Hästar och tåg

Jaha, tjejerna har varit och kollat på hästar och killarna på tåg.

Jag, Ebba och Tyra har besökt Häståkeriet ute på Gärdet. Där fanns ett gäng stora och gulliga hästar. Lite rörigt och ostrukturerat kanske men bra ändå. Ebba och Tyra red två vändor var, först på fjordingen Mio och sen på Shirehästen Sara, 173 cm i mankhöjd. Tyra ville ha en stoooor häst!

Ebba fick rida själv och faktiskt trava lite. Hon längtar nu efter att få rida en turridning på Sara (bilden) och galoppera över ängarna på Djurgården.

Melker och Jesper var på Spårvägsmuseet och hade det bra nästan ensamma i lokalerna!

Det är hysteriskt varmt idag och jag längtar efter oväder! Hemskt men sant! Nu sitter Ebba och Jesper på Råsunda och svettas ihjäl. Hoppas Djurgårn vinner så att det var värt att sitta i värmen... Men det är tveksamt med tanke på deras tidigare resultat denna säsong, hmmm...

Fototriss - vatten

Första bilden är på Melker när vi gick på babysim. Fotografen var där strax innan jul och bebisarna simmade med tomteluvor på sig... Ahh rackarns, ej fotat av mej men jag måste ha med bilden ändå!!!Andra bilden föreställer Tyra i juni i år, fotat med mobilen.Bubbelbad! (Fotat med mobilen.)Läs om fototriss här!

Veckorapport från seg bloggare

Idag har vi varit på ett nytt bad, Solvik, i Bromma. Jättemysigt med stora vågor från båtarna hela tiden, rekommenderas!!

Igår var det så varmt så vi orkade inte göra något förrän på kvällen. Då åkte vi till Mulle Meck-lekparken i Järva Stad. Jättefin lekpark men det mesta är för dom små barnen, väldigt små, fast det är ju häftigt med alla mojänger och molijoxer! Sen Fjällgatans kaffestuga med GLASS samtidgt som man kunde räkna till 12 luftballonger över Stockholm.

I torsdags var alla tjejer på Arkitekturmuseet och grävde i deras sandlåda. Kul var det och fint blev det! Killarna var i Uppsala och åkte ånglok och gick på modelljärnvägsmuseet.

I onsdags var vi på Eriksdalsbadet. Vi badade inomhus och var ganska ensamma. Utomhus var det däremot massor av folk.

I tisdags hälsade vi på min jobbarkompis Cathrin i hennes stuga i Skrubba. Världens mysigaste dag!!I måndags har jag ingen aning om vad vi gjorde. Jo vi blev kaninvakter till Sara och Simon.I söndags var vi bjudna på lekfika hos en dagiskompis. Dom hade hallonhäck runt tomten så vi mumsade hallon och lite annat, hoppade studsmatta och lekte - trevligt!!

Fototriss - gammaltSveriges äldsta ek utanför Vimmerby fotade jag med mobilen i maj 2008, över 1000 år gammal!Sommaren 2007 besökte 100-tals skutor Stockholm under Tall Ships Race.Melkers favoritutflykt - gamla ångloken i Mariefred

Läs mer om fototriss här.

Lycka

Lycka är att få gå ut med en hund och hålla kopplet själv - då orkar man gå låååångt!!!Ännu bättre att vi kan låna två hundar så att man får varsin!!Ebba, Itzi, Nisse och Tyra


Fototriss - byggnaderFotot är på inget sätt bra men fullt av minnen! I över två år gick vi i Långbro Park och längtade till att få flytta in i vår nya lägenhet. Det är vår lägenhet som är längst ner till höger och byggnaden är alltså vårt hus!Ett dåligt foto igen men ocså fullt av minnen - för många stackars människor!! Gamla mentalsjukhuset i Långbro Park, vår utsikt från kök och vardagsrum. Idag är det skolor och dagis mm. En vacker byggnad med en tragisk bakgrund!En av alla de fina skorstenarna här omkring, denna i närheten av Solberga, Älvsjö. Byggnad och byggnad?? Jag tycker dom är fina helt enkelt.

Alla bilder som vanligt fotade med min mobil!!

Läs mer om fototriss här!

Vi har varit i Götelaborg, fast Onsala

Vecka har spenderats hos familjen Hanski i Onsala. Vi har haft världens bästa vecka som innehöll allt från hårklippning till Liseberg till krabbfiske. Ebba slog rekord i modighet och åkte Kanonen, Tornado och Rainbow plus allt annat då. Melker och Tyra åkte Flumeride flera gånger, Tyra åkte tom utan mamma.

Krabbfisket var så himla kul och en massa krabbor fick vi upp, kanske med lite hjälp av två modiga killar som fiskade dom största med händerna. Tyra var nöjd och glad med att fiska i hinken, där blev det snabbt napp!! En härlig strand med snäckor, ett besök på Universeum och en massa studsande på studsmattan med mera. Här kommer bilder och filmer!

Fototriss - färger

Här kommer bidraget till veckans fototriss, i sista stund!!!
Färgerna är alltså röd, vit, grön...

Gamla foton, jag har varit bortrest men inte fotat färger, bara krabbor och Lisebergskaruseller...!

Läs mer om fototriss här

Crazy Frog och Crazy Tyra

När Tyra var lite yngre så dansade hon vilt till Crazy Frog-låten. När hon fyllde år i juni fick hon en Crazy Frog som jag fyndade på loppis i Vimmerby. Just nu är hon och Crazy bästa kompisar och idag har han varit med i lekparken. Här kan ni se några bilder (klicka för att se dem i större format):Dessutom filmade jag dom två vildarna när dom gungade men klantig som jag är så blev det på fel ledd så nu får ni vända på skärmarna... Glöm inte ljudet!!
I övrigt denna dag så har vi varit på Djurgården, ca 150 meter upp i luften, i Kaknästornet. En stund i den supertråkiga lekparken bredvid, promenad och matat fåglar.

Och gått ut med Nisse också!!

Bibblan idag

Stora händelsen idag var bibblan. Stadsbibblan på Sveavägen. Jag skulle kunna tänka mig att jobba på deras barnavdelning faktiskt! (Däremot avskyr jag barnavdelning på Kulturhuset som förvandlats till lekland från att ha varit en suverän barnbibbla - blä!!! Det är alltså kö för att få komma in och leka, inte en jäkla unge där som är intresserad av att låna böcker, inte föräldrarna heller för den delen... Och bibliotikarierna lider, jag lovar, jag har frågat!!)

Hur som helst så är Stadsbibblan himla bra och idag bllev dom av med 30 böcker som fick följa med oss hem. När vi gick ut pep det om oss men bibliotikarien sa att det var okej att gå, jag slapp packa upp alla böcker igen och kolla vilken som inte var lånad (=avlarmad) hon sa att hon litade på att jag lämnade tillbaka alla! Det avr ju snällt!!

Efter  bibblan blev det ett lååångt besök i Obseravtorieparken. Ebba läste och de små härjade! Myspysdag.

Igår hände någonting stort här hemma!!! Melkermannen fick plötsligt för sig att det kanske ändå var dags att skippa blöjan och prova kalsippern istället. Iklädd coola Blixtenkalsonger sprang han sen till toan var tredje minut och faktiskt så kom det till slut kiss i toaletten. Tokstolt unge ville ringa och berätta för pappa! Sen hände det en och annan olycka men han gav inte upp så idag har kalsongerna varit på igen! Heja Melker!!! Han lät även tandis räkna tänderna igår och Tyra med! Magic!!

Nej nu sluta för idag!!

Fototriss - djur
None

Alla bilderna är fotade med min mobil, skalbaggen på Fjärilshuset, tuppen utanför Vimmerby genom ett galler och hästen är en unghäst ute på Hammarbygård. Hästen har faktiskt inte jag fotat utan min 10-åriga dotter.
Fototriss kan du läsa mer om här.

Reklam för Urban Jungle???

När man ser det här förstår man vad roterande framhjul är... Tyras klädsel är väl helt normal för en kvällspromenad. Hon har haft storasysters hjälm på huvudet i två dagar. Djurgårdströjan fick duga när Sverigetröjan var för smutsig! Och så gummistövlar förstås, med racerbilar på.Ebba har åkt till mormor och verkar trivas som fiken i vattnet för hon vill inte komma hem. Jag och småbarnen var i Vasaparken idag men det var för mycket folk. Då gick vi till Kronobergsparken istället. Tyra somnade. Sen kom ösregnet!!! Kunde inte låta bli att fota dessa två killar som tog skydd i tåget. Brallorna på tre kvart och ihopklämda, såg otroligt komiskt ut...Det syns inte hur mycket det regnade men det var galet  mycket. Som tur är har min mamma en gång i tiden lagt ner en regnponcho i skötväskan och den kom till användning idag!!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.