Funderar

Skulle skriva något klokt men efter att ha dammsugit upp dagens grusattacker på golven så var allt det kloka borta. Kvar var en huvudvärk och ångesten inför att natta barnen. Inte min favoritsyssla. Först en jättekamp för att få dem till sängen, sen en timmes snurr och sen hostattacker och sen och sen och sen. Enligt tidningen borde vi ha antagligen ha anlitat Anna Wahlgren när de var små, var det Metro eller City som skrev om det??? DÅ hade dom glatt hoppat i säng, sagt gonatt och sen sovit tills de väcktes, typ... Lätt att vara efterklok :-)
Idag har det hänt något sensationellt här hemma, alla barn och vuxna har varit på sina respektive skolor, dagis och jobb. Halleluja! så skönt att vara på jobbet även om det är en hel del snurr där med personal borta osv. På em var jag på biblioteksbesök  med en av grupperna. Kul men om jag var den som skulle prata för 14 6-åringar så skulle jag använda magstödet lite mer...
Nu är klockan för sent och jag måste ta mig an nattningen... Kommer inte ihåg vad allt det kloka var men jag har i alla fall kommit på vad jordgubbe heter på italienska vilket inte gick tidigare idag. Bra! Fragola...

Tefrossa

Hittade denna hemsida och vill komma ihåg den, måste kolla senare. En tesort som dom säljer heter Chocolate cake and cream...

Just nu behöver jag ett somna-snabbt-te till mina små darlings!!

Tyra bloggar

Vill ni läsa Tyras egen blogg? Kolla här

Bilder på Paris

Paris ägare behöver se hur hon ser ut i pälsen så jag lägger lite bilder här, dom var så stora att maila...

Klok Astrid

Barn skapar mirakel när de läser.
Den dag barnens fantasi inte längre orkar skapa dem,
den dagen blir mänskligheten fattig.


Hittade detta citat här på bloggen och skriver det igen. Det är kloka kloka Astrid som sagt de kloka orden. I morgon börjar jag jobba med mina 6-åringar kring Astrid. Den 14 november skulle hon ha fyllt år.

Ebba fotar

Japp mer än 1500 bilder tror jag hon lyckades ta under helgen... Jag har rensat. Många fina kvar!

Söndagslugn - inte

Igår var vi i Bromma och handlade vinterskor mm. På Coop träffade vi Jespers jobbarkompis som skulle hem och slänga sig på soffan och både jag och Jesper tänkte samma "om man kunde göra det...". Just nu är det fyra killar som spelar fotboll på datorn i vårt sovrum samtidigt som "glada" hejaramsor i bästa klackanda skriks "den som inte hoppar är gnagarsvin" eller "klockan slår klockan slår, Djurgår'n gjorde mål". Tyvärr har en hel del svordomar a la klackstuk infunnit sig. Men under hot har svordomarna tystnat något. I rummet bredvid leker prinsessan Tyra med sin kung Svante. Dom lyssnar på det som är instoppat i stereon, en reklamsommarskiva från Ica, Tomas Ledin blandat med "Mitt sommarlov".
Nu gick kungaparet ut och lekte i "nån" skog. Att jag vill veta vilken skog dom ska till är jätteonödigt, nån skog bara... Nu ska jag fortsätta att rensa i röran därinne. En svart sopsäck har jag samlat ihop, en säck med säljasaker och ändå ingen skillnad, ändå är golvet belamrat. Suck! Fast vilket i-landsproblem.
Nej bort från datorn, in i röran!!

Skolforum idag

Det bästa med Skolforum är att Pia kommer dit. I alla fall förra året och i år! Vi undervisar ju liiite olika men gick runt ihop ändå. Hon har åk 6 matematik och jag har åk 0 i svenska men jaja, prata kan man ju alltid göra! Det näst bästa på Skolforum var prinsessklänningen för 100 kr till Tyra, julklapp. Sen är det kul att glutta i alla böcker, kul att träffa Svantes mamma, kul att Erika Lövgren kom ihåg mig och sa hej Petra! Hon är min Tragetonguru och förebild. Hon tyckte att jag hade stort tålamod med mina datorer och det har jag...

Tråkigt med Skolforum är att jag ju egentligen inte vill köpa en massa läromedel utan jag vill få fram mina fina datorer och börja använda dom.

Något annat kul jag kom på igår är att det snart är Astrid Lindgren-dags. !4 november skulle hon ha fyllt år och jag ska arbeta kring henne och hennes litteratur med mina pluttisar. Hoppas någon/några i arbetslaget hakar på. Får muta med Madicken-praliner, Emil-palt eller Pippi-pannkakor eller nåt.

Ännu en kul sak är att övriga familjen varit på hockey i kväll och Djurgården vann!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.