduktog på att åka själv kommunalt. I morgon måste det bli en bättre dag på jobbet. Ryktet säger att föräldrar är på besök plus att några spanska blivande engelskalärare ska komma och titta på mina engelskalektioner. Sen är det fortbildning i LUS mellan 15-17 och sen är det fortbildning i Rydaholmsmetoden kl 18-21. Lovely!

Nu var det det där roliga som kallas städa som stod på schemat.

Har ju inte ens nämnt solroshysterin som varit på jobbet. Vi planterade frön i våras och jag utlyste en tävling. Tänkte väl att dessa små vingliga solrosor snart skulle vara döda MEN oj vad fel jag hade!!!!! 30 barn har fotat och mätt sina solrosor. De har sjungit för dem, flyttat dem till Skåne och  engagemanget har varit enormt! Visar en fin solrosbild från vår tävling!


Varför varför varför

Ja, varför skriver jag inte här? Det är ju otroligt kul att titta tillbaka i tiden och se hur det var för några år sedan. När barnen var små tex. Och hur ska vi komma ihåg hur mycket det var att göra varje dag om det aldrig dokumenteras. Vi kommer antagligen komma ihåg stressen men samtidigt undra vad det var vi stressade till. Den här helgen kändes så lugn, Melker hade ingen match på lördagen och innebandyträningen var inställd. På söndagen var det kaninhoppning för Ebba, Melker risig så han hoppade matchen. Bara simskolan kvar. Men när det var simskoledags var jag så upptagen med annat så jag glömde bort den. Så egentligen borde vi vara utvilade nu, en helg bara hemma utan aktiviteter. ändå är vi helt slut. Jesper somnade vid 20-tiden och jag har gäspat ända fram till att jag gick ut med paris när barnen somnat. Då vaknade jag till och nu blir jag uppe för sent.

Vad har vi gjort då? Ja, fredagen började med att Jesper och Melker fick skynda sig iväg till fotbollen på Stadion. DIF vann hurra! Lördagen, ja vad gjorde vi?? Jo, en tur till Liljeholmen för att köpa paket till Tyras kompis som hade kalas. tyra fick partykläder och blev hög av lycka, gullfisen! Vi hämtade ut hennes läsborgarmärke på Akademibokhandelsn och jag tog en bunt såna kort till eleverna. (det ska råda läshysteri i klassrummet är målet hahaha). Vi vimsade runt en stund i Liljeholmen. Hem, kasta i oss korv i bröd. Jag sprang iväg med hund och Tyra mot kalas (hos en av mina gymnsieklasskompisar, märkligt) och jesper kom efter. Sen promenerade vi i nästan två timmar, bara Jesper och jag, och hunden då, en märklig känsla. Melker sprang hem till en kompis. Mer sån tid, tack!!! Vi kom hem, tog bilen och hämtade Tyra, åkte vidare till hennes dagiskompis som nu inte går på samma skola. Som dom längtat efter varandra!! Där lämnade vi TYra och jag tvingade med Jesper till IKEA. Köpte tråkgrejer om glödlampor. Handlade mat. Hem. Sen vet jag inte vad vi gjorde men maten blev klar jättesent, vid 20. Tyra kom hem ca 20.45. Sen satt killarna och körde bilspel på datorn och tjejerna såg på Mama Mia på teve. Tyra hinner läsa texten på teven! Hurra!! Jag satt faktiskt vid köksbordet och jobbade under tiden. Sammanställde saker från föräldramötet och de var ganska trevligt för det var mycket beröm till vårt fantastiska arbetslag!

Söndag. Vaknar av Melkers hosta. Han bestämmer sig till slut för att skippa matchen och vara hemma. Jesper skjutsar Ebba till kaninhoppning i Västerhaninge. Jag monterar isär och städar av gamla kaninburen. Äcklig var bara förnamnet, verkligen rutten på sina ställen, skönt att den är borta. Rensade uteplatsen, hejdå tomatplantor! Jesper kom hem, vi apckade bilen full med skräp och han fick åka till tippen. Sen har det bara varit det vanliga, byta alla barns lakan, tvätta en massa maskiner, laga mat, rensa avlopp, ut med hunden, natta barn, dammsuga, plocka upp väskor från veckan med gamla matsäckar :-) osv Som vanligt landar klockan på 22.30 innan måstena är slut och då VILL MAN INTE sova!! Då vill man göra vad man vill en stund!

När Tyra blev hämtad hos sin kompis på lördag kväll sa hon att hon haft den bästa dagen i hela sitt liv. Nya partykläder, kalas OCH varit hos kompisen! Härlig känsla! Hon är skitduktig på att skriva måste jag bara tillägga. Just nu är det särskrivning eller inte hon kämpar med att lära sig. Är matbord ett eller två ord? osv. Dubbelteckning har hon ganska bra koll på. Helt otroligt! Och det är INTE jag som håller på utan hon har en enorm vilja att lära sig. Häromdagen när jag kom till skolan hade hon gjort en bunt lappar. På dem stod svaren på de frågor jag brukar ställa när jag hämtar. Nu slapp hon ju prata med mig, hon kunde bara hålla upp lapparna. Smart!

Jaha, kanelbullarna slut och saffran/chiliteet uppdrucket. Dags att sluta blogga för idag! Tänk om jag kunde återkomma i morgon???!!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.